Sigma BLH + 4555 Tractrix + Raal 70-10 Project

Δειτε εδω
http://www.mantaro.com/resources/impedance_calculator.htm#toroid_inductance

Ειναι καλα να παρω κανενα μικρο τορροειδη και να τυλιξω πηνια για τα φοστεξ?
Θα εχω πολυ μικρο μηκος συρματος.Καμια ιδεα?

Γιατί όχι.

Τυλίγεις μερικές σπείρες, μετράς, υπολογίζεις το permeability του πυρήνα, υπολογισμός και βουρ εις τον πατσά.

Λήψεις, λήψεις, α, και λήψεις.

Τυλιξα και το Ε απο τον εκατοσταρι,αλλα ειχα κατι μικροανρι στις 20~30 σπειρες μονο!Κατι δεν παει καλα.Κατσε να βρω κανενα καλο πυρηνα.Εν τω μεταξυ βρηκα πηνια απο τον γερμανο 1mH @ 0.17ohm.Να τσιμπησω κανενα ζευγαρι?

Ιδου!!

HPIM1835.jpg

Ετοιμο το array.
Τα νεα raal ειναι με εφοδιασμενα με amorphous πυρηνες στους μετασχ.

Το πως ακουγεται....
-bye-:grinning-smiley-043
Τελος το κεφαλαιο υψηλες για παντα.

Ειναι option απο την Raal-bye-

Οι μετασχηματιστες εχουν λογο 0.1:8ωμ:grinning-smiley-043

... ενδιαφερον. Απο ποσο και πανω παιζουν ειπαμε ?

ΥΓ. Γιαυτο φαγωθηκες για την περιελικτρια?
Θες να φτιαξεις πιο καλους ??:grinning-smiley-043

Απο 4400 και πανω

Οχι βρε συ,δεν τα πειραζω.Την περιελικτρια την θελω για αλλο λογο...ξερεις εσυ...single ended και τετοια.χαχα

Καλα, για ενα-δυο κομματια τυλας και στο χερι.

ΥΓ Κοστολογιο βγαλαμε?

Ωραίος!
Ένα παλικάρι πουλούσε στο diyaudio τα 70-10 στα $280 το κομμάτι τα amorphous και $220 τα απλά, αλλά όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε...

Δοκιμων συνεχεια....
Νεο φιλτρο στο array
Πρωτο LC με 3,76μF-0.37mH,δευτερο LC 6μF-δευτερευων του μετασχ,δηλ 4 πολοι.Ενα φιλτρο ανα driver.

Κομμενο περιπου στα 2900~3100,απο αυριο μετρησεις.....
Κατεβασα και αλλο τη συχνοτητα του κρος,γιατι σε αυτες τις συχνοτητες τα ρααλ ειναι μια κλαση πανω απο την τρακτριξ.
Ετσι μενει στην κορνα λιγοτερο φασμα να παιξει.Μαλλον για το καλο της,καθως πιο χαμηλα δινει τα ρεστα της.

Το γλυκο αρχισε και δενει.Μονο που χρειαζεται μια σεβαστη αποσταση για να παρεις το μεγιστο των ηχειων,λογω του οφσετ των μοναδων.

Παντως το project ειναι για πολυ πιο μεγαλο χωρο απο το σαλονι μου(~26τμ)

Last edited:
Αποψε καναμε λιγες μετρησεις,παρεα με το φιλτατο κ.Σωτηρη(Busoni).

Ολες οι μοναδες μετρηθηκαν χωρις φιλτρο,καθε μια μονη της,και στο μπαλκονι του ρετιρε για να μην εχουμε ανακλασεις και μπουμαρισματα του χωρου στις χαμηλες.

Μετρητικο το φονικ σε συνδεση με υπολογιστη,γεννητρια απο προγραμμα στο πισι,ημιτονα με βηματα ανα περιπτωση

Ολες οι μετρησεις εγιναν στα 4.5W(4ωμ) και 2.25W(8ωμ)(μετρημενα με παλμογραφο)

Το array με τα ρααλ μετρηθηκε με μια μεση ευαισθησια 106db/4.5W με μια διακυμανση -+2db,απο τα 2900Hz μεχρι τα 20000Hz

Oι κορνες με τα BMS μετρηθηκαν απο 800~4000Ηζ,αν και ηταν attenuated βρηκαμε μια μεση ευαισθησια 114db/2.25W με μια διακυμανση -+ 2db,και αυξησα το attenuation κατα 8db για να ερθουν στα ισα με τις αλλες.

To φοστεξ μετρηθηκε και αυτο σε ανοικτο χωρο και μας εξεπληξε ευχαριστα μετρωντας 103db/2.25W @ 35Hz,και κρατωντας μια μεση ευαισθησια 106db/2.25W μεχρι τα 400Hz που μετρησαμε (μπροστα στο mouth),με κατι μικρα dips και peaks -+3db στα 90 και 110Hz

Δεν μπορεσαμε να μετρησουμε σημερα με τα φιλτρα γιατι αρχισαν και διαμαρτυρονταν οι γειτονες.Φαινεται τα 108db@10000 Ηz δεν ειναι τα αγαπημενα τους:flipout:

Last edited:
Μετα κατσαμε και ακροαστηκαμε το συνολο με τα γνωστα κομματια....
Εγω θα ακουστω υπερβολικος,οποταν αν θελει σχολιαζει ο συνοδοιπορος συντονιστης:)

...οποταν αν θελει σχολιαζει ο συνοδοιπορος συντονιστης:)

Χεχε... Εντάξει, το σύστημα του Σταύρου έχει φτασει σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Όταν κάθε ηχείο φορά 800 Ευρώ σε tweeters, τι άλλο να περιμένει κανείς;...
Το θέμα ειναι οτι αυτό το ηχείο το άκουγα απο τοτε που έπαιζε fullrange με τα 208 Sigma. Mόνο τοτε μ' ενοχλούσαν οι ψηλές...γιατί δεν υπήρχαν. Με το πρώτο ζευγάρι Raal τα fostex απέκτησαν άξιο συνεργάτη. Με το δεύτερο, δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να ακούγεται στις ψηλές. Κυριολεκτικά τις ψυλλιάζεις όσο θες και δεν νιώθεις οτι λείπει κάτι. Για τις κόρνες δεν μπορώ να πώ κάτι ακόμα. Όσες φορές τις βαλαμε και τις βγάλαμε(όχι σήμερα) για Α-Β, δεν μου έλειπαν πολύ όταν δεν έπαιζαν. Ίσως θέλουν ψάξιμο ακόμα στο κροσάρισμα και στη ρύθμιση της φάσης...(;; )

Δρόμος λοιπόν υπάρχει ακόμα. Αλλα με τετοια αποτελέσματα, ποιός δεν θα 'χε όρεξη για περπάτημα; Μπράβο, ρε Σταύρο :grinning-smiley-043

Δοκιμων συνεχεια....
Νεο φιλτρο στο array
Πρωτο LC με 3,76μF-0.37mH,δευτερο LC 6μF-δευτερευων του μετασχ,δηλ 4 πολοι.Ενα φιλτρο ανα driver.

Κομμενο περιπου στα 2900~3100,απο αυριο μετρησεις.....
Κατεβασα και αλλο τη συχνοτητα του κρος,γιατι σε αυτες τις συχνοτητες τα ρααλ ειναι μια κλαση πανω απο την τρακτριξ.
Ετσι μενει στην κορνα λιγοτερο φασμα να παιξει.Μαλλον για το καλο της,καθως πιο χαμηλα δινει τα ρεστα της.

Silly me
Πρωτο LC με 5,76μF-0.37mH-bye-

Μετρημενο,-3db @ 2800Hz

Μιλωντας με τον Αλεξ,μου προτεινε να γυρω το πανω driver προς τα πισω για να μειωσω το beaming.

Ετσι,λογω των γνωστων αυπνιων,ειχα ωρα και το δοκιμασα.Here:

HPIM1836.jpg

Μου προτεινε 10~15 μοιρες,εγω το εγυρα πισω 7.5.
Φυσικα το beaming βοηθα αν εχεις κακο χωρο,σωστα?
Τι λετε?Καμια αποψη?