Sharp Aquos X20E/XL2E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Με πρόλαβες Γιώργο πάλι....

Έχω e-mail alert για τα reviews :D

τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής με τον όρο red push?

What is red push?
A colour decoding error that makes red more intense than it should be.

Why does it happen?
To attract buyers on the sales floor, manufacturers like to make their TVs brighter by pushing up the colour temperature (i.e. the picture is tinted blue), which causes skin tone to look unnatural. To make the skin look realistic again, manufacturers introduce red push to neutralise the blue tint. Unfortunately while red push corrects the colour of the skin, it also exaggerates the red in everything else, which is worsened when the hyper-blue greyscale is restored to D65.

Με βάση αυτά που διαβάζω δεν θα την αγόραζα (έχω βίτσιο με τα σωστά χρώματα :D), αλλά πάντως δείχνει πάρα πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά της και για την ελληνική πραγματικότητα που το SD ζει και βασιλεύει.

Όταν μπήκα στο menu της στο MediaMarkt, είχε ρύθμιση για το χρώμα και διάλεγες να τείνει προς το κόκκινο ή προς το πράσινο και πόσο. Μου φαίνεται ότι στο Review δεν πείραξαν καθόλου τις ρυθμίσεις της. Εγώ καθόμουν με τις ώρες στα MediaMarkt και τις πείραζα δίπλα απο μια Σάμσουνγκ Φ86 και μία Σόνυ και δεν είδα διαφορά. Τεσπά το απόγευμα θα την έχω σπίτι μου και θα σας πω εντυπώσεις και θα postρω και fotos..

Όταν μπήκα στο menu της στο MediaMarkt, είχε ρύθμιση για το χρώμα και διάλεγες να τείνει προς το κόκκινο ή προς το πράσινο και πόσο. Μου φαίνεται ότι στο Review δεν πείραξαν καθόλου τις ρυθμίσεις της. Εγώ καθόμουν με τις ώρες στα MediaMarkt και τις πείραζα δίπλα απο μια Σάμσουνγκ Φ86 και μία Σόνυ και δεν είδα διαφορά. Τεσπά το απόγευμα θα την έχω σπίτι μου και θα σας πω εντυπώσεις και θα postρω και fotos..

Καλορίζικη και περιμένουμε και τις δικές σου εντυπώσεις.

Τα reviews από το συγκεκριμένο site είναι πολύ αξιόπιστα (κατά την γνώμη μου τουλάχιστον) γιατί γίνεται πολύ αναλυτικό ψάξιμο σε όλες τις ρυθμίσεις της κάθε τηλεόρασης ώστε να φτάσει στο ιδανικό επίπεδο. Αναφέρεται πως το συγκεκριμένο πρόβλημα βελτιώνεται κάπως μετά την ρύθμιση των χρωμάτων αλλά δεν εξαφανίζεται εντελώς.

"What these CIE charts does not show you is the amount of colour decoding error on a display device. In the case of the Sharp LC42XL2E, there was noticeable red push which could be attenuated somewhat but not corrected completely by toning [Colour] down."

http://www.hdtvtest.co.uk/Sharp-LC42XL2E/Calibration

Ρίξε μια ματιά γιατί μπορεί να σε βοηθήσει όσον αφορά τις ρυθμίσεις που θα βάλεις.

Απάντηση: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Με grayscale calibration μονο πρεπει να ερχεται στα καλα της. Εαν δεν εχει οντως κανενα προβλημα σε επιπεδο εικονας γενικα (κινηση κτλ) τοτε προκειται για μια πολυ καλη αγορα κατα τη γνωμη μου. Απλα θα πρεπει μετα καποιος ειδικος να βαλει το "χερακι" του. :rolleyes:

ρε παιδια εγω πραγματικα δεν εχω δει καποιο χρωματικο πουσαρισμα ουτε κοκκινιλα οθτε πρασινιλα ποθ ελεγε καποιος αλλος φιλος αντιθετως αν την δεις διπλα σε sony h sams νομιζεις πως ειναι και ποιο ατονη και της βαζεις χρωμα επιπλεον.τεσπα μπορει να εχει και δικιο το τεστ δεν εχω δει και τισ απειρες tv να παιζουν μπροστα μου,αλλα ας διαβασετε το τεστ του ηχου τα λεει ακριβως οπως ειναι ετσι θα την περιεγραφα και γω που την εχω ιδιως στο θεμα κινησης.υπαρχει και η πιθανοτητα ελατωματικου κομματιου που δυστηχως παιζει ολο και ποιο συχνα στις νεες τηλεορασεις την παιρνεις και κανεις και το σταυρο σου.
:damnyou:

Παντως χρωματικα η XL δεν ειναι ακριβης (αυτο που λεει colour decoding error). Κοιταξτε την διαφορα στα χρωματα (ασπρο και μαυρο τριγωνο):

cie.jpg

Επισης αυτο το Horizontal and vertical "bands" δεν μου αρεσε καθολου.:furious3:

Κατα τ'αλλα με δεδομενη την τιμη ειναι μια αξιοπρεπης επιλογη.

Last edited:

Παντως χρωματικα η XL δεν ειναι ακριβης (αυτο που λεει colour decoding error). Κοιταξτε την διαφορα στα χρωματα (ασπρο και μαυρο τριγωνο):

cie.jpg

Πανομοιότυπο χρωματικό τρίγωνο έχει και ο "HXOΣ" που κυκλοφόρησε.

Στην έκθεση που είχα δει την 42XL2 με την 46XL2 η 46αρα έπαιζε καλύτερα.
Και στην δικιά μου 46XL2 δεν έχω δει κάποιο χρωματικό πρόβλημα, ούτε κοκκινίλα ούτε πρασινίλα.

Το χρωματικο αυτο τριγωνο ειναι pre-calibration ή post-calibration??

καλο ειναι να εμπιστευομαστε και λιγο τα ματια μας γιατι ενδεχετε να μην ειναι κατι το ενοχλητικο η κατι το αντιληπτο στις ανθρωπινες αισθησεις και εμπαση περιπτωση μου θυμιζει λιγο τεστ ηχητικης συσκευης που σου λενε εχει τετοια χροια η ταδε συχνοτητες και συ δεν μπορεις να καταλαβεις τι στο καλο εννοουν
:ernaehrung004:

καλο ειναι να εμπιστευομαστε και λιγο τα ματια μας γιατι ενδεχετε να μην ειναι κατι το ενοχλητικο η κατι το αντιληπτο στις ανθρωπινες αισθησεις και εμπαση περιπτωση μου θυμιζει λιγο τεστ ηχητικης συσκευης που σου λενε εχει τετοια χροια η ταδε συχνοτητες και συ δεν μπορεις να καταλαβεις τι στο καλο εννοουν
:ernaehrung004:

Και μαλιστα πολλες φορες δεν μπορεις να καταλαβεις ποια ειναι η διαφορα μεταξυ του ενος και του αλλου .........παρα μονο στο ταμειο:flipout:

Attachments

• index_35.jpg
    index_35.jpg
    20.5 KB · Views: 30
  • 61_algae.jpg
    61_algae.jpg
    48.7 KB · Views: 31

Προς κατόχους Sharp XL2: Πως μπορώ να την αναβαθμίσω? Μου γράφει ότι εντοπίστηκε νέο λογισμικό το οποίο μπορούσε να ληφθεί.

Last edited:
Απάντηση: Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Προς κατόχους Sharp XL2: Πως μπορώ να την αναβαθμίσω? Μου γράφει ότι εντοπίστηκε νέο λογισμικό το οποίο μπορούσε να ληφθεί.

Αντιγράφω από το Manual.

Ενημέρωση της τηλεόρασής σας μέσω DVB-T
Για να διασφαλιστεί ότι η έκδοση του λογισμικού της τηλεόρασής
σας είναι πάντα ενημερωμένη, από καιρό σε καιρό η SHARP θα
προσφέρει ενημερωμένες εκδόσεις του βασικού λογισμικού της
τηλεόρασης και του λογισμικού DVB.

Ρύθμιση φόρτωσης
Αναζήτηση ενημερώσεων*
* Στη λειτουργία αυτή η χώρα, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο
και τη Σουηδία, είναι καθορισμένη στο «ναι».
Η τηλεόραση καθορίζει αυτόματα αν υπάρχει διαθέσιμη νέα
έκδοση λογισμικού όταν η τηλεόραση είναι σε κατάσταση
αναμονής

Στοιχείο
ναι: Να εκτελείται αυτόματη αναζήτηση αν υπάρχει λογισμικό διαθέσιμο
για ενημέρωση όταν η τηλεόραση είναι σε κατάσταση αναμονής.
óχι: Να μην εκτελείται αναζήτηση για πληροφορίες ενημερώσεων.
Τώρα: Να εκτελεστεί αμέσως έλεγχος για το αν υπάρχει νέο λογισμικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
• Για τη φόρτωση η τηλεόραση πρέπει να παραμείνει σε κατάσταση αναμονής.
Μην κλείσετε την τηλεόραση με τον κύριο διακόπτη τροφοδοσίας.
• Η ενημέρωση του λογισμικού ίσως διαρκέσει αρκετή ώρα.

Φόρτωση του λογισμικού
Αν το λογισμικό είναι ενημερωμένο, εμφανίζεται το μήνυμα
επιβεβαίωσης «Ανιχνεύθηκαν νέες πληροφορίες λήψης.».
Μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο ενημέρωσης.
1. Όταν συντονίζεστε με την υπηρεσία που παρέχει
την ενημέρωση, εμφανίζεται ένα μήνυμα
επιβεβαίωσης.
2. Ακολουθήστε τις προτροπές στην οθόνη.

Στοιχείο
ναι: Έναρξη φόρτωσης αμέσως. Η ενημέρωση διαρκεί περίπου μία
ώρα. Δεν μπορείτε να εκτελέσετε άλλες λειτουργίες στη διάρκεια
της φόρτωσης.
óχι: Αυτόματη έναρξη φόρτωσης αρκετά λεπτά μετά την είσοδο
σε κατάσταση αναμονής. Θα εκτελεστούν οι ρυθμίσεις του
χρονοδιακόπτη.
• Ακυρώστε τη φόρτωση πιέζοντας OK στο τηλεχειριστήριο την ώρα
που εμφανίζεται η ένδειξη «Διακοπή» στην οθόνη στη διάρκεια της
ενημέρωσης.

.

Πραγματικά πιστεύει κανείς ότι η ΕΡΤ θα μεταδώσει ποτέ το νέο firmware από κάποιο ψηφιακό κανάλι; Πιο πιθανό είναι να κάνει τα ψηφιακά κανάλια 1080p :chinscratch:

To θέμα με το κόκκινο είναι υπαρκτό, η τηλεόραση τονίζει παραπάνω τα κόκκινα, όχι όμως σε ενοχλητικό βαθμό.

Το banding όμως είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ τουλάχιστον στο δικό μου κομμάτι.

μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας το παρακάτω πολύ καλό τεστ:

http://www.lagom.nl/lcd-test/

Στο contrast test φαίνεται καθαρά το θέμα του κόκκινου, οι τελευταίες βαθμίδες (προς το 255) δεν ξεχωρίζουν. Αυτό μάλλον οφείλεται στο "Η νέα σειρά, Made in Japan, διαθέτει το νέο σύστημα οπίσθιου φωτισμού (RGB Plus+ 1 πορφυρό), τεσσάρων βασικών χρωμάτων διευρύνοντας την χρωματική παλέτα, για την απόδοση φυσικού, καθαρού κόκκινου" (αντιγραφή από πλάισιο).

Η δικιά μου τηλεόραση ήρθε με το τελευταίο firmware πάντως.

Last edited: