Shutdown αλλα αντι αυτού reboot

kozadin

Senior Member
28 July 2006
667
Βόλος
Ρε παιδιά εδώ και καμιά βδομάδα το HTPC εμφανίζει το εξής πρόβλημα: πρώτον δεν ξυπνάει από sleep mode και θέλει συνεχές πάτημα το power button για να κλείσει και έπειτα να το ξανανοίξεις. Σημειώνω οτί αυτή την διεργασία τα windows δεν την αναγνωρίζουν σαν dirty shutdown αλλα οταν ξαναμπουτάρει το μηχανημα βγάζει logo resuming windows. Δευτερον όταν δίνω εντολή shutdown κλείνουν τα πάντα και μόλις σταματάνε και τα ανεμιστήρια κάνει μόνο του αυτόματα reboot. Τέλος reboot κάνει κανονικά.
Μ/Β ASUS P5Q-E, WIN 7.
Δεν άλλαξα τπτ στο σύστημα. Έπανέφερα και ενα ghost που ξέρω οτι δουλευε ΟΚ αλλά τζίφος.
Στο δίκτυο βρήκα πως κάποιοι με την συγκεκριμένη μητρική είχαν αυτό το πρόβλημα λόγο κακής συνεργασίας των marvel drivers με σύνδεση οδηγών IDE σε θέση master και όχι slave . Εγώ το DVD το έχω SATA.

Απάντηση: Re: Shutdown αλλα αντι αυτού reboot

Βρε λες να κάνει reset ο εγκέφαλος????
...

:offtopic:

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Γιατρέ, πριν διενεργήσετε τη νεκροψία, ελέγξατε αν υπήρχε σφυγμός;
ΜΑΡΤΥΡΑϴΣ: Όχι
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ελέγξατε την πίεση του αίματος;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: 'Οχι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ελέγξατε την αναπνοή;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι..
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ώστε λοιπόν, είναι πιθανόν ο ασθενής να ήταν ζωντανός όταν αρχίσατε την αυτοψία;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: 'Οχι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Πώς μπορείτε να είστε σίγουρος, γιατρέ;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Γιατί ο εγκέφαλός του βρισκόταν πάνω στο γραφείο μου σε μια γυάλα.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Α, μάλιστα. Όμως θα μπορούσε ο ασθενής, παρ' όλα αυτά, να είναι ακόμα ζωντανός;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι, είναι πιθανόν- θα μπορούσε να είναι ζωντανός και να ασκεί τη δικηγορία.

:flipout::flipout::flipout:

Ρε παιδιά εδώ και καμιά βδομάδα το HTPC εμφανίζει το εξής πρόβλημα: πρώτον δεν ξυπνάει από sleep mode και θέλει συνεχές πάτημα το power button για να κλείσει και έπειτα να το ξανανοίξεις. Σημειώνω οτί αυτή την διεργασία τα windows δεν την αναγνωρίζουν σαν dirty shutdown αλλα οταν ξαναμπουτάρει το μηχανημα βγάζει logo resuming windows. Δευτερον όταν δίνω εντολή shutdown κλείνουν τα πάντα και μόλις σταματάνε και τα ανεμιστήρια κάνει μόνο του αυτόματα reboot. Τέλος reboot κάνει κανονικά.
Μ/Β ASUS P5Q-E, WIN 7.
Δεν άλλαξα τπτ στο σύστημα. Έπανέφερα και ενα ghost που ξέρω οτι δουλευε ΟΚ αλλά τζίφος.
Στο δίκτυο βρήκα πως κάποιοι με την συγκεκριμένη μητρική είχαν αυτό το πρόβλημα λόγο κακής συνεργασίας των marvel drivers με σύνδεση οδηγών IDE σε θέση master και όχι slave . Εγώ το DVD το έχω SATA.

Εχεις βαλει το τελευταιο bios?

Αν ναι στο bios εχεις τις σωστες ρυθμισεις για suspend?

Ρε παιδιά εδώ και καμιά βδομάδα το HTPC εμφανίζει το εξής πρόβλημα: πρώτον δεν ξυπνάει από sleep mode και θέλει συνεχές πάτημα το power button για να κλείσει και έπειτα να το ξανανοίξεις. Σημειώνω οτί αυτή την διεργασία τα windows δεν την αναγνωρίζουν σαν dirty shutdown αλλα οταν ξαναμπουτάρει το μηχανημα βγάζει logo resuming windows.

Πώς προσπαθείς να το ξυπνήσεις?
Δοκίμασες στιγμαιάιο πάτημα του power button?

Παιδιά,

Όσοι έχετε προβλήματα με shutdown ή/και restart,
πηγαίνετε έναρξη > εκτέλεση και γράψτε:

"shutdown -s" (χωρίς τα εισαγωγικά, για τερματισμό)
"shutdown -r" (χωρίς τα εισαγωγικά, για επανεκκίνηση)

Και γράψτε αν λειτουργεί σωστά ο τερματισμός/ η επανεκκίνηση ή όχι.

@yannis
ναι και ετσι και με πληκτρολογιο - ποντικι που πριν ξυπνουσε

@miltos
ναι φιλε μου τελευταιο bios και ολες οι ρυθμισεις τσεκαρισμενες. Δεν το έκανε παντα το κανει την τελευταια εβδομαδα

@pantazis

το ιδιο πράγμα συμβαινει

Last edited:
Παιδιά,

Όσοι έχετε προβλήματα με shutdown ή/και restart,
πηγαίνετε έναρξη > εκτέλεση και γράψτε:

"shutdown -s" (χωρίς τα εισαγωγικά, για τερματισμό)
"shutdown -r" (χωρίς τα εισαγωγικά, για επανεκκίνηση)

Και γράψτε αν λειτουργεί σωστά ο τερματισμός/ η επανεκκίνηση ή όχι.

το ιδιο παλι κανει.... τιποτα :twoguns:

Δες πάλι στο bios τα wake on lan / usb και άλλα wake on…
Αφαίρεσε όλα τα usb πριν κάνεις shutdown καθώς και το καλώδιο δικτύου.