Σκέψεις για αγορά Laptop έως 1800 ευρώ.

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,503
Βέλγιο
Μιας και το Σεπτέμβρη που μας έρχεται θα φύγω για μεταπτυχιακό, σκέφτομαι ότι είναι απαραίτητο να έχω ένα laptop.Eπειδή όμως έχω και το μικρόβιο του hi-def (πολύ καιρό τρολλάρω στο thread των τηλεοράσεων) θέλω να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Μεγάλη οθόνη (18 ίντσες),κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει hi-def ταινίες,αν είναι και ati ακόμα καλύτερα,(δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια),σίγουρα blue-ray writer,bluetooth-wifi.Υπάρχει η δυνατότητα κάρτας τηλεόρασης,μιας και στην εστία δεν θα έχω tv? Το βάρος δεν με πειράζει πολύ,αντέχουν οι πλάτες μου...!:2thumb22sup: όσο για την αυτονομία,από τη στιγμή που δεν θα παίζω Games πιστεύω ότι 1,5 ώρες είναι αποδεκτά?
Με τρώει να το πάρω σύντομα,έτσι για να get used to it (πολύ χάλια δικαιολογία ε?). H εγγύηση στην Ελλάδα έχει και ισχύ στο εξωτερικό? Και κάτι τελευταίο, αξίζει η επέκταση εγγύησης για ένα χρόνο μιας και πλέον τα πιο πολλά λάπτοπ δίνουν 2 χρόνια εγγύησης?
Λογισμικό αναγκαστικά (s)vista... Η αγορά θα γίνει από Ελλάδα,λόγω διευκολύνσεων πληρωμής.

Προτάσεις?

Εγώ σε παρόμοια περίπτωση πήρα το βασικό setup για όσα αναφέρεις και με τα επιπλέον χρήματα πήρα και μια 22άρα SAMSUNG HD με ενσωματωμένο tuner τηλεόρασης.

Ψάξε την σειρά Gemstone Blue της Acer. Έχει μοντέλα στο budget σου με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Και έχω την εντύπωση πως η Acer δεν φέρει πιά το "κακό" όνομα του παρελθόντος (που αφορούσε κυρίως το service).
http://www.acer.com/gemstoneblue/eng/

http://www.skroutz.gr/s/54168/Acer-Aspire-8930G-944G64Bn.html

Κάποιο πρέπει να έχει και tv tuner. Αλλά μπορείς να βρεις και usb stick tuner στα 60 ευρώ περίπου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Σκέψεις για αγορά Laptop έως 1800 ευρώ.

Ψάξε την σειρά Gemstone Blue της Acer. Έχει μοντέλα στο budget σου με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Και έχω την εντύπωση πως η Acer δεν φέρει πιά το "κακό" όνομα του παρελθόντος (που αφορούσε κυρίως το service).

<<Επισημαίνεται ότι στα μηχανήματα ACER, σε περίπτωση βλάβης, σε καμμία περίπτωση δεν γίνεται αντικατάσταση με καινούργιο αλλά επισκευή του υπάρχοντος από το service των αρμόδιων εταιρειών.>>

Aυτό το πράγμα δεν μου αρέσει καθόλου με την εγγύηση των Acer,μιας και αν σου πάθει κάτι σοβαρό ας πουμε σε 20 μέρες, πχ καεί η μητρική, τότε είσαι υποχρεωμένος να στο επισκευάσουν και όχι να στο αντικαταστήσουν. Και το έχουν και σε γραπτό κείμενο σε περίπτωση που τους πεις το παραμικρό, να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. :furious3: Τώρα είδα ότι η Acer δίνει 1 χρόνο εγγύηση....

Κύριε Βλασίδη να ρωτήσω το εξής, το θέμα tuner πώς δουλεύει? Βάζεις την κάρτα τηλεόρασης με σύνδεση usb και αυτό σου δίνει εικόνα ή απαιτεί σύνδεση με κάποια κεραία?

Λογικά η 9600nvidia δεν πρέπει να έχει πρόβλημα με τις hi-def ταινίες έτσι?

Αυτό το laptop είναι όντως ωραία περίπτωση. Και για τα toshiba έχω ακούσει καλά λόγια, αν και αυτό το glossy φινίρισμά τους κάπως με απωθεί...

Αυτό το laptop είναι όντως ωραία περίπτωση. Και για τα toshiba έχω ακούσει καλά λόγια, αν και αυτό το glossy φινίρισμά τους κάπως με απωθεί...

Το δικό μου με GeForce 8600M GS (8600 για laptop), τις παίζει στην οθόνη του νερό. Βέβαια η max ανάλυση στο laptop είναι 1400x900 (αρκετή για μέχρι 720p).
Τώρα, επειδή έχει και HDMI έξοδο, μπορεί να συνδεθεί και με TV για υψηλότερη ανάλυση (μοντελο HP dv9543ev, ενός έτους - δεν έχει BD drive, γύρω στα 1500 ευρώ πέρυσι).

Απάντηση: Re: Σκέψεις για αγορά Laptop έως 1800 ευρώ.

Νερό θα τις παίζει η nvidia τις hd ταινίες. Όντως το vaio είναι άριστο notebook.

Mιας και τα χρήματα μειώθηκαν αισθητά, γνωρίζετε αν η κάρτα γραφικών nvidia 9300M GS είναι ικανή να σηκώσει ματρόσκες 1080p?
Bλέπω να καταλήγω σε κάτι τέτοιο
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1164457&Manufacturer=Sony&category=69977907&catalog=21 μιας και δεν θέλω να θυσιάσω το μέγεθος της οθόνης (18ίντσες). Με ενδιαφέρει με τα χρήματα που θα δώσω να μπορεί να συνδεθεί το laptop μελλοντικά σε κάποια full hd tv και να μπορεί να παίξει ματρόσκες, έτσι ώστε να μην μου μείνει μόνο για σερφάρισμα στο Internet και για office,να κάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσβεση. Ενναλακτικά βρίσκω και αυτό το Laptop
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...anufacturer=Sony&category=69977907&catalog=21 το οποίο έχει κάρτα γραφικών την ati 3650, είναι αυτή ικανή να σηκώσει τα 1080p?

Φιλε μου μην το πολυσκεφτεσαι.

61899988.jpg

http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_xi_3650.html

Το εχω παρει και εχω μεινει εντυπωσιασμενος. Οθονη 18.4 ιντσες fullHD, καρτα NVIDIA 9600 512, 4GB RAM, 320 GB HD (αν θυμαμαι), καρτα ηχου 7.1 με αποκωδικοποιηση ολα τα συγχρονα φορμα και ...εξοδο SPDIF 24bit/96 να στελνεις εξω τα FLAC σου. Blue Ray player και εξοδος HDMI 1.3, blue tooth και Wi-Fi συνδεσιμοτητα, 15-in-1 card reader. Και πολυ ωραια εμφανιση... τι αλλο να θελησεις??

TIMH 1000 ευρω.

Last edited:
HDMI 1.3; Μάλλον (όχι μάλλον δλδ, σίγουρα) κάποιο λαθος παίζει εδώ.

Επίσης γενικά σε κάποιον που θέλει να πάρει laptop τώρα και τον ενδιαφέρει η VGA σε επιπεδο 3D θα έλεγα να περιμένει ελάχιστα (αν όχι καθόλου) καθώς Η ΑΤΙ ανακοίνωσε την σειρά 4ΧΧΧ για laptops.

Mιας και τα χρήματα μειώθηκαν αισθητά, γνωρίζετε αν η κάρτα γραφικών nvidia 9300M GS είναι ικανή να σηκώσει ματρόσκες 1080p?
Bλέπω να καταλήγω σε κάτι τέτοιο
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1164457&Manufacturer=Sony&category=69977907&catalog=21 μιας και δεν θέλω να θυσιάσω το μέγεθος της οθόνης (18ίντσες). Με ενδιαφέρει με τα χρήματα που θα δώσω να μπορεί να συνδεθεί το laptop μελλοντικά σε κάποια full hd tv και να μπορεί να παίξει ματρόσκες, έτσι ώστε να μην μου μείνει μόνο για σερφάρισμα στο Internet και για office,να κάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσβεση. Ενναλακτικά βρίσκω και αυτό το Laptop
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...anufacturer=Sony&category=69977907&catalog=21 το οποίο έχει κάρτα γραφικών την ati 3650, είναι αυτή ικανή να σηκώσει τα 1080p?

Όλες οι σύγχρονες κάρτες γραφικών είναι υπέρ-αρκετές για υλικό 1080p.

Περνώντας από ένα κατάστημα Κολομβούνη πήρα ένα προσπέκτους με τα λάπτοπ της Sony.Στο πίσω μέρος γράφει: Οι υπολογιστές Vaio δεν υποστηρίζουν αναπαραγωγή ταινιών σε συσκευασμένα μέσα που έχουν εγγραφεί σε μορφή MPEG-4 AVC ή SMPTE VC-1 σε ρυθμούς μεταφοράς άνω των 20Mbps. Tί είναι τούτο βρε παιδιά,δηλαδή τα δισκάκια Bluray τα οποία είναι πάνω από 20ΜBps πάπαλα? Σταύρο ωραίο το Siemens αλλά έχω κακή εμπειρία με δαύτα, είχε ο πατέρας μου ένα το οποίο το χρησιμοποιούσε για δουλειά μόνο και ένα πρωινό απλώς δεν ξαναάνοιξε.Ήταν εκτός εγγύησης και του ζήτησαν 400ευρώ για επισκευή...

Spcav δεν με ενδιαφέρουν γενικότερα οι 3d εφαρμογές,παιχνίδια πλέον δεν παίζω, το μόνο που θέλω είναι πέρα από τις βασικές δουλειές να μπορώ και να το συνδέω σε μια Tv να βλέπω καμιά ταινιούλα, σε hi-def πάντα!:a0210:

Δημήτρη ευχαριστώ!