Σκέφτομαι την αγορά Optoma HD82 ή .....

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,535
Για τις τελείες περιμένω να μου πείτε την γνώμη σας.
Ποιος άλλος pj παίζει στα 2000€ με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστκά;
Με ενδιαφέρει πολύ το lens shift και το Pure motion.
Τι άλλες επιλογές έχω;
Τον συγκεκριμένο pj το έχει κανείς;
Παίζω τώρα με ένα optoma hd70 και σκέφτομαι να τον αλλάξω.
Μήπως να περιμένω λίγο ακόμα;
Μπορεί να αναμένουμε στους led, αλλά μέχρι τα 2000 που δίνω εγώ, θα περάσουν τουλάχιστον 3 χρόνια για να πέσουν σε αυτήν την τιμή.

Δες και τον benq w6000-δεν εχει βεβαια pure motion αλλα εχει πολυ καλη κινηση-και οι δυο στα χρηματα τους ειναι καταπληκτικοι προβολεις-ειδικα αν εχεις μεγαλη οθονη >130 ο benq ειναι μονοδρομος στα λεφτα του.

Θεωρείτε καλή την εποχή για αγορά ή αναμένονται νέα μοντέλα;
Μανώλη λογικά θα τον έχεις δει τον 82.
Θεωρείς τίμια την εικόνα του;
Το pure motion "δουλεύει" ή δημιουργεί τεχουργήματα στην εικόνα, έτσι ώστε να μην το ενεργοποιείς;
Ο λόγος το ότι δεν τον έχει αγοράσει κανείς, με κάνει να διστάζω για την αγορά του.
Από την άλλη οι benq ποτέ δεν μου γέμιζαν το μάτι, όχι τόσο από την εικόνα τους, όσο για την ποιότητα κατασκευής τους.

Θεωρείτε καλή την εποχή για αγορά ή αναμένονται νέα μοντέλα;
Μανώλη λογικά θα τον έχεις δει τον 82.
Θεωρείς τίμια την εικόνα του;
Το pure motion "δουλεύει" ή δημιουργεί τεχουργήματα στην εικόνα, έτσι ώστε να μην το ενεργοποιείς;
Ο λόγος το ότι δεν τον έχει αγοράσει κανείς, με κάνει να διστάζω για την αγορά του.
Από την άλλη οι benq ποτέ δεν μου γέμιζαν το μάτι, όχι τόσο από την εικόνα τους, όσο για την ποιότητα κατασκευής τους.

Διάβασε σχόλια από το link Που σου παραθέτω και μετά σου λύνω όποια απορία έχεις.

http://www.perfectimage.gr/2009/09/18/opoma-hd-82/

Μανώλη σκέφτομαι να τον προτείνω σε ένα φίλο μου που με ρωτάει τι να πάρει.
Η απόσταση από την οθόνη είναι 5 μέτρα, είναι μακριά; Τι εικόνα βγάζει σε αυτά τα μέτρα;

Sotiris,εχω και εγω τον 70αρη και αν ειχα τα 2000ε θα επαιρνα και τον 82 με κλειστα ματια.
τον εχω δει παλιοτερα σε συγκριτικο κοντρα στους sony80 και jvc750 και παραγματικα εβγαζε ματια...
σαν το Μαρουσι κοντρα σε Ολυμπιακο και ΠΑΟ στο μπασκετ ενα πραγμα.....:party:
τιμιο μηχανακι που αξιζει καθε ευρω και θα ξεχασεις το θεμα αντικατστασης για 2-4 χρονια!
με οθονη κερδους 1,3 στα 5μ.,βγαζει αααανετα 123" εικονας

παντως τον 70αρη μην τον δωσεις.
για τηλεοπτικο προγραμμα,dvd,ακομα και για πολλα παιχνιδια ps3 στα 720p ειναι μανουλα...

Last edited:
Μπορει να μην ειναι dlp, ομως ο Sony 85 & 200 θεωρουνται απο τους καλυτερους που κυκλοφορουν στην αγορα. Τον Lg δεν τον αναφερουμε λογω του οτι δεν εβγαλε καινουριο μοντελο και ειναι γνωστη η αδυναμια του στο μαυρο, κατα τα αλλα μια χαρα προβολεας ειναι (φυσικα οχι στην κλαση του Optoma 82). Για τον καινουριο Sony hw15 υπαρχουν αποδειξεις οτι υστερει του Οπτομα?

Απάντηση: Re: Σκέφτομαι την αγορά Optoma HD82 ή .....

Sotiris,εχω και εγω τον 70αρη και αν ειχα τα 2000ε θα επαιρνα και τον 82 με κλειστα ματια.

Με καταλαβαίνεις απόλυτα εφόσον έχεις τον 70.
Έλεγα να τον αλλάξω με τους οικονομικούς στα 1000 ευρώ, αλλά δεν μου πάει η καρδιά. Το θέμα είναι να κάνω μία πιο σοβαρή αναβάθμιση και πιστευω ότι ο 82 είναι ότι πρέπει.
Θέλω να μείνω στο στρατόπεδο των dlp οπότε δεν βλέπω άλλη λύση.
Βασικά η κατηγορία των 2000 ευρώ δεν κινείται πολύ.
Από ότι διαβάζω στο φόρουμ, οι περισσότεροι κοιτάνε στα 1000 ευρώ και οι υπόλοιποι είναι στα 4000 και άνω.
Γι αυτό έχω κολλήσει, μήπως δεν είναι και η καλύτερη αγορά. Μην πάνε στράφι τα 2000:bang:

Αναγκαστικά θα τον πουλήσω τον 70, όχι για τα λεφτά, γιατί με 300 ευρω που σκέφτομαι να τον δώσω δεν θα σωθώ, αλλά για να τον χαρεί κανένας άλλος γιατί μάλλον η ντουλάπα θα τον φάει.

Διάβασε σχόλια από το link Που σου παραθέτω και μετά σου λύνω όποια απορία έχεις.

http://www.perfectimage.gr/2009/09/18/opoma-hd-82/

Μανώλη, δικό σου είναι το review;
Για να ξέρω αν θα το εμπιστευτώ ή όχι. Με την καλή έννοια.

Διάβασα στο αμερικάνικο forum ένα πρόβλημα που υπάρχει με την ίριδα (flickering). http://www.youtube.com/watch?v=nETz_NC5xUI
Στο άρθρο αναφέρεται για την χρήση αυτής στην θέση 1.
Έχεις δει τέτοιο πρόβλημα;

Re: Απάντηση: Σκέφτομαι την αγορά Optoma HD82 ή .....

Μπορει να μην ειναι dlp, ομως ο Sony 85 & 200 θεωρουνται απο τους καλυτερους που κυκλοφορουν στην αγορα. Τον Lg δεν τον αναφερουμε λογω του οτι δεν εβγαλε καινουριο μοντελο και ειναι γνωστη η αδυναμια του στο μαυρο, κατα τα αλλα μια χαρα προβολεας ειναι (φυσικα οχι στην κλαση του Optoma 82). Για τον καινουριο Sony hw15 υπαρχουν αποδειξεις οτι υστερει του Οπτομα?

Στις κατηγορίες τιμής 1000-2500 περίπου οι DLP γενικώς υπερτερούν των αντιπάλων sxrd και lcd γενικώς, ενώ δεν υπάρχει ακόμη εκπρόσωπος της τεχνολογίας dila σ´αυτήν την κατηγορία.
Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα δεν έχω δει σε συγκριτικό τους Sony hw15 και Optoma 82, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα, όμως από αυτά που έχουν δεί μέχρι στιγμής τα ματάκια μου, θα στοιχημάτιζα υπέρ του DLP!

Φιλικά
Γιώργος.

Re: Απάντηση: Re: Σκέφτομαι την αγορά Optoma HD82 ή .....

oταν βγηκε ο 200αρης εκανε δεκα χιλιαρικα και ετρεξα πολλα χλμ.,για να τον δω.ακομα τον θυμαμαι με το σαγονι στο πατωμα αλλα θεωρειται ηδη ξεπερασμενος απο τον 85 της ιδιας εταιριας που κοστιζει τα διπλα και τριπλα απο τον 82 που σε συγκριτικο με τον προηγουμενο σονυ80 και jvc750 εκλεβε την παρασταση στα μισα λεφτα...
τον σονυ15 δεν τον εχω δει αλλα εχω δει τον προηγουμενο σονυ10 και μπορω να πω οτι ηταν εξαιρετικος αλλα μεχρι τις 100" και απο κοντινη προβολη.

Με καταλαβαίνεις απόλυτα εφόσον έχεις τον 70.
Έλεγα να τον αλλάξω με τους οικονομικούς στα 1000 ευρώ, αλλά δεν μου πάει η καρδιά. Το θέμα είναι να κάνω μία πιο σοβαρή αναβάθμιση και πιστευω ότι ο 82 είναι ότι πρέπει.
Θέλω να μείνω στο στρατόπεδο των dlp οπότε δεν βλέπω άλλη λύση.
Βασικά η κατηγορία των 2000 ευρώ δεν κινείται πολύ.
Από ότι διαβάζω στο φόρουμ, οι περισσότεροι κοιτάνε στα 1000 ευρώ και οι υπόλοιποι είναι στα 4000 και άνω.
Γι αυτό έχω κολλήσει, μήπως δεν είναι και η καλύτερη αγορά. Μην πάνε στράφι τα 2000:bang:

Αναγκαστικά θα τον πουλήσω τον 70, όχι για τα λεφτά, γιατί με 300 ευρω που σκέφτομαι να τον δώσω δεν θα σωθώ, αλλά για να τον χαρεί κανένας άλλος γιατί μάλλον η ντουλάπα θα τον φάει.
χτυπα τον αλυπητα και δε θα μετανιωσεις. εχει φως και σκοταδι και βαραει πολλες ιντσες απο μακρια.
http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD8200-projection-calculator-pro.htm
τον 70 αν μπορεις βαλτον σε πιο κοντινη αποσταση για να βλεπεις τιβι.....

Μανώλη, δικό σου είναι το review;
Για να ξέρω αν θα το εμπιστευτώ ή όχι. Με την καλή έννοια.

Διάβασα στο αμερικάνικο forum ένα πρόβλημα που υπάρχει με την ίριδα (flickering). http://www.youtube.com/watch?v=nETz_NC5xUI
Στο άρθρο αναφέρεται για την χρήση αυτής στην θέση 1.
Έχεις δει τέτοιο πρόβλημα;

Ναι το review ειναι δικό μου. Από θέμα εμπιστοσύνης εσύ θα κρίνεις:flipout:.
Δεν έχω παρατηρήσει flickering αλλά μια επιθετική συμπεριφορά στο mode 1.

Και μιας και τα πραγματα οδηγουν προς Optoma hd 82 τι τιμες βρηκες μεχρι στιγμης?