Sharp Aquos X20E/XL2E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Εννοώ τις ρυθμίσεις της εικόνας. OPC contrast backligt κτλ. Επικίνδυνες ρυθμίσεις?? Υπάρχει thread για την XL1E? Και που?

Απάντηση: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Οι διάφορες τους είναι αρκετές αλλά όχι ιδιαίτερα ουσιαστικές .
Πρώτα απ όλα η εξωτερική εμφάνιση που μπορεί να μοιάζει ίδια αλλά είναι πιο λεπτή η XL2 καθώς έχει αφαιρεθεί το διακοσμητικό πλεξιγκλάς κα έχει μικρύνει και το πλαστικό περίβλημα του κάδρου. Έχει προστεθεί μία επιπλέον HDMI θύρα , αναπαράγει απευθείας τα 24p κα όχι με την μέθοδο της XL1 που ανέβαζε στα 120hz με πενταπλασιασμό ( σημαντικό αυτό)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=12075&highlight=SHARP+XL1E
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=13722&highlight=SHARP+XL1E

Φίλε Κώστα, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Διαβάζοντας τα Links είδα ότι και εσύ είσαι κάτοχος του ίδιου μοντέλου. Τελικά είναι καλή αγορά?
Τις επικίνδυνες ρυθμίσεις δεν θέλω να της πειράξω γιατί δεν έχω ιδέα από gamma κτλ. Αλλά για τις απλές έχεις κανένα κόλπο ή μυστικο?

Μυστικά δεν υπάρχουν , είναι θέμα γούστού . να ξέρεις πάντως πως όσο κι αν ανεβάσεις το contrast δεν πρόκειται να σου κάψει τα λευκά . Οπότε βάλε το όπου σου αρέσει περισσότερο . Εγώ το έχω στο + 4 , Το brightness το έχω στο 0 ενό έχω και λίγο τσιμπημένο το sharpness όπως και την φωτεινότητα περιβάλλοντος ( πρώτη επιλογή) την έχω στο +2 . Κάπου έχει μια επιλογή για καλύτερο και βαθύτερο μαύρο , την ενεργοποιείς. Ενεργοποιείς επίσης και το TrueD για καλύτερη κίνηση στην εικόνα. Θα σου δώσω περισσότερες πληροφορίες αύριο .
Ελπίζω να βοήθησα
Αν είναι όμως να το συνεχίσουμε με την XL1 καλύτερα να μεταφερθούμε στο άλλο θέμα για να μην είμαστε και of topic

παιδια αυτη η πρασινιλα που εχει συμφωνα με τον κυριο Ποτακιδη η XL1 εμφανιζεται και στην ΧL2? Επισης, εαν στο "AV MODE" επιλεξει καποιος την λειτουργια "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" για τηλεοπτικα καναλια τοτε οντως αυξανεται η αντιθεση και το "καθαρο περιγραμμα" οπως υποσχεται το manual της τν?

ευχαριστω

παιδια αυτη η πρασινιλα που εχει συμφωνα με τον κυριο Ποτακιδη η XL1 εμφανιζεται και στην ΧL2? Επισης, εαν στο "AV MODE" επιλεξει καποιος την λειτουργια "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" για τηλεοπτικα καναλια τοτε οντως αυξανεται η αντιθεση και το "καθαρο περιγραμμα" οπως υποσχεται το manual της τν?
ευχαριστω

Ούτε στην δικιά μου υπάρχει πρασινίλα.

.

Προφανώς θα ήταν "ελάτωμα" των πρώτων παρτίδων του μοντέλου XL1 το οποίο μετά το διόρθωσαν. :smash:

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις. Υπαρχει καποια απαντηση και για την απορια μου σχετικα με τη θεση "δυναμικο" στο "av mode"?

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις. Υπαρχει καποια απαντηση και για την απορια μου σχετικα με τη θεση "δυναμικο" στο "av mode"?

Όλες οι τηλεοράσεις έχουν κάποιο αντίστοιχο mode, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η εικόνα που παίρνεις είναι μακριά από την πραγματικότητα.

ευχαριστω

δεν εχει να κανει με το δυναμικο αυτο που κανει ποιο καθαρα τα περιγραμματα ειναι στην προηγμενη λειτουργεια σινεμα τα κανει ποιο τρισδιαστατα αλλα χανει ομως σε κινηση οταν βλεπεις ταινιες απο απλο dvd(ισως να φταιει και το dvd μου κιολας με συνδεση scart)οταν ομως εβαλα τo ps3 με hdmi εφτιαξαν ολα.βεβαια σε bluray ταινια ολες αυτες οι ψηφιακουρες απενεργοποιουνται αυτοματα και παιζει ποιο flat στα 1080p 24hz εκει απογειωνεται.
ελπιζω να εβγαλες ακρη γιατι με το γραπτο δεν μπορεις να αποδωσεις κατι που μονο βλεπεται. :BDBDG54:

Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας. Απο οτι καταλαβαινω οσοι εχετε την xl2 ειστε ευχαριστημενοι απο την καθαροτητα των περιγραμματων.

συγνωμη αλλα δεν τα λενε καλα οι τυποι εγω με το ps3 που συνδεσα η τηλεοραση πετουσε στα 1080p 24 κλειδωσε με την μια και η κινηση ηταν ομαλοτατη.αντιθετως με απλο dvd σε sd αναλυση διεκρινα καποια ειδωλα στην γρηγορη κινηση με ολα τα ηλεκτρονικα της στο φουλ,αν βγαλεις καποια διορθωνεται το προβλημα.βασικα δεν λενε με τι την παιξαν την τηλεοραση εννοω με τι πηγη.εμενα με το ps3 petaei.(χωρις να κανω διαφημηση της TV υπαρχουν και καλυτερες αλλα πολυ ακριβοτερες)για να μην παρεξηγηθω.
:ADFAD2:

Η δικιά μου το σήμα 1080p/24 το χειρίζεται πολύ καλά.
Επίσης μου κάνει εντύπωση η βαθμολογία που της δίνη (χαμηλότερη από την Philips 42PFL9632D).
Με την Philips (την έχει φίλος) έχουμε κάνει συγκριτικό και η Sharp είναι πολύ καλύτερη.

.

Λογω πολλων σελιδων να ρωτησω 2 πραγματα.1)τα μοντελα 42-46xl2e εχουν 24p,100hz και x.v colour ενω τα x20e εχουν 24p και τιποτα αλλο και 2)απο p.c, αν υποστηριζεται απο την καρτα γραφικων,βγαζουν 1920*1080p;

Λογω πολλων σελιδων να ρωτησω 2 πραγματα.1)τα μοντελα 42-46xl2e εχουν 24p,100hz και x.v colour ενω τα x20e εχουν 24p και τιποτα αλλο και 2)απο p.c, αν υποστηριζεται απο την καρτα γραφικων,βγαζουν 1920*1080p;

για τα χ20 δεν ξερω τα υπολοιπα ειναι οπως τα λες :guitarist:

HD
TV.co.uk: Sharp LC42XL2E Review

SUMMARY
Screen unevenness and red push tarnish the Sharp LC42XL2E that otherwise deserves praise for its detail, motion handling and video processing.

PROS
> Exceptional detail and resolution in [Dot by Dot] mode
> [100Hz] doubles motion resolution without significant artifacts
> Good to excellent video processing

CONS
> Uneven screen uniformity (may be specific to my review sample)
> Red push
> D65 calibration not possible from user menu

Conclusion

The new Sharp LC42XL2E does a lot of things right, ranging from its gorgeous styling and solid connectivity to its motion handling and video processing. Only the longstanding (for Aquos 1080p LCD televisions) problem of screen unevenness (a.k.a. "banding" which is not to be confused with posterization) and red push prevent it from outright recommendation.
In other words, if you are pretty sure you can get your hands on a band-free set, and you don't really care about adhering to D65 imaging standards, then the Sharp LC42XL2E definitely will not disappoint.
qualified.gif