Sigma SD1

Re: Sigma releases SD1 !!!!

Δεν εχω δοκιμασει το νεωτερο προγραμμα μετατροπης raw της Sigma αλλα γενικα οταν δει κανεις το αρχικο αρχειο X3F που βγαζουν οι καμερες τους ειναι να τρομαζεις. Με λιγο πειραγμα ομως αλλαζουν ολοκληρωτικα. Πολυ περιεργα αρχεια οντως και καλο ειναι να τα κανεις μονο με το μαμισιο προγραμμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma releases SD1 !!!!

H Μerrill-ίαση δεν φεύγει εύκολα!

Έχοντας κρατήσει την αγαπημένη μου DP3 Merrill, έφτασε επιτέλους στα χέρια μου και η θρυλική SD1 Merrill με τον φακό 24-35 f/2 Art.

5neIvK.jpg

Οοοοοοοοο

Ζηλευω πολυ.

Σαν κατοχος της SD14 ειμαι απολυτως βεβαιος οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μην την λατρεψεις στις ληψεις που εχουν αρκετο φως.

Θελουμε ομως και πληροφοριες πως τα παει και πιο περα.

Η SD14 πχ μετα τα 200 asa αντε γεια......ομως μεχρι εκει δεν ειχε αντιπαλο.

Δεν έχω σκοπό να ανέβω πάνω από 100iso, ούτε για δοκιμή, με εξαίρεση ίσως το Α/Μ.

Βοηθάει και ο φακός, σταθερά f/2 24-35mm. Έχω και το εξωτερικό φλας EF-610 DG Super, που προβλέπω να το έχω σχεδόν μόνιμα πάνω στη μηχανή.
Δυστυχώς το φλας EM-140 DG Macro έχει άνοιγμα μέχρι 77mm και ο φακός είναι 82mm, οπότε εκείνο δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

Eπόμενος στόχος αγοράς ο 135/1.8 Art.
Η αγορά SA mount φακών δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνη πια, αφού χάρη στον αντάπτορα MC-11 μπορώ να τους χρησιμοποιήσω και σε e-mount.

Re: Απάντηση: Sigma releases SD1 !!!!

Μαζί με τον 24-35 f/2 Art SA mount μου βγήκε ένα χιλιάρικο περίπου (ελαφρώς μεταχειρισμένα).
Οι SA mount φακοί είναι δυσεύρετοι, αλλά κάποιες φορές βγαίνουν καλές ευκαιρίες.

Η τιμή της SD1 Merrill πάντως δεν ξεφτιλίστηκε. Κρατάει καλά στα 900-1000 σκέτο σώμα, παρά την πενταετία που έχει στην πλάτη της.

Re: Απάντηση: Sigma SD1

Σε βλέπω ψήνεσαι! Σταθερός Merrill-άκιας κι εσύ! :2thumb22sup:

Αν ξαναβρώ κάποια ευκαιρία, θα την ανακοινώσω εδώ.
Το ίδιο και σε SA mount φακούς.

Με την 1η ευκαιρία περιμένουμε δείγματα, κανα τοπίο κατά προτίμηση! Αλλά και τοίχο να βγάλεις με αυτή τη μηχανή ενδιαφέρον θα έχει είμαι σίγουρος:operator:

Με την 1η ευκαιρία περιμένουμε δείγματα, κανα τοπίο κατά προτίμηση! Αλλά και τοίχο να βγάλεις με αυτή τη μηχανή ενδιαφέρον θα έχει είμαι σίγουρος:operator:

Υπερβάλεις χα χα χα

Re: Απάντηση: Sigma SD1

Υπερβάλεις χα χα χα

Σαφώς, αλλά η μηχανή είμαι σίγουρος ακόμα και σήμερα για τοπίο - studio είναι ανταγωνιστική. Δεν πα να είναι και 20 ετών!