Σιγή

Σε εμένα λειτουργεί... Δοκίμασε:

http://www.harry-klynn.gr/
ΠΟΛΥΜΕΣΑ -> DOWNLOADS -> MP3.
Προς το τέλος, (καμιά 10αριά πριν το τέλος) έχει:

1998 - X - Files / Τι είναι η πατρίδα μας

Να πω πάντως, πως δεν είναι και από τα πιο απλά πράγματα, για μια μεγάλη επιχείρηση και μάλιστα ουσιαστικά κρατική όπως η Ε.Ρ.Τ., που μέχρι πριν από λίγα μόλις χρόνια μας προέτρεπε όλους μας για την αγορά των αναγκαστικά τότε μέχρι mpeg2 ψηφιακών αποκωδικοποιητών, ξαφνικά να μας πασάρει πάλι για άλλους mpeg4 πια ψηφιακούς αποκωδικοποιητές. Δηλαδή άλλα μηχανάκια. Δεν θα είναι λίγες οι αντιδράσεις και καθόλου εύκολα αντιμετωπίσιμες. Για να μη μιλήσω για την αλλαγή μερικής από την ψηφιακή τους υποδομή με ότι άλλο αυτό θα συνεπάγεται, οικονομικά, νέοι χρόνοι δοκιμών κ.λ.π.
Ξέρουμε πια ότι αυτές οι τεχνολογίες έχουν σχετικά μικρό βάθος χρόνου, μέχρι δηλαδή την εμφάνιση των νεότερών τους και σαφώς πολλά υποσχόμενων. Σε λίγα χρόνια π.χ., θεωρώ σχεδόν σίγουρο, ότι θα μιλάμε για μια άλλη κατηγορία σούπερ ντούπερ mpegX ή όπως αλλιώς θα τη λένε, που φυσικά θα έχει απαίτηση των δικών της πάλι αποκωδικοποιητών και αυτό εν' ολίγοις δεν θα έχει τέλος. Δεν γίνεται όμως να ακολουθούν κατά πόδας κάθε τέτοια εξέλιξη και μάλιστα κατ' αποκλειστικότητα πια, εγκαταλείποντας δηλαδή πλήρως την προηγούμενη. Θέλει μια κάποια προσεκτική μελέτη σε τέτοια βήματα. Μη ξεχνάμε ότι δεν απευθύνονται σε 5 - 10 χιλιάδες τηλεθεατές - πελάτες αλλά σε κάτι εκατομμύρια.

Νομίζω ότι στην τρέχουσα κατάσταση, μάλλον σε μερικές χιλιάδες απευθύνονται. Άραγε πόσοι έχουν ήδη αποκωδικοποιητή;
Επίσης, κάθε απόφαση πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη ευελιξία, που η τρέχουσα τεχνολογία (mpeg2) δεν έχει. Και όταν ξεκίνησαν δοκιμές, το mpeg4 σαφώς υπήρχε. Τόσοι που το έχουν ήδη αποφασίσει (Σκανδιναβικές χώρες, Η Σλοβακία πρόσφατα, και άλλες) πότε το αποφάσισαν και έκαναν δοκιμές;
Πάντως, μπροστά στο συμφέρον των περισσοτέρων που δεν έχουν, ίσως αυτοί που έχουν ήδη δέκτη να είναι μικρό ποσοστό...
Το mpeg4 ίσως να αντικατασταθεί στο μέλλον, αλλά το mpeg2 είναι ήδη παρωχημένη τεχνολογία από τα μέσα της δεκαετίας του 90. Και το mpeg4 δεν είναι κάτι πολύ νεότερο, από το 1998 υπάρχει. Σίγουρα υπήρχε όταν έψαχνε η ΕΡΤ για ψηφιακή εκπομπή. Το 2005 που ξεκίνησε η ΕΡΤ, σίγουρα υπήρχε...

Το mpeg4 όντως ήταν τόσο παλιό όσο λες αλλά για πολύ καιρό σε "εφηβική" κατάσταση για διάφορους λόγους. Κάποιοι είχαν να κάνουν και με τη μη διαθεσιμότητα κατάλληλου hardware σε ευρεία κλίμακα και με προσιτές τιμές. Άλλωστε, άλλο το πότε υπήρξε σα φορμάτ κι άλλο το πότε ξεκίνησε η υλοποίηση της ιδέας για γενικευμένες και επίσημες αναμεταδόσεις κανονικού τηλεοπτικού προγράμματος σε αυτό.

Το πρόβλημα δεν είναι τα μηχανάκια αποκωδικοποιητές που κάνουν 20-30 ευρώ πλέον και τα πετάς και παίρνεις άλλο αλλά όσοι αγοράσαμε τηλεοράσεις πρόσφατα (και αυτοί που αγοράζουν ακόμα χωρίς να ξέρουν...) και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας και υψηλότατης τιμής αλλά μετά από τηλεφώνημα στην εταιρεία, ενημερωθήκαμε ότι "ο τύπος D που αγοράσατε δεν υποστηρίζει mpeg4 ενώ ο τύπος Η το υποστηρίζει" και "λυπούμαστε αλλά ο τύπος H δε έρχεται στην Ελλάδα...!!!" (λέγε με Ph***ps). :slapface:
Οπότε σκάσαμε τα χρήματα και αγοράσαμε πάλι μια τηλεόραση που από μόνη της δεν θα μπορεί να προβάλει τα κανάλια. Οπότε αγοράζουμε νέα τηλέοραση ή πάλι 2 μηχανάκια αποκωδικοποιητές mpeg4, ένα για να βλέπουμε και ένα για να γράφουμε και πάλι απ' την αρχή... :violent-smiley-030:
Συμπέρασμα: ΠΑΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ! :antlers:

Last edited:
Κι εμένα αυτό μου τη δίνει ρε γα...το! Ειδικά με το κομμάτι της τηλεόρασης! Άσε που έλεγα ότι θα ξεφορτωθώ ένα ακόμα "κουτί" + τηλεκοντρόλ! Τώρα, αν γίνει έτσι τελικά με το mpeg4, το βλέπω να ξαναψάχνομαι με κουτάκια καλώδια κεραίας κ.λ.π..
Βέβαια προς χάριν της "εξέλιξης", τί να πω, θα το κάνω κι αυτό αλλά να, με κάτι τέτοια νιώθω όλο και περισσότερο... "κορόιδο".

Το πρόβλημα δεν είναι τα μηχανάκια αποκωδικοποιητές που κάνουν 20-30 ευρώ πλέον και τα πετάς και παίρνεις άλλο αλλά όσοι αγοράσαμε τηλεοράσεις πρόσφατα (και αυτοί που αγοράζουν ακόμα χωρίς να ξέρουν...) και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας και υψηλότατης τιμής αλλά μετά από τηλεφώνημα στην εταιρεία, ενημερωθήκαμε ότι "ο τύπος D που αγοράσατε δεν υποστηρίζει mpeg4 ενώ ο τύπος Η το υποστηρίζει" και "λυπούμαστε αλλά ο τύπος H δε έρχεται στην Ελλάδα...!!!" (λέγε με Ph***ps). :slapface:
Οπότε σκάσαμε τα χρήματα και αγοράσαμε πάλι μια τηλεόραση που από μόνη της δεν θα μπορεί να προβάλει τα κανάλια. Οπότε αγοράζουμε νέα τηλέοραση ή πάλι 2 μηχανάκια αποκωδικοποιητές mpeg4, ένα για να βλέπουμε και ένα για να γράφουμε και πάλι απ' την αρχή... :violent-smiley-030:
Συμπέρασμα: ΠΑΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ! :antlers:

H πολιτικη της εταιριας (PHILIPS) στις πωλησεις για τον επομενο χρονο και για καθε χωρα καθοριζεται απο τον ποροηγουμενο. Η εταιρια δεν ηταν δυνατον να μυρισει τα νυχια της για το πως βαυκαλιζομαστε στην Ελλαδα συνεπως δεν ηταν δυνατον να ξερει τις προθεσεις των Ελληνικων ιδιοτικων καναλιων για να προσαρμοστει αναλογα και ταχυτερα. Ετσι μοντελα που ειχαν ανακοινωθει σχετικα νωρις ηρθαν στην Ελλαδα με τον κωδικο D ενω τα αντιστοιχα Η εφευγαν για χωρες που ηδη ειχαν εκπομπες mpeg4.
Παρολα αυτα η philips προς τιμην της βλεποντας το αλαλουμ που επικρατει στη χωρα μας εισαγει τα νεα μοντελα της σειρας 9903 και 9803 αλλα και και ενα μοντελο της σειρας 7 στις 52 ιντσες με τον κωδικο H και καθολου D.
Πονηρεμενος οντας εγω ζητησα απο την εταιρια και προς τιμην της επισης μου εισηγαγε την 52PFL9703 που εχω τωρα με τον κωδικο Η.
Nikos

Κι εγώ αναρωτιέμαι:
Άραγε θα είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατο, να μπορεί να γίνεται, από το επίσημο service της κάθε εταιρίας, μια "αναβάθμιση" στα σχετικά κυκλώματα που φαντάζομαι θα είναι σε κάποια πλακέτα ή τσιπάκι;
Εννοώ να πηγαίνουμε στο σέρβις τη συσκευή μας και με δικό μας αλλά λογικό κόστος να μας μετατρέπουν, αν όντως χρειαστεί, τον ψηφιακό μας δέκτη, σε κατάλληλο για mpeg4 (αντί mpeg2 δηλαδή).

Δεν ξέρω, μπορεί να μη στέκει αυτό τεχνικά, ίσως πάλι να έγκειται στον τρόπο κατασκευής από εταιρία σε εταιρία. Αν όμως μπορούν να το κάνουν οι εταιρίες, για όσες τελικά το προτείνουν, θα είναι μεγάλο ΣΥΝ στη φήμη τους.

Re: Απάντηση: Σιγή

Κι εγώ αναρωτιέμαι:
Άραγε θα είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατο, να μπορεί να γίνεται, από το επίσημο service της κάθε εταιρίας, μια "αναβάθμιση" στα σχετικά κυκλώματα που φαντάζομαι θα είναι σε κάποια πλακέτα ή τσιπάκι;
Εννοώ να πηγαίνουμε στο σέρβις τη συσκευή μας και με δικό μας αλλά λογικό κόστος να μας μετατρέπουν, αν όντως χρειαστεί, τον ψηφιακό μας δέκτη, σε κατάλληλο για mpeg4 (αντί mpeg2 δηλαδή).

Δεν ξέρω, μπορεί να μη στέκει αυτό τεχνικά, ίσως πάλι να έγκειται στον τρόπο κατασκευής από εταιρία σε εταιρία. Αν όμως μπορούν να το κάνουν οι εταιρίες, για όσες τελικά το προτείνουν, θα είναι μεγάλο ΣΥΝ στη φήμη τους.

Φοβαμαι οτι ειναι θεμα hardware. Μακαρι να ηταν τοσο απλο αλλα υποθετω οτι αν ηταν δεν θα εβγαζαν οι εταιριες δυο κωδικους.:grinning-smiley-043

Μα δε λέω ότι δεν είναι θέμα "hardware". Ίσα ίσα που αυτό λέω κι εγώ πριν. Απλά υποθέτω πως τελικά θα είναι κάποιο μεμονωμένο "εξάρτημα" της συσκευής. Κάτι σα πρόσθετο. Και αν είναι έτσι, δε νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να προβούν σε μια (κατά βούληση & κόστος του πελάτη τους) αλλαγή του.
Το ότι βγαίνουν διαφορετικά "μοντέλα" (ονομασίες) βάσει αυτού του "χαρακτηριστικού", δεν αποκλείει αυτό που λέω. Και πώς αλλιώς να γινόταν άλλωστε.
Όλο το θέμα πιστεύω, θα έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι τόσο ανεξάρτητο το συγκεκριμένο "hardware" (άντε και κάποιο άλλο firmware της συσκευής) αλλά και το κατά πόσο θα θελήσουν να δώσουν μια λύση σε τόσους χιλιάδες πελάτες των mpeg2 μοντέλων τους.

Re: Απάντηση: Σιγή

Μα δε λέω ότι δεν είναι θέμα "hardware". Ίσα ίσα που αυτό λέω κι εγώ πριν. Απλά υποθέτω πως τελικά θα είναι κάποιο μεμονωμένο "εξάρτημα" της συσκευής. Κάτι σα πρόσθετο. Και αν είναι έτσι, δε νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να προβούν σε μια (κατά βούληση & κόστος του πελάτη τους) αλλαγή του.
Το ότι βγαίνουν διαφορετικά "μοντέλα" (ονομασίες) βάσει αυτού του "χαρακτηριστικού", δεν αποκλείει αυτό που λέω. Και πώς αλλιώς να γινόταν άλλωστε.
Όλο το θέμα πιστεύω, θα έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι τόσο ανεξάρτητο το συγκεκριμένο "hardware" (άντε και κάποιο άλλο firmware της συσκευής) αλλά και το κατά πόσο θα θελήσουν να δώσουν μια λύση σε τόσους χιλιάδες πελάτες των mpeg2 μοντέλων τους.

Τη γνωμη μου λεω παντα. Νομιζω οτι ειναι πολυ δυσκολη αν οχι αδυνατη η συγκεντρωση χιλιαδων συσκευων στα service για αλλαγη hardware οποτε μαλλον κατι τετοιο το θεωρω αδυνατο. Αν ηταν ωστοσο θεμα λογισμικου σαφως και μια αναβαθμιση firmware θα ελυνε το προβλημα αλλα δυστυχως το προβλημα δεν ειναι τετοιο.
Παρολα αυτα να ξερεις οτι καθε εκπομπη mpeg4 δεν ειναι ιδια απο χωρα σε χωρα. Διαφερει σε καποιες παραμετρους οι οποιες παραμετροι διορθώνονται με αναβαθμιση λογισμικου.
Νικος

Κι εγώ τη γνώμη μου λέω σχεδόν πάντα!
Μια διαδικασία τύπου αναβάθμισης τέτοιων συσκευών, αν μπορεί να γίνει γενικότερα βέβαια, θεωρώ ότι μπορεί να υλοποιηθεί με πάρα πολύ ελέγξιμο τρόπο, π.χ. με κλεισμένα ραντεβού κ.λ.π Δεν είναι δα και θέμα ζωής - θανάτου να βιάζεται κανείς υπερβολικά.
Πέραν τούτου ωστόσο, δεδομένου ότι θα είχε και κάποιο κόστος, δεν είναι σίγουρο ότι θα ήθελαν όλοι μαζί να προβούν σε κάτι τέτοιο.
Παράλληλα, αυτό θα απέφερε και κάποια επιπλέον κέρδη στις εταιρίες και άμεσα από την διαδικασία αλλά και έμμεσα λόγω καλής υποστήριξης έμπρακτα προς τους πελάτες τους.

Προσωπικά πάντως, δεν ανέφερα πουθενά να γίνει αναβάθμιση μιας συσκευής mpeg2 σε mpeg4 μόνο με κάποιου είδους λογισμικό.
Για εμένα εννοείται η hardware παρέμβαση - αναβάθμιση ως κύρια μορφή τέτοιας τροποποίησης.
Το να χρειαστεί και firmware update, το ανέφερα καθαρά για τον καλύτερο πιθανά συγχρονισμό του περιβάλλοντος διαχείρισης της συσκευής από τον χρήστη της, βάσει των νέων & πρόσθετων δυνατοτήτων του mpeg4.

Σχετικά με το EPG, αν και λογικά είναι θέμα καθαρά αναβάθμισης firmware, δεν το κυνηγάνε τόσο οι σχετικές εταιρίες, μιας και είναι σαφώς πολύ μικρότερης βαρύτητας σα πρόβλημα, σε σχέση π.χ. με την απόλυτη αδυναμία λήψης και αναπαραγωγής ενός δεδομένου και ίσως και μοναδικού στο μέλλον πρότυπου εκπομπών - τηλεοπτικού προγράμματος, όπως τείνει να γίνει μια εκδοχή του mpeg4 και στην Ελλάδα.

Ο πρώτος εξωτερικός δέκτης που βρήκα να υποστηρίζει DVB-T (όχι T2) και HD MPEG-4
http://www.pixmania.com/gr/gr/19651...7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk=

Καλο μηχανακι φαινεται,
η SAGEM φημιζεται για HD επιγειους δεκτες. Βεβαια μολις σκασουν μυτη προγραμματα MPEG4 θα βρωμησει ο τοπος απο δεκτες. Πολυ καλους HD επιγειους ψηφιακους δεκτες βγαζουν η samsung & philips
Λιγη υπομονη χρειαζεται να εχουμε μεχρι τουλαχιστο να κατασταλλαξει το τοπιο