SIGMA 50mm 1.4f DG HSM

jcb.

New member
14 September 2010
73
παιδιά ενδιαφέρομε για τον sigma 50-1.4f
έχω διαβάσει για τον συγκεκριμένο φακό πολλά από το διαδίκτυο,
αλλά θα ήθελα και μια γνώμη από κάποιον που τον έχει στην κατοχή του.
έτυχε να τον έχει φίλος στην Σκόπελο απ όπου και κρατάει η σκούφια μου.
τον έχω κουμπώσει στο σώμα της μηχανή μου , αν και χοντρός φακός για την μικρή μου d60 .
πάντως στην μικρή μου γνωριμιά μαζί του μου φάνηκε πολλή καλός , γρήγορος στην εστίαση και οξύς στης φωτογραφίες του .
μου φάνηκε ότι θα μπορούσα να τον έχω μόνιμα κουμπωμένο στην μηχανή μου και ότι με κάποιες παραχωρήσεις θα ήταν ο καθημερινός φακός μου
περιμένω λοιπόν της γνώμες και την εμπειρία σας για τον συγκεκριμένο φακό .
ευχαριστώ :fahne90:

Δεν εχω γνώμη προσωπική για τον φακό. Στα διαφορα reviews που μπορουμε να βρουμε φαινεται αρκετά καλος οπτικά αλλά ογκώδης και ακριβος. Νομιζω οτι καλο θα ήταν να δοκιμασεις και τον Nikon 50mm f1.4G AF-S πριν αποφασισεις.

Εαν παντως ψαχνεσαι για ενα φακουδακι να το εχεις σχεδον μονιμα πανω στην D60 σου τοτε ισως ο Nikon AF-S 35mm f1.8 να σε βολεψει καλυτερα μιας και δινει πιο βολικά καδρο στο DX format. Eιναι αρκετά καλος οπτικα, μικρος ελαφρυς και φτηνός (~ 160 Ευρω).

θα δω και για νικον γιωργο ιδιαίτερα για τον 50αρη .
θέλω κατά προτίμηση ο φακός να είναι ff και οχι dx αργότερα θα αγοράσω τέτοιο σώμα .
ευχαριστώ ..

Δεν εχω γνώμη προσωπική για τον φακό. Στα διαφορα reviews που μπορουμε να βρουμε φαινεται αρκετά καλος οπτικά αλλά ογκώδης και ακριβος. Νομιζω οτι καλο θα ήταν να δοκιμασεις και τον Nikon 50mm f1.4G AF-S πριν αποφασισεις.

Εαν παντως ψαχνεσαι για ενα φακουδακι να το εχεις σχεδον μονιμα πανω στην D60 σου τοτε ισως ο Nikon AF-S 35mm f1.8 να σε βολεψει καλυτερα μιας και δινει πιο βολικά καδρο στο DX format. Eιναι αρκετά καλος οπτικα, μικρος ελαφρυς και φτηνός (~ 160 Ευρω).

Που τον βρισκεις τοσο ?
Εγω οπου και να κοιταξα , η καλυτερη τιμη ηταν 215 ευρω .

θα δω και για νικον γιωργο ιδιαίτερα για τον 50αρη .
θέλω κατά προτίμηση ο φακός να είναι ff και οχι dx αργότερα θα αγοράσω τέτοιο σώμα .
ευχαριστώ ..

ΟΚ. Τοτε ενας 50άρης..Θα μπορουσα να σου προτεινω και τον Nikon 50mm f1.8 AFD o oποιος ειναι FF αλλα δεν θα εχεις αυτοματη εστιαση στην D60 δυστυχώς.

για να πω την αλήθεια είμαι ανάμεσα σε
σίγμα 1.4 και νικον 50-1.4f -as-f
ο σίγμα έχει όμως το πλεονέκτημα ότι κουμπώθηκε στην d60 και μου
δούλεψε άψογα .:love:
τον νικον δεν τον έχω δοκιμάσει
θα δω κοι άλλα πχ γωνιά λήψης σε dx και φωτο για να πάρω απόφαση
όσο για τα χρήματα .
δεν βαργιεσε τελευταία είναι ας τα πάρουν και αυτά :bang:

Δηλαδή πιστεύεις ότι δούλεψε άψογα ο Sigma και δε θα δουλέψει ο Nikon; :p

όχι αλίμονο απλός τον σίγμα τον δοκίμασα :violent-smiley-030:
για τον νικον έχω ακούσει περίπου τα ίδια πράγματα , είναι λίγο ποιο αργός στην εστίαση ,
είναι ποιο ελαφρύς και ποιο φτηνός ...
από βδομάδα αρχίζω παζάρια με μαγαζιά που τους έχουν :call2:

γιατι 1.4 και οχι ο 1.8 που εχει τα μισα λεφτα ; η μαλλον 1.8 βρισκεις μεταχειρα και 70Ε
(για νικον αναφερομαι)

παιδιά καλησπέρα τελικά μετά από σκληρό τηλεφωνικό παζάρι κατάφερα να αποκτήσω τον σίγμα .:love:
δεν λέω ακριβός παρόλο την καλή έκπτωση , αλλά για μένα το αποτέλεσμα μετρά.
πραγματικά η μικρή μου d60 αναβαθμίστηκε καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες και είμαι στην αρχή . :D
όσο για τον φακό είναι αρκετά βαρύς και μεγάλος σε μέγεθος για 50mm
τέλος ένα ευχαριστώ σε όλους , που θελήσαν να με βοηθήσουν με της απαντήσεις στο θέμα αυτό -bye-

Καλοριζικος , δεν τον εχω αλλα παντου τον εβγαζαν κορυφαιο στους 50/1.4 .

Μόλις τον παρέλαβα κι' εγώ.. :D

DSC_0433.jpg

Εδώ η 1η του φωτό, export από το RAW.. με f2

DSC_0419.jpg

Thanks. Θα ανεβάσω ναι. Θα δω μήπως μπορέσω να πάρω και τη D7K φίλου για να τον δω στα 16ΜΡ.