Σημερα το MacOS Lion !

Εξάλλου νομίζω ότι και τα windows 8 προς τα εκεί θα κινηθούν, αφού και η Microsoft προχωράει προς την ενοποίηση με τις ταμπλέτες και τα smart phones (και touch οθόνες) .

Το εγκαθιστώ τώρα στο MacBook. Έκανε μια ωρίτσα χαλαρά...
Θέλει 4 λεπτά τώρα.
Στο Mac Pro το φοβάμαι ακόμα μήπως δε δουλέψουν κάποιες εφαρμογές που έχω που είναι δοκιμαστικές (FCP, Fusion κλπ).
Μόλις δω ότι παίζει το MacBook θα το βάλω.

Αυτό που θα μου λείψει σίγουρα από το MacBook είναι το ότι δεν έχει multitouch track pad...
Μήπως υπάρχει καμιά πατέντα να βάλω...; ;-)

Μια ερώτηση μπορώ;
Στο air (late 2010) που έχω, να κάνω clean install το Lion ή αφού το κατεβάσω απο το app store να το εγκαταστήσω με την μία..
"Κερδίζω" κάτι με clean install ή δεν έχει σημασία γενικώς..

Aν δεν εχεις παρατηρησει αργοπορια στο συστημα σου, κανε upgrade, afoy ακολουθησεις τους οδηγους που εχουμε βαλει παραπανω (καθαρισμα, ρεπαιρ περμισσιονσ klp).

Είναι τα πάντα όλα πλέον.
Δεν πιάνονται!!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Τα πάντα όλα και ακόμη μερικά!!!

Κοίτα ύφος 500 καρδιναλίων ο πωλητής στο fake κατάστημα! Κοίτα άνεση!!!

:flipout::flipout::flipout:

fake-store-1.jpg

Το βρήκα.
Στο Settings->Trackpad κάνουμε untick την πρώτη επιλογή "When using gestures to scroll or navigate, move content in the direction of finger movement."

Δυστυχώς σήμερα ξεκίνησα την εγκατάσταση στο MacPro....
To Snow ήταν σε RAID και ενώ ξεκίνησε μου είπε ότι επειδή έχει RAID δε θα έχω το Recovery και το Vault και αν θέλω να συνεχίσω.
Συνέχισα και μετά από κάποια ώρα μου έβγαλε μήνυμα ότι η εγκατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί επειδή έχω RAID και να κάνω restart για να επανέλθω στο προηγούμενο σύστημά μου.
Αμ δε...
Με το που κάνω restart ξαναξεκινάει πάλι η εγκατάσταση και μετά από λίγο μου βγάζει πάλι το ίδιο μήνυμα....
Endless loop δηλαδή....
Τι κάνουμε;;;

Αποκλειεται το τέλειο λειτουργικό να κάνει τέτοια πράγματα! :p
Για να έχεις φτάσει σε τέτοιο σημείο , παίζει να μην μπορείς να κάνεις και τίποτα και να πρέπει να τα χάσεις ολα...

Γι αυτο λεμε, οχι πειραματα.
Πρωτα backup και μετα ολα τ αλλα...

Το πιο σωστο στη δικια σου περιπτωση , θα ηταν να το βαλεις σε ενα αλλο partition kai να εχεις διπλο boot για λιγο καιρο.

Τωρα, βαλε το dvd toy SL , κανε boot απ αυτο και διαλεξε να κανεις repair to Raid - repair permissions και να ορισεις σαν boot δισκο ton RAid (μετα restart).
Δε νομιζω οτι θα χασεςι τιποτα.

Last edited:
Καλο ειναι , να περιμενουμε τις εκδοσεις για Lion , αν δε θελουμε να εχουμε προβληματα.

Eγω ετσι κι αλλιως δεν βαζω NTFS writer παλι σε Mac ....ολο προβληματα μου δημιουργουσε.

Δυστυχώς σήμερα ξεκίνησα την εγκατάσταση στο MacPro....
To Snow ήταν σε RAID και ενώ ξεκίνησε μου είπε ότι επειδή έχει RAID δε θα έχω το Recovery και το Vault και αν θέλω να συνεχίσω.
Συνέχισα και μετά από κάποια ώρα μου έβγαλε μήνυμα ότι η εγκατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί επειδή έχω RAID και να κάνω restart για να επανέλθω στο προηγούμενο σύστημά μου.
Αμ δε...
Με το που κάνω restart ξαναξεκινάει πάλι η εγκατάσταση και μετά από λίγο μου βγάζει πάλι το ίδιο μήνυμα....
Endless loop δηλαδή....
Τι κάνουμε;;;
Αυτά για να θυμόμαστε ότι μιλάμε για ενα ''κανονικό'' λειτουργικό και όχι τίποτα ''μαγικό'' (σε σχέση με τα Win) - όπως τείνουμε να πιστεύουμε....

Αυτα τα λεω πιο πολυ για μενα - που έλεγα να ρισκάρω το μη clean install - Αμ δε!

To paragon ntfs ειναι απροβλημάτιστο ...
Εξάλλου θέλω να διατηρώ το δικαίωμα μου να μπορώ να εχω τους εξωτερικους μου δισκους προσβασιμους παντου.Και στα μηχανακια μου, αλλα και των φιλων μου.

Αυτά για να θυμόμαστε ότι μιλάμε για ενα ''κανονικό'' λειτουργικό και όχι τίποτα ''μαγικό'' (σε σχέση με τα Win) - όπως τείνουμε να πιστεύουμε....

Αυτα τα λεω πιο πολυ για μενα - που έλεγα να ρισκάρω το μη clean install - Αμ δε!

Αντε παλι με τα "μαγικα" .... στο τελος θα με κανετε να το πιστεψω κι εγω !!!:flipout:

Μιλαμε για raid , εσυ τι σχεση εχεις ?

To paragon ntfs ειναι απροβλημάτιστο ...
Εξάλλου θέλω να διατηρώ το δικαίωμα μου να μπορώ να εχω τους εξωτερικους μου δισκους προσβασιμους παντου.Και στα μηχανακια μου, αλλα και των φιλων μου.

Κανενα δεν ειναι απροβληματιστο.
Στα περισσοτερα Mac που εχω ¨διορθωσει" , τα μισα ειχαν θεματα με τα NTFS writter προγραμματα.

Εξαρταται τι προγραμματα χρησιμοπιοιεις, εγω πχ με Avid Composer (προγραμμα μονταζ) εχω πολλα προβληματα και δεν τα ξαναβαζω.
Ολ αυτα τα προγραμματα εχουν προκυψει απο reverse engineering και δεν ειναι 100% συμβατα.
Το NTFS ειναι κλειστο προτυπο....