Μια και είμαι και γω διοπτροφόρος, τι προβλήματα συναντάς πιο συχνά;Ρωτάω από καθαρό ενδιαφέρον.
Να ανοίξω καινούριο thread;
Σωστά!Αυτό συμβαίνει καμμιά φορά και σε μένα.Επίσης, πολύ συχνό είναι και το λέρωμα του φακού από την προσπάθεια να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκόπευτρο γίνεται...Αν είναι μόνο αυτά, το πρόβλημα λύνεται απλώς με ένα πανάκι καθαρισμούΜιας και είμαι και εγώ "γυαλάκιας" το πρόβλημα που συναντώ (το έγραφα και σε άλλο νήμα) είναι πως αν δεν πιέσω αρκετά το γυαλί στο σκόπευτρο, τότε βλέπω δύο πεδία ή χάνω τις γωνίες από τα ηλεκτρονικά στοιχεία μέσα στο σκόπευτρο.
Μια και είμαι και γω διοπτροφόρος, τι προβλήματα συναντάς πιο συχνά;Ρωτάω από καθαρό ενδιαφέρον.
Η λύση είναι να βγάζεις τα γυαλιά και να κάνεις διόρθωση διοπτρίας απο την αντίστοιχη ρύθμιση στο πίσω μέρος του προσοφθαλμίου ή να φορέσεις φακούς επαφής.
Παλια η Nikon έβγαζε ειδικές εκδόσεις κάποιων μοντέλων για όσους φορούσαν γυαλια και τις ονόμαζε higheyepoint πχ F3 higheyepoint
Ναι, με τους φακούς μειώνεται το πρόβλημα αρκετά, γίνεται ανύπαρκτο.Η λύση είναι να βγάζεις τα γυαλιά και να κάνεις διόρθωση διοπτρίας απο την αντίστοιχη ρύθμιση στο πίσω μέρος του προσοφθαλμίου ή να φορέσεις φακούς επαφής.
Παλια η Nikon έβγαζε ειδικές εκδόσεις κάποιων μοντέλων για όσους φορούσαν γυαλια και τις ονόμαζε higheyepoint πχ F3 higheyepoint
Νομίζω η διόρθωση είναι μέχρι +-3. Εγώ δυστυχώς έχω 4.5 βαθμούς μυωπία.
Αλήθεια, με ποιο μάτι βλέπετε στο σκόπευτρο?
Δεν είναι θέμα δεξιόχειρα - αριστερόχειρα?
Δεν έχω δοκιμάσει με το αριστερό.
Δεν το είχα σκεφτεί καν έως τώρα...
Νομίζω η διόρθωση είναι μέχρι +-3. Εγώ δυστυχώς έχω 4.5 βαθμούς μυωπία. Η Canon βγάζει έναν eyepiece extender, ο οποίος όμως μειώνει τη μεγέθυνση του σκοπεύτρου 30%
Γιατί ρε παιδιά;Δεν έχω συναντήσει πρόβλημα μέχρι τώρα, χοντρό τουλάχιστον.Όσο για τη μεταφορά, προτιμώ το χέρι μου ή την τσάντα.Το λουρί στο λαιμό, μου κάνει λίγο "τουρίστας"
Ίσως πάσχω από το "συνδρομο Κόναν"![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.