Sharp Aquos X20E/XL2E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Τα άσχημα νέα είναι πως σε 1-2 κομμάτια Χ20E έχει εμφανιστεί το λεγόμενο "banding". Τα καλά νέα είναι πως είναι ελαφριάς μορφής και δεν ενοχλούν την θέαση, ενώ δεν υπάρχει κανένα κρούσμα σε XL2E κι ας φοράνε το ίδιο πάνελ.

attachment.php

Τα άσχημα νέα είναι πως σε 1-2 κομμάτια Χ20E έχει εμφανιστεί το λεγόμενο "banding". Τα καλά νέα είναι πως είναι ελαφριάς μορφής και δεν ενοχλούν την θέαση, ενώ δεν υπάρχει κανένα κρούσμα σε XL2E κι ας φοράνε το ίδιο πάνελ.

attachment.php
Ναι ρε George

Το διάβασα κ εγώ κ μάτεα προσπάθησα να βρώ κάποιον με την XL2E ΠΟυ να το έχει αλλά μπά. Είναι περίεργο όμως. Η διαφορά τους είναι μόνο τα 100 HZ. Έχουν άλλο εργοστάσιο παραγωγής?

Όσο για τον ....βούνη, κακό δεν είναι άμα προλάβεις τώρα αν δεν προλάβεις παίρνεις απο αλλού. ο Rhodes δίνει στα 2100 και κάτι ψηλά.

Όσο για τον ....βούνη, κακό δεν είναι άμα προλάβεις τώρα αν δεν προλάβεις παίρνεις απο αλλού. ο Rhodes δίνει στα 2100 και κάτι ψηλά.

Νομίζω πως στα 2000 ±100 η τιμή είναι πάρα πολύ καλή, ειδικά για ένα τόσο νέο μοντέλο. Η 46M86 κυκλοφορεί κάνα εξάμηνο και είναι πιο ακριβή και στα χαρτιά κατώτερη. Πριν 3-4 μήνες που κυκλοφόρησε η 46XL1E είχε έρθει με αρχική τιμή τα 3000 + στο Πλαίσιο αν δεν κάνω λάθος.

Νομίζω πως στα 2000 ±100 η τιμή είναι πάρα πολύ καλή, ειδικά για ένα τόσο νέο μοντέλο. Η 46M86 κυκλοφορεί κάνα εξάμηνο και είναι πιο ακριβή και στα χαρτιά κατώτερη. Πριν 3-4 μήνες που κυκλοφόρησε η 46XL1E είχε έρθει με αρχική τιμή τα 3000 + στο Πλαίσιο αν δεν κάνω λάθος.
Δεν κάνεις λάθος. 3200 για την ακρίβεια... Πάντως είναι απίστευτο πόσο γρήγορα αλλάζουν οι τιμές και τα μοντέλα στη Sharp. Δεν το'χω δει αυτό να συμβαίνει σε άλλες μάρκες. Π.χ. Η Samsung η M86 κυκλοφορεί εδώ και καιρό και η τιμή της έχει πέσει ελάχιστα, ακόμα κι όταν βγήκε η νέα σειρά F86!
Η τιμή του Κολομβούνη είναι φοβερή! Τα Χριστούγεννα που θα πέσει το δώρο θα πάω να την πάρω. Άραγε θα την έχει ανεβάσει την τιμή τότε;

Η τιμή του Κολομβούνη είναι φοβερή! Τα Χριστούγεννα που θα πέσει το δώρο θα πάω να την πάρω. Άραγε θα την έχει ανεβάσει την τιμή τότε;

Αν εξαιρέσεις μερικά παράδοξα (Pioneer, D3000) κανείς δεν έχασε περιμένοντας. Ακόμα κι αν την έχει ανεβάσει αυτός θα την έχουν κατεβάσει οι υπόλοιποι κάτω από 2000 σε δύο μήνες.

Πάντως επειδή μένω κοντά στην περιοχή θα περάσω αύριο από τα δύο υποκαταστήματα να δω αν παίζει καμία.

Και γιατί ρε παιδιά το πλαίσιο δεν έχει φέρει την XL2E; Τώρα έχει τη νέα σειρά HD1E και την "παλιά" XL1E... :nounder:

Και γιατί ρε παιδιά το πλαίσιο δεν έχει φέρει την XL2E; Τώρα έχει τη νέα σειρά HD1E και την "παλιά" XL1E... :nounder:

Κάποια στιγμή θα την φέρει κι αυτή.

Και η HD1 την ίδια εποχή με την XL1 παρουσιάστηκε αν δεν κάνω λάθος. Εδώ άργησε λίγο να έρθει. Στην Αγγλία πάντως την κατάργησε η αντιπροσωπεία (την HD1). Ίσως το ίδιο να γίνει και εδώ.

Φίλε g10rg0s να σου κάνω μια ερώτηση:
Επειδή εγώ είχα μαζέψει 2μιση χιλιάρικα για την XL2E κι επειδή ο rhodes δίνει την Χ3500 2700 ευρώ περίπου, αξίζει να πάω σ'αυτή; Μπορείς να μου πεις με 1-2 λέξεις τι παραπάνω έχει η Sony; Γιατί από παντού ακούω ότι είναι καλύτερη απ'την XL2E. Αξίζει τα 600ευρώ παραπάνω;;;

Ευχαριστώ...

Φίλε g10rg0s να σου κάνω μια ερώτηση:
Επειδή εγώ είχα μαζέψει 2μιση χιλιάρικα για την XL2E κι επειδή ο rhodes δίνει την Χ3500 2700 ευρώ περίπου, αξίζει να πάω σ'αυτή; Μπορείς να μου πεις με 1-2 λέξεις τι παραπάνω έχει η Sony; Γιατί από παντού ακούω ότι είναι καλύτερη απ'την XL2E. Αξίζει τα 600ευρώ παραπάνω;;;

Ευχαριστώ...

Κι εγώ ακούω και διαβάζω τα ίδια με σένα. Τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις τις έχω δει μόνο στην Έκθεση αρά δεν νομίζω πως μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη. Οι πιο πολλοί θεωρούν την Χ3500 κορυφαία LCD και επειδή στους παραπάνω είναι και τα παιδιά στο HDTVtest που θεωρώ αξιόπιστα δεν έχω κανέναν λόγο να διαφωνήσω. Μιλάνε για καλό μαύρο, την καλύτερη απόδοση χρωμάτων που είχε ποτέ LCD και για πολύ καλό χειρισμό της κίνησης. Η XL2E από την άλλη είναι ερωτηματικό. Ακόμα δεν έχει βγει στην αγορά καλά καλά οπότε αναμένουμε reviews και απόψεις κατόχων. Δεν περιμένω πάντως να κυμαίνεται στα επίπεδα της Χ3500, αλλά και λίγο πιο κάτω να είναι η διαφορά στην τιμή είναι της τάξης του 25-30%.

Επειδή δεν έχουμε όλοι την ίδια τσέπη και τα ίδια μάτια/γούστα, καλό θα είναι να προσπαθήσεις να τις δεις και τις δύο κάπου να παίζουν. Σίγουρα η Χ3500 δεν είναι "value" αγορά, αλλά μπορεί κατά την γνώμη σου να αξίζει τα 600 παραπάνω. Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα 2700 για καμία 46άρα LCD αλλά τα κριτήρια μου είναι η δικιά μου τσέπη και τα δικά μου γούστα.

Κι εγώ ακούω και διαβάζω τα ίδια με σένα. Τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις τις έχω δει μόνο στην Έκθεση αρά δεν νομίζω πως μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη. Οι πιο πολλοί θεωρούν την Χ3500 κορυφαία LCD και επειδή στους παραπάνω είναι και τα παιδιά στο HDTVtest που θεωρώ αξιόπιστα δεν έχω κανέναν λόγο να διαφωνήσω. Μιλάνε για καλό μαύρο, την καλύτερη απόδοση χρωμάτων που είχε ποτέ LCD και για πολύ καλό χειρισμό της κίνησης. Η XL2E από την άλλη είναι ερωτηματικό. Ακόμα δεν έχει βγει στην αγορά καλά καλά οπότε αναμένουμε reviews και απόψεις κατόχων. Δεν περιμένω πάντως να κυμαίνεται στα επίπεδα της Χ3500, αλλά και λίγο πιο κάτω να είναι η διαφορά στην τιμή είναι της τάξης του 25-30%.

Επειδή δεν έχουμε όλοι την ίδια τσέπη και τα ίδια μάτια/γούστα, καλό θα είναι να προσπαθήσεις να τις δεις και τις δύο κάπου να παίζουν. Σίγουρα η Χ3500 δεν είναι "value" αγορά, αλλά μπορεί κατά την γνώμη σου να αξίζει τα 600 παραπάνω. Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα 2700 για καμία 46άρα LCD αλλά τα κριτήρια μου είναι η δικιά μου τσέπη και τα δικά μου γούστα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Σίγουρα η διαφορά στην τιμή είναι αδικαιολόγητη. +ότι η Sony έχει κι άλλα μειονεκτήματα όπως 3άθλιο service (μιλάω εκ πείρας).
Ωστόσο έχουμε δει την XL1E και διαβάζω πολλά θετικά σχόλια εδώ στο forum. Η μόνη ουσιαστική διαφορά με την XL2E είναι τα 24p. Άν κρίνεις από το πόσο γρήγορα αντικαταστάθηκε το παλιό μοντέλο από το νέο και όπως υποδεικνύει το όνομά της, η 2 είναι η βελτιωμένη έκδοση της 1!

Στην έκθεση ποιά σου'κατσε καλύτερα στο μάτι;

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Σίγουρα η διαφορά στην τιμή είναι αδικαιολόγητη. +ότι η Sony έχει κι άλλα μειονεκτήματα όπως 3άθλιο service (μιλάω εκ πείρας).
Ωστόσο έχουμε δει την XL1E και διαβάζω πολλά θετικά σχόλια εδώ στο forum. Η μόνη ουσιαστική διαφορά με την XL2E είναι τα 24p. Άν κρίνεις από το πόσο γρήγορα αντικαταστάθηκε το παλιό μοντέλο από το νέο και όπως υποδεικνύει το όνομά της, η 2 είναι η βελτιωμένη έκδοση της 1!

Στην έκθεση ποιά σου'κατσε καλύτερα στο μάτι;

Πρώτα να ξεκαθαρίσω πως δεν είπα πως η διαφορά στην τιμή είναι αδικαιολόγητη. Ο καθένας τις όποιες διαφορές σε τιμή/απόδοση τις αξιολογεί διαφορετικά.

Η XL2E μου άρεσε αλλά από ένα κλιπάκι δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Την Χ3500 την είδα πολύ λίγο αλλά σε σχέση με την F86 που ήταν δίπλα της δεν παρατήρησα σημαντικές διαφορές στην εικόνα.

Απάντηση: Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Την Χ3500 την είδα πολύ λίγο αλλά σε σχέση με την F86 που ήταν δίπλα της δεν παρατήρησα σημαντικές διαφορές στην εικόνα.

Το κατι τις καλυτερο μαυρο Γιωργο μου το εχει η F86 σε σχεση με την X3500. ;) Κατα τα αλλα ειναι οπως λες και οι 2 αριστες επιλογες! :grandpa:

Εγώ είχα δει στο πλαίσιο σε άμεση αντιπαράθεση την 40Χ3500, 40F86 και 46XL1.
Το ποιο βαθύ μαύρο το είδα στην F86 και μετά στην XL1, στην X3500 ήταν μια ιδέα ποιο κάτω.
Τα χρώματα μου φάνηκαν (πάντα με τα δικά μου μάτια) καλύτερα στην XL1. Σε κάποια σκηνή που έδειχνε τον μηχανισμό από ένα ρολόι η XL1 έδειχνε ποιο καθαρή εικόνα. Στης άλλες φαινότανε ποιο soft η εικόνα.
Την Χ3500 την απέρριψα από τη αρχή λόγω εμφάνισης αλλά επειδή είχα ακούσει πολύ καλά λόγια την είδα.
Με απασχόλησε πολύ η 40F86 την οποία τελικά απέρριψα βλέποντας την XL2 η οποία από εμφάνιση και μόνο με κέρδισε.
Αρχικά είχα αποφασίσει να πάρω την 42XL2 αλλά οταν έμαθα ότι είναι Made in Taiwan την απέρριψα και έχω παραγγείλει την 46XL2.

Αρχικά είχα αποφασίσει να πάρω την 42XL2 αλλά οταν έμαθα ότι είναι Made in Taiwan την απέρριψα και έχω παραγγείλει την 46XL2.

Δεν το ήξερα αυτό για την 42άρα. Εμένα από την αρχή μου είχε κάνει εντύπωση η μικρή διαφορά στην τιμή μεταξύ 42 και 46 ιντσών. Ένας λόγος ακόμα για να πάρει κανείς την 46άρα.

Πότε θα σου έρθει ? Περιμένουμε αναλυτικά σχόλια αφού θα είσαι από τους πρώτους κατόχους στην χώρα μας.

Δεν το ήξερα αυτό για την 42άρα. Εμένα από την αρχή μου είχε κάνει εντύπωση η μικρή διαφορά στην τιμή μεταξύ 42 και 46 ιντσών. Ένας λόγος ακόμα για να πάρει κανείς την 46άρα.

Πότε θα σου έρθει ? Περιμένουμε αναλυτικά σχόλια αφού θα είσαι από τους πρώτους κατόχους στην χώρα μας.

Στην έκθεση το Σάββατο που πήγα ήταν η μόνη που δεν έγραφε στο ταμπελάκι την προέλευση και ρωτώντας τον πωλητή μου είπε πως λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει η 42XL2 βγαίνει και στην Taiwan.
Στην παρουσίαση την Κυριακή ρωτώντας για το ίδιο θέμα μας είπε ότι δεν είναι έτσι και είναι Made in Japan. Εγώ επέμενα και είπε ότι μπορεί η συγκεκριμένη να είναι Made in Taiwan αλλά δεν το γνωρίζει σίγουρα γιατί η τηλεόραση έχει έρθει από κάποια άλλη έκθεση (από Γερμανία νομίζω) και ότι αυτές που έρχονται Ελλάδα θα είναι Made in Japan. Φυσικά δεν με έπεισε καθόλου και αποφάσισα να πάρω την 46XL2.

Η τηλεόραση θα μου έρθει Τετάρτη απόγευμα και θα γράψω εντυπώσεις.
Την τηλεόραση την θέλω για την κρεβατοκάμαρα. Ξεκίνησα από 37'' πήγα σε 42'' και τώρα έχω καταλήξει στην 46XL2E.
Στην γυναίκα μου έχω πει ότι είναι 37''.
Λέτε να καταλάβει ότι είναι 46''.

Last edited:
Απάντηση: Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Την τηλεόραση την θέλω για την κρεβατοκάμαρα. Ξεκίνησα από 37'' πήγα σε 42'' και τώρα έχω καταλήξει στην 46XL2E.
Στην γυναίκα μου έχω πει ότι είναι 37''.
Λέτε να καταλάβει ότι είναι 46''.

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ !!!
Για τι κρεβατοκάμαρα μιλάμε 5Χ5?
ΣΑΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑΚΙΑ?
Όσο αφόρα τη γυναίκα σου ότι και να γίνει να ξέρεις ότι θα βρεις πολλούς συμπαραστάτες και συμπάσχων εδώ μέσα.
Με το καλό να σου έρθει.
Περιμένουμε όλοι τις εντυπώσεις σου.

Θέλω και εγώ πολύ να πάρω την 46XL2, αλλά μου είπε γνωστός μαγαζάτορας, ότι ΔΕΝ έχει καλό service η αντιπροσωπία της στην Ελλάδα και ότι σε περίπτωση βλάβης θα έχω τρεχάματα για να μου την αλλάξουν....:grandpa:

Ισχύει κάτι τέτοιο με την SHARP????

Γιώργο, πολύ καλή παρουσίαση, προσωπική εκτίμηση πρόκειται για την κορυφαία εταιρια για τηλεοράσεις lcd, ειδικά η σειρά XL2E:SFGSFGSF:
Είχα τηντύχηνα τις δώ από κοντά στην CES2007:grandpa:

Από πλευράς service και αντιπροσωπίας της SHARP εδώ στην Ελλάδα τι γίνεται βρε παιδιά??? :confused:

Σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ την XL2 μιας και μου είπε γνωστός μου τεχνικός που επισκευάζει τηλεοράσεις από όλες τις μάρκες, ότι από πλευράς κατασκευής LCD οι καλύτερες είναι οι SHARP, SONY και JVC!!! :smash: (Για τις Samsung μου είπε ότι ΟΣΕΣ τηλεοράσεις LCD έχει ανοίξει, είναι πολύ προχειροφτιαγμένες, με φθηνά υλικά και απλά σχέδια -ΚΟΡΕΑ γαρ-)

Αλλά με αποθάρυνε λίγο γιατί μου είπε ότι η αντιπροσωπία της Sharp εδώ στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι τόσο καλή για θέματα επιστροφών ελατωματικών κομματιών....

ΕΣΕΙΣ τι εμπειρία έχετε πάνω σε αυτό???
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! :ernaehrung004:

ΕDIΤ: Τώρα το είδα.... Το ίδιο ρωτησε και ο ξαδερφος μου 2 μηνύματα παραπάνω.... :guitarist:

Last edited:

Λοιπον ΠΑΙΚΤΕΣ:

Check out this:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1034413

2600 euro την εφερε το Πλαισιο.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Φιλε μου μην παιρνεις ορκο οτι η 2 θα ειναι βελτιωμενη σε σχεση με την 1. Αν διαβασεις τα προηγουμενα ποστ μου θα δεις ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ!!!
Εχω δει την XL1 και θεωρω οτι ειναι ΚΟΡΥΦΗ. Αν η XL2 ειναι βελτιωμενη ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ :firstprize:.

Ομως αν το ψαξεις ΚΑΛΑ θα δεις οτι περα απο τις αρκετες βελτιωσεις που εχει (δεν εχει μονο το 24p αλλα και αλλες), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ TRUD που ειχε η XL1. Δεν ξερω κατα ποσο αυτο μετραει ή οχι. Σιγουρα ομως το Trud κανει μεγαλη δουλεια σε οσες τηλεορασεις το εχουν. Βεβαια παιζει το tridend που αντικατεστησε το Trud να ειναι ακομα καλυτερο. Αλλα ποιος το ξερει αυτο? Αυτο ψαχνω εγω τοσες μερες.

Φιλε μου ΕΙΣΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΟΥ!!! Μηπως εχεις δει και την XL1 για να μπορεσεις να μας κανεις και μια συγκριση? Αν οχι τουλαχιστον πες μας τις αποδοσεις της στο απλο αναλογικο σημα (SD)! ANAMENOYME!