Sherlock [BBC]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Total voters
    69
Re: Απάντηση: Re: Sherlock (2010)

Mε βαση το κινηματογραφικο τους προγραμμα και το ποσο ανερχομενοι δειχνουν υπολογιζω να δουμε
την 5η σαιζον γυρω στο 2047.
και αυτη ειναι η αισιοδοξη προβλεψη

Ελπίζω να διαψευστείς. Το 2047 έχω ραντεβού με το ράφτη μου για να μου ράψει σάβανο :laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sherlock (2010)

Ελπίζω να διαψευστείς. Το 2047 έχω ραντεβού με το ράφτη μου για να μου ράψει σάβανο :laugh:

Αλλαξε ραφτη.:jester:
Που βρισκεσαι στη θεαση?
Παω να ξεκινησω με το πρωτο φετινο...

Απάντηση: Sherlock (2010)

Εξαιρετικη η τριτη σεζον.Ξεφευγει απο τη φορμα που μας ειχε συνηθισει στα αλλα δυο,καθως επικεντρωνεται στους χαρακτηρες και λιγοτερο στην ερευνα.
Σαφεστατα η πιο "ενδοσκοπικη" απο τις αλλες δυο και λογικο ειναι καθως οι χαρακτηρες ειχαν περασει αρκετες δοκιμασιες και επρεπε να βγαλουν και λιγο τα "σωψυχα" τους.
Σκηνοθετες και σεναριογραφοι δινουν ρεστα παντως καθως ακομα και με λιγοτερη δραση,κρατανε την ενταση πολυ ψηλα αλλα για μενα η μεγαλη μαγκια ειναι οτι οχι μονο η σειρα δεν χανει το χιουμορ της (λογω "ενδοσκοπησης") αλλα-το αντιθετο-το πολλαπλασιαζει.Η ατακες τσακιζουν κοκκαλα και οι χαρακτηρες,μεσα απο αυτη τη διαδικασια,γινονται ακομα πιο συμπαθεις.
Επισης μου φανηκε και μια μικρη αλλαγη στους χαρακτηρες,με τον Χολμς να δειχνει πιο "ανθρωπινος" και ο Γουοτσον πιο ακαμπτος-προς το τελος.
Η σκηνοθεσια ειναι εξαιρετικη και καθαρα κινηματογραφικη.
Αυτο που γουσταρω ειναι οτι η σειρα ως εικονα και ρυθμο εχει εναν ακραιο σχεδον μοντερνισμο και παραμενει ωστοσο ταυτοχρονα και παραδοσιακα "βρετανικη".
Απο τα καλυτερα πραγματα που εχω δει στην τηλεοραση τα τελευταια χρονια.

Ευγε στους Αγγλους (αν και τετοια πραγματα μονο αυτοι μπορουν να κανουν).

Re: Sherlock (2010)

Έλα ρε γμτ!!
Έπρεπε να φτάσει στο 3ο για να σοβαρέψει η σεζόν ?? !!! :p
Δεν διαφωνώ που στάθηκε και στα προσωπικά η 3η σεζόν, αλλά πιστεύω θα έπρεπε να ήταν σε μικρότερο βαθμό γιατί είναι μόνο 3 επεισόδια..

Απίστευτο επεισόδιο!!
Ίσως και το καλύτερο της σειράς!
Μέχρι τώρα έχει 9.7 (!!) ένταντι 9.6 του τέλους της 2ης!

Η σκηνή του πυροβολισμού ήταν κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή!
Έχει κάποια σχέση αυτό που λένε ότι μπροστά στον θάνατο περνάει όλη η ζωή μπροστά από τα μάτια σου!

Άντε τώρα να περιμένουμε πάλι!! :cool4:

Last edited:

Τελικα πρεπει να 'μαι αναποδος ανθρωπος.
Εχω δει μεχρι το 302 και το θεωρησα το καλυτερο επεισοδιο της σειρας.
Οχι μονο δεν το βρηκα ψιλοβαρετο που λεγατε αλλα ενθουσιαστηκα!
Αφου ελεγα να δω τα 2 τελευταια μαζι και δεν μπορεσα.
Ενιωθα τοσο καλυμμενος απο οσα ειδα σε αυτο που δεν ηθελα να χαλασω το συναισθημα
βλεποντας κι αλλο.

Τωρα θελω να δω το τριτο και σκεφτομαι οτι μετα θα πρεπει να περιμενω παλι 1-2 χρονια
(στην καλυτερη περιπτωση). Μου λειπει ηδη...

Δείτε και το 3ο και τα λέμε! :cool:

Εντάξει καλά ήταν και τα 1 και 2!
.. απλώς κάμποσοι περιμέναμε άλλα πράγματα.. :p

Απάντηση: Re: Sherlock (2010)

Το μονο που με απογοητευσε που δεν ειδα ηταν
μια καταραμενη εξηγηση για το τελος της δευτερης σαιζον.
Ηταν σα να παραδεχτηκαν οτι δε μπορουσαν ουτε οι ιδιοι να βρουν τροπο να λυσουν το θεμα
ικανοποιητικα.

Πάντα θα υπάρχουν τρύπες! :p

Πιθανό η μόνη εξήγηση που θα έστεκε κάπως είναι αυτή που είπε ο Holmes στον Watson..
αλλά επειδή δεν θυμάμαι καλά τις λεπτομέρειες του 203 δεν ξέρω πόσο πραγματική βάση θα είχε ακόμη και αυτό..

Τρίτη σαιζόν λοιπόν. Δύο χρόνια αναμονή, 270 λεπτά διάρκεια, και το μόνο που μου έμεινε ήταν τα τελευταία 30' με τον καταπληκτικό Mikkelsen. Τα υπόλοιπα ήταν λίγο Οικογενειακές Ιστορίες: Πόσο σου έλειψα φίλε μου, πόσο αγαπιόμαστε και οι τρεις, πόσο αγαπάς τη γυναίκα σου.

Δεν ξέρω τι με ενοχλεί. Είναι η υπερβολική διάρκεια των επεισοδίων; Είναι το παραφόρτωμα με τεχνάσματα (flashback, flashforward, bullet time, κείμενα να τρέχουν στην οθόνη κτλ); Και τα δύο; Η σειρά θα ήταν καλύτερη αν τα τρία 90λεπτα επεισόδια γινόταν έξι 45λεπτα.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν θα μου λείψει. Πιο πολύ θα μου λείψει ο Richard Pool που φεύγει απο το Death in Paradise παρά ο Sherlock.

Ειδα και το τελευταιο. Παραμενω φανμπου της σειρας. Σιγουρα εχει θεματα αλλα overall αξιζει το χρονο της με το παραπανω.

Ωραία υπόθεση και ενδιαφέρουσες ανατροπες στο τρίτο.

Αν και δεν πείθουν πολύ οι εξηγήσεις (τα flashback) αλλά τέλος πάντων.

Είναι δυνατόν να....

θυμάται τώρα ο άλλος στο μυαλό του όλη την ζωή όλων των ανθρώπων στον πλανήτη με λεπτομέρειες; αν είναι έτσι ν' αρχίσουμε να στέλνουμε και email στον Darth Vader

αντε να δούμε τώρα τι εξήγηση θα δώσουν για τον θάνατο του
μοριάρτι. Ελπίζω να είναι κάτι το αληθοφανές γιατί αν αρχίσουν τα πολύ κουφά προβλέπω να μειώνεται η τηλεθέαση.....
Αν δεν κάνω λάθος γενικά τα μυστήρια του Σέρλοκ Χολμς λύνονται με ρεαλιστικά κριτήρια και όχι με star trek

Γι' αυτό μου αρέσει πολύ το Elementary.. έχει πειστικά και αληθοφανή στοιχεία! :cool:

Απάντηση: Re: Sherlock (2010)

Τρίτη σαιζόν λοιπόν. Δύο χρόνια αναμονή, 270 λεπτά διάρκεια, και το μόνο που μου έμεινε ήταν τα τελευταία 30' με τον καταπληκτικό Mikkelsen. Τα υπόλοιπα ήταν λίγο Οικογενειακές Ιστορίες: Πόσο σου έλειψα φίλε μου, πόσο αγαπιόμαστε και οι τρεις, πόσο αγαπάς τη γυναίκα σου.

Δεν ξέρω τι με ενοχλεί. Είναι η υπερβολική διάρκεια των επεισοδίων; Είναι το παραφόρτωμα με τεχνάσματα (flashback, flashforward, bullet time, κείμενα να τρέχουν στην οθόνη κτλ); Και τα δύο; Η σειρά θα ήταν καλύτερη αν τα τρία 90λεπτα επεισόδια γινόταν έξι 45λεπτα.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν θα μου λείψει. Πιο πολύ θα μου λείψει ο Richard Pool που φεύγει απο το Death in Paradise παρά ο Sherlock.

Kωστα νομιζω οτι (μεταξυ αλλων) σε ενοχλει το οτι το βλεπεις σα σηριαλ.
Αν το εβλεπες σαν ταινιες ισως αλλαζες γνωμη.
Η διαρκεια του, η αισθητικη του, η παραγωγη, η σκηνοθεσια, το αυτοτελες των ιστοριων,
ολα δειχνουν οτι η προσεγγιση των Βρεττανων στο Sherlock ειναι κινηματογραφικη.
Αν γυριζαν 6 45λεπτα που λες, θερω οτι θα το σκοτωναν. Θα εκαναν απλα ακομη μια σειρα.
Τωρα εχουν κανει κατι τελειως ξεχωριστο!

Σειρά δεν είναι; Πως να το δω; :p

Βλέπω και άλλες σειρές μυστηρίου που αποτελούνται απο 90λεπτα επεισόδια αλλα δεν μου δίνουν αυτή την αίσθηση του παραφορτωμένου. Και στα 3 επεισόδια της σαιζόν, δεν υπάρχει ουσιαστικά "υπόθεση". Μόνο κάτι ψιλά για να δείξει ο Sherlock τι κοφτερό μυαλό έχει. Τα υπόλοιπα είναι δράμα σχέσεων...

Είδα τις δύο εκδοχές του "Α Study in Pink". Μπορώ να πω οτι αυτή που δεν παίχτηκε μου άρεσε περισσότερο. Πιο συμμαζεμένη και χωρίς τεχνάσματα. Γιατί πρέπει να εμφανίζονται γραμμένα στην οθόνη αυτά που παρατηρεί στο πτώμα ο Sherlock αφού στο αμέσως επόμενο πλάνο τα εξηγεί ο ίδιος; Και είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει το επάγγελμα του δολοφόνου, ακόμα και όταν έρχεται αυτός στην πόρτα του; Μέχρι και εγώ το κατάλαβα όταν μονολογούσε πηγαίνοντας στο εστιατόριο του Ιταλού!