Σκεψεις για αγορα νεα plasma

mitsoschios1

New member
10 January 2011
33
Γεια σας ρε παλικαρια.Το τελευταιο καιρο που ερχονται στο μυαλο σκεψεις για αντικατασταση της τηλεόρασής μου (Panasonic plasma TX-P50G20E).Δεν εχω καποιο προβλημα (περαν του γνωστου buzzer λογω του τροφοδοτικου φανταζομαι).Εχω βρει υποψιφιο αγοραστη.Το θεμα ειναι οτι λογω περιορισμενου χρηματικου buget η τιμη στην οποια μπορω να κινηθω για αγορα νεας tv ειναι στα 650 .Επειδη ειμαι κολλημενος με τις plasma και μου αρεσουν τα μεγαλα panel,εχω δυο επιλογες κατα νου.Η μια ειναι να παω στην LG 60PB5600 (στα 600 ) και η αλλη να παω σε μια σχεδον αχρησιμοποιητη Panasonic TH-65PF10EK 65" (στα 650 ). Επειδη δε το κατεχω και πολυ με τις tv, θα ηθελα τα "φωτα" σας.Το πλεονεκτιμα της LG ειναι οτι θα παω σε πιο μεγαλο panel και θα εχω και 2 χρονια εγγυηση.Απο την αλλη, η Panasonic TH-65PF10EK ειναι σχεδον αχρησιμοποιητη,ειναι τεραστια (πραγμα που μου αρεσει), αλλα δεν εχει εγγυηση και ειναι και αρκετα ενεργοβορα.Επισης δε ξερω τι παιζει σχετικα με την υποστιρηξη του service και στις δυο εταιριες.Μηπως να καθησω ως εχω με την G20 και να μη κανω καμια κινηση?
Επαναλαμβανω οτι δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου και για αυτο θελω τη βοηθεια σας!
Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα για καθε γνωμη.
Φιλικα Δημητρης

Θα έλεγα να δεις από κοντά την PB5600, σε χώρο με παρόμοιο φωτισμό με τον δικό σου πρώτα και μετά να αποφασίσεις. Ο μόνος σοβαρός λόγος για να αλλάξεις την G20 είναι να πάρεις κάποια μεγαλύτερη, οπότε αν σε ικανοποιήσει η LG πάρε αυτήν. Εναλλακτικά, με το budget σου μέχρι 50" LCD μπορείς να βρεις.

Η μια δεν έχει εγγύηση και η άλλη είναι χειρότερη από αυτή που έχεις , άρα μαζεύεις λεφτά και περιμένεις να πας σε κάτι που πραγματικά να αξίζει.

Δυστυχως το budget δε προκειται να αυξηθει λογω και αλλων υποχρεωσεων.Για την LG δεν εχω βρει πολλες πληροφοριες,αλλα ακουω σε γενικες γραμμες καλα λογια.Ειμαι σε νησι και δε ξερω αν μπορω να τη δω απο κοντα σε καποιο καταστημα. Βεβαια η 65" panasonic ειναι μεγαλο δελεαρ,αλλα και μεγαλο ρισκο γιατι σε περιπτωση βλαβης θα εχουμε κλαματα:rip: (ασε που σκεφτομαι οτι ο λογαριασμος της ΔΕΗ θα παρει τα πανω του μιας και η συγκεκριμενη εχει καταναλωση 736Watt!)!
Ειμαι αρκετα προβληματισμενος μπορω να πω:hmmmm2:

Για την PB5600 μπορείς να μάθεις περισσότερα στο σχετικό thread. Για την άλλη, δεν νομίζω πως αξίζει η αγορά της.

Δες το αλλιως:

Και στις 2 περιπτώσεις ρισκάρεις (στη μία χειρότερη εικόνα - στην άλλη το θέμα εγγύησης) μόνο για το μέγεθος.

736 watt προφανως σε φουλ φωτεινοτητα αρα ποιο κατω σε συνθηκες θεασης

736 watt προφανως σε φουλ φωτεινοτητα αρα ποιο κατω σε συνθηκες θεασης

Αν και δε το κατεχω και πολυ,εστω και στα 600watt να βρισκεται η καταναλωση,εξακολουθει να ειναι μια μεγαλη καταναλωση.βεβαια (να μου πεις) ποσες ωρες να δουλευει τη μερα?σε εμενα ενα 4ωρο σιγουρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες το αλλιως:

Και στις 2 περιπτώσεις ρισκάρεις (στη μία χειρότερη εικόνα - στην άλλη το θέμα εγγύησης) μόνο για το μέγεθος.

Ναι ειαναι ρισκο.παντως απο οτι εχω καταλαβει,η panasonic ειναι πιο καλη.εινα και θηριο αλλα το θεμα εγγυησης παντα προβληματιζει.το παλικαρι παντως που την δινει,φαινεται πολυ αξιοπιστο.

Αν και δε το κατεχω και πολυ,εστω και στα 600watt να βρισκεται η καταναλωση,εξακολουθει να ειναι μια μεγαλη καταναλωση.βεβαια (να μου πεις) ποσες ωρες να δουλευει τη μερα?σε εμενα ενα 4ωρο σιγουρα.

Δεν είναι μόνο το ρεύμα που θα καις αλλά το ότι το καλοκαίρι θα λειτουργεί σαν αερόθερμο οπότε θα χρειάζεται να ανοίγεις το air condition. Τον χειμώνα από την άλλη δεν θα σε νοιάζει γιατί η ζέστη είναι ευπρόσδεκτη.

H Panasonic δεν είναι τηλεόραση, είναι professional plasma display, κάτι σαν μόνιτορ.
Διάβασε το manual να δεις τις δυνατότητες του.
Η LG είναι για τα πανηγύρια.
Καλύτερη plasma σε καλή κατάσταση και μέχρι 650 ευρώ, δύσκολα βρίσκεται.
Αν ντε και καλά θες πιο πολλές ίντσες, κοίτα σε led.

H Panasonic δεν είναι τηλεόραση, είναι professional plasma display, κάτι σαν μόνιτορ.
Διάβασε το manual να δεις τις δυνατότητες του.
Η LG είναι για τα πανηγύρια.
Καλύτερη plasma σε καλή κατάσταση και μέχρι 650 ευρώ, δύσκολα βρίσκεται.
Αν ντε και καλά θες πιο πολλές ίντσες, κοίτα σε led.
Απο οτι μου ειπε και το παλικαρι,ειναι επαγγελματικο monitor ανθεκτικοτερo και με μεγαλυτερη διαρκεια ζωης απο τις αντιστοιχες οθονες του εμποριου.Θα το σκεφτω και αναλογως θα πραξω.Σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον και τις γνωμες σας.

Απο οτι μου ειπε και το παλικαρι,ειναι επαγγελματικο monitor ανθεκτικοτερo και με μεγαλυτερη διαρκεια ζωης απο τις αντιστοιχες οθονες του εμποριου.

Είναι όμως και μοντέλο 2007...

https://www.avforums.com/threads/if-and-when-panasonic-65-th-65pf10ek.649777

Μονιτορ 8 ετών χωρίς καν να έχει ψηφιακό δέκτη και θύρες HDMI κτλ. δεν θα το σκεφτόμουν να την αγοράσω με τίποτα, μην σου πω ούτε τζάμπα δεν την έπαιρνα.

Είναι όμως και μοντέλο 2007...

https://www.avforums.com/threads/if-and-when-panasonic-65-th-65pf10ek.649777

Μονιτορ 8 ετών χωρίς καν να έχει ψηφιακό δέκτη και θύρες HDMI κτλ. δεν θα το σκεφτόμουν να την αγοράσω με τίποτα, μην σου πω ούτε τζάμπα δεν την έπαιρνα.
Απο οτι μου ειπε ειναι μοντελο του 2009 και εχει μια εξοδο hdmi η συγκεκριμενη.Απο οτι φαινεται παντως,μαλλον παει για αναβολη το ολο σχεδιο γιατι ο ενδιαφερομενος για τη δικια μου tv απεσυρε το ενδιαφερον του,οποτε η panasonic θα συνεχισει να προσφερει τις υπηρεσιες της μεχρι τελους...

Απο οτι μου ειπε ειναι μοντελο του 2009 και εχει μια εξοδο hdmi η συγκεκριμενη.Απο οτι φαινεται παντως,μαλλον παει για αναβολη το ολο σχεδιο γιατι ο ενδιαφερομενος για τη δικια μου tv απεσυρε το ενδιαφερον του,οποτε η panasonic θα συνεχισει να προσφερει τις υπηρεσιες της μεχρι τελους...

Κατι τελευταιο (για να μου φυγει και η περιεργεια μιας και εχω μια συζητηση με ενα φιλο σχετικα με το ολο θεμα).η 65αρα panasonic ειναι πιο καλη σε χαρακτηριστηκα απο την δικια μου?

Κάθεσαι και ασχολείσαι τόσο καιρό με ένα μόνιτορ που..
-Δεν έχει εγγύηση
-Δεν έχει τηλεοπτικό δέκτη
-Είναι παλαιότερης τεχνολογίας ακόμη και από την G20 που έχεις
-Έχει 1 HDMI με το ζόρι
Αν έχεις 600 ευρώ για πέταμα δώσε τα σε κάποιο ίδρυμα. Φιλικά πάντα στα λέω για να μην πετάξεις τζάμπα τα λεφτά σου.

Κάθεσαι και ασχολείσαι τόσο καιρό με ένα μόνιτορ που..
-Δεν έχει εγγύηση
-Δεν έχει τηλεοπτικό δέκτη
-Είναι παλαιότερης τεχνολογίας ακόμη και από την G20 που έχεις
-Έχει 1 HDMI με το ζόρι
Αν έχεις 600 ευρώ για πέταμα δώσε τα σε κάποιο ίδρυμα. Φιλικά πάντα στα λέω για να μην πετάξεις τζάμπα τα λεφτά σου.

Φιλε yperior εχω καταλαβει τι μου λες.Εννοειταο οτι δε μου περισευουν τα χρηματα.Η τελευταια ερωτηση ηταν για να λυσω μια διαφωνια με ενα φιλο πανω στο ολο θεμα.Οπως και να εχει,οφειλω να πω ενα ακομα ευχαριστω και σε σενα και σε ολα τα παιδια που ασχοληθηκαν με το θεμα μου.

Συγνώμη αν φαίνεται σαν να σου κάνω παρατήρηση , να ξέρεις ότι σου μιλάω σαν να είμαι φίλος σου (ακόμη και αν είμαστε απλά δύο άγνωστοι που συναντηθήκαμε σε ένα φόρουμ).

Χαιρετίσματα στην όμορφη Χίο.

Συγνώμη αν φαίνεται σαν να σου κάνω παρατήρηση , να ξέρεις ότι σου μιλάω σαν να είμαι φίλος σου (ακόμη και αν είμαστε απλά δύο άγνωστοι που συναντηθήκαμε σε ένα φόρουμ).

Χαιρετίσματα στην όμορφη Χίο.
Κανενα προβλημα φιλε yperion.Ξερω οτι η πρόθεσή σου ειναι φιλικη και η γνωμη-εμπειρια σου μετραει για μενα.Να εισαι καλα και σε ευχαριστω για το ενδιαφερον.