Σκάνερ αρνητικών 35mm ?

Εγώ σας είπα.
Σκανάρισα κάπου 170 φιλμς διαθετικά σε πλαίσια.
Η εμπειρία μου από το coolscan 4000 εξαιρετική.
Γρήγορο, με άψογο λογισμικό και άπειρες δυνατότητες.

Τα 30 ξεχασμένα που πρέπει να γίνουν τώρα με το 3590 epson είναι ένας γολγοθάς, ανάλογος με τα 170 που έγιναν με το canon καθώς εκείνο είχε feeder...

Το feeder και μάλιστα σωστό (όχι κάτι παιχνιδάκια) είναι απαραίτητο.

Συγκρινόμενα τώρα, το coolscan ήταν σχεδόν επαγγελματικό αλλά ήδη μοντέλο πενταετίας, ενώ το epson προπέρσινο θα έλεγα ότι το epson και κάθε προσιτό σημερινό είχε πολύ καλό λογισμικό. Δεν ξέρω τι λογισμικό φοράει σήμερα ένα nikon.
Το feeder του epson είναι ικανοποιητικό γιά αρνητικά ή άκοπα διαθετικά, ενώ γιά πλαισιωμένα....ξεχάστε το.

To NIKON COOLSCAN IV το είχα κι εγώ και σκάναρα 3-4000 θετικά κι αρνητικά. Το NIKON COOLSCAN (το λογισμικό) δεν είναι τόσο καλό. Θα πρότεινα να πάρεις το VUESCAN PRO. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις σφύρα. Το πρόγραμμα πάντως είναι καλύτερο με τα KODAK και λιγότερο με τα FUJI. Πού θετικό ότι έχει ξεχωριστό πρόγραμμα για τα περισσότερα είδη φιλμ. Π.χ. δηλώνεις ότι έχεις TMAX 100 και το σκάνερ με το vuescan βλέπει τα ειδικά χαρακτηρισιτκά του φιλμ. Δηλώνεις ILFORD DELTA και αλλάζει.

Αν πάς για φιλμ σκάνερ και θέλεις να τελιώσεις γρήγορα μονόδρομος το NIKON COOLSCAN 5000. Έχει 50% περισσότερο από το COOLSCAN V αλλά σκανάρει σε 22 δευτ. αντί για 50 δευτ. το κάθε καρέ.

Αν θέλις DESKTOP σκάνερ, τότε οι προτάσεις αλλάζουν.

Και τι αποτέλεσμα πήρες με το coolscan Βλάση,
είναι συγκρίσιμο των συγχρονων dslr;

Όσο για το vuescan είναι, από ότι λέτε, μάλλον απαραίτητο.

συγκριτικα με το software του Canon που εχω εγω η διαφορα σε ποιοτητα ηταν πανω απο 60% !!!!.
Για το αντιστοιχο της Νικον που σιγουρα ειναι καλυτερο και πιο εξελιγμενο δεν γνωριζω.

Παντως θεωρειται καταπληκτικο λογισμικο.

τον προηγούμενό του έχω (7200) αλλά με ICE. Γύρω στα 300 ευρώ και την υψηλότερη ανάλυση στην αγορά, η οποία όμως ανακάλυψα γρήγορα πως δεν είναι το άλφα ούτε το ωμέγα. Τα σλάιντς που σκάναρα δεν χρειάζονταν ούτε τη μισή. Η δυναμική του περιοχή παραμένει στα πλαίσια της ερασιτεχνικής κατηγορίας. Τελοσπάντων, όχι άσχημος, για τα λεφτά του πάντα.