SkyStar HD2

gmask

Senior Member
30 January 2008
302
Re: skystar 2 HD

ακόμα παιδεύομαι με τα HD κανάλια. Έχω dvbviewer 1.4 και δεν κατεβαίνουν. Τι μπορώ να κάνω λάθος?

newlynx

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,207

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Χρησιμοποίησες όπως σου είπε ο sotos65 παραπάνω το Transedit για το σκανάρισμα των καναλιών μαζί με καινούρια trasponders ini;

gmask

Senior Member
30 January 2008
302

όχι, γιατί δεν βρίσκω το transedit. Που είναι? Και επαναλαμβάνω, έχω πρόβλημα μόνο στα HD κανάλια, με τα άλλα είμαι εντάξει.

Last edited:

newlynx

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,207

Πόσα κανάλια σου βγάζει συνολικά (πες περοχή και πιάτο) ;
To transedit μπορείς (αν δεν είναι ήδη στο φάκελο εγκατάστασης) να το κατεβάσεις από το site του DVBViewer στην ενότητα των μελών (http://www.dvbviewer.com/members/). Θα σου ζητήσει login και pass όπου και θα βάλεις τα στοιχεία του registration σου.

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Απάντηση: skystar 2 HD

Ποιαν έκδοση του DVBViewer Pro λες ότι έχεις; Γράφεις 1.4, αλλά τέτοια έκδοση αποκλείεται να έχεις, η τελευταία επίσημη είναι η 4.2 και υπάρχουν beta της 4.3 εδώ και πολύ καιρό. Επιπλέον, ξανακατέβασε το ζιπάκι με τα transponder, πρέπει να είχε κάποιο λάθος πριν μερικές ημέρες (δεν σημείωνε τους αναμεταδότες σε DVB-S2 ως τέτοιους).

http://www.fastsatfinder.com/bin/KuLinear.zip

Αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα το πάμε από την αρχή με κάποιες οδηγίες χρήσης...

gmask

Senior Member
30 January 2008
302

έχω την 4.3 beta. Έχω εκνευριστεί απίστευτα. Δεν βλέπει κανένα HD κανάλι, όλα τα άλλα παίζουν άψογα. Προσπάθησα και με το transedit αλλά τα ίδια. Τι να κάνω? Αύριο θα σας στείλω φωτογραφίες για να μπείτε στο νόημα. ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις και συμβουλές όλων σας.

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά

Για πάμε ένα μικρό έλεγχο. Κατ' αρχήν στο Settings > Options > Hardware είναι τσεκαρισμένο το "Is DVB-S2 device", όπως στην εικόνα;

attachment.php

Παρόμοια είναι η απαραίτητη ρύθμιση στο Transedit, από το Settings > Hardware

attachment.php

Τέλος, τα transponder που είναι σε DVB-S2 τα βλέπεις μπλε στο Transedit, όπως στην εικόνα;

attachment.php

Attachments

• hardware.jpg
    hardware.jpg
    97.1 KB · Views: 99
  • transedit-hardware.jpg
    transedit-hardware.jpg
    35.9 KB · Views: 99
  • transedit.jpg
    transedit.jpg
    97.4 KB · Views: 103

gmask

Senior Member
30 January 2008
302

με τα 2 πρώτα είμαι ΟΚ, για το τρίτο όμως δεν είμαι σίγουρος ότι είναι μπλέ, τέλος πάντων, μετά τι κάνουμε?

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά

Μα είναι βασικό να είναι μπλε, γι αυτό γράφω πιο πάνω να κατεβάσεις ξανά το ζιπάκι με τα transponder, στο προηγούμενο δεν υπήρχαν οι σωστές ρυθμίσεις. Αν δεν φαίνονται μπλε σημαίνει ότι στο scan θεωρούνται εκπομπές DVB-S κι όχι DVB-S2, και έτσι δεν ανιχνεύονται τα κανάλια σε αυτές τις συχνότητες. Μπορείς βέβαια να τις ρυθμίσεις με το χέρι στο Transedit, αλλά γιατί να το κάνεις αφού υπάρχουν τα έτοιμα ini.

gmask

Senior Member
30 January 2008
302
OK, μόλις λοιπόν τα καταφέρω και γίνουν μπλε οι συχνότητες HD καναλιών. τι κάνω? Πατώ το scan all ή όχι και μετά πως μεταφέρει το transedit τα δεδομένα στον dvbviewer?

η απόλυτη αγανάκτηση.. λίγο πριν τη σέντρα και ενώ όλοι σας έχετε προμηθευτεί τα κασόνια με τις μπύρες, εγώ ο ταλαίπωρος συνεχίζω να σκανάρω μάταια...
Στην εικόνα 1 έχω βάλει στο transedit τον transpoder 0192 που μάλλον πρόκειται για τον αστρα. Όπως βλέπετε έχει και μπλε συχνότητες (εδώ μπερδεύει η συγκεκριμένη που ενδιαφέρει γιατί την έχω επιλέξει, αλλιώς είναι κι αυτή κανονικά μπλε). Αν σκανάρω μόνο την επιλεγμένη (scan selected) δεν κατεβάζει κανένα κανάλι (εικόνα 2). Αν πατήσω scan all (εικόνα 3) with order of frequency, not provider τότε κτεβαίνουν 655 κανάλια (εικ 4) αλλά ω της δυστυχίας από τη συχνότητα 11538 και πάνω !!!. Προφανώς κάτι κάνω λάθος, τι με συμβουλεύετε?

Attachments

• fig 4.jpg
    fig 4.jpg
    34.9 KB · Views: 16
  • fig 3.jpg
    fig 3.jpg
    45.3 KB · Views: 16
  • fig 2.jpg
    fig 2.jpg
    41.6 KB · Views: 16
  • fig 1.jpg
    fig 1.jpg
    71.4 KB · Views: 22
Last edited by a moderator:

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα

Θα σου πει ο Σωτήρης που είναι άριστος γνώστης αλλά φαίνεται πως έχει πρόβλημα το lnb.

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά

Η έκδοση του transedit που χρησιμοποιείς είναι demo, κάποιες λειτουργίες μπορεί να μην δουλεύουν. Η κανονική έκδοση 3.5.4 βρίσκεται στην σελίδα των members. Την κατεβάζεις, και ξεζιπάρεις στον φάκελο εγκατάστασης του DVBViewer Pro, και ρυθμίζεις στο Settings>Hardware όπως στην φωτό που έβαλα σε προηγούμενο μήνυμα, τικάροντας το DVB-S2 device

http://www.dvbviewer.com/members/

Αρχικά για δοκιμή δες αν γίνεται σωστά η λήψη των transponder σε DVB-S2, εφόσον στους άλλους λειτουργεί, άνοιξε το Transedit, διάλεξε την συχνότητα 11362Η, και πάτα το Analyze. Θα πρέπει να εμφανιστεί η δεύτερη εικόνα, με τις λεπτομέρειες εκπομπής.

attachment.php

attachment.php

Εφόσον δεις να δουλεύει, κλείσε αυτό το παράθυρο και πάτα το scan all για ολική σάρωση (μην προσπαθείς ταυτόχρονα να κάνεις σάρωση και με το DVBViewer). Όταν τελειώσει, πατάς το select all και μετά το add/update για να προστεθούν τα κανάλια στην λίστα του DVBViewer Pro. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις πολλά διπλά τώρα, από τα προηγούμενα scan, αλλά ας λειτουργήσει τουλάχιστον έτσι σωστά και βλέπουμε.

attachment.php

Attachments

• 11362H.jpg
    11362H.jpg
    102.6 KB · Views: 169
  • 11362H-analyze.jpg
    11362H-analyze.jpg
    99.6 KB · Views: 171
  • scan1111.jpg
    scan1111.jpg
    129.1 KB · Views: 171

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά

Βλέποντας την λίστα με τα κανάλια στο τρίτο screenshot που ανέβασες (αν και δεν φαίνεται καθόλου καλά, για screenshot μπορείς να χρησιμοποιείς τον συνδυασμό Alt+PrnScr του πληκτρολόγιου σου αντί για φωτόγραφίες του μόνιτορ), παρατηρώ ότι τα κανάλια αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τον Astra. Είναι κανάλια του Hotbird. Οπότε ή λάθος ρυθμίσεις έχεις κάνει στο πρόγραμμα για τον διακόπτη diseqc, είτε αυτός ο διακόπτης δεν δουλεύει σωστά με την κάρτα (υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, κυρίως φτηνών no-name διακοπτών diseqc). Οπότε τσάμπα παιδεύεσαι (παιδευόμαστε), από αλλού ξεκινάει το πρόβλημα...

gmask

Senior Member
30 January 2008
302

στην επιλογή DiseQ, τι να βάλω? None?
Για την εκ νέου προσπάθεια λοιπόν...

α) unistall παλιό dvbviewer και transedit
β) που βρίσκω καινούριους transponders και τι κάνω με τους παλιούς
γ) από κει και πέρα, μάλλον με κατατοπίσατε άριστα, θα σας ενημερώσω για την προσπάθεια

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά

Κατ' αρχήν έχεις είπαμε ένα διπλό διακόπτη Diseqc, οι δύο είσοδοι του ονομάζονται LNB1 και LNB2 (ή LNB A και LNB Β). Στις ρυθμίσεις του DVBViewer βάζεις SimpleA και SimpleB αντίστοιχα. Αν δηλαδή στην είσοδο LNB1 έχεις συνδέσει το LNB του Hotbird, θα βάλεις στις ρυθμίσεις για τον Hotbird SimpleA και για Astra το SimpleB. Αν στο LNB1 έχεις τον Astra βάζεις τότε στον Astra το SimpleA και SimpleB στον Hotbird. Τα υπόλοιπα τα έχω γράψει ήδη, κοίταξε λίγο τα προηγούμενα μηνύματα, μην γράφουμε ξανά τα ίδια και τα ίδια. Κοίταξε επίσης και τις οδηγίες για το Transedit και το DVBViewer Pro. Έχουν όλες τις λεπτομέρειες για τα περισσότερα που ενδιαφέρουν...

diseqc2x1.jpg

http://www.dvbviewer.com/griga/TransEdit E/Content.html
http://en.dvbviewer.tv/wiki/Main_Page

Παρεμπιπτόντως, είχες κάποιον δέκτη πριν, δούλευαν όλα καλά; Ή μήπως είναι νέα εγκατάσταση από την αρχή που δεν την έχεις δοκιμάσει άλλη φορά;

Last edited:

gmask

Senior Member
30 January 2008
302

Είναι καινούρια εγκατάσταση.

Το αρχείο για τους transponders που με παραπέμπεις δεν είναι zip. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα που γίνεται η παραπομπή υπάρχει error και δεν ανοίγει. Απλά, μετά πηγαίνω στην κεντρική σελίδα του fastsatfinder αλλά έχει δύο πιθανά αρχεία για κατέβασμα (στα downloads της σελίδας). Το ένα είναι το Transponder Lists for FastSatfinder και είναι αρχείο exe και το δεύτερο είναι το Transponder Lists for DVBViewer και είναι επίσης αρχείο exe. Ποιό από τα 2 θα εγκαταστήσω και πως?

18 June 2006
2,239
Θεσσαλονίκη

Ξέρει κάνεις αν υποστηρίζεται το πρωτόκολλο 1.1 στην skystarHD με dvbviewer ;
Έχω καταφέρει να ελέγξω μόνο την πρώτη τετράδα με diseqc 1.0 μόνο.
Θα έχω τύχη ή τζάμπα θα ασχοληθώ ;

gmask

Senior Member
30 January 2008
302

είμαι σε καλό δρόμο... Αφού ξαναεγκατέστησα dvbviewer και transedit, ακολούθησα τις συμβουλές και με analyze κατέβασε τα HD που ενδιαφέρουν . Ωστόσο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία 5, δεν γίνεται select all και δεν μπορεί να τσεκαριστεί το add στη δεξιά στήλη. με το preview βλέπω τα κανάλια αλλά δεν αποθηκεύονται στο channel list του dvbviewer. Τι μπορεί να φταίει?

Attachments

• fig 5.jpg
    fig 5.jpg
    80.8 KB · Views: 58