SHELTER 201

Απάντηση: Re: SHELTER 201

καλησπερα ηλια (υποθετω δλδ)

η βελονα δεn ειχε αργησει να στρωσει σε εμενα, οποτε μολις την ακουσεις να ερχεται στο επιθυμητο επιπεδο μπορουμε να κανονισουμε μια συγκριση των generator.

Πολύ σωστά Ηλία με λένε...

Μέχρι τώρα έχει παίξει περί τις 15-20 ώρες.
Εσένα σε πόσες ώρες έστρωσε πλήρως;
Όλα καλά, αν και κάτι σαν να της λείπει.... κάτι μικρό...
Αν τύχει και ανέβω Αθήνα να κάνουμε το συγκριτικό που λες.
Αν πάλι εσύ κατέβεις Κρήτη (Φαλάσαρνα) πάλι να το κάνουμε το συγκριτικό που λες.

Re: Απάντηση: Re: SHELTER 201

Όλα καλά, αν και κάτι σαν να της λείπει.... κάτι μικρό...

Σαν τι ;

Βγαλε αυτο το διαφανες προστατευτικο της και ισως αυτο το " μικρο κατι " να εμφανιστει :smile:

Αν το βγαλεις ρυθμισε ξανα το βαρος αναγνωσης.

Δωσε πολλη σημασια στην ρυθμιση της στον βραχιωνα,ειναι πολυ " αυστηρη " σ'αυτο το θεμα.Μιλαμε για ισως την καλυτερη ακιδα που υπαρχει σημερα.

Συνηθως 40-50 ωρες χρειαζεται να στρωσει.

Last edited:
40 ειναι υπερ αρκετες, 50 πολλες (μετα τις 40 δεν θυμαμαι καμια διαφορα).

δεν θυμαμαι με τι πικαπ-βραχιωνα την δουλευεις και πως τους εχεις ευθηγραμμησει. με τις πιο δυσκολες κεφαλες εγω προτιμω loefgren B kai stevenson, baerwald μου ειχε κατσει καλα σε ρεγγα. κοιτα το και αυτο.

δεν ξερω αν ο συνδυασμος shelter jico υπολοιπετε σε κατι, ο audiolytic μου λεει πως φυσαει.

για τον συνδιασμο shure 15 III jico που εχω ιδια αποψη θα ελεγα πως δεν του λειπει τπτ σε συγκριση με τις περισοτερες κεφαλες που εχω ακουσει ποτε. (καποιες σπανιες εξαιρεσεις εχω στο μυαλο μου αλλα για να τον εχω σαν βασικο εδω στο σπιτι καταλαβαινεις ποσο μου αρεσει)

τωρα με την κρητη, δεν εισαι και και τοσο κοντα στο μεγαλο χωριο, αν ομως ανεβεις η προταση ισχυει. ισως και να κατεβω και εγω, ποτε δεν ξερεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SHELTER 201

Σαν τι ;

Σαν κάτι στις μεσο-υψηλές να μου ακούγεται "πλαστικό". Το θέλω λίγο πιο τραγανό. Πιο φυσικό;

Βγαλε αυτο το διαφανες προστατευτικο της και ισως αυτο το " μικρο κατι " να εμφανιστει :smile:

Το έχω σκεφτεί αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα. Θα το κάνω απόψε κιόλας όμως.

Αν το βγαλεις ρυθμισε ξανα το βαρος αναγνωσης.

Εννοείται...

Δωσε πολλη σημασια στην ρυθμιση της στον βραχιωνα,ειναι πολυ " αυστηρη " σ'αυτο το θεμα.Μιλαμε για ισως την καλυτερη ακιδα που υπαρχει σημερα.

Σε αυτό το θέμα έχω τον Geodisc ταιριάζει απόλυτα με το Arezzo μου και τον Rb300 (Rega). Ταυτίζεται με το baerwald

Συνηθως 40-50 ωρες χρειαζεται να στρωσει.

Πάντως κι έτσι να μείνει τα κάνει τα λεφτά της με το παραπάνω. Απλά ψάχνω το τέλειο ίσως...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SHELTER 201

Πάντως κι έτσι να μείνει τα κάνει τα λεφτά της με το παραπάνω. Απλά ψάχνω το τέλειο ίσως...

Σε τι βαρος αναγνωσης την εχεις; Σε μενα δουλευει πολυ καλα στο 1.1 γρ.
Στο σωστο generator η βελονα εφαπτεται καλυτερα στο σωμα του,ιδιαιτερα το πανω μερος της βελονας,και αυτο ελαττωνει καπως πιθανους κραδασμους που ενδεχομενως να εχει στο generator των shelter/sumiko/A&R οπου ακροβατει καπως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SHELTER 201

Σε τι βαρος αναγνωσης την εχεις; Σε μενα δουλευει πολυ καλα στο 1.1 γρ.
Την είχα στα 1,25 γρ αλλά τώρα μέχρι να πιάσει 40 ώρες τηνέχω στο 1,5γρ.
Στο σωστο generator η βελονα εφαπτεται καλυτερα στο σωμα του,ιδιαιτερα το πανω μερος της βελονας,και αυτο ελαττωνει καπως πιθανους κραδασμους που ενδεχομενως να εχει στο generator των shelter/sumiko/A&R οπου ακροβατει καπως.
Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται χαλαρή η επαφή τους. Γι αυτό θα ήθελα να δοκιμάσω και την σωστή γεννήτρια κάποτε.
Α!!!
Την έχω με αντίσταση 47,5ΚΩ.
Θα δοκιμάσω και με μεγαλύτερη μιας και το προτείνει και η shelter.

Last edited by a moderator:
Αισίως έχει φτάσει τις 30 ώρες και αρχίζει να απογειώνεται!!!
Την έχω στο 1,5gr και με ανοικτή αντίσταση εισόδου και χωρητικότητας...
Τα μικρά ελαττώματα αρχίζουν και εξαφανίζονται και δίνουν χώρο στην γλυκιά μουσική.
Ακρίβεια, καθαρότητα, ομαλή απόκριση συχνοτήτων χωρίς υπερβολές πουθενά είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν.
Αναρωτιέμαι που θα φτάσει μετά τις 40-50 ώρες.

Αναρωτιέμαι που θα φτάσει μετά τις 40-50 ώρες
... στο διάστημα? :flipout:

Χαίρομαι που σου αρέσει και που η πρόταση μας σου έχει κάνει την ακρόαση των δίσκων σου, απολαυστικότερη...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SHELTER 201

Α!!!
Την έχω με αντίσταση 47,5ΚΩ.
Θα δοκιμάσω και με μεγαλύτερη μιας και το προτείνει και η shelter.

Eχεις ρυθμιση στο φονο σου για πανω απο 47Κ ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SHELTER 201

Eχεις ρυθμιση στο φονο σου για πανω απο 47Κ ?

Έχω μοντιφιάσει το Grado ph-1. στην κυριολεξία έβγαλα την μαμίσια πλακέτα και έβαλα μια δικιά μου με το ίδιο κύκλωμα αλλά με πυκνωτές και αντιστάσεις Vishay & Dale 1% και 0,1%.
Επιπλέον κατάργησα τον πυκνωτή εξόδου, έβαλα δύο βάσεις για μονούς τελεστικούς αντί για μια βάση για διπλό που είχε και στην είσοδο έβαλα βάσεις ώστε να μπορώ να βάζω ότι αντισταση και ότι χωριτικότητα θέλω.
Τώρα την έχω με 68,1ΚΩ και χωρίς χωρητικότητα.
Μια χαρά μου ακούγεται μετά από 40 ώρες στρώσιμο.
Είναι μαλακή και γλυκιά. (πως τα λέω ο άτιμος...)
Για τελεστικό έχω τον ΟΡΑ134 αλλά θα δοκιμάσω και τον ΟΡ627 και ΟΡ637.
Είχα ξεκινήσει με τον 627 αλλά μου φαινόταν πολύ φωτεινός ο ήχος και λίγο σκληρά τα πρίμα.
Τώρα όμως που μαλάκωσε θα την ξανακούσω με τον 627.
Μπορεί να μην έχει φτάσει την Grado Master Statement σε κάποια σημεία, αλλά όσο περνά ο καιρός δεν την αναζητώ.
Σε ορισμένα σημεία όπως η ακρίβεια - αναγνωση μπορώ να πω ότι την ξεπερνάει.
Απλά δεν έχει το πολύ μπάσο και την τραγανή (αλλά και λίγο θαμπή θα έλεγα) μεσαία της Grado Master Statement.
Λες η Jico-puretone mm-1 να κάνει την διαφορά;

Η Puretone εχει λιγο πιο καθαρο,λεπτομερη και γρηγορο ηχο απο τον συνδιασμο Shelter/SAS.
Οι βελονες ειναι ιδιες απλα το generator εχει πιο χαμηλη αντισταση (DC resistance) & inductance.

Ηλια,κατι ακομη,οσο αυξανεις την αντισταση εισοδου του phono,καλο ειναι να ελατωνεις την χωρητικοτητα στην εισοδο του.
Καπου θα βρεις την "χρυση τομη".
Μην ξεχναμε,οτι ενα καλωδιο βραχιωνα απο μονο του εχει την δικη του χωρητικοτητα,που στην περιπτωση των ΜΜ μετραει πολυ.

Απάντηση: Re: SHELTER 201

Ηλια,κατι ακομη,οσο αυξανεις την αντισταση εισοδου του phono,καλο ειναι να ελατωνεις την χωρητικοτητα στην εισοδο του.
Καπου θα βρεις την "χρυση τομη".
Μην ξεχναμε,οτι ενα καλωδιο βραχιωνα απο μονο του εχει την δικη του χωρητικοτητα,που στην περιπτωση των ΜΜ μετραει πολυ.

+1000

Τώρα παίζω με 68,1ΚΩ και 150pf.
Μάλλον κάπου εκεί κλειδώνει το πράμα, χωρίς να αποκλείω μείωση ή αύξηση 50pf και άλλες ακροάσεις.
Προς το παρόν έχω πολύ καλά μεταβατικά πολύ καλή μεσαία και βελούδινα πρίμα.
Οι ακροάσεις συνεχίζονται...
Ενθουσιάζομαι με το αποτέλεσμα!!!

Έχοντας παίξει περί τους 160 δίσκους, μάλλον έχει στρώσει πλέον.
Η τελευταία ρύθμιση είναι με 47.5ΚΩ αντίσταση και 50pF χωρητικότητα.
Θα ήθελα όμως και την δική σας πρόταση όσον αφορά αυτές τις τιμές.:worshippy:

Τελική ρύθμιση 50Kohms // 100pf.
Σπουδαίο αποτέλεσμα!!!
Αλλά αξιόλογο αποτέλεσμα πέτυχα και με 24Kohms // 400pf
όπως και με 34Kohms // 620pf.
Περί ορέξεως...

Εις αναμονή της Jico-Purenote τώρα...

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/L/T/1/0/LT1028.shtml.
Στο λίνκ αυτό υπάρχει το datasheet για το lt1028. Στην σελίδα 15 πάνω-πάνω έχει ένα κυκλωματάκι με ενεργή ισοστάθμιση για κεφαλές ΜΜ.
Εγώ έβαλα το ΟΡΑ637 είσοδο 50ΚΩ και κάτι μικροβελτιώσεις και το έφτιαξα.
Το αποτέλεσμα που παίρνω με την Shelter201-Jico mm-1 είναι πολύ καλό για τα γούστα μου.
Απόλαυση...

Κάποτε κάπου θα καταστάλαζε το όλο θέμα.
Προχώρησα στην αφαίρεση του πλαστικού από την βελόνα SAS και την τοποθέτησα στην κεφαλή.
Ο συνδυασμός ανέβηκε αρκετά σκαλοπάτια πάνω.
Με αντίσταση 47,5ΚΩ και πυκνωτή 130ρf, κοιτάει στα ίσια πανάκριβες κεφαλές (βάση με αυτά που γνωρίζω).
Ουδέτερος, αχρωμάτιστος ήχος, ακριβής, καθαρός, γρήγορος, καταπληκτική ανάγνωση, υψηλού επιπέδου απόδοση.
Σε σημεία όπως ανάγνωση, διαύγεια, καθαρότητα και ουδετερότητα, τολμώ να πω εφάμιλος (αν όχι ανώτερος) με τις ακριβές ξύλινες Grado (Sonata, Master). Χωρίς υπερβολές.
Αναρωτιέμαι τι θα κάνει η Puretone-Jico mm-1 sas με γυμνή την βελόνα...
Να το επιχειρήσω;

Φώτο:
DSC00503_zps1aecc190.jpg

DSC00502_zpsa8d2be51.jpg

DSC00500_zpsebf9aa2c.jpg

Και με προ τον μοντιφιασμένο Grado ph-1

Last edited:
Δοκιμασε την βελονα που εχεις στην 201 της φωτογραφιας πανω στην Puretone και θα ειναι μια ενδειξη των διαφορων των generators.

Aκολουθως συγκρινε τις δυο βελονες μεταξυ τους και πιστευω θα ειναι πιο ευκολο να προχωρησεις απο εκει.

Πως βρισκεις τις nylon βιδες; Εχουν καποια ακουστικη διαφορα απο τις αλουμινενιες η stainless steel και που ?