Sigma 18-35 f/1.8 !

Νομίζω οτι οι smart adaptors της ΜΕΤΑΒΟΝΕS για Canon to NEX υποστηρίζουν κανονικά την αλλαγή του διαφράγματος. Οπότε μια χαρά τον βάζεις πάνω σε ΝΕΧ αμα θες. Άμα θες...

Φαντάζομαι πως θα βγει για όλες τις μοντούρες, δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεστε από τώρα για αντάπτορες. Για 4/3 ίσως δεν βγει ή αργήσει, αλλά νομίζω πως δεν είναι δύσκολο να τον βγάλουν και για εκεί.

Μεγάλη αναστάτωση εφερε η Sigma !!.

Πολύ μεγάλος όγκος/βάρος χωρίς φειδώ σε "εξωτικά" κρύσταλλα .. 4 ασφαιρικά και μάλιστα μεγάλα (μέχρι και τα 2 τεράστιο εμπρόσθια ασφαιρικά είναι ..) + 5 SLD !!!.

construction_thumb2.gif

Τον βλέπω το χιλιάρικο να το κάνει μια χαψιά ..

Οι καμπύλες MTF (αφορούν μετρήσεις στο f/1.8) δείχνουν πολύ καλό κεντρο αλλά μεγάλη για APS-C πτωση στα άκρα ειδικά στο ευρυγώνιο http://sigma-global.com/en/lenses/cas/product/art/a_18_35_18/data.html

Οι mιrrorless δεν βλέπω να ματσάρουν με τέτοια κατασκευή. Πρέπει να κάνει η Sigma τελείως νεα σχεδίαση για να εκμεταλευτεί την έλλειψη καθρέπτη αλλά και πολύ δουλειά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του CDAF ..

Αναρωτιέμαι μια εξειδικευμένη σχεδίαση για mirrorless τι κέρδος θα απέφερε σε όγκο/βάρος (ισως και τιμή ..) για τέτοιες προδιαγραφές.

Re: Απάντηση: Re: Sigma 18-35 f/1.8 !!!

Τα 17mm σε Νίκον αντιστοιχούν σε περίπου 26mm, σε Canon σε 27mm. 18 είναι τα 28 (ή 29, για Canon). Μιλάμε συνεπώς για φακό 28-55, χονδρικά.

Ακριβώς αυτό. Ευρυγώνιος (και μάλιστα όχι πολύ) μέχρι νορμάλ. Το f/1.8 κάνει τη διαφορά, αλλά δεν πρόκειται για ένα εύρος που λες ότι το πήρα και είμαι καλλυμένος για το 70% των φωτογραφιών που συνήθως τραβάμε, όπως συμβαίνει για έναν 24-70. Όπως έγραψε ένας φίλος πιο κάτω είναι σαν να παίρνεις 3 prime, αλλά όλους πολύ κοντά σε εύρος (28, 35, 50). 2Χ zoom το θεωρώ μικρό εύρος.

Στο ευρυγώνιο τα 18mm δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά από πχ τα 16mm που κυκλοφορούν οι φακοί για Σόνυ και Νίκον. Θα μπορούσα να ζήσω, νομίζω, με έναν τέτοιο φακό ως βασικό. Πέραν τούτου, σταθερός 18/1,8 δεν ξέρω να βγαίνει, από τα 18 μέχρι τα 24mm δεν υπάρχει πραγματικά γρήγορος σταθερός, ενώ οι γρήγοροι 24ρηδες και 28ρηδες (ευτυχώς 35ρης έχει βγει φθηνός) είναι φωτιά και λάβρα. Εάν το δούμε το πράγμα έτσι, δλδ ανεξάρτητα από την ευκολία του ζουμ.

Πάντως ένα θέμα με τη βινιέτα θα πρέπει να το έχει. Διότι από τις λήψεις πάνω στην 5d MKII βλέπω ότι έχει πολύ μικρή επιπλέον κάλυψη. Άρα λήψεις μόνο σε raw και μετά αφαίρεση της βινιέτας με προφίλ φακού.

Πράγματι. Υπάρχει ένας Voigtlander Ultron 21mm f/1.8 σε Leica M μοντούρα, αλλά πέρα απο αυτό δεν μου έρχεται κανένας άλλος παρόμοιος...

Η Sigma δεν έχει και την τριάδα 20, 24,28 f/1.8 ? Μέτριοι βέβαια με βάση τα review που έχω δει. Εκτός αν λες για για e-mount

Last edited:
Πάντως ένα θέμα με τη βινιέτα θα πρέπει να το έχει. Διότι από τις λήψεις πάνω στην 5d MKII βλέπω ότι έχει πολύ μικρή επιπλέον κάλυψη. Άρα λήψεις μόνο σε raw και μετά αφαίρεση της βινιέτας με προφίλ φακού.

Ετσι όπως είδα τα δείγματα στην 5DII νομίζω πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να κροπάρεις την φωτογραφία κατά την επεξεργασία.

Ετσι όπως είδα τα δείγματα στην 5DII νομίζω πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να κροπάρεις την φωτογραφία κατά την επεξεργασία.

φυσικά, εγώ Φώτη ισχυρίζομαι ότι θα έχει θέμα με τη βινιέτα στο apsc κι όχι μόνο στο ff.

Μερικοί aps φακοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε FF σώματα, είτε χάνοντας τα πρώτα mm του εύρους τους είτε με κροπ κλπ. Δεν έχουν όλοι την ίδια συμπεριφορά.

Σωστό, οπότε δεν έχει νόημα να ελέγχουμε τη συμπεριφορά του σε FF σώματα, μόνον ακαδημαϊκά.

Εάν μπορεί να δουλεύει πάντως και σε ff, έστω από τα 20mm και μετά, θα πρόκειται για εξαιρετικό κελεπούρι. Εντούτοις τα γραφήματα που έδωσε η Σίγμα στη δημοσιότητα δείχνουν ότι στο ευρυγώνιο άκρο υπάρχει μάλλον απότομη πτώση λίγο πριν τα άκρα, οπότε μάλλον δεν....

Re: Απάντηση: Sigma 18-35 f/1.8 !

Εάν μπορεί να δουλεύει πάντως και σε ff, έστω από τα 20mm και μετά, θα πρόκειται για εξαιρετικό κελεπούρι. Εντούτοις τα γραφήματα που έδωσε η Σίγμα στη δημοσιότητα δείχνουν ότι στο ευρυγώνιο άκρο υπάρχει μάλλον απότομη πτώση λίγο πριν τα άκρα, οπότε μάλλον δεν....

σωστά και είναι τόσο απότομη η πτώση, ώστε πιθανολογώ ότι ίσως υπάρχει πρόβλημα και στο pasc τουλάχιστον στα ανοιχτά διαφράγματα (1.8-4.5)

Δλδ ποιος γρήγορος σταθερός δεν έχει τρελή πτώση στα άκρα, ανοικτός; Οι περισσότεροι 50ρηδες 1.8 σχεδόν δεν βλέπονται ανοικτοί.