Sigma SD1

6 ετών μεν, foveon δε, και δη ναυαρχίδα. Όλο και κάποιο ψάρι θα πιάνει ακόμη...

Επειδη ειναι παλια μιλησα, οχι για να την θαψω, φανταζομαι ο ανθρωπος θα χει δωσει ενα σωρο λεφτα, αλλα ειναι σαν να μιλαμε για την nikon D3 που ειναι καλυτερη μηχανη αλλα ψιλοπαλια,
Αυτα απο μενα, μην χαλαω αλλο το νημα..

οι εραστές του foveon κάτι ξέρουν, οι υπόλοιποι, δικαίωμά τους να τους αρέσει η φλατ εικόνα!!!

Re: Απάντηση: Sigma SD1

οι εραστές του foveon κάτι ξέρουν, οι υπόλοιποι, δικαίωμά τους να τους αρέσει η φλατ εικόνα!!!

για βαλε κανενα δειγμα, να καταλαβουμε τι εννοεις??

Γιαυτούς που δεν ξέρουν, ένα απο τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του foveon αισθητήρα είναι η ψευτο-τρισδιάστατη αίσθηση που δίνει στις φωτογραφίες. Πολλοί χρήστες λένε ότι χάθηκε η αίσθηση αυτή στον νέο quattro αισθητήρα. Προσοχή για να μην αρχίσουν διενέξεις, έχει και τρομερά μειονεκτήματα, απλά δίνει άλλη αίσθηση από τους bayer, που πολλοί το προτιμούν.

Attachments

• SDIM3000 2.jpg
    SDIM3000 2.jpg
    251.2 KB · Views: 121
Μα δεν χρειαζεται να ανεβασει ο ο yiannakas κατι. Με μια αναζητηση στο flickr θα σας βγαλει πολλα αποτελεσματα -bye-

Είναι γνωστά τα πλεονεκτήματα, εμένα τα αρχεία της μου αρέσουν πολύ.

Ένα αβαντάζ που δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί, είναι ότι για χρήση web χρειάζεσαι μικρότερο αρχείο για την ίδια ποιότητα. Συνεπώς ένα φωτογραφικό site - blog "φορτώνει" ταχύτερα.

Εχει δικιο ο Yiannakas αν και δεν μπορει να το εκφρασει πληρως με το λεξιλογιο .

Ισως ενα συγκριτικο με μια συγχρονη μηχανη ακομα θα εδινε μια εικονα. Ομως κολλαω στο θεμα του φακου που πρεπει να ειναι κοινος για να γινει ενα τετοιο τεστ.

Τζο για λεγε τι φακους εχεις να δω αν μπορω να βρω καναν ιδι με μοντουρα EF.

Re: Απάντηση: Sigma SD1

Σύντομα θα έχω τον αντάπτορα MC-11 της Sigma και τα συγκριτικά θα είναι άμεσα με σύγχρονες μηχανές Sony χρησιμοποιώντας τον ίδιο φακό Sigma 24-35/2.

Αφού ο foveon αισθητήρας της SD1 είναι aps-c, το δίκαιο είναι να συγκριθεί με σύγχρονο aps-c bayer αισθητήρα, οπότε την α6500 κρίνω ως κατάλληλο αντίπαλο.

A τοτε εχεις οντως το πακετο συντομα.

Αναμενουμε με μεγαλη ανυπομονησια.

Αν θες βοηθεια πες μας και δουμε τι μπορουμε να κανουμε.

A τοτε εχεις οντως το πακετο συντομα.

Αναμενουμε με μεγαλη ανυπομονησια.

Αν θες βοηθεια πες μας και δουμε τι μπορουμε να κανουμε.

Οντως θα εχει μεγαλο ενδιαφερον!

Μια πρώτη σύγκριση της SD1 με α7II με τον ίδιο φακό 24-35/2 χρησιμοποιώντας τον MC-11 αντάπτορα.

Επιστροφή στις ρίζες έκανα πιάνοντας μετά από πολλά χρόνια DSLR στα χέρια μου και μάλιστα την ιδιότροπη SD1.

Ταχύτητα-απόκριση: 1/10
Απόλαυση στη χρήση: 2/10
Όγκος-βάρος: 3/10
Τελικό αποτέλεσμα: 9/10

Κοινώς έβαλα ακόμη έναν μπελά στο κεφάλι μου, αφού ήδη ετοιμάζομαι για αγορά νέων φακών SA mount σειράς Art, με πρώτο τον 135/1.8 που έβαλα στο μάτι.
Την ύπαρξη του MC-11 αντάπτορα για κοινή χρήση των φακών με e-mount πιο πολύ σαν δικαιολογία την κόβω, αφού ουσιαστικά στην SD1 λαχταρώ να τους καρφώσω. Ο 135/1.8 θα ξυρίζει με την SD1 σε ανάδειξη λεπτομέρειας στα 200mm eq.