Shunt Regulator V 1.1 (rev 2) by Salas

Δεν ξέρω αν ισχύει στην εφαρμογή σου,αλλά την δική μου εμπειρία την έχω ξανακαταθέσει.
Οι τελικοί μου είναι ολόιδιοι,το μόνο που αλλάζει μεταξύ τους είναι πως ο ένας έχει τοροειδή και ο άλλος R-Core (είναι λίγο παλιότερος).
Ε λοιπόν,αυτόν με τον τοροειδή τον έχω στα χαμηλά,στα ψηλά μου αρέσει ο άλλος με τον R-core.
Κάθε τόσο μου την δίνει και ψάχνομαι και τους κάνω τούμπα,αλλά δεν...πάλι στα χαμηλά καταλήγει αυτός με τον τοροειδή.

Ακούγεται λογικό και ταιριάζει με την συμπεριφορά των μετασχηματιστών.
Από τη δική μου εμπειρία, το φαινόμενο είναι εντονότερο στις αλλαγές Μ/Τ, όταν οι πρώτες βαθμίδες δεν έχουν σταθεροποιημένη
τροφοδοσία ή και λίγο υψηλότερη τάση σε σύγκριση με τη βαθμίδα εξόδου (από ανεξάρτητο τύλιγμα ή και ξεχωριστό μετασχηματιστή).

Re: Απάντηση: Re: Shunt Regulator V 1.1 (rev 2) by Salas

κάποιο link;

Εδώ το παλιό group buy που πρέπει να παίζει ακομα
http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/188974-gb-thread-salas-sslv1-1-bib-shunt-reg.html

Ο χρήστης Tea-Bug http://www.diyaudio.com/forums/members/tea-bag.html που θα σε βοηθήσει για πολλά άλλα group-buys, αν μάλιστα δεις κάπου εδώ μέσα να λένε για κάποιον ‛τσάγια’ είναι το ελληνικό παρατσούκλι που του έχουμε βγάλει :-)
Εκτός των πλακετών μη ξεχάσεις να δείς και τα minikit με εξαρτήματα που συνήθως είναι πολύ χρήσιμα.

Ωραία καταλήξαμε στον τοροϊδή. Χρειάζομαι ένα 12v/30va. Το κακό είναι ότι βρήκα 2*12v/50va και 2*6v/25va. Τι κάνω παίρνω τον πρώτο και χρησιμοποιώ το ένα τύλιγμα ή παίρνω το δεύτερο και ενώνω τα δύο τυλίγματα σε σειρά;

*(Απλώς να διευκρινίσω πως στα μεσο-υψηλά έχω αυτόν με τον R-Core γιατί ακούγεται πολύ καλύτερα.Το λέω για να μην παρερμηνευτώ και πάρω κάποιον στο λαιμό μου...)

Άσε κιόλας που να βρεις rcore. Μόνο Κινέζικους από ebay έχω βρει.
Ανάμεσα σε talema, triad magnetics, amplimo & acme έχετε κάποια εμπειρία/γνώμη;

Last edited:
Μη ξεχνάμε και το Γιατρά (Καλλιθέα).
Κάνεις παραγγελία έναν στα 12/30VA και καθάρισες...

Έφτασε η ώρα να συνδέσω τα Salas στην πλακέτα του προενισχυτή μου.
Για τις τροφοδοσίες θα χρησιμοποιήσω ένα καλό χοντρό καλώδιο και για τα sense ομοαξωνικό RGB λεπτό.
Επισυνάπτω δύο σχέδια, ένα χωρίς συνδέσεις και ένα με την ιδέα μου για το πως θα τα συνδέσω.
Δύο παρατηρήσεις:
1. Τα καλώδια τροφοδοσίας (π.χ. το + με την γείωση 0) εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να στριφτούν μεταξύ τους γιατί τα αντίστοιχα σημεία στην πλακέτα του προ είναι αρκετά μακρυά.
2. Τα sense με το ομοαξωνικό είναι πιο πολύπλοκο στην σύνδεση μια και το μπλεντάζ (θωράκιση) πρέπει να γειωθεί από την μια πλευρά μονο για να μην γίνει ground loop. Ποιό όμως είναι το καλύτερο σημείο για την γείωση της θωράκισης;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις παρατηρήσεις σας

SALAS_CONNECTIONS_2_zps325e5e77.jpg

SALAS_CONNECTIONS_zps32a6f1c7.jpg

Σου παραθέτω ένα διάγραμμα που είχα στο αρχείο μου για συμμετρική τροφοδοσία με Salas.

Στην περίπτωση που η απόσταση από τα reg στον προενισχυτή σου, δεν είναι μεγάλη - μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις τη 2η εκδοχή κατά τη γνώμη μου, βάζοντας βραχυκλωτήρες στο 4πλο molex και δίνοντας ένα καλό καλώδιο προς το φορτίο από κάθε ρεγκ.

Στο σχήμα αριστερά είναι τα reg και δεξιά το φορτίο.

Attachments

• ΓŽΒ€ΓΒΓΕ’Γβ‚¬ΓŽΒΏΓŽΒΉ ΓΖ’ΓΒΓŽΒ½ΓŽΒ΄ΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒ·Γβ€š Salas Regulators.jpg
    ΓŽΒ€ΓΒΓΕ’Γβ‚¬ΓŽΒΏΓŽΒΉ ΓΖ’ΓΒΓŽΒ½ΓŽΒ΄ΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒ·Γβ€š Salas Regulators.jpg
    46.1 KB · Views: 178
Γεια σου Νίκο (αν δεν κάνω λάθος), την σύνδεση την ξέρω, απλά ρωτάω για την συνδεσμολογία των sence με το ομοαξωνικό και κυρίως με το που θα συνδεθεί η θωράκιση..

ευχαριστώ

O Νίκος είναι ο Salas.
Μανόλη μπορείς να με αποκαλείς.

Η πλακέτα του προ σου δεν έχει ενιαίο σημείο για να πάει η θωράκιση; Εάν ναι πως θα γίνει η λούπα; Κάτι δεν έχω καταλάβει.
Το είδος των καλωδίων, σχετίζεται με τη συμπεριφορά του ρεγκ. Εάν ταλαντώνει...ψάχνεις το αίτιο της ταλάντωσης και στα καλώδια. Για αρχή θα σύστρεφα τα δύο (0) του κάθε ρεγκ και θα τα κατέληγα στο ενιαίο σημείο του προ.
Εάν έβλεπα ότι έχω ταλάντωση που επηρρεάζεται από την καλωδίωση θα έψαχνα καλύτερα το είδος της θωράκισης του καλωδίου.

Περίμενε και το Νίκο να σου απαντήσει.

Ή θωράκιση πάει στό S0 τού ρέγκ καί στό 0 τού φορτίου.

Re: Απάντηση: Shunt Regulator V 1.1 (rev 2) by Salas

O Νίκος είναι ο Salas.
Μανόλη μπορείς να με αποκαλείς.

Η πλακέτα του προ σου δεν έχει ενιαίο σημείο για να πάει η θωράκιση; Εάν ναι πως θα γίνει η λούπα; Κάτι δεν έχω καταλάβει.
Το είδος των καλωδίων, σχετίζεται με τη συμπεριφορά του ρεγκ. Εάν ταλαντώνει...ψάχνεις το αίτιο της ταλάντωσης και στα καλώδια. Για αρχή θα σύστρεφα τα δύο (0) του κάθε ρεγκ και θα τα κατέληγα στο ενιαίο σημείο του προ.
Εάν έβλεπα ότι έχω ταλάντωση που επηρρεάζεται από την καλωδίωση θα έψαχνα καλύτερα το είδος της θωράκισης του καλωδίου.

Περίμενε και το Νίκο να σου απαντήσει.

Sorry Μανόλη δεν θυμόμουνα το όνομά σου.
Είχα ταλάντωση λόγω των καλωδίων όταν είχα το όλο σύστημα προ+ρεγκς σε σύνδεση αράχνης έξω από κουτί. Γιατό και πήγα στη λύση ομοαξωνικού στα sence.

Re: Απάντηση: Shunt Regulator V 1.1 (rev 2) by Salas

Ή θωράκιση πάει στό S0 τού ρέγκ καί στό 0 τού φορτίου.

Ευχαριστώ Νίκο,
αν κατάλαβα καλά το sence καλώδιο της γείωσης θα είναι η θωράκιση του ομοαξωνικού και η ψύχα το sense του θετικού/αρνητικού κατά περίπτωση.
Είναι καλύτερα οι γειώσεις γενικά (power + sense) να πάνε στην πλακέτα ή στην γέιωση STAR κοντά στα RCA εισόδου εξόδου;
Δες σχήματα

SALAS_CONNECTIONS_3_zpse8c6888a.jpg

SALAS_CONNECTIONS_4_zps99c5b302.jpg

SALAS_CONNECTIONS_4_zps99c5b302.jpg

Last edited: