Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου ή ευρύ κοινό

Στο Barry Lindon o Κιουμπρικ επιτυγχανει εκπληκτικη ατμοσφαιρα,ουσιαστικα αναπαραστα τα καδρα μεγαλων καλλιτεχνων του 18ου αιωνα,με ειδικους φακους για να απαλειψει το βαθος πεδιου ,η πλοκη δεν ειναι το ζητουμενο,φοβερη ατμοσφαιρα,αξεχαστη..τον γατοπαρδο θα σπευσω να τον δω..λιγες φορες δεν μου αρεσε ταινια που προτεινε ο Λυμπε
Φαντάζομαι, γνωρίζεις ότι τώρα, είσαι υποχρεωμένος να αναφέρεις ποιες απο αυτές ΔΕΝ σου αρεσαν..

Είσαι και στο κατάλληλο νήμα!

την Τέχνη με Τ κεφαλαίο.
Η οποία λάμπει ακόμα κι αν είναι ντυμένη με κουρέλια.
To Fat City (1972) που θα το κατέτασσες;
Πες ακόμα ένα για να έχουμε hat-trick..

Ο Ραφαηλιδης την έλεγε Μεγάλη Τέχνη, αυτή που φτάνει στην φιλοσοφική σκέψη και αναζήτηση.

Κωστα Λυμπεροπουλε τον Λανθιμο πως τον κοβεις?απ οτι φαινεται σε Στελιο ,και μαλλον υπερμυγα δεν αρεσει..ισως και auter.

τον βρίσκω τουλάχιστον ενδιαφέροντα. ο Αστακός του μου άρεζε σαν ιδέα αλλά δεν του έκατσε, ιδιως από τη μέση και μετά.
Θα τον περιμένω για 2-3 ταινίες ακόμα. Ισως...

Πες ακόμα ένα για να έχουμε hat-trick..

Ο Ραφαηλιδης την έλεγε Μεγάλη Τέχνη, αυτή που φτάνει στην φιλοσοφική σκέψη και αναζήτηση.

Εδωσα hat-trick.
Και η βασική μου διαφορά με το Ραφαηλίδη, ήταν ότι του άρεζε μόνο το "καλό Σινεμά".
εμένα μου αρέσει το Σινεμά -period.
τα ..."φίλτρα" μου είναι διαφορετικά.

Δεν ξέρω τη σχέση σου με τη μουσική. Θα αποτολμήσω να σου πώ ότι λάτρεψα τον Frank Tovey (Fad Gadget).
Που κατατάσσει κανείς τον Fad Gadget; Γιατί εγώ τον ακούω σαν Human League με επιρροή από Incredible String Band.
Και θεωρώ πως η μουσική θα ήταν απείρως φτωχότερη χωρίς αυτόν.

Εδωσα hat-trick.
Και η βασική μου διαφορά με το Ραφαηλίδη, ήταν ότι του άρεζε μόνο το "καλό Σινεμά".
εμένα μου αρέσει το Σινεμά -period.
τα ..."φίλτρα" μου είναι διαφορετικά.

Δεν ξέρω τη σχέση σου με τη μουσική. Θα αποτολμήσω να σου πώ ότι λάτρεψα τον Frank Tovey (Fad Gadget).
Που κατατάσσει κανείς τον Fad Gadget; Γιατί εγώ τον ακούω σαν Human League με επιρροή από Incredible String Band.
Και θεωρώ πως η μουσική θα ήταν απείρως φτωχότερη χωρίς αυτόν.

δύο μετράω..fat city, γατοποδαρος,
το Barry το έγραψα μόνος μου..
ακόμα ένα θέλεις..

θα ήθελα πολυ να διαβάσω μια κριτική του για το House
ή για το Eating Raoul!

εγω τα βρήκα εξαιρετικά (αν θέλεις την γνώμη μου)

Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου

Αυτό είναι καλό ή κακό;

Εξάλλου πέρασα και εγώ από την φάση μεταλ..

Aλλα μετα "ωριμασες"...

δύο μετράω..fat city, γατοποδαρος,
το Barry το έγραψα μόνος μου..
ακόμα ένα θέλεις..

θα ήθελα πολυ να διαβάσω μια κριτική του για το House
ή για το Eating Raoul!

εγω τα βρήκα εξαιρετικά (αν θέλεις την γνώμη μου)

Α ΟΚ: The Grey Zone (2002). κι αν το χεις δεί The Hudsucker Proxy (1994).

το Eating Raoul ...δεν το είδα: είχα μάτια μόνο για την πρωταγωνίστρια :love:

Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογρ

Aλλα μετα "ωριμασες"...

Μπα... απλά ανακάλυψα και άλλα πράγματα πέρα απο αυτά που βρίσκεις στις μεταμεσονύχτιες εκπομπές του MTV.
:p

ετοιμάζομαι για Ministry!
-bye-

η πρωταγωνίστρια

quote-costumes-are-so-much-better-than-clothes-they-re-like-drugs-they-change-your-personality-mary-woronov-140-18-64.jpg

Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου

αυτη ειναι μια πολυ τιμια προσεγγιση, σε σχεση με αλλους που τον βγαζουν αχρηστο..

δεν εχω δει ακομα τον Αστακο
ομως εχω κατι και με την φατσα του
και σας παρακαλω μην μου πειτε τα δικα σας ..

και αυτη τιμια προσεγγιση, ειναι θαρρω...προσεγγιζεις μαλλον ενστικτωδως...

δεν εχω δει ακομα τον Αστακο
ομως εχω κατι και με την φατσα του
..

E ναι.
Εδω που τα λεμε ουδεμια σχεση με συμπαθεστατες φατσες σαν αυτη του Αγγελοπουλου.

.... μαλλον υπερμυγα δεν αρεσει....

Ο υπερμυγας εν πολλοις συμφωνει με τον Λυμπε...
Καποτε τον ειχα κραξει ασχημα (το Λανθιμο,οχι το Λυμπε),απο τοτε εχω βαλει αρκετο νερο στο κρασι μου,κυριως γιατι με εχει πεισει οτι αυτες οι εμμονες του,ειναι αυθεντικες και οχι απλα για το hype.
Kαι εγω αγαπαω τους εμμονικους....
Εχει τα θεματα του,κυριως αφηγηματικα,αλλα θεωρω οτι ωριμαζοντας θα γινει καλυτερος.

@Λυμπε εν μερει εχεις δικιο για το Ραφαηλιδη.Και γω το πιστευα ωσπου μια φορα διαβασα μια κριτικη του για μια ταινια του Ροτζερ Κορμαν (στην οποια εκθειαζε το εργο του και στο συνολο του).Εκει αναθεωρησα.Δεν γινεται να εισαι ελιτιστης και να αγαπας τον Κορμαν.
Ή επισης ο αφορισμος που εκανε καποτε οτι δεν νοειται κινηματογραφοφιλος που δεν αγαπαει το γουεστερν.

Φαντάζομαι, γνωρίζεις ότι τώρα, είσαι υποχρεωμένος να αναφέρεις ποιες απο αυτές ΔΕΝ σου αρεσαν..

Είσαι και στο κατάλληλο νήμα!

οταν θυμηθω θα σου πω ,μπορει να γραψα εκ παραδρομης οτι καποιες που δεν μου αρεσαν,ας πουμε τωρα που το γραψε θυμηθηκα οτι το The Hudsucker Proxy το χε προτεινει παλιοτερα και ηταν σουπερ,μου αρεσαν οι Κοεν ετσι και αλλιως..

Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογρ

@Λυμπε εν μερει εχεις δικιο για το Ραφαηλιδη.Και γω το πιστευα ωσπου μια φορα διαβασα μια κριτικη του για μια ταινια του Ροτζερ Κορμαν (στην οποια εκθειαζε το εργο του και στο συνολο του).Εκει αναθεωρησα.Δεν γινεται να εισαι ελιτιστης και να αγαπας τον Κορμαν.
Ή επισης ο αφορισμος που εκανε καποτε οτι δεν νοειται κινηματογραφοφιλος που δεν αγαπαει το γουεστερν.

εννοείται ότι τον υπερ-εκτιμούσα.
Αλλά δεν συμφωνούσα μαζί του πάντα.
Εγραψε όμως την καλύτερη κριτική απ όσες διάβασα εγώ για τη Λιστα του Σίντλερ.
Κι όχι μόνο στον ελληνικό τύπο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς

Αλλά δεν συμφωνούσα μαζί του πάντα.

Ουτε 'γω.Δεν γινεται ετσι κι αλλιως.
Αλλα και σε αυτες που "διαφωνουσαμε" μου εδινε ενα ωραιο αντιλογο,αναγκαζοντας με να ψαξω περισσοτερο το γιατι μου αρεσε...