Smart Home

Re: Απάντηση: Re: SmartThings

Τι κάνει αυτό ακριβώς...δεν έχω καταλάβει...

Μηπως εχω καταλαβει εγω?:laugh: Οταν ερθουν ολα, θα πεσουν πολλες ερωτησεις. Να ειστε ετοιμοι.

Το gateway στην ουσια ειναι ο "εγκεφαλος" του σπιτιου. Με αυτον συνδεονται ολα τα υπολοιπα. Αισθητηρες κινησης, θερμομετρα κτλ και τα ελεγχεις μεσα απο την εφαρμογη του κινητου.

Τα εχει κανει λιγο μπαχαλο η Xiaomi βεβαια. Το παλιο θερμομετρο (χωρις οθονη) εχει wifi και συνδεεται με το gateway. Το νεο θερμομετρο (με την οθονη) δεν εχει wifi αλλα εχει bluetooth οποτε χρειαζεσαι την λαμπα (bedside lamp) η οποια εχει και bluetooth και wifi (παιζει αυτη τον ρολο του gateway) αλλα δεν ξερω αν συνεργαζεται με το παλιο θερμομετρο.

Ας με διορωθσει καποιος αν εχω καταλαβει λαθος.

Re: Απάντηση: Re: SmartThings

Στα 17.85 με το κουπόνι WAREHOUSECZ53 :a0210:

σουπερ τιμη αλλα μεχρι να τα "βρει" η xiaomi και να τα βαλει ολα (φωτα,καμερες,σενσορες) στον ιδιο σερβερ,δεν αγοραζω τπτ αλλο παρα μονο φωτα...

Εκανα μερικες σκεψεις. Εχω δει οτι μπορεις να κανεις pair προϊοντα της xiaomi με smartthings. Ισχυει αυτο; Αν ναι, θεωρητικα επιτρεπει ετσι τη χρηση των xiaomi και με google home και ifttt. Αν γινεται αυτο σκεφτομουν να αγορασω το usb stick που δινει δυνατοτητα smartthings hub στο nvidia shield tv.

ναι το σκεφτηκα και εγω αυτο και εκανα μια μικρη ερευνα,ειναι zigbee προτοκολο οποτε μπορει να γινει.Χρειαζονται device handlers που εχουν φτιαξει καποιοι ,απο οτι ειδα ειναι μονο για λιγους xiaomi σενσορες και οχι για ολες της συσκευες.Ειναι λιγο μπελας για καποιον που δεν εχει εμπειρια.

εδω βρηκα ενα τυπο που εχει φτιαξει device handlers. Δεν βλεπω πουθενα gateway. Αυτο ειναι καλο και κακο. Το καλο ειναι οτι καποιος που θελει να παιξει με αυτον τον τροπο δεν χρειαζεται να αγορασει το gateway, το κακο ειναι οτι χανεις τη δυνατοτητα της σειρηνας οταν χρησιμοποιεις τους αισθητηρες ως κομματι συναγερμου.

ακριβως,δουλευεις μονο τους αισθητηρες για πληροφοριακους λογους ,οχι για συναγερμο που αυτο κατα την γνωμη μου ακυρωνει την χρηση τους σε ενα μεσο σπιτι.Γιατι πχ να ξερεις γιατι και ποτε ανοιξε μια πορτα ,εκτος ειδικων περιπτωσεων...

Καποια στιγμη η xioami πιστευω οτι θα μεταφερει της βασικες συσκευες και λειτουργιες για το gateway και στο sigapoure η στον us σερβερ.Ηδη το gateway ενφανιζεται σαν συσκευη οποτε ελπιζω συντομα να εχουμε και το automation.

H xiaomi προσφερει προϊοντα αυτοματισμου σε τιμες χωμα αλλα σε κλειδωνει στο οικοσυστημα της. Μου κανει φοβερη εντυπωση που ειναι "ελευθερες" οι λαμπες της και συνδεονται τοσο σε ifttt οσο και σε google home/assistant. Παντως θελει προσοχη τι αγοραζει κανεις διοτι αν δεν υποστηριζεται απο google home/echo/ifttt μπορει να σου μεινει και να το κοιτας μη εχοντας τη δυνατοτητα να το χρησιμοποιησεις μεσα στο οικοσυστημα σου.

και βεβαια μην εχοντας ενα ενιαιο οικοσυστημα με το support ενέχει και τον κινδυνο αυριο το πρωι να πει η xiaomi πχ αποσυρω την δυνατοτητα να δουλευουν οι λαμπες με αλλο συστημα και θα λειτουργουν μονο με το δικο μου....οποτε προσοχη τi αγοραζετε :)

ναι αλλα γιατι να βλεπουμε μονο την αρνητικη πλευρα :)
Αφου ετσι και αλλιως ειναι θεμα software, φαντασου αν "αυριο" απελευθερωσει η xiaomi το οικοσυστημα της ή απλα φτιαξει συνδεση για ολους τους αισθητηρες τους συνδεση με ifttt. ΚΟΛΑΣΗ!!!εχω σηκωσει ολο το gearbest

Αφου ετσι και αλλιως ειναι θεμα software, φαντασου αν "αυριο" απελευθερωσει η xiaomi το οικοσυστημα της ή απλα φτιαξει συνδεση για ολους τους αισθητηρες τους συνδεση με ifttt. ΚΟΛΑΣΗ!!!εχω σηκωσει ολο το gearbest

xaxaxa μαζι σου,αν ειναι να παω φυλακη απο τα χρεη ας ειναι τουλαχιστον smarthome κελί :)

εστειλα και στην tado feature request να βαλουν if this για θερμοκρασια και υγρασια. Να δω αν θα το κανουν καποια στιγμη. Ειναι χαζο, γιατι αν ρωτησεις το google home "what is the temperature/humidity στο X room (οπως εχεις ορισει τους θερμοστατες)" σου δινει κανονικα μετρηση. Αλλα δεν μπορεις να ορισεις στο ifttt "αν στο Χ δωματιο η θερμοκρασια/υγρασια ειναι Υ κανε το Ζ"

H xiaomi προσφερει προϊοντα αυτοματισμου σε τιμες χωμα αλλα σε κλειδωνει στο οικοσυστημα της. Μου κανει φοβερη εντυπωση που ειναι "ελευθερες" οι λαμπες της και συνδεονται τοσο σε ifttt οσο και σε google home/assistant. Παντως θελει προσοχη τι αγοραζει κανεις διοτι αν δεν υποστηριζεται απο google home/echo/ifttt μπορει να σου μεινει και να το κοιτας μη εχοντας τη δυνατοτητα να το χρησιμοποιησεις μεσα στο οικοσυστημα σου.

αλλο η yeelight αλλο η xiaomi.
η xiaomi βγάζει απο ξηρούς καρπούς, πιατα, μαξιλάρια μέχρι drones, ηλεκτρικά ποδήλατα, κινητά, τηλεοράσεις κτλ..
κανει συνεργασίες με εταιρίες και πουλάει το προιοντα αυτά (που έχουν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές) κάτω απο το mi store.

πατα το δεξί tab δίπλα απο το Mi home απο τα αριστερά > Store > να δείς τι βγάζει κάθε μήνα..

σιγά εσυ.. κολασμένο αγόρι! θα γίνεις autobot..
:p

άρχισε να βλεπεις και Bangood με priority line.

θα πάρεις μια smart lock να μας κάνεις παρουσίαση;

Xiaomi Aqara

XIAOMI MIJIA LOOCK

θείο; κανα φωτιστικό;

https://www.gearbest.com/flush-ceiling-lights/pp_1119130.html

https://www.geekbuying.com/item/Xia...t-LED-Ceiling-Light-White-Version-387382.html

δεν γνωρίζω αν τα παραπάνω ειναι ίδια..
αν γνωρίζει κάποιος ας ενημερώσει..

Yeelight YLFW01YL Smart Atmosphere Candela Light

και αυτό για ατμόσφαιρα..

Smart Lock πότε! Ιδανικά θα ήθελα κλειδί χρηματοκιβωτιου ίσα με 1μ ..με το συμπαθειο

τι φοβάσαι;

λογικά θα μπορεί να λειτουργεί και με τα 4 κλειδώματα μαζί. να σου ζητάει δηλ. αποτύπωμα, κλειδί, pin code, bluetooth aceess απο το κινητό.. για αν φύγεις μακριά.. ενω σε ειδοποιεί στο κινητό, οποτε ανοίγει η πόρτα..

καθημερινά που ειναι κάποιος εντός σπίτιου, μπορει να ανοιγει μόνο με το αποτύπωμα ή pin code.

https://www.gearbest.com/flush-ceiling-lights/pp_1119130.html

https://www.geekbuying.com/item/Xia...t-LED-Ceiling-Light-White-Version-387382.html

δεν γνωρίζω αν τα παραπάνω ειναι ίδια..
αν γνωρίζει κάποιος ας ενημερώσει..

Σαν σχέδιο ίδια είναι, αλλάζει το μέγεθος

Gearbest είναι 650 /50W

Ενώ του Geekbuying είναι το 450 /32W

Xiaomi-Yeelight-Moonlight-Smart-LED-Ceiling-Light-White-Version-20171025181841487.jpg

icon1.png
Και 2 κουπονάκια από Gearbest...

• 450/32W στα 79.07 με το κουπόνι XMY450
  • 480/32W στα 81.63 με το κουπόνι XMY480

.

Last edited:
Σαν σχέδιο ίδια είναι, αλλάζει το μέγεθος

Gearbest είναι 650 /50W

Ενώ του Geekbuying είναι το 450 /32W

Xiaomi-Yeelight-Moonlight-Smart-LED-Ceiling-Light-White-Version-20171025181841487.jpg

και έγω έτσι νομίζω αλλα..
την μια την αναφέρουν σαν Moonlight (Geekbuying) οπου έχει και ambient light με χρώματα
την άλλη σαν JIAOYUE (Gearbest) και δεν φαίνεται να έχει το ambient light με χρώματα, ουτε στις φωτογραφίες, ούτε το αναφέρει πουθενά..