ΣΚΑΙ, ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Re: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Δεν νομίζω να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης νομικώς ώστε να μπορούμε να το πούμε αυτό.

Μπορεί ακόμη να εκκρεμεί διαδικασία ενώπιον δικαστηρίων, το γνωρίζουμε?

Εδω υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις...

Μέτρα για τα λατομεία Μαρκόπουλου ζητά ο Σιούφας
dot_clear.gif
Την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα προκάλεσε η λειτουργία των λατομείων Μαρκόπουλου.

Με σχετική του επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Δικαιοσύνης, ο κ. Σιούφας αναφέρεται στις καταγγελίες για την παράνομη λειτουργία των λατομείων και ζητά να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα εφαρμογής των νόμων και των αποφάσεων που εντέλλουν το κλείσιμο των λατομείων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς την άμεση εξέταση του ζητήματος.

Στο μεταξύ, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να στείλει διευκρινιστικές οδηγίες στην αστυνομική διεύθυνση νοτιοανατολικής Αττικής τις επόμενες ημέρες, με αφορμή την αστυνόμευση των λατομείων Μαρκόπουλου.

Αιτία, το γεγονός ότι μόνο ένα περιπολικό μετέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στο χώρο των λατομείων, με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να γνωρίζουν οι αστυνομικοί τι ακριβώς πρέπει να ελέγξουν, παρά την σαφή εντολή του εισαγγελέα του Αρείου πάγου για διαρκή παρακολούθηση της περιοχής.

Όπως απέδειξε νέα αυτοψία από το ελικόπτερο του ΣΚΑΪ, η δραστηριότητα στα λατομεία Μαρκόπουλου συνεχίζεται, έστω και μειωμένη.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο ΣΚΑΪ είχε ενημερώσει μέσω επιστολών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον Αρειο Πάγο και φορείς, για τη λειτουργία των

λατομείων.
Σημειώνεται ότι, μεγάλη συνεχίζει να είναι η ανταπόκριση των πολιτών για τη συγκέντρωση υπογραφών μέσω της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ, που ζητούν να εφαρμοστούν άμεσα οι δικαστικές αποφάσεις και να μπει επιτέλους λουκέτο στα λατομεία.
www.kathimerini.gr
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_14/08/2008_244446

Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Είναι αναμφισβήτητο ότι η λειτουργία των λατομείων στην περιοχή επιβαρύνει το περιβάλλον σε πολύ σημαντικό βαθμό. Είναι επίσης αναμφισβήτητο οτι απο την οικοδομική δραστηριότητα εξαρτάται η οικονομική ευημερία αυτής της ταλαίπωρης χώρας.
Τα συγκεκριμένα λατομεία θα έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια.

Όμως πριν γίνει αυτό θα έπρεπε το κράτος, είτε να βρει αντίστοιχους χώρους εκτός κατοικημένων περιοχών, είτε να υποχρεώσει τους λατόμους να δημιουργήσουν σύγχρονες μονάδες που να κάνουν υπόγειες εξορύξεις και δεν επιβαρύνουν πολύ το περιβάλλον.

Έπρεπε δηλαδή εδώ και χρόνια να γίνει χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση των λατομείων με ομαλό τρόπο, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς σε αδρανή υλικά.
Φυσικά στο Ελλαδιστάν αυτά δεν γίνονται. Αποτέλεσμα από τον Ιούλιο του 2007 που '' έκλεισε '' το λατομείο στο Μαρκόπουλο η άμμος λατομείου από 4 ευρώ ο τόννος να φτάσει τα 8,50 ευρώ με αντίστοιχες αυξήσεις και στο σκυρόδεμα.
Από την άλλη πλευρά πάλι, με το κλείσιμο των λατομείων, πέρα από την δημιουργία νέων ανέργων, το χάσιμο εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες (μην ξεχνάμε τον δημοτικό φόρο του 5% που εισέπρατταν οι τοπικοί δήμοι ) και το περιβάλλον στην περιοχή και την Αττική γενικότερα θα επιβαρυνθεί, αυτή τη φορά από τα εκατοντάδες φορτηγά που θα κινούνται στην περιοχή των Μεσογείων, για την τροφοδοσία των πολλών εργοστασίων σκυροδέματος, που βρίσκονται στην περιοχή .
Τα φορτηγά αυτά θα προέρχονται από άλλες περιοχές (πχ Ασπρόπυργο, Βοιωτία κλπ), θα διασχίζουν όλη σχεδόν την Αττική, με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα ξαναγίνει δηλαδή καρμανιόλα η Κορωπίου - Βάρης και ο εφιάλτης του κυκλοφοριακού θα επεκταθεί μέχρι τις πόρτες μας.
Οι τιμές του σκυροδέματος θα πάρουν την ανιούσα, λόγω των αυξημένων μεταφορικών, μικρές εταιρείες σκυροδέματος θα κλείσουν, άλλες στρατιές ανέργων θα δημιουργηθούν και το όνειρο του Έλληνα για ένα σπιτάκι, τουλάχιστον στην Αττική, γίνεται άπιαστο.
Βεβαίως και πρέπει να μεταφερθούν τα λατομεία της περιοχής και μέχρι να γίνει αυτό να υποχρεωθούν να λειτουργούν με σύγχρονες μεθόδους που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Όμως κατά την γνώμη μου αυτό πρέπει να γίνει προοδευτικά και μελετημένα, γιατί θα έχουμε άλλες επιπτώσεις και αυτή την φορά σε ευρύτερες περιοχές.

Από την άλλη, αυτή η επιμονή μόνο για το συγκεκριμένο λατομείο ( και οι υπόλοιποι λατόμοι της περιοχής, δεν είναι άγιοι ) από την μεριά του ΣΚΑ'Ι´εμένα προσωπικά με προβληματίζει.

Φίλε buck, επέτρεψε μου να κάνω μερικά σχόλια. Όπως γράφεις η τιμή αυξήθηκε 100% και πλέον, χωρίς καν να έχει κλείσει το λατομείο. Πρώτη μούφα που διαδίδουν τα λαμόγια (αυτοί που έχουν συμφέροντα) στον πολίτη (σε σένα και σε μένα). Όσο δε για τα φορτηγά, αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς αφού φορτώνουν υλικά από το Μαρκόπουλο και το μοιράζουν σε άλλες περιοχές. Δεν βλέπω διαφορά στην κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική συμφόρεση αν η κίνηση γίνεται αντίστροφα. Επίσης, την Βάρης-Κορωπίου την έχεις διαβεί τελευταία καθημερινές? Μιλάμε για εκατοντάδες φορτηγά χωρίς υπερβολή και για απίστευτα σύννεφα σκόνης από τα υλικά που μεταφέρουν. Αν δεν είχε γίνει η διαπλάτυνση του δρόμου (χάριν 2004) η διαδρομή Μαρκόπουλο-Πειραιάς που την κάνω σχεδόν καθημερινά, τις πρωινές ώρες θα διαρκούσε 3 ώρες στην καλύτερη περίπτωση, χωρίς υπερβολή.
Σίγουρα κάθε πρόβλημα είναι λύση άλλου προβλήματος. Και τα οικοδομικά υλικά είναι απαραίτητα αλλά και επιβαρύνεται το περιβάλλον από τις (πρωτόγονες στην Ελλάδα) μεθόδους παραγωγής τους. Όμως, όλοι όταν είμαστε μακριά από ένα πρόβλημα το βλέπουμε "ψυχρά". Όμως για πολλούς συνανθρώπους μας είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αλλά μας έμαθαν πως η Ελλάδα είναι η χώρα των αδιέξοδων. Κι έτσι δεν λύνεται τίποτα ποτέ. Ούτε τα θέματα δημόσιας υγείας δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν αυτοί που μας κυβερνάνε (ανέκαθεν). Ας μου βρει κάποιος μια χωματερή που έκλεισε και αντικαταστάθηκε με άλλη μέθοδο τακτοποίησης των απορριμάτων. Ή ένα λατομείο που έκλεισε ή εκσυγχρονίστηκε ώστε να μην επιβαρύνει την δημόσια υγεία... Άχρηστοι όλοι τους....

Last edited:

...Όσο δε για τα κίνητρα που έχει ο ΣΚΑΙ στην υπόθεση αυτή, δεν τα γνωρίζω. Μόνο εικασίες κάνουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά είναι δευτερεύον. Το ποιός θα πλουτίσει μου είναι αδιάφορο. Προς το παρόν πάντως πλουτίζει κάποιο "golden boy που νοιάζεται για μας"...
Αν κατοικούσες στη περιοχή σε ακτίνα 7-8 χιλιομέτρων, πίστεψέ με, άλλα θα σε απασχολούσαν.

Σήμερα το πρωί,ήρθε στη δουλειά μου ένας μεσίτης και μου πρότεινε προς αγορά ένα οικόπεδο 600 τ.μ. στη Σαρωνίδα με 240.000 (λες και τα έχω).

Όταν τον ρώτησα αν ο πωλητής είναι τρελός,αφού αντίστοιχου εμβαδού οικόπεδα πωλούνται από 350-370.000 ,μου απάντησε ότι το οικόπεδο είναι κάτω ακριβώς από τεράστια κεραία κινητής τηλεφωνίας και γι´αυτό είναι τόσο χαμηλή η τιμή.Μάλιστα μου είπε να το πάρω αφού η περιοχή έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης,άρα σιγά-σιγά θα οικοδομηθεί,άρα θα ξεσηκωθούν οι κάτοικοι,άρα θα φύγει και η κεραία(κάποτε),άρα θα κάνω μια εξαιρετικά συμφέρουσα επένδυση.

Τι θέλω να πω;
Ότι δεν πήγε το λατομείο δίπλα στους κατοίκους,αλλά οι κάτοικοι δίπλα σε αυτό,αγοράζοντας τα οικόπεδα σε τιμές πολλαπλάσια χαμηλότερες από άλλες περιοχές .
Υπάρχει βέβαια και η σοβαρή πιθανότητα,την ημέρα που ο μεσίτης τους έδειχνε το οικόπεδο,το λατομείο να ήταν καμουφλαρισμένο με πεύκα.
Ίσως επίσης,την εποχή εκείνη να μην είχε εφευρεθεί ο δυναμίτης και η εξόρυξη να γινόταν ήσυχα-ήσυχα με γκασμάδες η δε μεταφορά των υλικών να γινόταν με βαρκούλες από διπλανό του λατομείου ποτάμι και όχι με φορτηγά.

Τα ίδια βέβαια κάνουμε και για άλλες "επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία" περιοχές,σαν και αυτές με τους πυλώνες υψηλής τάσης,οι οποίοι ξεφυτρώνουν "μέσα στις αυλές των σπιτιών που παίζουν τα παιδιά μας".
Και εκεί,η ανάλγητη διοίκηση της ΔΕΗ αδιαφορεί για την υγεία των κατοίκων και αγνοεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Υ.Γ.
Το σπίτι που ΘΑ κτίσω είναι έξω από τα Καλύβια,σε απόσταση μικρότερη των 7-8 χιλιομέτρων από το λατομείο.

Τι θέλω να πω;
Ότι δεν πήγε το λατομείο δίπλα στους κατοίκους,αλλά οι κάτοικοι δίπλα σε αυτό,αγοράζοντας τα οικόπεδα σε τιμές πολλαπλάσια χαμηλότερες από άλλες περιοχές .

Σωκράτη, το Μαρκόπουλο υπάρχει εκεί πολλές δεκαετίες πριν από το λατομείο. Και όταν οι δικοί μου αγόρασαν το οικόπεδο το 1980, ήταν μια τρυπίτσα στην πλαγιά και τώρα έχει φάει το βουνό ολόκληρο -καμία σχέση το παράδειγμα που αναφέρεις. Ευτυχώς, αν και το βλέπουμε φάτσα είμαστε σε μια απόσταση σχετικής ασφαλείας, βοηθούντος και του ανέμου που συνήθως είναι βοριάς. Όταν έχει νοτιά, βράστα...
Και αφού χτίζεις στην "ακτίνα" του λατομείου αυτού σκέψου λίγο πόσο καλύτερα θα είναι για σένα και την οικογένειά σου να ζείτε σε ένα πιο υγειινό περιβάλλον.
Επαναλαμβάνω πως η αύξηση των τιμών των υλικών είναι εκβιαστική λαμογιά που στρέφει την κοινή γνώμη ενάντια στο κλείσιμο του λατομείου...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Σήμερα το πρωί,ήρθε στη δουλειά μου ένας μεσίτης και μου πρότεινε προς αγορά ένα οικόπεδο 600 τ.μ. στη Σαρωνίδα με 240.000 (λες και τα έχω).

Όταν τον ρώτησα αν ο πωλητής είναι τρελός,αφού αντίστοιχου εμβαδού οικόπεδα πωλούνται από 350-370.000 ,μου απάντησε ότι το οικόπεδο είναι κάτω ακριβώς από τεράστια κεραία κινητής τηλεφωνίας και γι´αυτό είναι τόσο χαμηλή η τιμή.Μάλιστα μου είπε να το πάρω αφού η περιοχή έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης,άρα σιγά-σιγά θα οικοδομηθεί,άρα θα ξεσηκωθούν οι κάτοικοι,άρα θα φύγει και η κεραία(κάποτε),άρα θα κάνω μια εξαιρετικά συμφέρουσα επένδυση.

Τι θέλω να πω;
Υπάρχει βέβαια και η σοβαρή πιθανότητα,την ημέρα που ο μεσίτης τους έδειχνε το οικόπεδο,το λατομείο να ήταν καμουφλαρισμένο με πεύκα.
Ίσως επίσης,την εποχή εκείνη να μην είχε εφευρεθεί ο δυναμίτης και η εξόρυξη να γινόταν ήσυχα-ήσυχα με γκασμάδες η δε μεταφορά των υλικών να γινόταν με βαρκούλες από διπλανό του λατομείου ποτάμι και όχι με φορτηγά.

Τα ίδια βέβαια κάνουμε και για άλλες "επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία" περιοχές,σαν και αυτές με τους πυλώνες υψηλής τάσης,οι οποίοι ξεφυτρώνουν "μέσα στις αυλές των σπιτιών που παίζουν τα παιδιά μας".
Και εκεί,η ανάλγητη διοίκηση της ΔΕΗ αδιαφορεί για την υγεία των κατοίκων και αγνοεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Υ.Γ.
Το σπίτι που ΘΑ κτίσω είναι έξω από τα Καλύβια,σε απόσταση μικρότερη των 7-8 χιλιομέτρων από το λατομείο.

Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω μιας και είμαι κάτοικος Σαρωνίδας απο το 2001 οτι οι τιμές αυτές είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας μιας και οικόπεδα 750 που είναι και κάτι σαν να λέμε "default" διάσταση στη Σαρωνίδα δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς κάτω απο 600-700,000 αυτή τη στιγμή...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω μιας και είμαι κάτοικος Σαρωνίδας απο το 2001 οτι οι τιμές αυτές είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας μιας και οικόπεδα 750 που είναι και κάτι σαν να λέμε "default" διάσταση στη Σαρωνίδα δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς κάτω απο 600-700,000 αυτή τη στιγμή...

Αφού γράφω για οικόπεδο κάτω από την κεραία,θα έπρεπε να καταλάβεις ότι το οικόπεδο είναι στον Γ´τομέα,στην κορυφή του βουνού -bye-

Υ.Γ.
Αν είσαι κάτοικος Σαρωνίδας,δεν περνάς καμιά βόλτα να γνωριστούμε από κοντά;
Το που θα περάσεις,στο στέλνω με pm.

Σωκράτη, το Μαρκόπουλο υπάρχει εκεί πολλές δεκαετίες πριν από το λατομείο. Και όταν οι δικοί μου αγόρασαν το οικόπεδο το 1980, ήταν μια τρυπίτσα στην πλαγιά και τώρα έχει φάει το βουνό ολόκληρο -καμία σχέση το παράδειγμα που αναφέρεις. Ευτυχώς, αν και το βλέπουμε φάτσα είμαστε σε μια απόσταση σχετικής ασφαλείας, βοηθούντος και του ανέμου που συνήθως είναι βοριάς. Όταν έχει νοτιά, βράστα...
Και αφού χτίζεις στην "ακτίνα" του λατομείου αυτού σκέψου λίγο πόσο καλύτερα θα είναι για σένα και την οικογένειά σου να ζείτε σε ένα πιο υγειινό περιβάλλον.
Επαναλαμβάνω πως η αύξηση των τιμών των υλικών είναι εκβιαστική λαμογιά που στρέφει την κοινή γνώμη ενάντια στο κλείσιμο του λατομείου...

Έγραψα λίγο πιο πάνω ότι ΘΑ χτίσω και το ΘΑ ήταν bold αφού οι τιμές του μπετόν από Δευτέρα,πάνε στα 95 το κυβικό και επειδή δεν μας περισσεύουν 10.000 ,η ανέγερση αναβάλλεται...

Το 1980,μπορεί το λατομείο να ήταν μια τρυπίτσα στην πλαγιά,γύρω από αυτό όμως υπήρχαν ελάχιστα σπίτια.
Σήμερα,η τρυπίτσα έγινε τεράστια κουφάλα και τα ελάχιστα σπίτια γύρω του έγιναν εκατοντάδες,χτισμένα ΟΛΑ από τα ανατιναγμένα σπλάχνα αυτού του βουνού.
Μπορεί όμως να κάνω λάθος και οι ιδιοκτήτες τους να έφερναν τα υλικά από τον Ασπρόπυργο και την Χαλκίδα...
Τέλος,άνοιξα το θέμα όχι για να μην κλείσουν τα λατομεία,αλλά για να αναφέρω την "περίεργη" έως "ύποπτη" πρεμούρα του ΣΚΑΙ στο να κλείσει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

Last edited:

Στην Κέρκυρα είμαι Σωκράτη. Κλείνε όσο καλύτερα και πιο γρήγορα μπορείς. Και το σίδερο (ελληνικό) το έκλεισα 0,99 και έχει πάει 1,22 το κιλό.

Υπομονή και ψυχραιμία!-bye-

Εσένα σε ξέχασα!!!
Μένεις στο αγαπημένο μου νησί!!!
Η γυναίκα μου κατάγεται από ένα μέρος που νομίζει ότι είναι στην Κέρκυρα,αλλά αποκλείεται να είναι στην Κέρκυρα η Λευκίμμη.

Εσένα σε ξέχασα!!!
Μένεις στο αγαπημένο μου νησί!!!
Η γυναίκα μου κατάγεται από ένα μέρος που νομίζει ότι είναι στην Κέρκυρα,αλλά αποκλείεται να είναι στην Κέρκυρα η Λευκίμμη.

:flipout: Σωκράτη τι εννοείς?

Η Λευκίμη είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη του νομού.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

:flipout: Σωκράτη τι εννοείς?

Η Λευκίμη είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη του νομού.

Τι μπορεί να εννοώ βρε συ;
Ότι δεν μου αρέσει καθόλου.
Πηγαίνω 2 φορές το χρόνο(Πάσχα και καλοκαίρι) και από την Λευκίμμη περνάω μόνο όταν φεύγω από το νησί για να πάρω το ferry για Ηγουμενίτσα.

Last edited:

Έγραψα λίγο πιο πάνω ότι ΘΑ χτίσω και το ΘΑ ήταν bold αφού οι τιμές του μπετόν από Δευτέρα,πάνε στα 95 το κυβικό και επειδή δεν μας περισσεύουν 10.000 ,η ανέγερση αναβάλλεται...

......

Οι τιμές όμως δεν ανεβαίνουν γιατί έκλεισε το λατομείο αφου δεν έκλεισε ακόμη. Άρα αυτοί που ανεβάζουν τις τιμές κοροιδεύουν τον κοσμάκη.

Και, εννοείται πως δεν είπε κανείς πως ανοίχτηκε το νήμα για να υπερισπιστεί το λατομείο. Αλλά είναι τόσο σκοτεινά τα συμφέροντα που το υπερασπίζονται που δύσκολα θα πιστέψω το σενάριο για δολιοφθορά του ΣΚΑΙ για λογαριασμό άλλου.

Και η αλήθεια είναι πως από τότε (πριν το 1985 που χτίσαμε) αν θυμάμαι καλά έχουν αρχίσει κινητοποιήσεις των πολιτών για να φύγει από κει το νταμάρι, αλλά αυτό ακλόνητο.. Για αυτό πιστεύω πως και τώρα τίποτα δεν πρόκειται να γίνει...

...Όσο δε για τα κίνητρα που έχει ο ΣΚΑΙ στην υπόθεση αυτή, δεν τα γνωρίζω. Μόνο εικασίες κάνουμε.

Εχει γινει ηδη το deal με δυο γαμπρους ο ενας ειναι ο mister ΣΚΑΙ.
Οταν ο δικηγορος του λατομειου ετρεχε στα δικαστηρια το αφεντικο του αγοραζε σπαστηρες (τυχαιο?).

edit τωρα μου ηρθε ο αλλος γαμπρος ειναι Μεγαλος κατασκεαυστης.

Last edited:

λίγο προσοχή σε αυτό ξέρω καλά την περιοχή, αν θες στείλε μου πμ.... Ά ζώνη από 400 έως 800.000, ´Β ζώνη που είμαι εγώ από 200 έως 500.000 και ανεβαίνει ραγδαία... για τη κεραία πάντως έχει δίκιο, ήδη έχει μεταφερθεί μία φορά

Η περιοχή είναι εντός σχεδίου από το 1974 !!!!! εποχή που κάηκε το βουνό και τεμαχίστηκε όλο σε οικόπεδα ( σε ποιον ανήκε τότε... τα ευκόλως εννοούμενα.... και πουλήθηκε σε συνεταιρισμούς)

Τι θέλω να πω;

Υ.Γ.

και δυστυχώς η περιοχή είναι γεμάτη φορτηγά κάθε είδους κάθε μέρα, με απίστευτες καταστάσεις στους δρόμους......

Re: Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Και η αλήθεια είναι πως από τότε (πριν το 1985 που χτίσαμε) αν θυμάμαι καλά έχουν αρχίσει κινητοποιήσεις των πολιτών για να φύγει από κει το νταμάρι, αλλά αυτό ακλόνητο.. Για αυτό πιστεύω πως και τώρα τίποτα δεν πρόκειται να γίνει...

ο Δαρεμάς πως κινείται σε αυτό το θέμα ?????

ο Δαρεμάς πως κινείται σε αυτό το θέμα ?????

Κοίταξε, αυτό που είναι εξίσου κακό, ίσως και χειρότερο, είναι πως στον ίδιο χώρο λειτουργεί παράνομη χωματερή. Δεν νομίζω να γίνεται κάτω από τη μύτη της δημοτικής αρχής αυτό. Άλλωστε η μπόχα από τα καιγόμενα σκουπίδια φτάνει πολλές φορές και στο Μαρκόπουλο... Και τον προηγούμενο μήνα που κοντέψαμε να καούμε από φωτιά που ξεκίνησε από εκεί μέσα, το καλύψανε και είπανε πως η φωτιά ξεκίνησε από χώρο του ιπποδρόμου.

Κοίταξε, αυτό που είναι εξίσου κακό, ίσως και χειρότερο, είναι πως στον ίδιο χώρο λειτουργεί παράνομη χωματερή. Δεν νομίζω να γίνεται κάτω από τη μύτη της δημοτικής αρχής αυτό. Άλλωστε η μπόχα από τα καιγόμενα σκουπίδια φτάνει πολλές φορές και στο Μαρκόπουλο... Και τον προηγούμενο μήνα που κοντέψαμε να καούμε από φωτιά που ξεκίνησε από εκεί μέσα, το καλύψανε και είπανε πως η φωτιά ξεκίνησε από χώρο του ιπποδρόμου.

σιγά μη ξεκίνησε από τον ιππόδρομο, την ώρα που έπιασε η φωτιά είμουν στο φανάρι ερχόμενος από Καλύβια προς Μαρκόπουλο.......

Καραμπινάτη χωματερή ήταν.....

Re: Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Φίλε buck, επέτρεψε μου να κάνω μερικά σχόλια. Όπως γράφεις η τιμή αυξήθηκε 100% και πλέον, χωρίς καν να έχει κλείσει το λατομείο. Πρώτη μούφα που διαδίδουν τα λαμόγια (αυτοί που έχουν συμφέροντα) στον πολίτη (σε σένα και σε μένα). Όσο δε για τα φορτηγά, αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς αφού φορτώνουν υλικά από το Μαρκόπουλο και το μοιράζουν σε άλλες περιοχές. Δεν βλέπω διαφορά στην κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική συμφόρεση αν η κίνηση γίνεται αντίστροφα. Επίσης, την Βάρης-Κορωπίου την έχεις διαβεί τελευταία καθημερινές? Μιλάμε για εκατοντάδες φορτηγά χωρίς υπερβολή και για απίστευτα σύννεφα σκόνης από τα υλικά που μεταφέρουν. Αν δεν είχε γίνει η διαπλάτυνση του δρόμου (χάριν 2004) η διαδρομή Μαρκόπουλο-Πειραιάς που την κάνω σχεδόν καθημερινά, τις πρωινές ώρες θα διαρκούσε 3 ώρες στην καλύτερη περίπτωση, χωρίς υπερβολή.
Σίγουρα κάθε πρόβλημα είναι λύση άλλου προβλήματος. Και τα οικοδομικά υλικά είναι απαραίτητα αλλά και επιβαρύνεται το περιβάλλον από τις (πρωτόγονες στην Ελλάδα) μεθόδους παραγωγής τους. Όμως, όλοι όταν είμαστε μακριά από ένα πρόβλημα το βλέπουμε "ψυχρά". Όμως για πολλούς συνανθρώπους μας είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αλλά μας έμαθαν πως η Ελλάδα είναι η χώρα των αδιέξοδων. Κι έτσι δεν λύνεται τίποτα ποτέ. Ούτε τα θέματα δημόσιας υγείας δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν αυτοί που μας κυβερνάνε (ανέκαθεν). Ας μου βρει κάποιος μια χωματερή που έκλεισε και αντικαταστάθηκε με άλλη μέθοδο τακτοποίησης των απορριμάτων. Ή ένα λατομείο που έκλεισε ή εκσυγχρονίστηκε ώστε να μην επιβαρύνει την δημόσια υγεία... Άχρηστοι όλοι τους....

+1