Smart Home

Με έπεισες και παραγγείλα και εγώ ενά! Οντως ειναι ενα google assistant με μεγάφωνο. Εγώ θα ηθέλα να ρωτήσω εάν υπάρχει δυνατότητα να παίξει μουσική μέσω spotify χωρίς να έχεις κινητο κοντά...πχ να του πεις παιξε το ταδε και να το παιξει απο το μεγάφωνο...επίσης για αναφερε τι καλουδια και άλλες ιδεες έχεις βρει ....απο ελληνικα τι υποστηριζεί ?

ναι φυσικά και γίνεται αυτό, τσέκαρε τα βίντεο παραπάνω.

το θέμα όμως ήταν να τα έστελνε και σε άλλα ηχέια/συσκευές πχ avr, wifi speakers κτλ
πράγμα που δεν γίνεται ακόμα..

ποιο χρώμα παραγγείλατε;
στο γκρί λένε οτι δεν ειναι ευδιάκριτα τα led.

Με έπεισες και παραγγείλα και εγώ ενά! Οντως ειναι ενα google assistant με μεγάφωνο. Εγώ θα ηθέλα να ρωτήσω εάν υπάρχει δυνατότητα να παίξει μουσική μέσω spotify χωρίς να έχεις κινητο κοντά...πχ να του πεις παιξε το ταδε και να το παιξει απο το μεγάφωνο...επίσης για αναφερε τι καλουδια και άλλες ιδεες έχεις βρει ....απο ελληνικα τι υποστηριζεί ?

αυτο με το spotify ναι γινεται σιγουρα! μαλιστα, ειχα δει σε προσφατο google event οτι εχει δωθει αυτη η δυνατοτητα πλεον και στους free accounts. Μαλιστα αν εχεις chromecast συνδεδεμενο με καποιο ηχοσυστημα μπορεις να του πεις "παιξε το ταδε τραγουδι/playlist στο ταδε συστημα".
Καλουδια δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις. googleαρε "google home commands" να παρεις μια ιδεα για το τι υποστηριζει απο τη "μαμα" του και μετα μπες στο σαιτ του ifttt και ψαξε στα services "google assistant". Μαλιστα μπορεις να φτιαξεις και custom voice commands! Εγω ας πουμε ειδα, οτι θα μπορω να παιξω με τις yeelight (ακουει @auteur εσυ που εχεις και μπολικες) και να του λεω prepare hot shower για να ανοιξει το boiler με το tado. Κυριως ομως με ενδιαφερουν να προσθετω reminders και calendar events που ηδη τα χρησιμοποιω παρα πολυ. Επισης, πιστευω οτι θα ειναι χρησιμο στη συζυγο το shopping list. Το καναμε ηδη με shared google keep list, αλλα πιστευω θα ειναι αλλη ευκολια να του λες "add milk to shopping list" ενω χαζευεις στο ψυγειο και παρατηρεις οτι τελειωνει το γαλα. Ταυτοχρονα θα συγχρονιζει η εφαρμογη (μαλλον στην "our groceries" εχω καταληξει) με το δικο μου κινητο, ωστε να αγορασω οτι εχει μπει στη λιστα. Ακομα και να στειλει μηνυμα θα μπορει (χρησιμοποιουμε απο παλια το google talk/hangouts) "send hangouts message to"

Αυτες τις ιδεες εχω μεχρι στιγμης, αλλα το καλο ειναι οτι οι αναβαθμισεις θα ειναι καθαρα σε επιπεδο software/cloud, οποτε σιγα σιγα θα προστιθενται λειτουργιες χωρις να χρειαζεται να κανουμε κατι αλλο.
Ο @kostikos θα εχει πολυ πιο πολλες ιδεες ομως αφου το χρησιμοποει ηδη και μαλλον ηρθε η ωρα να διαβασουμε και τα προηγουμενα ποστ του που ειχα γραψει πως το χρησιμοποιει.

απο ελληνικα δεν νομιζω οτι υποστηριζεται οτιδηποτε.

το θέμα όμως ήταν να τα έστελνε και σε άλλα ηχέια/συσκευές πχ avr, wifi speakers κτλ
πράγμα που δεν γίνεται ακόμα..

ποιο χρώμα παραγγείλατε;
στο γκρί λένε οτι δεν ειναι ευδιάκριτα τα led.

γινεται αλλα πρεπει να υπαρχει chromecast σε καθε ξεχωριστο ηχοσυστημα.
Το charcoal παρηγγειλα. Ειδα αυτο που λες οτι δεν ειναι ευδιακριτα, αλλα ετσι και αλλιως οταν θα το χρησιμοποιουμε δεν νομιζω οτι θα το κοιταμε καν :)

Last edited by a moderator:
Το charcoal παρηγγειλα. Ειδα αυτο που λες οτι δεν ειναι ευδιακριτα, αλλα ετσι και αλλιως οταν θα το χρησιμοποιουμε δεν νομιζω οτι θα το κοιταμε καν :)

Εγώ που εχω και το nvidia shield tv (1h version) λετε να μην εχει νοημα το google home? Που οκ δουλευει μια χαρα, απλα το χειριστηριο δεν ειναι always on. Εγω έλεγα να παρω το λευκο/γκρι. Εχει νοημα να φαινονται τα leds?

Last edited:
και να του λεω prepare hot shower για να ανοιξει το boiler με το tado.

τα tado όμως ειναι αρκετά ακριβά.
ίσως υπάρχει φθηνότερη λύση χωρίς να πληρώνεις κάθε μήνα..

για τον χειρισμό των yeelight ανέβασα και βιντεο πιο πάνω, αλλα δεν τα βλέπει κανείς..

Τα tado είναι όντως αρκετά ακριβά. Δεν έχουν συνδρομή, απλά σου δίνουν τη δυνατότητα να τα αγοράσεις και με δόσεις.

θα έρθει η ώρα, αγοράσω ενα chromecast audio για δοκιμή (το chromecast εχει HDMI και δεν συνδέεται στο zeppelin).
Αναμένω να έρθει το δίκο σου google home mini και μας ενημερώσεις για όλες τις λειτουργίες του. :p όπως και όποιος άλλος το πάρει.

Εγώ που εχω και το nvidia shield tv (1h version) λετε να μην εχει νοημα το google home? Που οκ δουλευει μια χαρα, απλα το χειριστηριο δεν ειναι always on. Εγω έλεγα να παρω το λευκο/γκρι. Εχει νοημα να φαινονται τα leds?

επειδη εχω και εγω shield εκανα ακριβως τις ιδιες σκεψεις με εσενα. Το shield ομως εχει 3 προβληματα

α. η 1η γενια που εχουμε δεν εχει always on μικροφωνο
β. θα πρεπει να εχεις ανοιχτο το ηχοσυστημα σου (ή την τηλεοραση για να ακους τι σου λεει) για να ακους τις απαντησεις.
γ. αν στο σπιτι σου εχεις >1 χρηστες, δεν νομιζω οτι το shield εχει τη δυνατοτητα πολλαπλων accounts αναλογα με τη χροια της φωνης (τουλαχιστον δεν εχω διαβασει πουθενα τιποτα τετοιο)

Ισως να ειχε καποιο ενδιαφερον η λυση με το shield α. αν το σπιτι εχει τετοια διαρρυθμιση που το σαλονι ειναι κοντα ή μαζι με αλλα δωματια (π.χ. κουζινα) ή αν υπαρχει ηδη καποιο bt ηχειο. Εκει μπορεις μεσω του shield να παρακαμψεις την αδυναμια συνδεσης bt του Home και να συνδεσεις το shield με καποιο bt ηχειο ωστε να ακους τις απαντησεις του απο εκει. Γυρω γυρω ολοι ειναι η λυση αυτη βεβαιως. Αν μπορεις ομως, κανε το, τουλαχιστον για να δεις αν το home ειναι κατι που σε ενδιαφερει.

για να μην ανοιγω άλλο νήμα..

γνωρίζετε κάποιο οικονομικό σύστημα για να ανάβει η θέρμανση (καλοριφέρ) σε ένα σπίτι στο βουνό, το οποιο όμως δεν διαθέτει σύνδεση ίντερνετ;
γνωρίζετε που μπορώ να απευθυνθώ;

για να μην ανοιγω άλλο νήμα..

γνωρίζετε κάποιο οικονομικό σύστημα για να ανάβει η θέρμανση (καλοριφέρ) σε ένα σπίτι στο βουνό, το οποιο όμως δεν διαθέτει σύνδεση ίντερνετ;
γνωρίζετε που μπορώ να απευθυνθώ;
Θερμοστάτη ψάχνεις δηλαδή;

Θερμοστάτη ψάχνεις δηλαδή;

δεν έχω ιδέα;

ψάνχουμε ενα σύστημα για να ανάβουν τα καλοριφέρ νερού τα οποια λειτουργούν με λέβητα (τζιοβάνι κάτι τέτοιο μου είπαν) απομακρυσμένα.
Μάλλον δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης ίντερνετ, και αν υπάρχει μάλλον δεν θα συμφέρει να πληρώνουν πάγιο για μόνο αυτή την λειτουργία.

@kostikos θυμαμαι οτι εχεις πει οτι εχεις yeelight λαμπες. Εχεις αλλες συσκευες smart home της xiaomi; Το ρωταω γιατι εγω εχω και ειχα τις συσκευες συνδεδεμενες ολες στον chinese mainland server, διοτι διαφορετικα δεν μου τις αναγνωριζε (εκτος απο τις yeelight). Ασχοληθηκα χτες με ifttt - google assistant - yeelights και δεν δουλευαν. Διαβασα οτι πρεπει να τις γυρισουμε σε singapore server για να δουλεψουν. Το εκανα και οντως δουλεψαν. Απλα τωρα υπαρχει το θεμα οτι οι Yeelights ειναι ανεξαρτητες και δεν μπορουν να συμμετασχουν σε αυτοματισμους που εχουν στηθει μεσω του mihome app.
Αντιμετωπισες αντιστοιχο προβλημα;

Δεν το είχα δει αυτό! Πολύ καλή φάση

μαλλον δεν είδες το βιντεο :)

το θεμα ειναι με 50 για Google mini, αγοράζουμε μόνο το Google assistant. το ήχειο λογικά απο ήχο θα ειναι τυπικό.

με 200 για το sonos one, αγοράζουμε ενα ποιοτικό ηχείο (αυτο θα το δούμε κατα πόσο θα αξίζει) το οποιο έχει Amazon echo αλλα και Google assistant.

λογικά θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες όπως Β&W, Logitech κ.α.
πολύ ενδιαφέρον λύσεις για multiroom!

μαλλον δεν είδες το βιντεο :)

το θεμα ειναι με 50 για Google mini, αγοράζουμε μόνο το Google assistant. το ήχειο λογικά απο ήχο θα ειναι τυπικό.

με 200 για το sonos one, αγοράζουμε ενα ποιοτικό ηχείο (αυτο θα το δούμε κατα πόσο θα αξίζει) το οποιο έχει Amazon echo αλλα και Google assistant.

λογικά θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες όπως Β&W, Logitech κ.α.
πολύ ενδιαφέρον λύσεις για multiroom!
Το είδα αλλά προφανώς δεν το πρόσεξα.
:)
Ήξερα για αυτό το ηχείο αλλά είχα ακούσει ότι θα έχει μόνο Alexa. Γενικά τα Sonos λένε ότι έχουν καλή ποιότητα ήχου

@avpap

Με τον Singapore τι πρόβλημα έχεις; κάποια στιγμή το είχα δοκιμάσει γιατι έλεγαν ότι έχει καλύτερη απόκριση (και όντως είχε) αλλά νομίζω δεν έβρισκε το air purifier που έχω ή αυτό για τον χειρισμό του air condition (το οποίο λειτουργεί άψογα με το lg αλλά με το Daikin που το προορίζω, λειτουργεί σε default mode... Και οι λειτουργίες του είναι ανάποδα.. Οταν λέει off είναι on)

@avpap

Με τον Singapore τι πρόβλημα έχεις; κάποια στιγμή το είχα δοκιμάσει γιατι έλεγαν ότι έχει καλύτερη απόκριση (και όντως είχε) αλλά νομίζω δεν έβρισκε το air purifier που έχω ή αυτό για τον χειρισμό του air condition (το οποίο λειτουργεί άψογα με το lg αλλά με το Daikin που το προορίζω, λειτουργεί σε default mode... Και οι λειτουργίες του είναι ανάποδα.. Οταν λέει off είναι on)
Στον Singapore δεν μου έβρισκε κάποιες από τις συσκευές ενώ στον mainland China δεν είχα πρόβλημα