Smart Home

σε ποιοτητα τα ιδιο καλα ειναι,door sensors εχω τους mijia,το τετραγωνο switch υποστηριζει μονο short press,ενω το στρογγυλο εχει αλλα 2 actions,double press και long press.Αυριο ερχονται και οι aqara wall switchs οποτε θα σας πω και εντυπωσεις...Εφτιαξα και το doorbell των ονειρων μου με ενα στρογγυλο xiaomi switch και το openhab,εκτυπωσα και μια βαση για να το κανω αδιαβροχο και ειναι κομπλε.Απο τις 7~10 το βραδυ χτυπαει ντιγκ ντονγκ και στελνει mail με photo απο την καμερα που βλεπει στην πορτα, και αναβοσβηνει ενα φως στην εισοδο και αν ειναι ανοιχτη η tv castαρει και εκει την καμερα.Τις υπολοιπες ωρες ειναι mute και απλα στελνει mail και αναβοσβηνει το φως.Εχω και ενα "διακοπτη" που μπορω να το κανω Mute οποτε θελω εγω.

Last edited:
σε ποιοτητα τα ιδιο καλα ειναι,door sensors εχω τους mijia,το τετραγωνο switch υποστηριζει μονο short press,ενω το στρογγυλο εχει αλλα 2 actions,double press και long press.Αυριο ερχονται και οι aqara wall switchs οποτε θα σας πω και εντυπωσεις...Εφτιαξα και το doorbell των ονειρων μου με ενα στρογγυλο xiaomi switch και το openhab,εκτυπωσα και μια βαση για να το κανω αδιαβροχο και ειναι κομπλε.Απο τις 7~10 το βραδυ χτυπαει ντιγκ ντονγκ και στελνει mail με photo απο την καμερα που βλεπει στην πορτα, και αναβοσβηνει ενα φως στην εισοδο και αν ειναι ανοιχτη η tv castαρει και εκει την καμερα.Τις υπολοιπες ωρες ειναι mute και απλα στελνει mail και αναβοσβηνει το φως.Εχω και ενα "διακοπτη" που μπορω να το κανω Mute οποτε θελω εγω.

Μπράβο ρε συ! πολυ καλη δουλεια! Το φως το αναβοσβηνεις χρησιμοποιώντας sonoff ή κατι άλλο ?

yeelight RGB...

κατάλαβα...η camera που πηρες ειναι στα κινεζικα στο mi home ? γιατι ειδα καποια βιντεο τουλαχιστον για την Xiaomi Smart 1080P WiFi ....τι αποψη εχεις για τις yi ? Εσυ ποια εχεις και απο που την πηρες? Αρε με μπριζωσες τωρα να ασχοληθω πιο σοβαρα....

εχω για μες το σπιτι xiaomi καμερες,αλλα το κακο με αυτες ειναι οτι μονο απο την εφαρμογη τους μπορεις να τις δεις.Στην εισοδο εχω μια ipcamera φτηνη χαμηλης αναλυσης που μπορει να μου δωσει http video stream.Υπαρχει hack για τις xiaomi αλλα δεν εχω ασχοληθει ακομη...

εχω για μες το σπιτι xiaomi καμερες,αλλα το κακο με αυτες ειναι οτι μονο απο την εφαρμογη τους μπορεις να τις δεις.Στην εισοδο εχω μια ipcamera φτηνη χαμηλης αναλυσης που μπορει να μου δωσει http video stream.Υπαρχει hack για τις xiaomi αλλα δεν εχω ασχοληθει ακομη...

ποια έχεις για την είσοδο ? Αυτή η yi outdoor camera ειναι καλή ?

Aυτη ειναι οχι 1mp αλλα 640χ480 .Ολες οι xiaomi καμερες κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλο vfm.

Τριχες feature ειναι. :p Βαλε το IFTTT και μπορεις να κανεις απείρως περισσότερα πραγματα με τον google assistant. Εχω φτιάξει εδω και καιρο ενα goodnight που κλεινει φωτα, τηλεόραση κτλ και λεει και καληνυχτα :p

το συμαντικο feature που ολοι περιμενουμε ειναι να σταματησουμε να λεμε υποχρεοτικα "ok google" και να βαζει ο καθενας το trigger που θελει.Απο βδομαδα σε βδομαδα μας πανε....ελεος!

Τριχες feature ειναι. :p Βαλε το IFTTT και μπορεις να κανεις απείρως περισσότερα πραγματα με τον google assistant. Εχω φτιάξει εδω και καιρο ενα goodnight που κλεινει φωτα, τηλεόραση κτλ και λεει και καληνυχτα :p

Δυστυχώς,δεν εχω καταφέρει και πολλά με το IFTTT..
Το σενάριο με τα φωτα και να λέει καληνύχτα το πέρασα,αλλα μαζι με την τηλεόραση δεν το καταφερα.
Επισης,ψαχνω τροπο βαζοντας το location στο σπίτι να παίζει μουσικη η να ανοιγει η tv.
Οσο και να έψαξα δεν εβγαλα ακρη.
Φυσικά,οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή...
Πάντως,οσο προσθέτουν πραγματάκια πιστευω ειναι καλο.

Σήμερα το πρωί το google home με ειδοποίησε για τις 6 νέες ρουτίνες οι οποίες είναι πλέον διαθέσιμες...

Εγώ περιμένω το θερμοστσρη της nest, αν δεν.με βολέψει θα τον πάω στο πατρικό και θα παραγγείλω της tadoo

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ενδιαφέρομαι να πάρω Human Sensor της Xiaomi αλλα εχω μπερδευτέι, ποιο να διαλέξω της Agara or Mijia ?

νομιζω ειναι το ιδιο πραγμα,εχω τους Aqara και δουλευουν μια χαρα...

Ρε παιδία να ρωτήσω για τους θερμοστατες....εγώ εχω ενδοδαπεδια θέρμανση....και συγκεκριμένα στην δικια μου δουλεια ο λέβητας δουλευει όταν πέσει ένα επίπεδο θερμοκρασιας, και μέχρι να ζεστάνει το πάτωμα θέλει ώρα...θα δουλέψει σωστα όλοι αυτοι οι θερμοστατες της NEST or Tado ? Δεν ξέρω εαν αξίζει πάντως...εσεις πως έχετε πειστει οτι αξίζει?

Ρε παιδία να ρωτήσω για τους θερμοστατες....εγώ εχω ενδοδαπεδια θέρμανση....και συγκεκριμένα στην δικια μου δουλεια ο λέβητας δουλευει όταν πέσει ένα επίπεδο θερμοκρασιας, και μέχρι να ζεστάνει το πάτωμα θέλει ώρα...θα δουλέψει σωστα όλοι αυτοι οι θερμοστατες της NEST or Tado ? Δεν ξέρω εαν αξίζει πάντως...εσεις πως έχετε πειστει οτι αξίζει?
Εγώ έχω σώματα, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Άσε που δεν είναι σίγουρο οτι θα είναι συμβατοί με την εγκατάσταση, πρέπει να το ψάξεις.

Πάντως, αν έβαζα την παραγγελία τώρα μάλλον tadoo θα επέλεγα και για τις δυο περιπτώσεις, μου φαίνεται ποιο ευέλικτο

Εγώ έχω σώματα, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Άσε που δεν είναι σίγουρο οτι θα είναι συμβατοί με την εγκατάσταση, πρέπει να το ψάξεις.

Πάντως, αν έβαζα την παραγγελία τώρα μάλλον tadoo θα επέλεγα και για τις δυο περιπτώσεις, μου φαίνεται ποιο ευέλικτο

Συμβατός ειναι με τον λέβητα που έχω απλά δεν μπορω να σκεφτώ το όφελος από έναν απλό θερμοστάτη! Το μόνο που βλέπω ειναι απλά να το ανοίγεις remotely...

Οι έξυπνοι θερμοστάτες σβήνουν πριν πιάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία. Και φυσικά έχεις ένα καρο παραμετροποιήσεις, χειρισμό εξ' αποστάσεως κλπ