Re: Sigma releases SD1 !!!!
...Aληθεια παρακολουθεις καθολου τιμες ή ετσι πετας ενα ποσοστο να κανει θορυβο ?
Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου γιατί γίνεσαι προσβλητικός. Είμαι πάντα ακριβής και το ξέρουν πολλοί εδώ μέσα. Οταν όμως λέω 20-30% απο μόνο του είναι έκφραση "περίπου", γιατί δεν είμαι υποχρεωμένος να θυμάμαι τιμοκαταλόγους απ έξω ένα+ χρόνο μετά. Συγκεκριμένα θυμάμαι οτι αυτό αφορά μάλλον τον φακό 70-200 που τον έβγαλαν με stabilizer και η αρχική τιμή του είχαν το θράσος να την βάλουν στην ίδια κατηγορία με τον Nikon 70-200 VRII. Ο παλιός είχε 650 και τον καινούργιο τον έδωσαν περι τα 1700 , όταν ο Nikon κόστιζε 1850. Αυτό εγώ το λέω θράσος. Μετά κατέβασαν την τιμή. Για το γιεν που λες, δεν υπήρξε κανένα θέμα με Nikon & Canon όταν έγινε και οι τιμές έμειναν σταθερές, φαίνεται οτι η Σιγμα έχει δικό της γιέν, δηλ βρήκαν ευκαιρία για εκμετάλλευση, αλλα μετά το κράξιμο τα μάζεψαν. Οσο για τις αυξήσεις σε ίδια μοντέλα, θυμάμαι οτι υπήρξε ανακοίνωση που δεν περιλάμβανε όλους τους φακούς αλλα λίγους, ίσως 3-5 και η αύξηση νομίζω οτι σε κάποιους απο αυτούς ήταν πάνω απο 20%. Δεν είμαι υποχρεωμένος να θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλα θυμάμαι οτι είχε γίνει ντόρος και είχε πέσει πολλή κριτική
...Η Sigma λοιπον "καλους" φακους εχει βγαλει 4-5. Εννοωντας φακους που να χτυπουν τους αντιστοιχουν των μεγαλων εταιρειων σε value for money.
Ερχεσαι στα λόγια μου. Ολο το νόημα ήταν "Ποιός θα πληρώσει να επενδύσει στο ύποπτο κατασκεύασμα SD1 που ο πρόγονός του άφησε αλγεινές εντυπώσεις αξιοπιστίας, όταν δεν υπάρχει μια γκάμα ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ φακών να την στηρίξει. Γι αυτό είπα οτι ακόμα και να μου την χάριζαν, δεν επρόκειτο να επενδύσω σε φακούς γι αυτήν, ακόμα και αν ήταν αξιόπιστη.
Οσο για την ποιότητα κατασκευής, άσε γιατί θα σου πω για τον Τοτό. Η Tokina έχει ποιότητα κατασκευής. H Tamron δείχνει φτηνή, αλλα τα πάει καλά στην πράξη. Η Sigma δείχνει να έχει ποιότητα, αλλα σε λίγα μόνο κομμάτια έχει πραγματική ποιότητα μέχρι μέσα, αν έχει. Ο 8-16 έχει, οι μάκρο έχουν, οι φωτεινοί primes έχουν (ίσως). Παρ όλα αυτά η εταιρία αυτή έχει το θράσος να πουλάει φακούς σαν το 50mm f1.4, 20% ακριβότερα απο τον ΠΟΛΥ καλύτερο Nikkor 50mm f1.4 G. Αυτό και μόνο είναι προκλητικό. Εχει τον 70-200 OS 1500 . Υπάρχει κανείς που να τον ´χει αγοράσει για Nikon ή Canon ή μάλλον περιμένουν κανένα απελπισμένο απο Πένταξ που δεν βρίσκει φακούς για να τον πάρει.
Δες τις καμπύλες στο SLR gear
http://www.slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/2 Δες οτι συχνά οι sigma παρουσιάζουν ανομοιομορφία απο το δεξί στο αριστερό μέρος. Αυτό δείχνει ακριβώς κακή ποιότητα κατασκευής, εκεί που μετράει, στην συναρμογή όπου δεν επιτυγχάνουν καλό κεντράρισμα των κρυστάλλων με αποτέλεσμα κακή IQ. Να την βράσω την "ποιότητα κατασκευής" που στοχεύει στο "φαίνεσθαι" και όχι στο "είναι". Εντυπωσιάζουν με ένα ματ φινίρισμα και μεταλικά μέρη και μέσα, άστα. Επίσης οι Sigma είναι γνωστό οτι ρουφάνε σκόνη καθώς οι τσιμούχες τους δεν αποδίδουν, αν έχουν καν τσιμούχες.