SLUMDOG MILLIONAIRE

Αναγνωρίζω το γεγονός οτι η ταινία είχε ροή, δεν είχε καθόλου κοιλιά και πολύ φρέσκια σκηνοθεσία. Το σενάριο ήταν αρκετά ενδιαφέρον αν εξαιρέσει κανείς τον διδακτισμό του τέλους με επιμύθιο "ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο", μια ινδική βερσιόν του αμερικάνικου ονείρου. Όσο για το χορευτικό στο τέλος, το βρήκα αστείο, μια εμφανή παραπομπή στο ινδικό bollywwod όπου όλες οι ταινίες έχουν υποχρεωτικά ένα τέτοιο "χορικό" κάτι σαν τις ταινίες του Δαλιανίδη. Τώρα για το εάν άξιζε το όσκαρ καλύτερης ταινίας, μάλλον ναι ανάμεσα σε αυτές που είχαν προταθεί (αν και δεν έχω δει το frost-nixon). Πάντως από το να τό έπαιρνε ο Benjamin Button καλύτερα αυτή η ταινία. Αντιθέτως, είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει την Κυριακή ο Jenson Button στην Αυστραλία!!!!

Την βρήκα εξαιρετική, με πολύ φρέσκια ματιά.
Δεν περιορίστηκε στο φολκλόρ, και είχε ήρωες αληθινούς που τους νοιαζόσουν.

Ήρθε και η δική μου σειρά να τη δώ.

Εξαιρετικά συμπαθητική, και πρωτότυπη ταινία. Με συγκίνησε αρκετά σε ορισμένα σημεία. Ιδιαίτερα όμως όσο τα παιδιά ήταν σε μικρή ηλικία. Μετά απλά πέρασε η ώρα.

Τελικά καλό είναι να σκεφτόμαστε που και που ότι είμαστε στους προνομιούχους.

Για μένα κέρδισα που την είδα.........

7/10

Είδατε τα νέα για το κοριτσάκι; Κατηγορούν τον πατέρα της πως πήγε να την πουλήσει (στην πραγματικότητα) για 200.000 λίρες.

Την είδα χτες και εγώ, και την καταευχαριστήθηκα...

Δεν ξαναλέω τα ίδια που ειπώθηκαν πιο πριν (συμφωνώ σε όλα, ότι ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, για την φρεσκάδα της κλπ), το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι η εικόνα της κοπέλας ντυμένη με την χρυσοκίτρινη μπλούζα στον σταθμό που κοιτάει προς τα πάνω και χαμογελάει, πραγματικά χαράχτηκε στην μνήμη μου (σε συνδυασμό και με την ιστορία και με τα όσα είχαν γίνει μέχρι εκείνη την στιγμή με τον ήρωα.. δεν μπορώ να πω και πολλά να μην το χαλάσω σε όσους δεν το έχουν δει, οι υπόλοιποι πιστεύω καταλάβατε). Πάρα πολύ δυνατή εικόνα. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την ομορφιά της κοπέλας... :grinning-smiley-043

Attachments

• shot0003.jpg
    shot0003.jpg
    28 KB · Views: 22
o boyle με ειχε απογοητευσει απο το trainspotting
η κινηματογραφιση που κανει δεν ειναι για τα γουστα μου
δεν μπορω να βλεπω το φιλμαρισμα της φτωχειας και του πονου
γυρισμενο με βιντεοκλιπικη διαφημιστικη αισθητικη
και παντελη ελειψη ρεαλισμου αληθοφανειας και εσωτερικοτητας
ειδα τα πρωτα 40 λεπτα φυσικα θα δω και το υπολοιπο
ολα προς χαριν της οφθαλμολαγνειας

.

o boyle με ειχε απογοητευσει απο το trainspotting
η κινηματογραφιση που κανει δεν ειναι για τα γουστα μου
δεν μπορω να βλεπω το φιλμαρισμα της φτωχειας και του πονου
γυρισμενο με βιντεοκλιπικη διαφημιστικη αισθητικη
και παντελη ελειψη ρεαλισμου αληθοφανειας και εσωτερικοτητας
ειδα τα πρωτα 40 λεπτα φυσικα θα δω και το υπολοιπο
ολα προς χαριν της οφθαλμολαγνειας

.

Συμφωνώ απολύτως..
Εντελώς φοκλορική ματιά και καμιά εμβάθυνση στήν πραγματικότητα τής Ινδίας.
Ακόμα και οι Σκουπιδότοποι μοιάζαν μέ Ντεκόρ γιά τούς Τουρίστες..
Η Ταινία δέν μέ έπεισε καθόλου γιά τις προθέσεις της και φυσικά χάρηκα πού δέν έκανα τον Κόπο να πάω Κινηματογράφο γιά να την δώ..
Και φυσικά τό Αμερικάνικο Ονειρο α λά India.

Συμφωνώ απολύτως..
Εντελώς φοκλορική ματιά και καμιά εμβάθυνση στήν πραγματικότητα τής Ινδίας.
Ακόμα και οι Σκουπιδότοποι μοιάζαν μέ Ντεκόρ γιά τούς Τουρίστες..
Η Ταινία δέν μέ έπεισε καθόλου γιά τις προθέσεις της και φυσικά χάρηκα πού δέν έκανα τον Κόπο να πάω Κινηματογράφο γιά να την δώ..
Και φυσικά τό Αμερικάνικο Ονειρο α λά India.
Η τελευταία φράση νομίζω πως αντικατοπτρίζει το 99,9% της ταινίας

θα πρεπει καποιος να δειξει στον κυριο Danny Boyle
και στους παραγωγους του την ταινια της Mira Nair SALAAM BOMBAY για να καταλαβουν ορισμενα πραγματα για την Ινδια

salam-bombay.jpg