Six feet under(ground)

Re: SIX FEET UNDER(GROUND)

Το Skitter on Take-Off τι λέει??

Λοιπόν..Το Skitter On Take-Off είναι "ελεγχόμενο" live..σε στούντιο βέβαια αλλά η ηχογράφηση έχει γίνει με τους μουσικούς (τρεις τον αριθμό) μαζί...Όπως μπορείς να φανταστείς στον συγκεκριμένο δίσκο μπορείς να ακούσεις πεντακάθαρα,τα φάλτσα της "ιδιαίτερης" φωνής του Vic,σε τέτοιο βαθμό που κάποιες φορές θα νιώσεις ότι βρίσκεται στο σαλόνι σου και παίζει για σένα...
Οι χορδές τις κιθάρας του,συνήθως,ακολουθούν,σε εσωτερικότητα-παίζοντας λιτά πάντα-τα ακόρντα της "ιδιαιτερότητας" του..
Κάποιες στιγμές είναι βουτηγμένος στην νοσταλγία,κάποιες άλλες μιλά με γρίφους για καταστάσεις που έχει βιώσει,ενώ κάποιες τρίτες, χάνεται στην ευτυχία που δεν ένιωσε ποτέ στον βαθμό που θα ήθελε....θα μου πεις "Κάπως ετσι ήταν πάντα"
Ίσως...Μέσα στην μουσική ζούσε τα οράματά του..περπατούσε,,,κατά βάθος ήλπιζε πως μια μέρα θα γιατρευτεί σαν τον αλκοολικό που παραπαίει σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι,,αλλά τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ετσι...

Όσο περνούσαν τα χρόνια, η μουσική που τον αναζωογονούσε (δες στιγμές του από την προηγούμενη δεκαετία),τον έσπρωχνε ασυνείδητα σε μια μαύρη συναισθηματικά τρύπα ,σαν αυτές που ανακάλυψε ο επίσης παράλυτος (τρελάρας για πολλούς,ιδιοφυΐα για κάποιους άλλους) Stephen Hawkins...

Γι αυτό και στους τίτλους τέλους διάλεξε μουσικούς (Godspeed!You Black Emperor),ετσι ώστε μαζί,να φτιάξουν ένα άτυπο requiem (At The Cut)...είχε γίνει πλέον ""αλκοολικός" με τον θάνατο...ετσι πιστεύω...
Και το πιστεύω αυτό επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησε για "μακρινό'' ταξίδι...

Συνοψίζοντας...το Skitter On Take-Off αξίζει να το αποκτήσει κάποιος,για να λέει πως κάποτε στην ζωή του γνώρισε έναν αγνό άνθρωπο,απαλλαγμένο από μνησικακίες και ανούσια πάθη,πλημμυρισμένο με καθημερινά,απλά,οράματα και θέλω..

Πόσοι από εμάς άραγε έχουμε γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους ??

http://www.youtube.com/watch?v=XIJSQCnniwc&feature=player_embedded

Λοιπόν..Το Skitter On Take-Off είναι "ελεγχόμενο" live..σε στούντιο βέβαια αλλά η ηχογράφηση έχει γίνει με τους μουσικούς (τρεις τον αριθμό) μαζί...Όπως μπορείς να φανταστείς στον συγκεκριμένο δίσκο μπορείς να ακούσεις πεντακάθαρα,τα φάλτσα της "ιδιαίτερης" φωνής του Vic,σε τέτοιο βαθμό που κάποιες φορές θα νιώσεις ότι βρίσκεται στο σαλόνι σου και παίζει για σένα...
Οι χορδές τις κιθάρας του,συνήθως,ακολουθούν,σε εσωτερικότητα-παίζοντας λιτά πάντα-τα ακόρντα της "ιδιαιτερότητας" του..
Κάποιες στιγμές είναι βουτηγμένος στην νοσταλγία,κάποιες άλλες μιλά με γρίφους για καταστάσεις που έχει βιώσει,ενώ κάποιες τρίτες, χάνεται στην ευτυχία που δεν ένιωσε ποτέ στον βαθμό που θα ήθελε....θα μου πεις "Κάπως ετσι ήταν πάντα"
Ίσως...Μέσα στην μουσική ζούσε τα οράματά του..περπατούσε,,,κατά βάθος ήλπιζε πως μια μέρα θα γιατρευτεί σαν τον αλκοολικό που παραπαίει σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι,,αλλά τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ετσι...

Όσο περνούσαν τα χρόνια, η μουσική που τον αναζωογονούσε (δες στιγμές του από την προηγούμενη δεκαετία),τον έσπρωχνε ασυνείδητα σε μια μαύρη συναισθηματικά τρύπα ,σαν αυτές που ανακάλυψε ο επίσης παράλυτος (τρελάρας για πολλούς,ιδιοφυΐα για κάποιους άλλους) Stephen Hawkins...

Γι αυτό και στους τίτλους τέλους διάλεξε μουσικούς (Godspeed!You Black Emperor),ετσι ώστε μαζί,να φτιάξουν ένα άτυπο requiem (At The Cut)...είχε γίνει πλέον ""αλκοολικός" με τον θάνατο...ετσι πιστεύω...
Και το πιστεύω αυτό επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησε για "μακρινό'' ταξίδι...

Συνοψίζοντας...το Skitter On Take-Off αξίζει να το αποκτήσει κάποιος,για να λέει πως κάποτε στην ζωή του γνώρισε έναν αγνό άνθρωπο,απαλλαγμένο από μνησικακίες και ανούσια πάθη,πλημμυρισμένο με καθημερινά,απλά,οράματα και θέλω..

Πόσοι από εμάς άραγε έχουμε γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους ??

:SFGSFGSF::2thumb22sup:

Ευχαριστώ και για την ενημέρωση του δίσκου...

Στα βινύλια που κοίταζα στο Amazon το Is The Actor Happy? ξεπερνά τα εκατό ευρώ..
Μάλλον θα πρέπει να φτιάξω κουμπαρά..

Στα βινύλια που κοίταζα στο Amazon το Is The Actor Happy? ξεπερνά τα εκατό ευρώ..

Θα παω να ρωτήσω μια υπόγα στο σπίτι μου δίπλα, που φέρνει μόνο βινύλια και θα σε πώ....με pm.

Λοιπόν βρήκα στο μαγαζί τα εξής:

Dark Developments (with Elf Power and The Amorphous Strums)
North Star Deserter
About to Choke

Aπό 17 μέχρι 35 ....

To Is the actor happy το βρήκα πρόχειρα εδώ...
http://www.musicstack.com/item/155576920

Tα βάζω σε κοινή θέα μήπως ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος...

Λοιπόν βρήκα στο μαγαζί τα εξής:

Dark Developments (with Elf Power and The Amorphous Strums)
North Star Deserter
About to Choke

Aπό 17 μέχρι 35 ....

To Is the actor happy το βρήκα πρόχειρα εδώ...
http://www.musicstack.com/item/155576920

Tα βάζω σε κοινή θέα μήπως ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος...

Αν μιλάμε για βινύλιο είμαι μέσα,,γιατί κάποια υπάρχουν σε cd...για τα τρία πρώτα στείλε μου pm να κανονίσουμε όταν μπορείς...
Περιμένω νέα...

Όχι βρε τι να σβήσω....απλά είδα τον τύπο με τα φτερά και είπα πως ταιριάζει καλύτερα στο άλλο νήμα με τις "καρέκλες"...:afro::flipout:

ποιες καρέκλες???:flipout::flipout::flipout:

Ο γοτθικός λυρισμός με τον Ελληνόφωνο στίχο ήταν δυο έννοιες εντελώς αντίθετες μέχρι τον πρώτο δίσκο των Διάφανων Κρίνων...Ήταν τότε που οι Τρύπες έδιναν την σκυτάλη σε έναν φαινομενικά πιο αργό δρομέα,που μετέτρεψε όμως τα 4 επί 100 σε έναν σκοτεινό μαραθώνιο μακριά από τα φώτα των χλιδατων δισκογραφικών (με την ίδρυση της This is my Voice Records)(όχι πως η wipe out ήταν χλιδατη),,μετατρέποντας ετσι την "ήρεμη" φαινομενικά ζωή μας,σε κολαση υψίστης ασφαλείας...ξαφνικά όλα έγιναν στάση ζωής...
Ήταν κάτι που μιλούσε την γλώσσα μας..στην γλώσσα μας....το μπουκάλι απέκτησε υπόσταση,,η παρέα μεγάλωσε,,τα ποτήρια γέμισαν... οι φωτιές φώτιζαν τις κλασσικές κιθάρες στην αμμουδιά,και οι χορδές ξεχείλιζαν από νότες...Από τότε η απώλεια,έγινε συνήθειά μας,μα η συνήθεια δεν έγινε ποτέ ρουτίνα....Γι αυτό και μόνο τον λόγο τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου...

http://www.youtube.com/watch?v=rWGq-tKdu90

Αυτά που πέταξα χθες στα σκουπίδια πάνω στον θυμό μου ,δεν ήταν πάρα ένα μάτσο ανακυκλώσιμα χαρτιά,για τους πολλούς...
Για μένα ήταν πολλά παραπάνω...αλλά who cares?...just me...

http://www.youtube.com/watch?v=v1UPUR115vA&feature=player_embedded#!

Μάλλον τείνω προς την ηλεκτρική εκτέλεση του κομματιού...Οι μεγάλες δόσεις ατμοσφαιρικοτητας και κιθαριστικων ξεσπασμάτων του δίνουν μια άλλη δυναμική..

Τι κρίμα που δεν έχει ανέβει ολόκληρο (7μιση λεπτά περίπου)...

http://www.youtube.com/watch?v=1nVuoP5keyM&feature=player_embedded#!

..Driftin'..Ζωντανά από το Troubadour ...ένα live που σε καταπίνει σαν μαύρη τρύπα χωρίς να το καλοσκεφτεις..Είμαι ήδη τέσσερις ώρες από "πάνω" του και το χαζεύω..Χαζεύω τον Διανυσιακο χορό που έστησε ο Τιμ πριν 41 χρόνια και αναρωτιέμαι γιατί δεν είχα γεννηθεί...να είμαι εκεί,εκείνη την βραδιά,,,,

http://www.youtube.com/watch?v=6XxR7oxneTM