Σκόπευτρα και σχετικές προσθήκες

ncups

AVClub Addicted Member
9 February 2008
2,547
Κόρινθος
Μια και είμαι και γω διοπτροφόρος, τι προβλήματα συναντάς πιο συχνά;Ρωτάω από καθαρό ενδιαφέρον.
Να ανοίξω καινούριο thread;

Re: Απάντηση: Canon EOS 40D - εντυπώσεις

Μια και είμαι και γω διοπτροφόρος, τι προβλήματα συναντάς πιο συχνά;Ρωτάω από καθαρό ενδιαφέρον.

Μιας και είμαι και εγώ "γυαλάκιας" το πρόβλημα που συναντώ (το έγραφα και σε άλλο νήμα) είναι πως αν δεν πιέσω αρκετά το γυαλί στο σκόπευτρο, τότε βλέπω δύο πεδία ή χάνω τις γωνίες από τα ηλεκτρονικά στοιχεία μέσα στο σκόπευτρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon EOS 40D - εντυπώσεις

Μιας και είμαι και εγώ "γυαλάκιας" το πρόβλημα που συναντώ (το έγραφα και σε άλλο νήμα) είναι πως αν δεν πιέσω αρκετά το γυαλί στο σκόπευτρο, τότε βλέπω δύο πεδία ή χάνω τις γωνίες από τα ηλεκτρονικά στοιχεία μέσα στο σκόπευτρο.
Σωστά!Αυτό συμβαίνει καμμιά φορά και σε μένα.Επίσης, πολύ συχνό είναι και το λέρωμα του φακού από την προσπάθεια να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκόπευτρο γίνεται...Αν είναι μόνο αυτά, το πρόβλημα λύνεται απλώς με ένα πανάκι καθαρισμού

Το πιο εκνευριστικό είναι ότι για να δω ακουμπώ τον φακό στο σκόπευτρο και διαρκώς πρέπει να τον καθαρίζω. Αλήθεια, με ποιο μάτι βλέπετε στο σκόπευτρο?

Εγώ με το αριστερό. Μου έκανε ένα κόλπο-τεστ η κουμπάρα-οφθαλμίατρος και μου είπε πως είναι αυτό που επικρατεί.

Απάντηση: Canon EOS 40D - εντυπώσεις

Η λύση είναι να βγάζεις τα γυαλιά και να κάνεις διόρθωση διοπτρίας απο την αντίστοιχη ρύθμιση στο πίσω μέρος του προσοφθαλμίου ή να φορέσεις φακούς επαφής.

Παλια η Nikon έβγαζε ειδικές εκδόσεις κάποιων μοντέλων για όσους φορούσαν γυαλια και τις ονόμαζε higheyepoint πχ F3 higheyepoint

Ξεκινώ με το αριστερό.Μερικές φορές βαριέμαι ή δεν έχω πανί καθαρισμού μαζί μου (@#$%) και συνεχίζω με το δεξί

Η λύση είναι να βγάζεις τα γυαλιά και να κάνεις διόρθωση διοπτρίας απο την αντίστοιχη ρύθμιση στο πίσω μέρος του προσοφθαλμίου ή να φορέσεις φακούς επαφής.

Παλια η Nikon έβγαζε ειδικές εκδόσεις κάποιων μοντέλων για όσους φορούσαν γυαλια και τις ονόμαζε higheyepoint πχ F3 higheyepoint

Νομίζω η διόρθωση είναι μέχρι +-3. Εγώ δυστυχώς έχω 4.5 βαθμούς μυωπία. Η Canon βγάζει έναν eyepiece extender, ο οποίος όμως μειώνει τη μεγέθυνση του σκοπεύτρου 30%

Ναι, με τους φακούς μειώνεται το πρόβλημα αρκετά, γίνεται ανύπαρκτο.

Δεν το ήξερα αυτό για τις nikon.

Νομίζω η διόρθωση είναι μέχρι +-3. Εγώ δυστυχώς έχω 4.5 βαθμούς μυωπία.

Τάσο νομίζω πώς υπάρχουν και ειδικα φακουδάκια διόρθωσης της διοπτρίας που κουμπώνουν στο προσοφθάλμιο. Τουλάχιστον τέτοια είχε η Νίκον παλιά, δεν ξέρω τί γίνεται σήμερα βέβαια...

Αλήθεια, με ποιο μάτι βλέπετε στο σκόπευτρο?

Δεν είναι θέμα δεξιόχειρα - αριστερόχειρα?

Δεν έχω δοκιμάσει με το αριστερό.
Δεν το είχα σκεφτεί καν έως τώρα...

Η διόρθωση φτιάχνει κάπως το πρόβλημα, αλλά οριακά δεν βλέπω καλά χωρίς γυαλιά(3-3.5 βαθμούς)

Re: Canon EOS 40D - εντυπώσεις

Γυαλακηδες ολου του κοσμου (φορουμ) ενωθειτε.... για λεγε Τασο... τι ακριβως ειναι αυτο το finder προσοφθαλμιου, που το βρισκουμε, ποσο κοστιζει και λυνει το προβλημα η το μετριαζει?

Κι εγω εχω προβλημα, καθ' οτι γυαλακιας...

Για την εξτρα οθονη με πλεγμα προς το παρον δεν δινω λεφτα... θα μεινω ετσι...

Επισης κατι αλλο... οταν ειναι κρεμασμενη απο τον λαιμο και φορας κανενα πουκαμισο η κατι με φερμουαρ η κατι μεταλικο συνεχως η οθονη (και οχι μονο) γδερνεται εκει πανω... η και στη ζωνη καμμια φορα...

τα φιλτρα προστασιας οθονης κανουν τιποτε για αυτο η ειναι για ελαφροτερη χρηση?

Δεν είναι θέμα δεξιόχειρα - αριστερόχειρα?

Δεν έχω δοκιμάσει με το αριστερό.
Δεν το είχα σκεφτεί καν έως τώρα...

Άν και σκοπεύω με το δεξί κρατώ πάντα το αριστερό ανοιχτό για να έχω αντίληψη του χώρου. Θέμα συνήθειας είναι.

Νομίζω η διόρθωση είναι μέχρι +-3. Εγώ δυστυχώς έχω 4.5 βαθμούς μυωπία. Η Canon βγάζει έναν eyepiece extender, ο οποίος όμως μειώνει τη μεγέθυνση του σκοπεύτρου 30%

Εγώ έχω 2 και στα δύο μάτια, αλλά εκνευρίζομαι να βγάζω συνέχεια τα γυαλιά.

Να τα βγάζουν αυτοί που φωτογραφίζω, να τα βγάζω και εγώ?:guitarist:

Ευτυχώς Βασίλη που φοράω αρκετά φακούς επαφής.
Γιαυτό όμως και δεν πειράζω τα +-. Κάθε φορά θα έπρεπε να τα αλλάξω, ανάλογα αν φοράω ή όχι.

Γιατί ρε παιδιά;Δεν έχω συναντήσει πρόβλημα μέχρι τώρα, χοντρό τουλάχιστον.Όσο για τη μεταφορά, προτιμώ το χέρι μου ή την τσάντα.Το λουρί στο λαιμό, μου κάνει λίγο "τουρίστας"

Γιατί ρε παιδιά;Δεν έχω συναντήσει πρόβλημα μέχρι τώρα, χοντρό τουλάχιστον.Όσο για τη μεταφορά, προτιμώ το χέρι μου ή την τσάντα.Το λουρί στο λαιμό, μου κάνει λίγο "τουρίστας"

Ναι, αλλα και το βαλε βγαλε στη τσαντα καθε τοσο γινεται? Χθες που πηγα σε μια εκθεση και περπατουσα κανα τριωρο, αναγκαστικα την ειχα στο λαιμο...

Και καλά έκανες.Απλώς προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ το χέρι μου