Sennheiser HD600 - Sennheiser HD650

Και τώρα οπλιζόμαστε με υπομονή μέχρι να ανοίξει ο ήχος...

IMG_4375.jpgIMG_4377.jpgIMG_4378.jpgIMG_4382.jpgIMG_4386.jpg

Woww!!!!!
τι ν' τούτο ρε παιδιά;
δεν το αναγνωρίζω

Feliks Audio Elise, από Πολωνία. Για κάποιους ο παράδεισος του tube rolling, για άλλους ένας end-game ενισχυτής για τα Senn 600/650 (και για πολλά άλλα). Εγώ τώρα μπαίνω στο παιχνίδι. Δες περισσότερα εδώ:

http://feliksaudio.pl/en/products.php
http://www.head-fi.org/products/feliks-audio-elise
http://www.head-fi.org/t/813488/feliks-audio-elise-impressions-thread-a-new-start-please-read-first-post-for-summary

Στα 600.

Με γειες να τον ευχαριστηθείς! Περιμένουμε εντυπώσεις.
Όμορφος πάντως. Τα Χριστούγεννα ήρθαν λίγο νωρίτερα.

Με γειες να τον ευχαριστηθείς! Περιμένουμε εντυπώσεις.
Όμορφος πάντως. Τα Χριστούγεννα ήρθαν λίγο νωρίτερα.

Ευχαριστώ @Manosss, σίγουρα όμορφος! Αυτό που είναι προφανές από την αρχή είναι ότι τα HD600 δείχνουν να ανταποκρίνονται πολύ θετικά. Ωστόσο, κατά γενική ομολογία, ο ενισχυτής θέλει στρώσιμο 300-500 ώρες...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Θες επειδή είναι Χριστούγεννα, δεν μπορούσα να [την] αφήσω στο γραφείο... (περάσαμε το waf, η σύζυγος λέει ότι είναι πολύ όμορφη!)

IMG_4394.jpg

Μόλις παρέλαβα κι εγώ λοιπόν τα 650 (πω πω, είναι κακάσχημα τα καημένα, ειδικά όταν τα ακουμπάς δίπλα στα Meze 99 :D).
Θα βάλετε ένα χεράκι ελπίζω να βρούμε και ένα συνδυασμό dac/amp.
Αποκλειστικά για desktop χρήση, κατά προτίμηση όχι λαμπάτο και με κόστος έως 500 . Balanced ή όχι, δεν έχω ιδέα.
Αυτή τη στιγμή έχω ένα M-Audio Super Dac II και πηγή είναι το image editing PC μου με Foobar.

Για γράψε εντυπώσεις!
Αφού δεν θέλεις λάμπα έχουμε και λέμε
1. Lake people G109S (αν βρεις σε στοκ το G109A ακόμη καλύτερα.)
2. Schiit Magni 2 Uber - Asgrad 2 - Jotunheim θα μας πει ο Μάνος που τον έχει εντυπώσεις , έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς
να τον αγοράσεις με dac και είναι και balanced.
3. Αν και δεν θέλεις λάμπα για εμένα ο υβριδικός Vali 2 είναι από τις καλύτερες λύσεις.
Για Dac ας μιλήσουν οι ειδικοί , εγώ είμαι old school!

Re: Sennheiser HD600 ή HD650 - έλα ντε...

Ο Vali 2 με τα 600 τουλάχιστον είναι σούπερ!
Αλλά και από όσο διαβάζω ο Asgard έχει λαμπάτο χαρακτήρα!
Για τα Lake People δεν έχω σχόλιο αλλά αν μπορούσα θα το δοκίμαζα! Και ο https://m.thomann.de/gr/lake_people_hpa_rs_02_reference_series.htm είναι σούπερ αν είναι στο budget

Sent from my Nexus 5X

Ο HPA RS02 είναι το νεότερο μοντέλο που είναι ανώτερο από τον G109 και λογικά θα είναι καλύτερος.
Πάντως ο G109 που τον έχω σπίτι σε δάνειο και τον άκουσα είναι από τις κορυφαίες επιλογές αν και λίγο ''ψυχρός'' Γερμανός!

Για εντυπώσεις, είναι μάλλον νωρίς ακόμα!

Να διευκρινίσω ότι εννοώ 500 μπάτζετ (που σημαίνει βία 600 για κάτι που να δικαιολογεί τη διαφορά) για όλο το πακέτο dac+amp!

Υπάρχουν μερικές μέρες ακόμα για την αγορά αλλά δυστυχώς λίγος χρόνος για διάβασμα πλέον. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, το Vali 2 είναι μια (παραπάνω από) ασφαλής επιλογή. Παίρνω και το Modi 2 και ξεμπερδεύω;

Για να είμαι ειλικρινής, ο λόγος που είχα αποκλείσει λαμπάτους ενισχυτές, δεν έχει να κάνει με τον ήχο τους. Πρώτον, με ανησυχούν λίγο οι υψηλές θερμοκρασίες τους, λόγω της μικρής κόρης που περιφέρεται (και) στο γραφείο μου, αλλά και γιατί φοβάμαι μήπως μπλέξω με τις λάμπες και μπω στο τριπάκι να δοκιμάζω διαρκώς νέες!

Διαβάζω όμως ότι συστήνονται επίμονα τόσο ο Vali όσο και o Valhalla, οπότε προφανώς θα υπάρχει σοβαρός λόγος (σίγουρα σοβαρότερος από αυτούς που με απέτρεπαν αρχικά)!

Σαν κάτοχος του valhalla 2 μπορώ να πω ότι είναι κορυφαία επιλογή όμως όντως ζεστένεται πολύ. Ο vali 2 (δεν τον έχω ακούσει) φαίνεται να είναι μία επίσης ιδανική επιλογή λογικά θα ζεστένεται ελάχιστα και έχει και φθηνό tube rolling αφού έχει μόνο μία λάμπα. Όσο αφορά το DAC το Modi 2 είναι και αυτό μία ασφαλής vfm επιλογή απλά σκέψου και το Modi 2 uber που έχει εξωτερική τροφοδοσία.
Νομίζω ότι στο budget που έχεις με την schiit θα πάρεις πιο πολλά για αυτά που δίνεις.

Επιβεβαιώνω πως ο Vali 2 δεν ζεσταίνεται πολύ!
Δλδ ακόμα και μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας είναι κάπως χλιαρός στο καπάκι και τη λάμπα μπορείς και να την αγγίξεις για λίγο χωρίς να καείς
Ανάλογα με την λάμπα βεβαια.. με την 6922 ζεσταίνεται λιγότερο από την 6CG7.
Είναι πολύ καλό ταίρι με τα 600 μου άρα λογικά και με τα 650
Αν είναι να πάρεις το Modi 2, όπως είπε και ο Πέτρος σαφώς αξίζει να πας στο Uber (δεν το έχω ακούσει αλλά αυτό θα έπαιρνα)
Υπ' όψιν ο Vali 2 στο σπίτι μου, και δη στο δωμάτιο ακρόασης, από κάπου δέχεται μια παρεμβολή που μάλλον έχει να κάνει με την κακή ηλεκτρική εγκατάσταση του κτηρίου ή ίσως και με RF δεν ξέρω και δεν μπορώ να βρω τι είναι ακριβώς. Αν τυχώς έχεις κάποιοα υποψία πως στον χώρο σου ίσως έχεις κάποιο αντίστοιχο θέμα σκέψου το. Δεν είναι κάτι υπερβολικό αλλά στο high-gain που λογικά θα παίζεις τα 650 είναι εμφανές στα χαμηλά περάσματα και όταν δεν παίζει μουσική! Πιθανολογώ πως και ο Valhala θα έχει την ίδια ευαισθησία...

Μπορεί , στο σπίτι μου δεν δέχεται καμία παρεμβολή. Έχει ένα απειροελάχιστο εξωτερικό θόρυβο ο μετασχηματιστής ο οποίος φυσικά δεν περνάει στα ακουστικά.

Κουρτίνα 1)Modi Multibit+Vali 2 490 ευρώ
Κουρτίνα 2)Modi 2 Uber+Valhalla 2 580 ευρώ
Κουρτίνα3)Jotunheim Dac/Amp 550 ευρώ
Κουρτίνα 4)ιFi Micro iDSD Black Label 600 ευρώ

Το 1 ίσως το πιο καλά στοχευμένο σε value for money
To 2 ίσως το καλύτερο ταίριασμα ενισχυτικά
Το 3 είναι το πακέτο όλα σε ένα νοικοκυρεμένα
Το 4 είναι η λύση σε solid state μαζί με bonus φορητότητα

Koιτάς τις προτεραιότητες σου και διαλέγεις

Σχετικά με τον Jotunheim θέλω να τον κάνω παρουσίαση αλλά περνάω λούκια τελευταία. Αυτό που μπορώ να πω (έχοντας τον μόνο σε amp και χωρίς το dac) είναι ότι αξίζει αν είναι χρησιμοποιηθεί σε balanced λειτουργία και το θέλουμε και για την προενίσχυση ενεργών ηχείων. Εάν είναι να χρησιμοποιηθεί μόνο για ακουστικά και από την unbalanced έξοδο τότε δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα κατά την γνώμη μου

*Προσωπικά αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα πήγαινα σε modi multibit+valhalla2
*Η schiit-europe έχει τσιμπήσει τις τιμές τελευταία από ότι βλέπω σε σχέση με ότι θυμάμαι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης μπορείς να κοιτάξεις και αυτό το νήμα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ενίσχυση των HD6x0. Ίσως μεταφερώ όλη τη συζήτηση εκεί γιατί είναι χρήσιμο να υπάρχει η συγκεκριμένη συζήτηση σε νήμα με συγκεκριμένο τίτλο