Sigma 18-35 f/1.8 !

Είναι dslr φακός μόνο με αντάπτορα λειτουργεί σε ακάθρεπτες.

Τον είχα αγοράσει για την A77 II, τώρα που έχω στη κατοχή μου και την A6500 τον δουλεύω και με αυτή.
Σε ακάθρεπτες Sony συνεργάζεται μόνο με τα νεότερα μοντέλα στην A6000 δεν.

Μα φυσικά αλλά αυτό το κάνειι ήδη η samyang σε αλλους φακούς . Δες https://www.bhphotovideo.com/c/prod...fjG3dMCFRcz0wodxoUBxA&c3api=2572,138045278552

Ενσωματωμένο dumb αντάπτορα απλά προσφέρει η Samyang στους e-mount φακούς της.
Η Sigma προσφέρει πολλά παραπάνω με τον MC-11.

Παρεμπιπτόντως είναι σε προσφορά οι MC-11 αυτές τις μέρες στα 149$.

Tzo αν κατάλαβα έχεις στη κατοχή σου τον sigma mc-11 θα ήθελα σε παρακαλώ να μας πεις πάνω στην sony a6500 μα και σε παλαιότερα μοντέλα τι χάνουμε τι κερδίζουμε. Ένα παράδειγμα με τους αντάπτορες της sony για a-mount χάνουμε . σημεία εστίασης, σταθεροποίηση κ.α.
Επίσης είναι προτιμότερο να είναι για canon mount η sigma.

Που βρίσκεται αυτή η προσφορά;

Τώρα τον παρήγγειλα, δεν τον έχω ακόμη.
Στα 149 δολάρια προσφέρεται στα μεγάλα καταστήματα της Αμερικής αυτές τις μέρες (bhphoto, adorama).
Στις 160 λίρες στα Jessops στην Αγγλία.

Την έκδοση SA mount προτιμώ εγώ στους Sigma φακούς (και ως εκ τούτου και στον MC-11), γιατί έχω και Sigma σώμα, την SD1. Και στο μέλλον μεγαλύτερη πιθανότητα βλέπω να παίρνω νέο σώμα από Sigma (χάρη στον Foveon αισθητήρα), παρά από Canon. Δεν με δελεάζει κανένας αισθητήρας από Canon. Εννοείται βέβαια πως ό,τι παίρνω σε Sigma mount λίγο-πολύ το "παντρεύομαι", αφού η ευκολία-αξία μεταπώλησης είναι μικρότερη από Canon.

Νομίζω δεν υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ SA-και EF-mount MC-11 με Sigma φακό.
Αν τυχόν υπάρχει όμως, υποψιάζομαι θα είναι υπέρ του SA-mount, ως πιο "native" λύση αφού μιλάμε για Sigma αντάπτορα σε Sigma φακό.