SKY PREMIERE HD, MOVIE FAMILΥ HD, SCREEN2 HD

Για το νέο epg και το πρόβλημα με τα feeds το διάβασα και στο avforums, όμως το περίεργο είναι πως εγώ έχω το παλιό epg...

Εγω θα ελεγα να περιμενεις το νεο EPG οποτε ετσι θα δεις την συμπεριφορα του στα feeds του samsung.

Σήμερα κι όλας θα αγοράσω ένα απο τα lnb που μου προτείνεται. Επειδή δεν έχω ξανα βάλει χέρι εκεί πάνω, δε θα έχω πρόβλημα στο να αλλάξω το υπάρχων lnb μου, σωστά? Πρέπει να προσέξω κάτι, εκτός του να μη κουνήσω το πιάτο?

Σήμερα κι όλας θα αγοράσω ένα απο τα lnb που μου προτείνεται. Επειδή δεν έχω ξανα βάλει χέρι εκεί πάνω, δε θα έχω πρόβλημα στο να αλλάξω το υπάρχων lnb μου, σωστά? Πρέπει να προσέξω κάτι, εκτός του να μη κουνήσω το πιάτο?

Οχι ειναι πολυ ευκολο απλα αν εχεις και πεδιομετρο φροντισε να ελεγξεις οχι μονο την τοποθετηση αλλα και το signal quality περιστρεφοντας το lnb στη βαση του.
Νικος

Δεν έχω πεδιόμετρο:( και να είχα δε ξέρω πως να το λειτουργώ.

Ειναι πανευκολο απλα με το πεδιομετρο και περιστρεφοντας το lnb σταματας την περιστροφη εκει που εχεις το μεγαλυτερο signal quality.
Στα τυφλα απλα δεν εισαι σιγουρος οτι παιρνεις απο το lnb οτι μπορει να σου δωσει.
Τωρα θα μπορουσε καποιος να ειναι στο digibox να παρακολουθει και να σου λεει απο το signal quality των feeds που να σταματησεις αλλα με τα προβληματα που βγαζουν τα feeds κατι τετοιο δεν ειναι ασφαλες δυστυχως,:grandpa:

Τελικά το lnb που έχω είναι mti, οπότε δε προχώρησα σε αγορά. Τώρα μάλον χρειάζομαι πεδιόμετρο για να το ρυθμίσω λίγο, γιατί ίσως έχει κουνηθεί. Πόσο έχει ένα πεδιόμετρο?:)

Τελικά το lnb που έχω είναι mti, οπότε δε προχώρησα σε αγορά. Τώρα μάλον χρειάζομαι πεδιόμετρο για να το ρυθμίσω λίγο, γιατί ίσως έχει κουνηθεί. Πόσο έχει ένα πεδιόμετρο?:)

Εχει πολλες ποιοτητες με εγχρωμα η μαυροασπρα monitors, αλλα σε γενικες γραμμες αυτο που χρησιμοποιουν οι τεχνικοι κυμαινεται στα 1200-1500 ευρω. Καλεσε ενα τεχνικο να σου το ρυθμισει. Ουτε συζητηση για αγορα!!:grinning-smiley-043

Εχει πολλες ποιοτητες με εγχρωμα η μαυροασπρα monitors, αλλα σε γενικες γραμμες αυτο που χρησιμοποιουν οι τεχνικοι κυμαινεται στα 1200-1500 ευρω. Καλεσε ενα τεχνικο να σου το ρυθμισει. Ουτε συζητηση για αγορα!!:grinning-smiley-043

Θα βρει και με 300-400 ευρο αν θελει να αγορασει που κανουν μια χαρα την δουλεια τους.

Τοποθετησαμε σημερα το GIBERDINI 1,25*1,35 και ολα καλα. Προφανως ο πιο απαιτητικος νεος transponder ηθελε μεγαλυτερο πιατο.
Τελος καλο ολα καλα.
Παραμενει ενα θεματακι μονο με τα κουτια Thomson και το νεο EPG. Ειδικα στα καναλια που εχω αναφερει σχεδον παντα το 1 feed εχει ποιοτητα σηματος παρα μα παρα πολυ χαμηλη θα ελεγα γυρω στο 20%
Με το παλιο EPG ηξερες οτι για να δεις την ποιοτητα σηματος ενος καναλιου εκανες εγγραφη και εβλεπες το signal στα services.
Πλεον με το νεο EPG κατι τετοιο δεν ισχυει και η ποιοτητα σηματος μεταβαλεται αναλογα με το καναλι που επιλεγεις και δεν ειναι σταθερη με το σημα του defaut transponder.
Nikos

Re: Απάντηση: SKY PREMIERE HD, MOVIE FAMILΥ HD, SCREEN2 HD

Με γεια να νέο πιάτο!
Μπορείς να μας δώσεις τιμές σήματος στις 12012 και 12324?

Κατ αρχη ευχαριστω πολυ για τις ευχες.
Οσο για τις τιμες σηματος οπως ανεφερα πιο πανω κατι πρεπει να παιζει με το νεο EPG αφου υπαρχουν παρα πολλες αναφορες απο κατοχους THOMSON.
Σου λεω αυτο που βλεπω.
Στη συχνοτητα 12012 εχω στο feed1 signal quality peripoy 20% και στο feed 2 90%

Στη συχνοτητα 12012 εχω στο feed1 signal quality peripoy 80% και στο feed 2 100%

To signal quality και στα 2 feeds με το παλιο 1,20 televes πιατο ηταν κατα 30% τουλαχιστο πιο ασθενες.
Για να γινω πιο σαφης και ακριβεστερος μετρησαμε με το παλιο πιατο και twin lnb edition signal quality 21% (movies4men channel) το οποιο ανεβηκε στα 24% me edition 0,2db. Με την αλλαγη πιατου μετα το καλιμπραρισμα η ποιοτητα σηματος ανεβηκε στα 47%.
Σε αλλα καναλια το σημα τιναχτηκε στο 100%.
Νικος

Ευχαριστώ για την αναφορά Νίκο.
Οι 28 μοίρες για μας που έχουμε σχετικά δύσκολη λήψη παρουσιάζουν προβλήματα.
Να σκοπεύσεις και να ρυθμίσεις το Lnb στις 28,2 ή στις 28,5? Η μικρή μετατόπιση προς τη μια ή την άλλη θέση δυναμώνει ή εξασθενεί το σήμα αντίστοιχα, στις οριακές λήψεις.
Η μόνη σωτηρία είναι το μεγάλο κάτοπτρο..

Re: Απάντηση: SKY PREMIERE HD, MOVIE FAMILΥ HD, SCREEN2 HD

Ευχαριστώ για την αναφορά Νίκο.
Οι 28 μοίρες για μας που έχουμε σχετικά δύσκολη λήψη παρουσιάζουν προβλήματα.
Να σκοπεύσεις και να ρυθμίσεις το Lnb στις 28,2 ή στις 28,5? Η μικρή μετατόπιση προς τη μια ή την άλλη θέση δυναμώνει ή εξασθενεί το σήμα αντίστοιχα, στις οριακές λήψεις.
Η μόνη σωτηρία είναι το μεγάλο κάτοπτρο..

Aγαπητε φιλε θα συμφωνησω απολυτως και νομιζω οτι απο το πιατο πρεπει να ξεκιναει κανεις αναλογα παντα με την περιοχη που βρισκεται (ιχνος δορυφορου στην επιθυμητη περιοχη) και το βαλαντιο που εχει διαθεσιμο.
Η αληθεια ειναι οτι 280 ευρω ηταν μεγαλο το ποσο για μενα αυτη τη στιγμη οποτε η επομενη καλυτερη λυση (δεδομενου και του χωρου) ηταν το αμεσως μεγαλυτερο πιατο και οχι το 1,80 που γλυκοτοιταζα ομολογουμενως. Εμπιστευτηκα την ποιοτητα του GIBERDINI και πηγαν ολα καλα ακομα και με 1,40.
Χωρισ να κανω τον τεχνικο γιατι δεν ειμαι αλλα με την ιδιοτητα μονο του χομπιστα με τα ηλεκτρονικα ηχου - εικονας εχω να πω μονο αυτο.
Συνηθως ξεκινωντας με ενα συγκεκριμενο badjet τελικα δεν μπορουμε να ικανοποιησουμε ολη την αλυσιδα αγορων μας με αποτελεσμα καποιος απο τους κρικους της αλυσιδας να ειναι αδυναμος.
Και για να γινω πιο σαφης ποσοι δεν εχουμε κανει λαθος στην αλυσιδα αγορας στερεοφωνικου συστηματος να αγοραζουμε super duper ενισχυτες, cd players, ισοσταθμιστες και δεν συμαζευεται και στο τελος οταν ειναι να αγορασουμε ηχεια τα βρισκουμε σκουρα γιατι δεν μας εχουνε μεινει αρκετα χρηματα οποτε κανουμε συμβιβασμους? Το λαθος μας εδω ειναι οτι ξεκιναμε απο τη λαθος μερια. Ακριβως το ιδιο συμβαινει και στην αλυσιδα της δορυφορικης τηλεορασης. Ξεκιναμε απο τα μηχανηματα και τελικα κανουμε οικονομια στο πιατο.
Μεγα λαθος αποδεδειγμενα. Στην τελικη αγοραζοντας ενα μεγαλο πιατο απο την αρχη μαλλον ...θα γλυτωσουμε χρηματα αργοτερα.
Φιλικα Νικος:grinning-smiley-043