Silo [Apple TV+]

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 10 29.4%
  • Πολύ Καλή

Votes: 19 55.9%
  • Καλή

Votes: 4 11.8%
  • Μέτρια

Votes: 1 2.9%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    34

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,617
Ο καθένας έχει τα κριτήρια του και βλέπει ότι θέλει όπως θέλει. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι με όλους. Χαμένος χρόνος είναι όταν βλέπω ένα ατελείωτο μπλα μπλα χωρίς σημαντική πρόοδο μιας ιστορίας, και η δημιουργία μιας σεζόν απλά επειδή η πρώτη ήταν πολύ καλή, και η ύπαρξη της μόνο σαν spin off της επόμενης.
H σειρά βασίζεται στην γνωστή τριλογία βιβλίων που είναι και εξαιρετικά, οπότε έχει μια βάση από πίσω και δεν πάνε όπως κάτσει!! Από εκει και πέρα επειδή έχω διαβάσει τα βιβλια, δεν έχουν τόσο υλικό ώστε να κάνεις αρκετές σεζόν κλπ...μια mini σειρά ή άντε έστω ενας κύκλος Max 10-12 επεισοδίων, θα επαρκούσε για να βγάλεις και τα 3 βιβλία σωστά και μεστά, οπότε προφανώς για να γεμίσουν τον χρόνο ξεκινάνε το ατελείωτο μπλα μπλά όπως δυστυχώς κάνουν οι περισσότερες σειρές εκει έξω κάτω από το μανδία του ''χτίζουμε τους χαρακτήρες''. Κάποιοι το αντέχουν εώς και τους αρέσει, άλλοι δεν το μπορουν...επειδή έχω δει τι γράφεις και για άλλες σειρές, βρίσκεσαι όπως και εγώ στην δεύτερη κατηγορία...

Υ.Γ. Εχω δει τα 3 πρώτα επεισόδια του πρώτου κύκλου και το άφησα, υπερβολικά αργό και έχουν προσθέσει ένα σωρό άσχετα πράγματα μέσα για να βγάλουν τόσα επεισόδια. Βέβαια περι ορέξεως...αν είναι να θες ποιο πολλές ώρες για να δεις την σειρά από ότι να διαβάσεις τα βιβλία, προφανώς κάτι δεν πάει καλά...

• Like
Reactions: klamia71

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
21,620
H σειρά βασίζεται στην γνωστή τριλογία βιβλίων που είναι και εξαιρετικά, οπότε έχει μια βάση από πίσω και δεν πάνε όπως κάτσει!! Από εκει και πέρα επειδή έχω διαβάσει τα βιβλια, δεν έχουν τόσο υλικό ώστε να κάνεις αρκετές σεζόν κλπ...μια mini σειρά ή άντε έστω ενας κύκλος Max 10-12 επεισοδίων, θα επαρκούσε για να βγάλεις και τα 3 βιβλία σωστά και μεστά, οπότε προφανώς για να γεμίσουν τον χρόνο ξεκινάνε το ατελείωτο μπλα μπλά όπως δυστυχώς κάνουν οι περισσότερες σειρές εκει έξω κάτω από το μανδία του ''χτίζουμε τους χαρακτήρες''. Κάποιοι το αντέχουν εώς και τους αρέσει, άλλοι δεν το μπορουν...επειδή έχω δει τι γράφεις και για άλλες σειρές, βρίσκεσαι όπως και εγώ στην δεύτερη κατηγορία...

Υ.Γ. Εχω δει τα 3 πρώτα επεισόδια του πρώτου κύκλου και το άφησα, υπερβολικά αργό και έχουν προσθέσει ένα σωρό άσχετα πράγματα μέσα για να βγάλουν τόσα επεισόδια. Βέβαια περι ορέξεως...αν είναι να θες ποιο πολλές ώρες για να δεις την σειρά από ότι να διαβάσεις τα βιβλία, προφανώς κάτι δεν πάει καλά...
Για την κονομα τους εχω ικανους τα τρια βιβλια να τα κανουν σε 4 σεζον για πλακα

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
98,246
Εκεί ψηλά.....
Μακαρι !!!!! :)

Και εικοσι σαιζον να το κανουν αν θελουν μεσα ειμαι .

Αλλωστε εχουμε δει μονον δυο σιλο απο τα πενηντα

2 απο τα 50 :p

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
7,696
Athens
Να τους πάρουμε να τους πούμε πόσα επεισόδια να την κάνουν ρε παιδιά.
Να αλλάξουμε και κανέναν ηθοποιό.
Εμείς δεν κάνουμε κουμάντο άλλωστε;
Οι περισσότεροι μάλιστα σίγουρα θα κάναμε καλύτερη δουλειά σε όλα

• Like
Reactions: chocbhed and Kosh

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
98,246
Εκεί ψηλά.....
Εμείς δεν κάνουμε κουμάντο άλλωστε;
Οι περισσότεροι μάλιστα σίγουρα θα κάναμε καλύτερη δουλειά σε όλα

Ειναι γνωστοι αλλωστε οτι οι παραγωγοι τρεμουν τα φορουμ και τα συμβουλευονται καθημερινα :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: billpeppas

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
7,696
Athens
Σοβαρά τώρα αυτοί που όλα τους χαλάνε όλα τους κάνουν να βαριούνται, ας γυρίσουν αυτοί μια σειρά ή μια ταινία να μας δείξουν το πως γίνεται, νά τούς αποθεώσουμε κι όλας να γίνουν και διάσημοι και να τα κονομήσουν κι όλας

klamia71

AVClub Addicted Member
5 November 2007
2,323

Βρε να χτίσει χαρακτήρες αλλά μην μείνουμε στα μπετά. Τους έχτισε πολύ καλά στην πρώτη σεζόν.. Πόσο πια; Άπο ένα σημείο και μετά γίνεται Λάμψη.... Εδώ πχ έδωσε μια τελευταία σκηνή που ίντριγκαρει πολύ το θεατή.. αλλά μέχρι εκεί ήταν ο Γιάγκος και η Βίρνα σε νέες περιπέτειες... Η πρώτη σεζόν μου άρεσε πολύ. Είχε μια έξυπνη ιδέα, έχτισε χαρακτήρες, είχες προσδοκία για το τι στο καλό γίνεται . Ισόποσες δόσεις από όλα. . Εγώ πάω στοίχημα ότι ούτε στον τρίτο κύκλο θα τελειώσει...

• Like
Reactions: skysound and spcav

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
98,246
Εκεί ψηλά.....
Στο μεταξυ εγω που ειναι και η δουλεια μου αυτος ο χωρος δεν παυω να τους θαυμαζω για το επιπεδο δουλειας που γινεται (ανεξαρτητα αν μου αρεσει το τελικο αποτελεσμα)

Γενικως χαζευεις μαζι τους απλα μελετωντας ποσο μπροστα ειναι στην εκβιομηχανοποιηση της παραγωγης θεαματος.

Εγώ πάω στοίχημα ότι ούτε στον τρίτο κύκλο θα τελειώσει...

Εχει ανακοινωθει οτι θαναι 4 οι σαιζον συνολικα που θα καλυψουν τα 3 βιβλια.

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,103
Βρε να χτίσει χαρακτήρες αλλά μην μείνουμε στα μπετά. Τους έχτισε πολύ καλά στην πρώτη σεζόν.. Πόσο πια; Άπο ένα σημείο και μετά γίνεται Λάμψη.... Εδώ πχ έδωσε μια τελευταία σκηνή που ίντριγκαρει πολύ το θεατή.. αλλά μέχρι εκεί ήταν ο Γιάγκος και η Βίρνα σε νέες περιπέτειες... Η πρώτη σεζόν μου άρεσε πολύ. Είχε μια έξυπνη ιδέα, έχτισε χαρακτήρες, είχες προσδοκία για το τι στο καλό γίνεται . Ισόποσες δόσεις από όλα. .
Αυτό ακριβως εισεπραξα κι εγω.

Το ''αργό'' δεν με πειραζει, αρκεί να έχει κάτι να πει.

klamia71

AVClub Addicted Member
5 November 2007
2,323
Σοβαρά τώρα αυτοί που όλα τους χαλάνε όλα τους κάνουν να βαριούνται, ας γυρίσουν αυτοί μια σειρά ή μια ταινία να μας δείξουν το πως γίνεται, νά τούς αποθεώσουμε κι όλας να γίνουν και διάσημοι και να τα κονομήσουν κι

Σοβαρά τώρα αυτοί που όλα τους χαλάνε όλα τους κάνουν να βαριούνται, ας γυρίσουν αυτοί μια σειρά ή μια ταινία να μας δείξουν το πως γίνεται, νά τούς αποθεώσουμε κι όλας να γίνουν και διάσημοι και να τα κονομήσουν κι όλας
Ότι ναι...

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,617
Ελα τώρα για την κονόμα γίνονται όλα. Κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα? Μια χαρά ξέρουν πως να κάνουν σωστά δουλειά άλλα δεν τους νοιάζει γιατί όταν έρχεται το αφεντικό και τους λέει τόσα επεισόδια θα βγάλεις γιατί θέλω τόσες ώρες γραμμένες στα Metrics της πλατφόρμας, προφανώς θα το τραβήξει από τα μαλλιά για όσο μπορεί, κανει και τον κόσμο Hooked και μετά από κάποιο σημείο ακολουθεί...job done....

Επειδή προφανώς δεν έχεις διαβάσει και τα βιβλία, οι περισσότεροι έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα έχουμε και ''αλλεργία'' στο διάβασμα, είναι τόσο καλογραμένα, μεστά κλπ. που είναι κυριολεκτικά έτοιμο υλικό για κατανάλωση, έχουν εντελώς κινηματογραφικό γράψιμο, λες και είναι σενάριο....άλλα όχι θα το ξεχειλώσουμε όσο πάει...προφανώς αν σου αρέσει αυτό πάω πάσο, άλλα υπάρχει και η άλλη πλευρά, με το που γραφτεί κάτι άσχημο για κάποια σειρά μέσα σε νήμα έχεται το ''τσουνάμι'', ούτε μέτοχοι να είσασταν ορισμένοι. Οπως γράφεις εσύ τι σου αρέσει έτσι μπορεί να γράψει και κάποιος άλλος τι δεν του αρέσει και να θάψει αβέρτα και όσο θέλει.

• Like

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,130
Ministry Of Silly Walks
Μια χαρά πολύ καλός ήταν ο 2ος κύκλος.
Αν δεν σας τρελαίνει μια σειρά απλά σταματήσετε να την βλέπετε. Αυτά τα πηδώ επεισόδια ή τα βλέπω fast forward είναι χαμένος χρόνος.
Αν δεν σας γεμίζει μια σειρά, απλά δείτε κάτι άλλο.

Μια χαρά η 2η σεζόν πήγαινε πολύ πιο γρήγορα και καλά από την πρώτη. Μονορούφι την πήγα
Αυτό κάναμε..

• Haha

klamia71

AVClub Addicted Member
5 November 2007
2,323
Μερικοί νομίζουν ότι κατέχουν τίποτα επιστολες του Ιησού η μετοχές σε καμία πλατφόρμα και δεν δέχονται καμία διαφορετική άποψη. Λυπάμαι που θα τους το χαλάσω αλλά έχω το δικαίωμα να κρίνω όποιον και ότι εκτίθεται δημόσια.

Προσωπικά το λέω ότι δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο. Κρίνω αυτό που βλέπω. Αν τα ειχα διαβάσει θα ήμουν ακόμη πιο αυστηρός

Last edited:

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,617
Μερικοί νομίζουν ότι κατέχουν τίποτα επιστολες του Ιησού και δεν δέχονται καμία διαφορετική άποψη. Λυπάμαι που θα τους το χαλάσω αλλά έχω το δικαίωμα να κρίνω όποιον και ότι εκτίθεται δημόσια.
Στο κομμάτι των σειρών γίνεται σε σημείο υπεροβολής, δεν δέχεται κανένας να πεις κατι άσχημο. Σε σειρές που δεν στηρίζονται σε βιβλία αντε να δεχτώ την άποψη των δημιουργών, άλλα σε ένα σύγχρονο βιβλίο σαν το Silo που πιο έτοιμο υλικό πεθαίνεις, ε συγγνώμη θα ρίξω θάψιμο όταν απλά τα κάνεις μαντάρα για χάρη των χρημάτων. Από εκει και πέρα συμφωνώ ότι είναι και θέμα γούστου, όπως σε κάποιους αρέσει να βλέπουν ατελείωτα επεισόδια από την αγαπημένη τους σειρά, υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να δουν κάτι μεστό και γρήγορο και να πάμε στην επόμενη σειρά.

• Like

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,151
Θεσσαλονίκη
Τα βιβλια δεν τα εχω διαβασει αλλα ο δευτερος κυκλος ειναι εμφανες οτι πασχει σοβαρα απο το σεναριακο ξεχειλωμα τους.
Ημουν ετοιμος να την παρατησω μεχρι το 4ο επεισοδιο. Τελικα κατι αρχισε να κινειται αλλα
προς το τελος επεσε παλι δραματικα ο ρυθμος.
Η τελευταια σεκάνς προσπαθει να εντυπωσιασει με μια αναδρομη στο παρελθον αλλα δεν καταφερνει
να δωσει απαντησεις στα ατελειωτα ερωτηματικα της σειρας.
Παντως ο Tim Robins και η Rebbeca Ferguson δινουν ρεσιταλ ερμηνειας και αν δεν ητανε και αυτοι
μαλλον δεν θα ολοκληρωνα τον κυκλο.