Sennheiser Orpheus II

τώρα αν πω πως εμενα όλο αυτό το μάρμαρο και το όλο πρεζεντέισον δλδις μου κάνει αρκετά κιτς;;;

Απάντηση: Re: Sennheiser Orpheus II

τώρα αν πω πως εμενα όλο αυτό το μάρμαρο και το όλο πρεζεντέισον δλδις μου κάνει αρκετά κιτς;;;

Πες τα βρε Μιχάλη κι άρχισα να πιστεύω πως είμαι εγώ ο περίεργος!
Δεν μου κάνει απλώς κιτς,μακάβριο μου κάνει...:goodnight:

Εγώ το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι τι θα γινόταν αν μου χυνόταν ο καφές μέσα στο διαμέρισμα των ακουστικών?

Το στέλνω πίσω για καθάρισμα, επισκευή ή αντικατάσταση (μερική ή ολική)??

Ή στη περίπτωση που κάποιος ξεχάσει το πιάτο με τη σούπα πάνω στο καπάκι και ξαφνικά ενεργοποιηθεί η συσκευή... :)

"Μάλλον τα καλύτερα ακουστικά του κόσμου" (λένε οι πρώτες επίσημες εντυπώσεις)....

Δηλαδή πόσο πρέπει να κοστίζουν για να είμαστε βέβαιοι??

Έλα ντε!
Πάντως αν είναι να δώσει κανείς -λέμε τώρα- 55 χιλιάρικα για ένα σύστημα ακρόασης με ακουστικά, διότι περί αυτού πρόκειται, θα πρέπει αυτά να μην αποτελούν μόνο άσκηση τεχνολογίας.

Δεν έχω αμφιβολίες ότι ο ήχος τους θα είναι κορυφαίος (ότι κι' αν σημαίνει αυτό τέλος πάντων).
Αμφιβάλλω πολύ όμως για τη χρηστικότητα τους. Είτε στο σπίτι, είτε στο στούντιο.
Τουλάχιστον με αυτά που βλέπω.

Δηλαδή ένας τυχερός κάτοχος που θέλει ν' ακούσει μουσική στο σαλόνι του με το καινούργιο του σύστημα που ακριβώς θα κάτσει;

Στον αγαπημένο του καναπέ/πολυθρόνα στο σαλόνι;
Κολλημένος δίπλα στα ρακ του στερεοφωνικού του, όπου θα έχει τοποθετήσει το μάρμαρο με τα (πανάκριβα επίσης) αντικραδασμικά;

Μπρος από κάποιο ειδικό τραπέζι όπου θα έχει τοποθετήσει το σύστημα μαζί με το φορητό του υπολογιστή;

Για μεταφορά του συστήματος από δωμάτιο σε δωμάτιο ούτε λόγος.

Δε βλέπω επίσης δυνατότητες αξιοποίησης από κάποιο στούντιο (π.χ. για Ultra Hi-End mastering).

Τι θέλω να πω; Η χρηστικότητα ενός συστήματος είναι σημαντικός παράγοντας για την αξιολόγηση του.
Τούτο ισχύει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό για τα ακουστικά που εξ ορισμού οφείλουν να εξυπηρετούν κάποιες χρήσεις.

Εννοείται πως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αναφορές για την εφαρμογή τους πάνω στο κεφάλι και στ' αυτιά (βάρος, κατανομή, πίεση, κλπ). Από εκεί θα εξαρτηθεί, εάν θα αποτελέσουν ένα πραγματικό προϊόν και όχι άσκηση τεχνολογίας και μάρκετινγκ.

Τέτοια προϊόντα μου θυμίζουν τον αρχηγό της Μαφίας των Γύφτων στη Λάρισα, που υπήρχε μέχρι το 2005-2006 (μετά διαλύθηκε για άγνωστους λόγους). Αυτός είχε ένα σπίτι 500 τετραγωνικών απίστευτης πολυτέλειας (και μια Mercedes 600 Brabus, και 2-3 Porsche Cayenne...). Αλλά κοιμόταν σε ένα τσαντίρι στον κήπο της προαναφερθείσας έπαυλης. Έτσι και οι 500-600 ιδιοκτήτες αυτού του αριστουργήματος(;) της τεχνολογίας πιθανότερο να ακούν μουσική από το ετοιματζίδικο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου τους ή τα ηχεία της OLED παρά από τον Οrpheus II.

Αν ξεπεράσω το (τεράστιο) οικονομικό ζήτημα, για να είναι πρακτικά εύκολη η οποιαδήποτε χρήση, είναι απαραίτητο και ένα τροχήλατο (hiend χαρακτηρικών) και μεγάλη άνεση χώρου
για να μετακινείται στα πιό βολικά σημεία μέσα στο σπίτι ώστε πραγματικά να απολαμβάνω τις ακροάσεις. Μπαίνουν αρκετά ακόμη στον προυπολογισμό της αγοράς του κατά δήλωση ιδανικού ακουστικού ! Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλή αφορμή για συζήτηση...!!!
Δεύτερες σκέψεις : μήπως τελικά η astell & kern είναι φθηνή ?

Εμένα με προβληματίζει πως το καλώδιο είναι μέσα στο καπάκι. Μερικές φορές να πέσει το καπάκι δε θα κάνει ζημιά στο καλώδιο?

Αυτό δεν είναι άσχημο (ταιριάζει με το λευκό και έχει το κέντρο βάρους χαμηλά)... :)

Attachments

• mobelroller-100-g4-img_SI_881633_A_cut_A6.png
    mobelroller-100-g4-img_SI_881633_A_cut_A6.png
    22.5 KB · Views: 157
Re: Απάντηση: Sennheiser Orpheus II

Εμένα με προβληματίζει πως το καλώδιο είναι μέσα στο καπάκι. Μερικές φορές να πέσει το καπάκι δε θα κάνει ζημιά στο καλώδιο?

Δεν σε ανησυχεί το γεγονός ότι η λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από...κινούμενα μέρη??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sennheiser Orpheus II

Δεν σε ανησυχεί το γεγονός ότι η λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από...κινούμενα μέρη??
Τα Χριστούγεννα που θα χτυπήσω δύο τρία θα σου πω.

Γενικά είναι πολύ περίεργη κατασκευή. Πολύ wow. Και ταυτόχρονα κλασική. Με μαρμαρα, λυχνιες κτλ. Δεν ξέρω αν θα τα αγόραζα ποτέ. Πιο πιθανό να αγόραζα ένα λαμπατο ενισχυτή με μονοψηφιο αριθμό watt και εξαψηφια τιμή παρά αυτό.

θελω κάποιος να μου εξηγήσει γιατι ενα high end DAC-Amp ακουστικων πρέπει να ειναι φορητό ντε και καλα. Δλδ για χρηση γραφειου δεν μπορει να εχει σχεδιαστει? Σαν να λεμε οτι τα μεγάλα ηχεία δεν ειναι εύκολο να τα πάρεις στο εξοχικό σου.

Το σύστημα ειναι για λιγους, θα το ακούσουμε το πολύ σε καμια έκθεση εξωτερικού και στο μονο που απογοητεύει (γιατι τα περι εμφάνισης ειναι θεμα γούστου) ειναι οτι μεσα εχει DAC με ESS SABRE.

Το Orpheus Ι οταν το ειχα ακούσει (με NAGRA μπομπινοφωνο και master tapes) ηταν συγκλονιστικό.. Οταν κυκλοφόρησε κόστιζε 16Κ ευρω και δεν συμπεριλάμβανε πηγή. Οι καιροί εχουν αλλάξει, το high end καλώς ή κακώς εχει ανεβεί στον ουρανο και η Senn ακολουθεί. Τι σας κανει τοσο εντύπωση?

Απάντηση: Re: Sennheiser Orpheus II

Το σίγουρο πάντως ότι αποτελεί κορυφαία πρόταση στην κατηγορία τιμής του... :)

Υπάρχουν κι'άλλα ακουστικά σε αυτή την κατηγορία τιμής; Γιατί αν είναι μόνο του,σίγουρα κορυφαίο θα είναι.

Σιγουρα υπαρχουν πολλα ατομα στον κοσμο που θα το αγορασουν :) Καποιοι εχουν τα λεφτα.

Μια φορα ειχα δει και γω τα πρωτα orpheus,καπου 2002-2003,στου Νακα που ηταν τοτε ενα καταστημα στο κεντρο δε θυμαμαι την οδο :) Δε τα ειχα ακουσει,αλλα ειχα ακουσει τα hd600 που μου αρεσαν πολυ και τα πηρα τοτε σε προσφορα :)

Σιγουρα αυτα τα καινουρια θα ειναι κορυφαια,αν και τα βιντεο που τα φορανε πανω απο σκουφο και πανω απο τα μαλλια η κοπελα,ειναι ¨καπως¨,γιατι πραγματα οπως αυτα αλλαζουν τον ηχο και δεν αρμοζει τετοια προωθηση για ενα προιον τετοιας φυσης.

θελω κάποιος να μου εξηγήσει γιατι ενα high end DAC-Amp ακουστικων πρέπει να ειναι φορητό ντε και καλα. Δλδ για χρηση γραφειου δεν μπορει να εχει σχεδιαστει? Σαν να λεμε οτι τα μεγάλα ηχεία δεν ειναι εύκολο να τα πάρεις στο εξοχικό σου.

Το σύστημα ειναι για λιγους, θα το ακούσουμε το πολύ σε καμια έκθεση εξωτερικού και στο μονο που απογοητεύει (γιατι τα περι εμφάνισης ειναι θεμα γούστου) ειναι οτι μεσα εχει DAC με ESS SABRE.

Το Orpheus Ι οταν το ειχα ακούσει (με NAGRA μπομπινοφωνο και master tapes) ηταν συγκλονιστικό.. Οταν κυκλοφόρησε κόστιζε 16Κ ευρω και δεν συμπεριλάμβανε πηγή. Οι καιροί εχουν αλλάξει, το high end καλώς ή κακώς εχει ανεβεί στον ουρανο και η Senn ακολουθεί. Τι σας κανει τοσο εντύπωση?
Προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου η φορητότητα του!
Η εμφάνιση ναι...
Όσον αφορά στον DAC έχει νομίζω κ την δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικής πηγής. Αναλογικά. Οπότε όποιος θέλει μπορεί να συνδέσει τον δικό του DAC.

Πολλά off υπάρχουν στη προώθηση,δεν είναι μόνο το προφανές,πάνω από σκούφο ή μαλλιά.
Είναι και ο πολύ μικρός χρόνος ακρόασης,το βάλε-βγάλε,κλπ.

Το κορυφαίο όμως είναι η περιγραφή "ζεστό,πολύ ζεστό.Είναι σαν έχει μια κουβέρτα" ,που θα έκανε κάθε οπαδό της ανάλυσης να κάνει ευχέλαιο :flipout:
Φυσικά ο άνθρωπος είναι μουσικός,δεν το εννοεί έτσι,αλλά λέμε τώρα.
Ενδιαφέρουσα κι η επιλογή της σαύρας,σε τέτοια κατηγορία τιμής κάποιος θα περίμενε τουλάχιστον κάτι εντελώς νέο και καινοτόμο,ειδικά μετά την καμπάνια της εταιρίας.

(Αν η πολύ ακριβή συσκευή δεν φάει το πατροπαράδοτο θάψιμο εδώ,κάτι πολύ λάθος θα έχουν κάνει οι κατασκευαστές :flipout: )