Smart Home

Re: Απάντηση: SmartThings

Οι έξυπνοι θερμοστάτες σβήνουν πριν πιάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία. Και φυσικά έχεις ένα καρο παραμετροποιήσεις, χειρισμό εξ' αποστάσεως κλπ

Παραμετροποιήσεις όπως το geofenching ? Εσυ πως τους χρησιμοποιείς ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

Παραμετροποιήσεις όπως το geofenching ? Εσυ πως τους χρησιμοποιείς ?

Geofencing, IFFT κλπ

Πχ οταν φεύγεις σβήνει τελείως το καλοριφέρ και οπλίζει τον συναγερμό.

Κατάλαβα. Να ενημερώσω οτι ηρθε τελικα ο xiaomi gateway μαζι με door sensors! ωραιο παιχνιδακι! αψογη και απλη εγκατάσταση....τωρα πρέπει να σκεφτω που θα τα βάλω! Περιμένω και άλλα πράγματα...πραγματικα ειναι να μην αρχήσεις με αυτα....

εμενα ηρθαν οι xiaomi διακοπτες εδω και μερες αλλα χτες ευκαιρισα να βαλω τον ενα....αψογος και σε λειτουργια αλλα και σε εγκατασταση!Δεν χρειαζεται ουδετερο και η εγκατασταση γρηγορη και ευκολη.Ηδη ενσωματωθηκε στο openhab μου.Το μονο μειον για την δικη μου αποψη ...το πλαστικο τους στην αφη και λειτουργια φαινεται λιγο "φτηνο". Αλλα μην τα θελουμε και ολα ,διακοπτη με τετοια fetures και 20 ευρω δεν βρισκεις πουθενα!Να μην το ξεχασω ,χρειαζεται τετραγωνο κουτι ε....στα "δικα μας" τα στρογγυλα κουτια διακοπτου δεν μπαινει.

νομιζω ειναι το ιδιο πραγμα,εχω τους Aqara και δουλευουν μια χαρα...

Ο aqara Έχει επιπλέον αισθητήρα φωτός πράγμα που δεν έχει ο προηγούμενος.

Κατάλαβα. Να ενημερώσω οτι ηρθε τελικα ο xiaomi gateway μαζι με door sensors! ωραιο παιχνιδακι! αψογη και απλη εγκατάσταση....τωρα πρέπει να σκεφτω που θα τα βάλω! Περιμένω και άλλα πράγματα...πραγματικα ειναι να μην αρχήσεις με αυτα....

ωραια ειναι στην αρχή όντως.. μετα οταν αρχισεις να εχεις πολλες "εξυπνες" συσκευες και μπερδευονται οι ip, δεν συνδεεται το κινητό στο wifi, κολλάει το mi home app, ξεχνάς τον κωδικό σου και πρεπει να κανεις pass reset το οποιο δεν ειναι ευκολο να κανεις reset, αρχιζεις και το ξανασκεφτεσαι.

Βεβαια εγω εχω δύστροπο router με αρκετά θεματα στο wifi το οποιο ήδη μου αλλαξαν μια φορά με νεοτερο και σε λίγες μέρες, η HCN θα μου φέρει ενα νεότερο μοντέλο οπου διορθωνει το προβλημα με τα χαμένα port forward κτλ μετά από reboot.

Γι'αυτό πρέπει να έχεις και ένα δικό σου router or access point...οπότε όταν αλλάζεις πάροχο τουλάχιστον να μην αλλάζεις και το modem

Γι'αυτό πρέπει να έχεις και ένα δικό σου router or access point...οπότε όταν αλλάζεις πάροχο τουλάχιστον να μην αλλάζεις και το modem

εχω και μαλιστα πολύ καλο... αλλα ολες οι εταιρεις (απο οσο γνωρίζω) με οπτικές ινες ΔΕΝ αφήνουν να έχεις δικό σου εξοπλισμο.. και δεν μπορεις να κανεις Bridge

Ούτε έχει το λεγόμενο DMZ για να ρίχνεις όλη την κίνηση του Internet στο δικό σου router; Δεν μπορεί κάτι θα υπάρχει...

Παίδες, καμία smart λύση για μοτέρ που να ανεβοκατεβάζει το ηλεκτρικό πανί προβολής; Έχω τώρα ένα διακόπτη για ρολο νομίζω.

Παίδες, καμία smart λύση για μοτέρ που να ανεβοκατεβάζει το ηλεκτρικό πανί προβολής; Έχω τώρα ένα διακόπτη για ρολο νομίζω.

Ο βιντεοπροβολεας σου δεν έχει κάποια έξοδο/εντολή για πανί?Ο Benq μου έχει μια έξοδο καρφακι που όταν ανοίγει δίνει 12 volt.Απο εκεί οπλιζω ένα ρελεδακι που κατεβάζει την οθόνη έως το στοπ της.Οταν κλείνει ο βιντεοπροβολεας ξεοπλιζει το ρελέ και η οθόνη μαζεύει.

Απάντηση: Re: SmartThings

Ο βιντεοπροβολεας σου δεν έχει κάποια έξοδο/εντολή για πανί?Ο Benq μου έχει μια έξοδο καρφακι που όταν ανοίγει δίνει 12 volt.Απο εκεί οπλιζω ένα ρελεδακι που κατεβάζει την οθόνη έως το στοπ της.Οταν κλείνει ο βιντεοπροβολεας ξεοπλιζει το ρελέ και η οθόνη μαζεύει.

Έχει αλλά είναι μανίκι να περάσω νέο καλώδιο από την ψευδοροφή.

τι αλλο εχεις που μπορει να βοηθησει?Εχεις Αlexa/google home? Εχεις ηδη καποιο συστημα home automation?

Απάντηση: Re: SmartThings

τι αλλο εχεις που μπορει να βοηθησει?Εχεις Αlexa/google home? Εχεις ηδη καποιο συστημα home automation?

Έχω philips hue hub (HomeKit compatible) και almond+ router με zigbee / z-wave hub.

Re: Απάντηση: Re: SmartThings

Έχω philips hue hub (HomeKit compatible) και almond+ router με zigbee / z-wave hub.

θα ανοίξεις κανα τεχνολογικό μπακάλικο εξωγήινης βιολογικής καλλιέργειας δίπλα στο κύμα; με αμυγδαλα, μέλισσες και παιχνίδια του sport billy..;
:p
ποιος μιλάει βεβαια.. μεχρι και κατουροφωτάκι "no more falling into toilet" έχει.
:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SmartThings

θα ανοίξεις κανα τεχνολογικό μπακάλικο εξωγήινης βιολογικής καλλιέργειας δίπλα στο κύμα; με αμυγδαλα, μέλισσες και παιχνίδια του sport billy..;
ποιος μιλάει βεβαια.. μεχρι και κατουροφωτάκι "no more falling into toilet" έχει.
:flipout:

Εχω και πολλά αλλα (από wifi ζυγαριές μέχρι bluetooth θερμομετρα κρέατος) αλλα τα κρύβω 😂

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SmartThings

ολο τα καλύτερα και ντιζαινάτα αγοράζεις ρε μπαγάσα!

ισως τσιμπήσω και εγω ενα θερμοστάτη κρέατος.. εχεις και weber ψησταριά;
εχω μια μικρή και σκέφτομαι για την μεγάλη.. λες να βγάζουν και "smart" έκδοση, να σε καλεί στο κινητο και να σε ρωτάει αν τα κοψίδια τα θες ξεροψημμένα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SmartThings

ολο τα καλύτερα και ντιζαινάτα αγοράζεις ρε μπαγάσα!

ισως τσιμπήσω και εγω ενα θερμοστάτη κρέατος.. εχεις και weber ψησταριά;
εχω μια μικρή και σκέφτομαι για την μεγάλη.. λες να βγάζουν και "smart" έκδοση, να σε καλεί στο κινητο και να σε ρωτάει αν τα κοψίδια τα θες ξεροψημμένα;

😂
Την Broil King Baron 490 έχω, αλλα το igrill 2 κάνει για όλες τις ψησταριές.