Το δοκίμασα και έτσι και δεν λειτουργούσε.
Το πρόβλημα δεν είναι τα μηχανάκια αποκωδικοποιητές που κάνουν 20-30 ευρώ πλέον και τα πετάς και παίρνεις άλλο αλλά όσοι αγοράσαμε τηλεοράσεις πρόσφατα (και αυτοί που αγοράζουν ακόμα χωρίς να ξέρουν...) και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας και υψηλότατης τιμής αλλά μετά από τηλεφώνημα στην εταιρεία, ενημερωθήκαμε ότι "ο τύπος D που αγοράσατε δεν υποστηρίζει mpeg4 ενώ ο τύπος Η το υποστηρίζει" και "λυπούμαστε αλλά ο τύπος H δε έρχεται στην Ελλάδα...!!!" (λέγε με Ph***ps). :slapface:
Οπότε σκάσαμε τα χρήματα και αγοράσαμε πάλι μια τηλεόραση που από μόνη της δεν θα μπορεί να προβάλει τα κανάλια. Οπότε αγοράζουμε νέα τηλέοραση ή πάλι 2 μηχανάκια αποκωδικοποιητές mpeg4, ένα για να βλέπουμε και ένα για να γράφουμε και πάλι απ' την αρχή... :violent-smiley-030:
Συμπέρασμα: ΠΑΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ! :antlers:
Κι εγώ αναρωτιέμαι:
Άραγε θα είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατο, να μπορεί να γίνεται, από το επίσημο service της κάθε εταιρίας, μια "αναβάθμιση" στα σχετικά κυκλώματα που φαντάζομαι θα είναι σε κάποια πλακέτα ή τσιπάκι;
Εννοώ να πηγαίνουμε στο σέρβις τη συσκευή μας και με δικό μας αλλά λογικό κόστος να μας μετατρέπουν, αν όντως χρειαστεί, τον ψηφιακό μας δέκτη, σε κατάλληλο για mpeg4 (αντί mpeg2 δηλαδή).
Δεν ξέρω, μπορεί να μη στέκει αυτό τεχνικά, ίσως πάλι να έγκειται στον τρόπο κατασκευής από εταιρία σε εταιρία. Αν όμως μπορούν να το κάνουν οι εταιρίες, για όσες τελικά το προτείνουν, θα είναι μεγάλο ΣΥΝ στη φήμη τους.
Μα δε λέω ότι δεν είναι θέμα "hardware". Ίσα ίσα που αυτό λέω κι εγώ πριν. Απλά υποθέτω πως τελικά θα είναι κάποιο μεμονωμένο "εξάρτημα" της συσκευής. Κάτι σα πρόσθετο. Και αν είναι έτσι, δε νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να προβούν σε μια (κατά βούληση & κόστος του πελάτη τους) αλλαγή του.
Το ότι βγαίνουν διαφορετικά "μοντέλα" (ονομασίες) βάσει αυτού του "χαρακτηριστικού", δεν αποκλείει αυτό που λέω. Και πώς αλλιώς να γινόταν άλλωστε.
Όλο το θέμα πιστεύω, θα έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι τόσο ανεξάρτητο το συγκεκριμένο "hardware" (άντε και κάποιο άλλο firmware της συσκευής) αλλά και το κατά πόσο θα θελήσουν να δώσουν μια λύση σε τόσους χιλιάδες πελάτες των mpeg2 μοντέλων τους.
Ο πρώτος εξωτερικός δέκτης που βρήκα να υποστηρίζει DVB-T (όχι T2) και HD MPEG-4
http://www.pixmania.com/gr/gr/19651...7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk=
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.