Shunt Regulator by Salas

Με πετύχατε λίγο πριν κλείσω το Salas njfet phono και πήρα μερικές φωτογραφίες.
Μανόλη πρακτικά ο ίδιος θόρυβος είναι όπου και να πάρεις δείγμα στο κύκλωμα.
Νίκο ο προενισχυτης πετάει. Δεν ήθελα να το ξεσυνδεσω από το σύστημα για να το τελειώσω!!

Σωστά πάνω από το jfet (SK170), λάθος αναφορά...οπότε εντάξει από το κύκλωμα.

Δεν κατάλαβα ότι ο Στέλιος είχε τραβήξει το magnifier, οπότε μιλάμε για κυμάτωση "τρίχες"!

Με πετύχατε λίγο πριν κλείσω το Salas njfet phono και πήρα μερικές φωτογραφίες.
Μανόλη πρακτικά ο ίδιος θόρυβος είναι όπου και να πάρεις δείγμα στο κύκλωμα.
Νίκο ο προενισχυτης πετάει. Δεν ήθελα να το ξεσυνδεσω από το σύστημα για να το τελειώσω!!

Μπράβο, έκανες κόπο, καλές ακροάσεις.

Απάντηση: Re: Shunt Regulator by Salas

Σωστά πάνω από το jfet (SK170), λάθος αναφορά...οπότε εντάξει από το κύκλωμα.

Δεν κατάλαβα ότι ο Στέλιος είχε τραβήξει το magnifier, οπότε μιλάμε για κυμάτωση "τρίχες"!

Από ακριβή ανάλυση επαγγελματικού Simulator (Γερμανός μηχανικός-χρησιμοποιεί ειδικά μοντέλα ημιαγωγών), ο θόρυβος ανάλογα με το φιλτράρισμα της Vref. Σύνολο θορύβου στο περιεχόμενο φάσμα σε nVrtHz στο κάτω παράθυρο.

Attachments

• Salas Version  Positive Super Shunt Regulator Rev H Noise Cap Stepping.jpg
    Salas Version Positive Super Shunt Regulator Rev H Noise Cap Stepping.jpg
    71.9 KB · Views: 82
220mm X 100mm X 40mm αλουμινένιο κουτάκι στεγάζει δυο Salas shunt V12R και δυο κανάλια Salas njfet phono +pre pre.
Πιο συμπαγές δεν γίνεται.

Attachments

• a P1010097.jpg
    a P1010097.jpg
    60 KB · Views: 91
Aπο αυριο ξεκινάει troubleshooting γιατι πολυ happy ending επεσε. Κατι αρπάξε και μου έφαγε την 27Κ και το 1Κ trim, λογικα θα αρπαξαν και αλλα, θα τα κοιταξω αυριο με καθαρο μυαλο.
Βγαζει σταθερα 4v στην εξοδο και την εισοδο μου την ριχνει απο τα 29 στα 24.5v.
Στελιο ωραιος ο προ μπραβο

4V=Vgs άρα δεν έχεις Vref. Πιθανά έφαγες ΒC550/546 & K170.

Εχω βαλει το ΒC 560B και οχι το C. Λογω χαμηλοτερου hfe (200-450 απο το 420-800 του C) πρεπει να αλλαξω την τιμη της αντιστασης R2? Τωρα θυμήθηκα να ρωτησω.
Εχει φαγωθει όντως το 170 και μαλλον το 550

Aπο αυριο ξεκινάει troubleshooting γιατι πολυ happy ending επεσε. Κατι αρπάξε και μου έφαγε την 27Κ και το 1Κ trim, λογικα θα αρπαξαν και αλλα, θα τα κοιταξω αυριο με καθαρο μυαλο.
Βγαζει σταθερα 4v στην εξοδο και την εισοδο μου την ριχνει απο τα 29 στα 24.5v.
Στελιο ωραιος ο προ μπραβο

Ξεκουράσου και κάνε ένα επανέλεγχο από την αρχή του κυκλώματος, βήμα-βήμα.
Η διάτρητη ήταν μόνο με σημεία, όχι με στήλες έτσι;

Τα κατάφερα!
Πρώτα δοκίμασα το regulator σε αναλογικό κύκλωμα και δεν είδα (στατικά) κυμάτωση μεγαλύτερη από αυτή που είχε χωρίς κανένα φορτίο, οπότε εξασφάλισα ότι δεν είναι πρόβλημα στην πλακέτα του regulator.

Επικεντρώθηκα στην πλακέτα του dac, άλλαξα καλωδίωση από το regulator στην πλακέτα του dac & πρόσθεσα // άλλον ένα πυκνωτή 100n μεταξύ του (+) & (-) της τροφοδοσίας (ακριβώς επάνω στα σημεία που κολλήθηκαν τα καλώδια στην πλακέτα).

Κυμάτωση 2mV (χωρίς σήμα), παλμογράφος 5mV/Div.
attachment.php

Κυμάτωση 2.5-3mV (με σήμα), παλμογράφος 5mV/Div.

attachment.php

Εντύπωση μου έκανε ότι όσο και να χαμήλωσα τη σάρωση (time) δεν κατέστει δυνατόν να πιάσω το pattern της κυματομορφής! Ο παλμογράφος πάει μέχρι 0,05μs (η φώτο επάνω είναι στα 2μs)

Attachments

• free.jpg
    free.jpg
    43.6 KB · Views: 130
  • signal.jpg
    signal.jpg
    33.9 KB · Views: 129
σταδιακα τα αλλαξα σχεδον όλα αλλα τίποτα παραμένει στα 4v και το 9240 δεν ζεσταίνεται καθόλου. Την τροφοδοσία μου την ρίχνει γύρω στα 22v, ενω θα επρεπε να εχω κανονικα περι τα 28 (24v τοροειδης 25Va με αντισταση 41Ω). Θα δοκιμασω να αλλαξω και το 9610, που δεν αλλαξα.

Ξεκουράσου και κάνε ένα επανέλεγχο από την αρχή του κυκλώματος, βήμα-βήμα.
Η διάτρητη ήταν μόνο με σημεία, όχι με στήλες έτσι;

σε σημεια ηταν ναι. Ωραιες οι εικονες σου!
Θα δουλεψει και μενα που θα παει.

σταδιακα τα αλλαξα σχεδον όλα αλλα τίποτα παραμένει στα 4v και το 9240 δεν ζεσταίνεται καθόλου. Την τροφοδοσία μου την ρίχνει γύρω στα 22v, ενω θα επρεπε να εχω κανονικα περι τα 28 (24v τοροειδης 25Va με αντισταση 41Ω). Θα δοκιμασω να αλλαξω και το 9610, που δεν αλλαξα.

tsip για κανά λάθος στο layout κοίτα, lemon καλή πρόοδος.

:firstprize:
Δουλεψε! Σε μια απο τις επεμβάσεις ειχα απομονώσει το +sense :vroam:

Να λοιπόν τι ήταν το λάθος. Cool.

ξενερωμα, τωρα καιει το 9240, το 9610 ψυχρο, ρυθμίζω με το ποτ κοντα στα βολτ μου αλλα οχι σταθερά. Οταν το βγάζω απ την πριζα και μετραω την 27κ την διαβάζει σαν καμμενη περι τα 2κ
2ος γύρος

Χοντρό λάθος κάπου έχεις, βραχυκύκλωμα? Κοίτα καλά τις ενώσεις και γραμμές απέναντι στο σχέδιο.

Βασίλη, σίγουρα το λάθος σου θα είναι "χοντρό" - όπως αναφέρει ο Salas" - κάπου στην κάτω μεριά ή έχεις ενώσει λάθος διαδρομή ή σου γίνεται βραχυκύκλωμα (αν και οι κολλήσεις σου έχουν πολύ καθαρές γραμμές).

Επίσης επειδή την πάτησα, οι τιμές των αντιστάσεων έχουν εξακριβωθεί και εάν ναι με ποιον τρόπο, με τα χρώματα ή με μέτρηση σε πολύμετρο;