Σκέφτομαι μετακόμιση απο ΟΤΕ σε forthnet

speedman_27

Supreme Member
17 August 2010
5,174
Mitilini
Θελω να μειώσω το κόστος γιατι 70 το δίμηνο ειναι πολλα. Σκέφτομαι για forthnet 24 που κοστιζει 18 το μήνα. Μένω μυτιληνη ακούω καλα λόγια για την εταιρία

Ρώτα τους γείτονες αν είχαν ποτέ forthnet και πόσο ευχαριστημένοι ήταν.
Καλού κακού ρώτα τους και με ποια εταιρία είναι ευχαριστημένοι. :smile:

Πρώτα απ' όλα πες μας τί θες να έχεις.

(αστικά/υπεραστικά, κινητά, ιντερνετ)

Είχα τεράστια προβλήματα και με τη σύνδεση στο ίντερνετ και με τη συγκεκριμένη εταιρία: Μου χρέωσαν αναίτια τέλος διακοπής, μέχρι εξώδικα μου έστειλαν από δικηγορικό "γραφείο", που όταν προσπαθούσα να του στείλω μέιλ γύριζε πίσω.
Βρήκα άκρη μετά 6 μήνες και δεκάδες ώρες ενασχόλησης με το θέμα, με καταγγελία στην ΕΕΤΤ.
15 μέρες μετά το μέιλ μου στην επιτροπή, εκκαθαρίστηκε ο λογαριασμός μου όπως ακριβώς ζητούσα - και ήταν και το σωστό: Το υπόλοιπο των τελών χρήσης μέχρι τη διακοπή, χωρίς το τέλος που χρέωσαν παράτυπα, μιας και είχα πάνω από χρόνο στην υπηρεσία.

Ο πατέρας μου στην Τρίπολη έλαβε στα καλά καθούμενα λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας από αυτούς -φυσικά χωρίς να έχει ιδέα. Το ίδιο συνέβη την ίδια περίοδο και σε άλλους ηλικιωμένους στην περιοχή.
Τους αγνοήσαμε απλά και έκαναν φυσικά το κορόιδο,μιας και δεν είχαν τίποτα στα χέρια τους (σύμβαση, ή έστω κάποια τηλεφωνική συνομιλία).
Αν είχαμε παραπλανηθεί και πληρώσει, θα είχαμε συναινέσει σε συμβόλαιο - όπως πιθανόν έκαναν άλλοι πιο ανυποψίαστοι.

Τα σχετικά έγγραφα τα έχω ακόμα ΟΛΑ, σε περίπτωση που κανένα παπαγαλάκι διανοηθεί έστω και να ψελλίσει τίποτα μαγκιές περί δυσφήμισης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Σκέφτομαι μετακόμιση απο ΟΤΕ σε forthnet

Είχα τεράστια προβλήματα και με τη σύνδεση στο ίντερνετ και με τη συγκεκριμένη εταιρία: Μου χρέωσαν αναίτια τέλος διακοπής, μέχρι εξώδικα μου έστειλαν από δικηγορικό "γραφείο", που όταν προσπαθούσα να του στείλω μέιλ γύριζε πίσω.
Βρήκα άκρη μετά 6 μήνες και δεκάδες ώρες ενασχόλησης με το θέμα, με καταγγελία στην ΕΕΤΤ.
15 μέρες μετά το μέιλ μου στην επιτροπή, εκκαθαρίστηκε ο λογαριασμός μου όπως ακριβώς ζητούσα - και ήταν και το σωστό: Το υπόλοιπο των τελών χρήσης μέχρι τη διακοπή, χωρίς το τέλος που χρέωσαν παράτυπα, μιας και είχα πάνω από χρόνο στην υπηρεσία.

Ο πατέρας μου στην Τρίπολη έλαβε στα καλά καθούμενα λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας από αυτούς -φυσικά χωρίς να έχει ιδέα. Το ίδιο συνέβη την ίδια περίοδο και σε άλλους ηλικιωμένους στην περιοχή.
Τους αγνοήσαμε απλά και έκαναν φυσικά το κορόιδο,μιας και δεν είχαν τίποτα στα χέρια τους (σύμβαση, ή έστω κάποια τηλεφωνική συνομιλία).
Αν είχαμε παραπλανηθεί και πληρώσει, θα είχαμε συναινέσει σε συμβόλαιο - όπως πιθανόν έκαναν άλλοι πιο ανυποψίαστοι.

Τα σχετικά έγγραφα τα έχω ακόμα ΟΛΑ, σε περίπτωση που κανένα παπαγαλάκι διανοηθεί έστω και να ψελλίσει τίποτα μαγκιές περί δυσφήμισης.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισε γνωστός μου και ούτε θέλει να ακούσει για αυτή την εταιρία.

Τωρα πια εκανα αίτηση μιας και εχω πια αορίστου χρόνο στο ΟΤΕ δηλαδη συμπλήρωσα 12 μηνο.

Θελω να μειώσω το κόστος γιατι 70 το δίμηνο ειναι πολλα. Σκέφτομαι για forthnet 24 που κοστιζει 18 το μήνα. Μένω μυτιληνη ακούω καλα λόγια για την εταιρία

Λοιπόν... άκου τι έγινε με μένα πριν 2 μήνες... :)))

Πλήρωνα τα ίδια με εσένα στον ΟΤΕ... Αποφάσισα να πάω Forthnet. Βρήκα το - όντως καλό - πακέτο που με βόλευε και έκανα την αίτηση αυτοπροσώπως στο κατάστημά της Forthnet στην Ξάνθη. Εκεί μου είπαν οτι η σύνδεση θα γίνει σε 2 εβδομάδες (να ειδοποιήσουν τον ΟΤΕ, να γίνει η αλλαγή φορέα, κλπ)...
Σε 3-4 μέρες (μόλις η αίτησή μου άρχισε να προωθείται και ενημερώθηκε ο ΟΤΕ), με πήραν τηλέφωνο απο τον ΟΤΕ κάποια γατόνια - ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ αν κάνεις αίτηση αλλαγής φορέα - και μου έκαναν αντιπρόταση... Μου πρόσφεραν το double play πακέτο που δίνει ο ΟΤΕ στους καταναλωτές με 27.90 Ε για 6 μήνες (μετά τους 6 μήνες πάει 32.90 Ε), στην τιμή των 25.90 Ε άλλα για 12 μήνες + 10Ε μείωση στον λογαριασμό του κινητού μου (cosmote έχω :)) + μια πολύ καλή προσφορά (που όμως δεν με ενδιαφέρει) για 10 Ε τον μήνα, το full πακέτο TV του ΟΤΕ με δωρεά αποκωδικοποιητή, πιάτο, εγκατάσταση...
Αποτέλεσμα ?
Παρέμεινα στον ΟΤΕ (για τους επόμενους 12 μήνες) με 15.90 Ε τον μήνα (αν αφαιρέσω τα 10 Ε που μειώθηκε ο λογαριασμός του κινητού μου). Δηλαδή απο τα 70 Ε έπεσα στα 31.80 Ε το δίμηνο...

Συμβουλή... Ξεκίνα την διαδικασία αλλαγής σε Forthnet και περίμενε τηλέφωνο απο τον ΟΤΕ... Αν το μετανοιώσεις, έχεις 2 εβδομάδες περιθώριο - βάσει σύμβασης - απο την ημέρα υπογραφής της αίτησης στο κατάστημα, να ακυρώσεις με ένα fax την όλη διαδικασία...

Last edited:

Λοιπόν... άκου τι έγινε με μένα πριν 2 μήνες... :)))

Πλήρωνα τα ίδια με εσένα στον ΟΤΕ... Αποφάσισα να πάω Forthnet. Βρήκα το - όντως καλό - πακέτο που με βόλευε και έκανα την αίτηση αυτοπροσώπως στο κατάστημά της Forthnet στην Ξάνθη. Εκεί μου είπαν οτι η σύνδεση θα γίνει σε 2 εβδομάδες (να ειδοποιήσουν τον ΟΤΕ, να γίνει η αλλαγή φορέα, κλπ)...
Σε 3-4 μέρες (μόλις η αίτησή μου άρχισε να προωθείται και ενημερώθηκε ο ΟΤΕ), με πήραν τηλέφωνο απο τον ΟΤΕ κάποια γατόνια - ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ αν κάνεις αίτηση αλλαγής φορέα - και μου έκανα αντιπρόταση... Μου πρόσφεραν το double play πακέτο που δίνει ο ΟΤΕ στους καταναλωτές με 27.90 Ε για 6 μήνες (μετά τους 6 μήνες πάει 32.90 Ε), στην τιμή των 25.90 Ε άλλα για 12 μήνες + 10Ε μείωση στον λογαριασμό του κινητού μου (cosmote έχω :)) + μια πολύ καλή προσφορά (που όμως δεν με ενδιαφέρει) για 10 Ε τον μήνα, το full πακέτο TV του ΟΤΕ με δωρεά αποκωδικοποιητή, πιάτο, εγκατάσταση...
Αποτέλεσμα ?
Παρέμεινα στον ΟΤΕ (για τους επόμενους 12 μήνες) με 15.90 Ε τον μήνα (αν αφαιρέσω τα 10 Ε που μειώθηκε ο λογαριασμός του κινητού μου). Δηλαδή απο τα 70 Ε έπεσα στα 31.80 Ε το δίμηνο...

Συμβουλή... Ξεκίνα την διαδικασία αλλαγής σε Forthnet και περίμενε τηλέφωνο απο τον ΟΤΕ... Αν το μετανοιώσεις, έχεις 2 εβδομάδες περιθώριο, απο την ημέρα υπογραφής της αίτησης στο κατάστημα, να ακυρώσεις με ένα fax την όλη διαδικασία...

Εγω εκανα την αίτηση μεσω τηλέφωνου και περιμένω να μου στείλουν τα χαρτιά την Τετάρτη μα κούριερ. Σκέτο ιντερνετ αν μου κανει προσφορα ο ΟΤΕ και πληρωνο 40 δίμηνο μόνο ιντερνετ ευχαρίστως να μείνω. Μιας και εχω και στο μαγαζι και ειμαι της περισσοτερες ωρες θελω κατι φθηνό σπιτι και μόνο η forthnet εχει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκέφτομαι μετακόμιση απο ΟΤΕ σε forthnet

Εγω εκανα την αίτηση μεσω τηλέφωνου και περιμένω να μου στείλουν τα χαρτιά την Τετάρτη μα κούριερ. Σκέτο ιντερνετ αν μου κανει προσφορα ο ΟΤΕ και πληρωνο 40 δίμηνο μόνο ιντερνετ ευχαρίστως να μείνω. Μιας και εχω και στο μαγαζι και ειμαι της περισσοτερες ωρες θελω κατι φθηνό σπιτι και μόνο η forthnet εχει

Τα χαρτιά είναι η αίτηση που θα έκανες αν πήγαινες αυτοπροσώπως στο κατάστημα... Κατόπιν προωθούν αυτή την αίτηση και ενημερώνεται ο ΟΤΕ... δεν αλλάζει κάτι... Σε εμένα η Forthnet μέχρι και τον router μου είχαν δώσει επι τόπου την ημέρα που έκανα την αίτηση... Περίμενε τηλ. απο τον ΟΤΕ... άκου τι αντιπρόταση θα σου κάνουν και αποφάσισε ανάλογα... Απο τον ΟΤΕ θα σου πουν οτι έχεις μερικές μέρες να σκεφτείς την αντιπρότασή τους, και τι πρέπει να κάνεις αν αποφασίσεις να παραμείνεις... Μέχρι και το fax της forthnet θα σου δώσουν και θα σου πουν τι πρέπει να γράψεις στο fax που θα στείλεις... Δεν χρειάζεται να βιαστείς σε τίποτα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκέφτομαι μετακόμιση απο ΟΤΕ σε forthnet

Τα χαρτιά είναι η αίτηση που θα έκανες αν πήγαινες αυτοπροσώπως στο κατάστημα... Κατόπιν προωθούν αυτή την αίτηση και ενημερώνεται ο ΟΤΕ... δεν αλλάζει κάτι... Σε εμένα η Forthnet μέχρι και τον router μου είχαν δώσει επι τόπου την ημέρα που έκανα την αίτηση... Περίμενε τηλ. απο τον ΟΤΕ... άκου τι αντιπρόταση θα σου κάνουν και αποφάσισε ανάλογα... Απο τον ΟΤΕ θα σου πουν οτι έχεις μερικές μέρες να σκεφτείς την αντιπρότασή τους, και τι πρέπει να κάνεις αν αποφασίσεις να παραμείνεις... Μέχρι και το fax της forthnet θα σου δώσουν και θα σου πουν τι πρέπει να γράψεις στο fax που θα στείλεις... Δεν χρειάζεται να βιαστείς σε τίποτα...

Όχι φυσικα δεν βιαζομαι. Απλώς για ιντερνετ μόνο 70 ηταν πολλα ειδικα τέτοιες εποχές που ολοι μας έχουμε τα οικονομικά μας.

Επειδή εκ των υστέρων το έψαξα (η αντιπρόταση του ΟΤΕ ήταν σούπερ-εξτρα-ντούπερ συμφέρουσα), ουσιαστικά πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ των εταιριών... Στον οποίο όμως, το πάνω χέρι το έχει - ακόμα - ο ΟΤΕ... Και 5 Ε να σου πάρει, απο το να σε χάσει τελείως, κέρδος έχει, και εμφανίζει και μεγάλο πελατολόγιο. Αλλωστε, bandwidth σου πουλάει, όχι πετρέλαιο...

Επειδή εκ των υστέρων το έψαξα (η αντιπρόταση του ΟΤΕ ήταν σούπερ-εξτρα-ντούπερ συμφέρουσα), ουσιαστικά πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ των εταιριών... Στον οποίο όμως, το πάνω χέρι το έχει - ακόμα - ο ΟΤΕ... Και 5 Ε να σου πάρει, απο το να σε χάσει τελείως, κέρδος έχει, και εμφανίζει και μεγάλο πελατολόγιο. Αλλωστε, bandwidth σου πουλάει, όχι πετρέλαιο...

Θυμάμαι στο μαγαζι ηταν με πήρε και έβαλα το double play economy μου είπαν αν θελω να βάλω φραγή για της άλλες εταιρίες που παίρνουν και κάνουν προσφορές και της είπα όχι. Καταλαβαίνεις τι πόλεμος παίζεται

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκέφτομαι μετακόμιση απο ΟΤΕ σε forthnet

Όχι φυσικα δεν βιαζομαι. Απλώς για ιντερνετ μόνο 70 ηταν πολλα ειδικα τέτοιες εποχές που ολοι μας έχουμε τα οικονομικά μας.

Στα μισά και πιό κάτω θα πέσεις... περίμενε τηλ, απο τον ΟΤΕ...

Ανακεφαλαίωση... Μετά την αντιπρόταση του ΟΤΕ, για 12 μήνες θα πληρώνω

κάθε μήνα 25.90 Ε για απεριόριστο internet 24mbps + 210 λεπτά προς όλα τα σταθερά + 30 λεπτά προς όλα τα κινητά + μείωση 10 Ε στον μηνιαίο λογαριασμό του κινητού

= 15.90 Ε τον μήνα = 31.80 Ε το δίμηνο.

:))))

Ανακεφαλαίωση... Μετά την αντιπρόταση του ΟΤΕ, για 12 μήνες θα πληρώνω

κάθε μήνα 25.90 Ε για απεριόριστο internet 24mbps + 210 λεπτά προς όλα τα σταθερά + 30 λεπτά προς όλα τα κινητά + μείωση 10 Ε στον μηνιαίο λογαριασμό του κινητού

= 15.90 Ε τον μήνα = 31.80 Ε το δίμηνο.

:))))
Πανάκριβο!!!
Άκου 210 λεπτά προς όλα τα...σταθερά!!!
Αντιπροσφορά-που δέχθηκα τελικά-από τη Hol για να μην πάω Forthnet,τον Σεπτέμβριο του 2013.
24άρι ιντερνετ,απεριόριστα αστικά/υπεραστικά/διεθνή.360' λεπτά κινητά προς όλους και 12 μήνες Hol Video Club με 20 ευρώ το μήνα.
Συμβουλή προς τον speedman_27:
Πριν πεις το οκ στην αντιπροσφορά του ΟΤΕ,κάνε τους παζάρι.Να ξέρεις ότι από την πρόταση που θα σου κάνουν,έχουν τουλάχιστον μία-για να μην σου πω 2- ακόμα φθηνότερη.

Μα αφού αυτό ήταν το πακέτο που προτιμούσα απο τον ΟΤΕ !
24αρα, 210 σταθερά και 30 κινητά... Δεν ήθελα τίποτα περισσότερο... Κι αυτό το δίνει 27.90 για 6 μήνες και 32.90 τους υπόλοιπους 6 μήνες... Εγώ το πήρα με 15.90... Aν μπορείς να βρεις τα ίδια κάπου αλλού φτηνότερα... :)

Να κάνω μια τεχνική ερώτηση;

Αν υπάρχει ήδη γραμμή ISDN, δυσκολεύει την μετάβαση απο ΟΤΕ σε άλλη εταιρία; Μήπως πρέπει να μετατραπεί σε PSTN πριν γίνει η αλλαγή παρόχου;

Μα αφού αυτό ήταν το πακέτο που προτιμούσα απο τον ΟΤΕ !
24αρα, 210 σταθερά και 30 κινητά... Δεν ήθελα τίποτα περισσότερο... Κι αυτό το δίνει 27.90 για 6 μήνες και 32.90 τους υπόλοιπους 6 μήνες... Εγώ το πήρα με 15.90... Aν μπορείς να βρεις τα ίδια κάπου αλλού φτηνότερα... :)
Τι εννοείς να το βρω αλλού φθηνότερα;
Η αντιπροσφορά που μου έκανε η hol,δεν είναι κατά πολύ φθηνότερη;
Σε κάθε περίπτωση,αυτό που ήθελα να πω στον φίλο,είναι να διαπραγματευθει την αντιπροσφορά που θα του κάνουν από τον ΟΤΕ γιατί ξέρω ότι αν τους πει ότι δεν με ενδιαφέρει,θα του αντιπροτείνουν ακόμα φθηνότερο πακέτο.

Είναι σχετικό το "φτηνότερο"... Στην προκείμενη περίπτωση, ο speedman δεν ενδιαφέρεται για τηλέφωνο στο σπίτι, παρα μόνο για internet μιας και έχει στο μαγαζί όπου περνάει τις περισσότερες ώρες. Το ίδιο κι εγώ, μιας και οι τηλεφωνικές ανάγκες στο σπίτι απο σταθερό είναι σχεδόν μηδενικές. Αρα τα 16Ε του οτε σε σχέση με τα 20Ε της hol είναι φτηνότερα κατα 4 E, ακόμα κι αν η hol έκανε δώρο χρυσή συσκευή και έδινε και 15θήμερο χειμερινό ταξίδι στον β.πόλο... :))
Συμφωνώ, ότι οταν του τηλεφωνήσουν απο τον οτε, μπορεί να το διαπραγματευτεί, να κάνει τον δύσκολο, οτι το σκέφτεται, και οτι διστάζει να παραμείνει στον οτε. Στην δική μου περίπτωση μου είπαν οτι είχα 2 εβδομάδες να το σκεφτώ. Εγώ τους είπα οτι θα το σκεφτώ αλλά καθώς οι μέρες περνούσαν, δεν επανήλθαν με plan b. Τελικά 1-2 μέρες πριν λήξει η προθεσμία (είναι συγκεκριμένο το χρονικό περιθώριο - βάσει σύμβασης) προχώρησα σε διακοπή της αίτησης προς forthnet και τηλεφώνησα στον οτε ότι συμφωνώ να παραμείνω στο δίκτυό τους. Μπορούσα εξ'αρχής να το διαπραγματευτώ καλύτερα? Ισως. Πάντως μείωση απο 37.90 σε 15.90. ήταν ήδη 250% κάτω...