paulmarinis
Supreme Member
- 7 September 2007
- 4,702
Τι σημαίνει "για ποιο λόγο;" σε μία καλλιτεχνική φωτογραφία; Πρέπει να υπάρχει λόγος δηλαδή;Εισαι γνωστος σπαμερ...
Εγω παντως, δηλωνω αγνοια περι φωτισμου και τι ακριβως επιδιωκεις (ή και όποιος αλλος ασχολειται) να φωτισεις ή να σκιασεις... καλο θα ηταν (για μενα) να εξηγεις σε καθε περιπτωση τι ακριβως επεδιωκες καθε φορα με το φωτισμο...
Εχω ακουσει πχ. για το πλαγιο φως οτι ενισχυει τις σκιες και δινει ογκο (για τα τοπια). Επισης, στα πεταχτα εχω διαβασει για τη -μεγαλη- σημασια των σκιων στην ζωγραφικη, αλλα... δεν εμβαθυνα στο θεμα :AFADF0:
Δηλαδη, αν επικεντρωθουμε στην τριτη φωτο, τι ακριβως ηθελες να φωτισεις και τι να σκιασεις? Και για ποιο λογο?
Γιατι, αν σκοπος μας ειναι απλως να φωτισουμε τεχνητα το όποιο θεμα, μου φαινεται... ευκολο... βαζεις 5 λαμπες γραφειου απο το ικεα γυρω γυρω και εισαι ΟΚ... :guitarist:
Τι σημαίνει "για ποιο λόγο;" σε μία καλλιτεχνική φωτογραφία; Πρέπει να υπάρχει λόγος δηλαδή;
Εγώ πρότεινα αυτό που πρότεινα, γιατί στα μάτια μου, η σύνθεση θα ήταν, ίσως πιο ισορροπημένη με λίγο παραπάνω φως αριστερά. Αλλά, η επιλογή του φωτογράφου σε μια καλλιτεχνική φωτογραφία δε χρειάζεται αιτιολόγηση. IMHO πάντα!
δηλαδη το πανω μερος του καδρου να ειναι φωτισμενο, και το χερι να πεταγεται απο το σκοταδι,.
H κοπελα ειναι πολυ λεπτη, και ηθελα να υπογραμισω τα κοκαλα, για αυτο και αρκετα σκληρο φως με κοντραστ και σκιες
Για προσπαθησε να φανταστεις πως θα το φωτιζες![]()
Δηλαδη το ρυθμιζεις ειτε με την αποσταση της πηγης απο το θεμα σου, ειτε με το μεγεθος της πηγης, )
Mia χαρα ειναι, στο 1.4 λιγο μαλακος αλλα στο 1.8 ειναι μια χαρα usable.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.