ΣΚΑΙ, ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Re: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Για να μη το κουράσουμε το θέμα, ξαναλέω ότι το Λατομείο λειτουργεί π α ρ ά ν ο μ α.
Αν ποτέ βγει δικαστική απόφαση που επιτρέπει τη λειτουργία του, κι αυτό παράνομο θα είναι αφού μολύνεται επικίνδυνα η ατμόσφαιρα με μακρόχρονες επιβαρύνσεις στην υγεία των κατοίκων.
Οι τιμές ανέβηκαν εκβιαστικά για να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη κατά του κλεισίματος. Η αλητεία του κεφαλαίου δεν έχει όρια. Ο κόσμος πάντως δεν είναι βλάκας (υπάρχουν κι εξαιρέσεις).

Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Φίλε mmoukiou,

Χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης, θα μου επιτρέψεις να έχω ιδία άποψη για το θέμα, καθώς λόγω εργασίας, είμαι σε θέση να γνωρίζω τιμές, ανθρώπους και πράγματα γύρω από το θέμα.

Οι τιμές στα λατομικά αδρανή υλικά διαμορφώθηκαν έτσι όπως τις αναφέρω μετά το '' κλείσιμο '' των λατομείων Σταύρου στο Μαρκόπουλο και την υπό περιορισμούς λειτουργία των λατομείων Κυριακού - το οποίο έχει κλείσει και αυτό - και Τριάς Εμπορολατομική στο Κορωπί. Αυτή την στιγμή λειτουργεί μόνο το τελευταίο, με πολύ χαμηλή παραγωγή που δεν καλύπτει τις ανάγκες ούτε μίας από τις μονάδες παραγωγής σκυροδέματος από τις πολλές που υπάρχουν στην περιοχή.

Τα φορτηγά που διασχίζουν καθημερινά την Κορωπίου - Βάρης, έρχονται από Ασπρόπυργο για να καλύψουν τις ανάγκες των μονάδων της περιοχής σε αδρανή. Κάποια από αυτές τις μονάδες φέρνει υλικά και από Σαλαμίνα παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής - κυριολεκτικά - από λατομείο. Η μονάδα αυτή αναγκάστηκε να αυξήσει τις τιμές του σκυροδέματος θεαματικά μέσα στον Αύγουστο.

Την Κορωπίου - Βάρης διασχίζω καθημερινά από το 1989 για να πάω στην δουλειά μου στο Κορωπί.

Τελειώνοντας να πω ξανά ότι και βέβαια πρέπει να κλείσουν τα λατομεία της περιοχής, όχι γιατί κάποιοι αγόρασαν φτηνά οικόπεδα, έχτισαν αυθαίρετα στην περιοχή και θέλουν να αποκτήσουν αξία, αλλά γιατί πρέπει να πάψει επιτέλους να υποβαθμίζεται το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής στην περιοχή της Αττικής γενικότερα. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με προγραμματισμό, ψύχραιμα και με ορίζοντα τουλάχιστον πεντηκονταετίας καθώς η μεταφορά ενός λατομείου δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Όλα τα λατομεία όμως, χωρίς διακρίσεις και εμμονές τηλεοπτικών σταθμών.

Φιλικά

Υ.Γ. Δεν εργάζομαι σε λατομείο, τυγχάνει όμως να γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα. Σωκράτη Τ.εάν μπορείς χτίσε τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι τιμές στο σκυρόδεμα.

Last edited:

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, με την φράση ορίζοντα πεντηκονταετίας, εννοώ την χρονική διάρκεια που θα πρέπει να παραμείνουν, τα όποια λατομεία, στις όποιες νέες περιοχές και, όχι φυσικά τα ήδη υπάρχοντα στα Μεσόγεια.

Re: Απάντηση: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Φίλε mmoukiou,

Χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης, θα μου επιτρέψεις να έχω ιδία άποψη για το θέμα, καθώς λόγω εργασίας, είμαι σε θέση να γνωρίζω τιμές, ανθρώπους και πράγματα γύρω από το θέμα.

Οι τιμές στα λατομικά αδρανή υλικά διαμορφώθηκαν έτσι όπως τις αναφέρω μετά το '' κλείσιμο '' των λατομείων Σταύρου στο Μαρκόπουλο και την υπό περιορισμούς λειτουργία των λατομείων Κυριακού - το οποίο έχει κλείσει και αυτό - και Τριάς Εμπορολατομική στο Κορωπί. Αυτή την στιγμή λειτουργεί μόνο το τελευταίο, με πολύ χαμηλή παραγωγή που δεν καλύπτει τις ανάγκες ούτε μίας από τις μονάδες παραγωγής σκυροδέματος από τις πολλές που υπάρχουν στην περιοχή.

Τα φορτηγά που διασχίζουν καθημερινά την Κορωπίου - Βάρης, έρχονται από Ασπρόπυργο για να καλύψουν τις ανάγκες των μονάδων της περιοχής σε αδρανή. Κάποια από αυτές τις μονάδες φέρνει υλικά και από Σαλαμίνα παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής - κυριολεκτικά - από λατομείο. Η μονάδα αυτή αναγκάστηκε να αυξήσει τις τιμές του σκυροδέματος θεαματικά μέσα στον Αύγουστο.

Την Κορωπίου - Βάρης διασχίζω καθημερινά από το 1989 για να πάω στην δουλειά μου στο Κορωπί.

Τελειώνοντας να πω ξανά ότι και βέβαια πρέπει να κλείσουν τα λατομεία της περιοχής, όχι γιατί κάποιοι αγόρασαν φτηνά οικόπεδα, έχτισαν αυθαίρετα στην περιοχή και θέλουν να αποκτήσουν αξία, αλλά γιατί πρέπει να πάψει επιτέλους να υποβαθμίζεται το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής στην περιοχή της Αττικής γενικότερα. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με προγραμματισμό, ψύχραιμα και με ορίζοντα τουλάχιστον πεντηκονταετίας καθώς η μεταφορά ενός λατομείου δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Όλα τα λατομεία όμως, χωρίς διακρίσεις και εμμονές τηλεοπτικών σταθμών.

Φιλικά

Υ.Γ. Δεν εργάζομαι σε λατομείο, τυγχάνει όμως να γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα. Σωκράτη Τ.εάν μπορείς χτίσε τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι τιμές στο σκυρόδεμα.

Δυστυχώς αγαπητέ δεν είσαι καλά ενημερωμένος κατα πως φαίνεται. Οι αφοι Σταύρου ΔΥΣΤΥΧΩΣ εξακολουθούν να γραφούν εκει που δεν φτάνει ο ήλιος τις όποιες αποφάσεις του ΣτΕ και σε "αγαστή" συνεργασία με τις γύρω τριγύρω νομαρχιακές αυτοδιοιίκησεις να "αλωνίζουν" για να μην πω ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ την Αττική ολόκληρη. Είναι όμως μάλλον λογικό να μη γνωρίζεις απο κοντα την κατάσταση μιας και η Βάρης Κορωπίου ουδεμία σχέση έχει με την κίνηση των φορτηγών που κινούνται καθημερινά στην διαδρομή Μαρκοπούλου-Αττικής Οδού και των γύρω οδικών αξόνων...

Ρε παιδιά μην τσακώνεστε!!!
Περιμένετε κι εμένα να χτίσω το σπιτάκι μου,και μετά θα φωνάζω κι εγώ να κλείσει το λατομείο.

Re: ΣΚΑΙ,ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Φίλε Buck,

Η κατάσταση είναι ακριβώς όπως την περιγράφεις.

Ίσως να μην έγινα απόλυτα σαφής .

Εγώ μιλάω για απομάκρυνση ΌΛΩΝ των λατομείων των Μεσογείων και όχι μόνο αυτών στο Μαρκόπουλο, αλλά με προγραμματισμό για να μην πληρώσει ο απλός πολίτης τη αύξηση των τιμών στα αδρανή υλικά και το σκυρόδεμα.

Στην περιοχή του Μαρκόπουλου υπάρχουν 3 ή 4 εταιρείες παραγωγής σκυροδέματος. Στο Κορωπί και την Παιανία ξεπερνούν τις 15. Άρα η κίνηση στην Κορωπίου - Βάρης έχει επιβαρυνθεί περισσότερο στο τμήμα από την έξοδο από την Αττική Οδό στο Κορωπί μέχρι και την Αγία Μαρίνα. Είναι άλλο, οι μονάδες σκυροδέματος στο Κορωπί και την Παιανία να τροφοδοτούνται από τα λατομεία της περιοχής και άλλο από Ασπρόπυργο.

Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω μαζί σου spycon69. -bye-

Re: ΣΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΠΕΤΟΝ.

Καλά, εδώ έχουμε 2 όλα και όλα και το μπετόν είναι πιο φθηνό από εκεί που υπάρχουν 20?

Τι λαμογιές παίζονται? Απίστευτο!

Αδρανή υλικά στην παραγωγή σκυροδέματος ( μπετόν Ελληνικά ) είναι η άμμος, το χαλίκι και η ψηφίδα, όλα προϊόντα λατομείου.

Μπάζα που προέρχονται από εκσκαφές μπορούν να διοχετευθούν στις χωματερές - εννοώ το χώμα - γιατί, για τα άλλα μπάζα, όπως μπετόν από κατεδαφίσεις, και μη χρησιμοποιηθέν σκυρόδεμα, το τοπίο είναι πιο ομιχλώδες και από τα σοκάκια του Λονδίνου το χειμώνα. Εκεί ο καθένας κάνει ότι τον... φωτίσει ο Κύριος.:flipout:

Η τεχνολογική αλήθεια είναι οτι οι υψηλής ποιότητας ποσότητες μπετόν που προερχονται απο κατεδαφίσεις μπορουν να χρησιμοποιηθουν στην θέση των αδρανών καθώς εχουν "κάτσει" μετά απο 10 - 60 χρόνια χρόνος που τα κάνει να συμπεριφένονται άψογα σαν αδρανή.

Επίσης, η θραυση του ανακυκλωμένου μπετόν και η εαναχησιμοποιηση του εντός 50 χιλιομέτρων απο το αρχικό σημείο κατεδάφισης ειναι σαφέστατα φθηνότερη απο την εξόρυξη πέτρας και την μεταφορά της, ενω οι περιβαλλοντολογικές απολαβές απο μια τετοια ανακύκλωση ειναι τεράστιες.