ΣΚΑΙ, ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,476
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Σχεδιάζοντας την ανέγερση μόνιμης κατοικίας στο Λαγονήσι μαζί με αυτή του αδελφού μου,έχω αρχίσει εδώ κι ένα μήνα να ρωτάω για τιμές των πρώτων υλών,εργατικών κτλ.
Όσοι επαγγελματίες εμπλέκονται στο χώρο της οικοδομής,μου έλεγαν να κλείσω το μπετό,γιατί αν κλείσει το λατομείο στο Μαρκόπουλο,η τιμή του θ´ανέβει στα ύψη.
Όλοι, μα όλοι επίσης, μου έλεγαν ότι αυτή η μανούρα που έχει πιάσει τον ΣΚΑΙ για το κλείσιμο των λατομείων,έχει να κάνει με τα συμφέροντα γνωστού μεγαλοεκδότη με κατασκευαστικές εταιρείες,ο οποίος,αφού κλείσει τα λατομεία και η τιμή του μπετόν θα πάει στα ύψη,θα τα αγοράσει αντί πινακίου φακής.
Στη συνέχεια,θα τα επαναλειτουργήσει "προσωρινά" προκειμένου η επέκταση της Αττικής οδού να κοστίσει λιγότερα,άρα θα το κάνει για το Εθνικό συμφέρον.
Σήμερα το πρωί λοιπόν,επικοινώνησα με 3-4 εταιρείες μπετόν,προκειμένου να "κλείσω" τα μπετά.Η φθηνότερη μου πουλούσε 70ευρώ το κυβικό και η ακριβότερη,72 .
Τελικά,αποφάσισα να τα αγοράσω από την μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη από αυτές-από την οποία αγοράζουν και οι μικρότερες-έστω και κατά 2 ευρώ το κυβικό ακριβότερα.
Το ραντεβού ορίσθηκε για το πρωί της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου όπου θα έδινα στον πωλητή επιταγή.Το βράδυ της Τρίτης (πριν από λίγο δηλαδή),γύρω στις 9,με καλεί ο πωλητής και μου λέει ότι δυστυχώς,τον ενημέρωσαν ότι μέχρι και την Παρασκευή 12 Σεπτεμβριου,να παγώσει όλες τις παραγγελίες,γιατί μετά το κλείσιμο των λατομείων,η τιμή του μπετόν από την ερχόμενη Δευτέρα,αναμένεται να ξεπεράσει τα 90 ευρώ.!!!!!!

Στα 500 κυβικά που χρειαζόμουν μαζί με τον αδελφό μου,σημαίνει μία πρόσθετη επιβάρυνση 10.000 ,άρα πρόσθετο δάνειο 10.000 και αυτό μόνο για τα μπετά.
Θα ακολουθήσουν αυξήσεις,στην εκσκαφή/μπάζα,αμμοχάλικα και δεν ξέρω κι εγώ τι στο διάολο ακόμα.
Θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο,τι να γίνει δηλαδή,να πεθάνουν οι κάτοικοι του Μαρκόπουλου για να φτιάξεις εσύ φθηνότερα το σπίτι σου;
Όχι βέβαια,αλλά αν στη συνέχεια τα παραπάνω σενάρια βγούν αληθινά,τι πρέπει να κάνω εγώ μετά;
Εχθές και με αφορμή τα όσα ακούγονταν,μπήκα στο site του ΣΚΑΙ και τα έγραψα.Φυσικά,το post μου σβύστηκε μέσα σε 5 λεπτά!!!

Re: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Σχεδιάζοντας την ανέγερση μόνιμης κατοικίας στο Λαγονήσι μαζί με αυτή του αδελφού μου,έχω αρχίσει εδώ κι ένα μήνα να ρωτάω για τιμές των πρώτων υλών,εργατικών κτλ.
Όσοι επαγγελματίες εμπλέκονται στο χώρο της οικοδομής,μου έλεγαν να κλείσω το μπετό,γιατί αν κλείσει το λατομείο στο Μαρκόπουλο,η τιμή του θ´ανέβει στα ύψη.
Όλοι, μα όλοι επίσης, μου έλεγαν ότι αυτή η μανούρα που έχει πιάσει τον ΣΚΑΙ για το κλείσιμο των λατομείων,έχει να κάνει με τα συμφέροντα γνωστού μεγαλοεκδότη με κατασκευαστικές εταιρείες,ο οποίος,αφού κλείσει τα λατομεία και η τιμή του μπετόν θα πάει στα ύψη,θα τα αγοράσει αντί πινακίου φακής.
Στη συνέχεια,θα τα επαναλειτουργήσει "προσωρινά" προκειμένου η επέκταση της Αττικής οδού να κοστίσει λιγότερα,άρα θα το κάνει για το Εθνικό συμφέρον.
Σήμερα το πρωί λοιπόν,επικοινώνησα με 3-4 εταιρείες μπετόν,προκειμένου να "κλείσω" τα μπετά.Η φθηνότερη μου πουλούσε 70ευρώ το κυβικό και η ακριβότερη,72 .
Τελικά,αποφάσισα να τα αγοράσω από την μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη από αυτές-από την οποία αγοράζουν και οι μικρότερες-έστω και κατά 2 ευρώ το κυβικό ακριβότερα.
Το ραντεβού ορίσθηκε για το πρωί της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου όπου θα έδινα στον πωλητή επιταγή.Το βράδυ της Τρίτης (πριν από λίγο δηλαδή),γύρω στις 9,με καλεί ο πωλητής και μου λέει ότι δυστυχώς,τον ενημέρωσαν ότι μέχρι και την Παρασκευή 12 Σεπτεμβριου,να παγώσει όλες τις παραγγελίες,γιατί μετά το κλείσιμο των λατομείων,η τιμή του μπετόν από την ερχόμενη Δευτέρα,αναμένεται να ξεπεράσει τα 90 ευρώ.!!!!!!

Στα 500 κυβικά που χρειαζόμουν μαζί με τον αδελφό μου,σημαίνει μία πρόσθετη επιβάρυνση 10.000 ,άρα πρόσθετο δάνειο 10.000 και αυτό μόνο για τα μπετά.
Θα ακολουθήσουν αυξήσεις,στην εκσκαφή/μπάζα,αμμοχάλικα και δεν ξέρω κι εγώ τι στο διάολο ακόμα.
Θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο,τι να γίνει δηλαδή,να πεθάνουν οι κάτοικοι του Μαρκόπουλου για να φτιάξεις εσύ φθηνότερα το σπίτι σου;
Όχι βέβαια,αλλά αν στη συνέχεια τα παραπάνω σενάρια βγούν αληθινά,τι πρέπει να κάνω εγώ μετά;
Εχθές και με αφορμή τα όσα ακούγονταν,μπήκα στο site του ΣΚΑΙ και τα έγραψα.Φυσικά,το post μου σβύστηκε μέσα σε 5 λεπτά!!!

Γιατί τόσο ακριβά? 59 ευρώ το αγόρασα τον Ιούνιο. Και είμαι και σε νησί. Δε μπορείς να αγοράσεις από αλλού?

Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Θα το πήρες αρχές Ιουνίου.
31 Ιουνίου,είχε 69 .
Την επόμενη μέρα,72 ,τιμή που παρέμεινε μέχρι και το τηλεφώνημα που δέχθηκα σήμερα το βράδυ.
Δεν ξέρω και που στο καλό είναι η Σχερία...

Re: Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Θα το πήρες αρχές Ιουνίου.
31 Ιουνίου,είχε 69 .
Την επόμενη μέρα,72 ,τιμή που παρέμεινε μέχρι και το τηλεφώνημα που δέχθηκα σήμερα το βράδυ.
Δεν ξέρω και που στο καλό είναι η Σχερία...

Στην Κέρκυρα είμαι Σωκράτη. Κλείνε όσο καλύτερα και πιο γρήγορα μπορείς. Και το σίδερο (ελληνικό) το έκλεισα 0,99 και έχει πάει 1,22 το κιλό.

Υπομονή και ψυχραιμία!-bye-

Ακόμα και αληθινά να βγουν τα σενάρια που ανέφερες, προέχει η υγεία των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
Ας πάει και 200 Ευρώ το κυβικό.
Η μόνιμη κατοικία των γονιών μου είναι φάτσα στον Ιππικό Όμιλο Μαρκοπούλου και παρά την απόσταση από τα λατομεία οι συνθήκες στο περιβάλλον γίνονται κατά καιρούς αφόρητες. Ιδιαίτερα όταν τα λαμόγια του Δήμου καίνε εκεί μέσα τα σκουπίδια τους.
Εκκρεμούν οι εφαρμογές δικαστικών αποφάσεων για το κλείσιμό τους, αλλά κάποιοι πρέπει με το ζόρι να πλουτίσουν περισσότερο σκοτώνοντας κόσμο.
Τα λατομεία ανήκουν, σύμφωνα με φήμες, σε μεγάλο κεφάλι εκ των "σεμνών και ταπεινών" και με την ανοχή των κυβερνώντων αναστέλλεται επ αορίστου το λουκέτο, βυθίζοντας στη χλέπα τους γύρω οικισμούς.
Κάποιοι, ακόμα τους χειροκροτούν βέβαια... αυτοί δεν γίνονται καλά ούτε με χειρουργείο.

Κι επειδή τους γονείς μου τους θέλω ζωντανούς για χρόνια ακόμα, ας πάνε να κουρεύονται οι κατασκευαστικές, οι οικοδομές, τα συμφέροντα, οι τιμές του τσιμέντου και όλο το συνάφι που κάνει ό,τι γουστάρει όποτε του σηκωθεί.

Βάλτε του ροδάκια και πάρτε το στη γειτονιά σας αν θέλετε να αυγατίζει... Ουστ και σύντομα...

Κώστα, να συμπληρώσω πως το 1980, όταν πρωτοπατήσαμε το πόδι μας (οι γονείς) εκεί, το λατομείο ήταν μια τρυπίτσα στην πλαγιά και τώρα έχουν φάει το βουνό ολόκληρο. Επίσης οι προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής για κλείσιμο του εν λόγω επικινδυνότατου για την δημόσια υγεία λατομείου, έχουν ξεκινήσει 25 χρόνια τώρα και όλο πέφτουν πάνω σε "ντουβάρια" και προσχήματα. Με αφορμή δε τα έργα για την κ@λο-Ολυμπιάδα της coca-fola και το Ελ.Βενιζέλος συνέχιζαν να λειτουργούν εντατικότατα... Και όπως αναφέρθηκε, σαν να μην έφτανε η επιβάρυνση από τα σωματίδια που διαχέονται στην ατμόσφαιρα, κάποιοι "αετονύχηδες" το έχουν κάνει παράνομη χωματερή (ποιός ξέρει, μέχρι και νοσοκομειακά απόβλητα έχει ειπωθεί πως φέρνουν), από την οποία κάθε καλοκαίρι ξεκινάνε πυρκαγιές, άλλοτε μεγάλες άλλοτε μικρότερης έντασης.
Σημειωτέο και το ότι οι περισσότερες βρωμοδουλειες εκεί γίνονται νύχτα. Ακόμα και τις εκρήξεις με δυναμίτη νύχτα τις κάνουν πολλές φορές..
Να κλείσουν εκατό φορές Και η άνοδος των τιμών των υλικών, εκβιαστικό τερτίπι είναι σίγουρα.

Mακαρι να το κλεισουνε επιτελους. Το κακο ειναι οτι υπαρχει πολυ μεγαλη "υποστηριξη" των λατομειων απο την πολεοδομια εκει περα....

Αφού μιλάμε για κύκλωμα είναι λογικό να το υποστηρίζουν οι τρώγωντες.
Είναι θαυμάσιο να εισπνέεις τη καύση νοσοκομειακών αποβλήτων και σκουπιδιών για να γεμίζει η τσέπη του κοπρίτη.

Ο κόσμος όμως δεν καταλαβαίνει και θα τους στείλει μια μέρα από εκεί που ήρθανε.
Δυστυχώς θα χυθεί αίμα.

Last edited:

Φαντάζομαι εννοείτε πως επηρεάζουν τις τιμές στο Λεκανοπέδιο.

Γιατί λατομεία υπάρχουν ένα σωρό στο χώρα. Πχ εδώ πάνω ο Τιτάνας έχει φάει το μισό βουνό (οκ, λόφο) στην Άσσηρο.

Σε ποια ποιοτητα μπετον αναφερεσαι Σωκρατη (c 16-2- , c 20-25) και η τιμη αυτη περιλαμβανει και την αντληση. Αν μου πεις αυτα τα στοιχεια μπορω να σου πω την αποψη μου.

Ακόμα και αληθινά να βγουν τα σενάρια που ανέφερες, προέχει η υγεία των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
Ας πάει και 200 Ευρώ το κυβικό.
Η μόνιμη κατοικία των γονιών μου είναι φάτσα στον Ιππικό Όμιλο Μαρκοπούλου και παρά την απόσταση από τα λατομεία οι συνθήκες στο περιβάλλον γίνονται κατά καιρούς αφόρητες. Ιδιαίτερα όταν τα λαμόγια του Δήμου καίνε εκεί μέσα τα σκουπίδια τους.
Εκκρεμούν οι εφαρμογές δικαστικών αποφάσεων για το κλείσιμό τους, αλλά κάποιοι πρέπει με το ζόρι να πλουτίσουν περισσότερο σκοτώνοντας κόσμο.
Τα λατομεία ανήκουν, σύμφωνα με φήμες, σε μεγάλο κεφάλι εκ των "σεμνών και ταπεινών" και με την ανοχή των κυβερνώντων αναστέλλεται επ αορίστου το λουκέτο, βυθίζοντας στη χλέπα τους γύρω οικισμούς.
Κάποιοι, ακόμα τους χειροκροτούν βέβαια... αυτοί δεν γίνονται καλά ούτε με χειρουργείο.

Κι επειδή τους γονείς μου τους θέλω ζωντανούς για χρόνια ακόμα, ας πάνε να κουρεύονται οι κατασκευαστικές, οι οικοδομές, τα συμφέροντα, οι τιμές του τσιμέντου και όλο το συνάφι που κάνει ό,τι γουστάρει όποτε του σηκωθεί.

Βάλτε του ροδάκια και πάρτε το στη γειτονιά σας αν θέλετε να αυγατίζει... Ουστ και σύντομα...

+1

και για να μην ξεχνιώμαστε...

http://www.skai.gr/latomeia/

Κώστα,συμφωνώ μαζί σου και γι´αυτό ακριβώς άνοιξα το thread.
Να εκφράσω τους φόβους μου ότι όλη αυτή η ιστορία είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι για να κάνει κάποιους πλουσιότερους και όχι για να κλείσει το λατομείο.
Απλά,θα ανεβάσουν τις τιμές και στη συνέχεια θα το επαναλειτουργήσουν.

PanMan,οι τελικές τιμές που μου δίνουν μετά από συνομιλία με τον Γενικό Διευθυντή είναι:
C12/15 56 /κυβικό
C16/20 57 /κυβικό
C20/25 58 /κυβικό
C25/30 61 /κυβικό και κατά 99%,αυτό θα προτιμήσω.

Πρέσσα 31μέτρα,ελάχιστη ποσότητα 35κυβικά, 175 .
Χρέωση πρέσσας ανά κυβικό,5 .

Στις τιμές,δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 19%.

Last edited:

spycon69,θα τους πίστευα,αν δεν έσβυναν το μήνυμα μου,5 λεπτά αφού το έγραψα.
Να είσαι σίγουρος και μακάρι να βγω ψεύτης,ότι όλη η ιστορία γίνεται για να γίνουν κάποιοι κολλητοί τους πλουσιότεροι και όχι για να αναπνεύσει η γύρω περιοχή.

Σωκράτη βάλτο στο blog της εκπομπής "Ανεμολόγιο" του Σκαϊ 100,3 που μεταδίδετα κάθε βράδυ αργά μετά τις 01:00 http://anemologites.com/. Άν το βγάλουν εσύ ξαναβάλτο. Τουλάχιστον θα το διαβάσουν κάμποσοι και μπορεί και να σχολιαστεί.

spycon69,θα τους πίστευα,αν δεν έσβυναν το μήνυμα μου,5 λεπτά αφού το έγραψα.
Να είσαι σίγουρος και μακάρι να βγω ψεύτης,ότι όλη η ιστορία γίνεται για να γίνουν κάποιοι κολλητοί τους πλουσιότεροι και όχι για να αναπνεύσει η γύρω περιοχή.

Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου 100%. Απλά απαράδεκτοι...

Το τραγικό είναι αυτό

Εκκρεμούν οι εφαρμογές δικαστικών αποφάσεων για το κλείσιμό τους,

:slapface:

Να εκφράσω τους φόβους μου ότι όλη αυτή η ιστορία είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι για να κάνει κάποιους πλουσιότερους και όχι για να κλείσει το λατομείο.

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά είναι δευτερεύον. Το ποιός θα πλουτίσει μου είναι αδιάφορο. Προς το παρόν πάντως πλουτίζει κάποιο "golden boy που νοιάζεται για μας"...
Αν κατοικούσες στη περιοχή σε ακτίνα 7-8 χιλιομέτρων, πίστεψέ με, άλλα θα σε απασχολούσαν.

Σωκράτη σου στέλνω ένα P.M.

Το τραγικό είναι αυτό

:slapface:

Δεν νομίζω να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης νομικώς ώστε να μπορούμε να το πούμε αυτό.

Μπορεί ακόμη να εκκρεμεί διαδικασία ενώπιον δικαστηρίων, το γνωρίζουμε?

PanMan,οι τελικές τιμές που μου δίνουν μετά από συνομιλία με τον Γενικό Διευθυντή είναι:
C12/15 56 /κυβικό
C16/20 57 /κυβικό
C20/25 58 /κυβικό
C25/30 61 /κυβικό και κατά 99%,αυτό θα προτιμήσω.

Πρέσσα 31μέτρα,ελάχιστη ποσότητα 35κυβικά, 175 .
Χρέωση πρέσσας ανά κυβικό,5 .

Στις τιμές,δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 19%.
Οι τιμες ειναι καλες. Αυτο που πρεπει να προσεχεις ειναι την ποσοτητα και την ποιοτητα που θα παραλαμβανεις. Να ξερεις οτι η αγορα του σκυροδεματος εχει "κακο" ανταγωνισμο και οι τιμες ειναι οριακες. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα καποιες μοναδες για να βγουνε κοστολογιακα να καταφευγουν σε αλλες μεθοδους.
Να στο πω απλα, χαμηλοτερες τιμες απο αυτες, ειναι υποπτες.

Καλημερα.