Smart Home

Οντως το κοστος ειναι ψηλό, βεβαια παλευεται μεσω ebay και οπως λετε θα πεσει λογικα. Συμφωνω απολυτα με το Β και το σκεφτομουν πολύ πριν κανω την αγορά. Κατεληξα στο ο,τι το πιο σημαντικό ειναι πως υποστηρίζει IFTTT, γι'αυτό και θα εχει αρκετή ζωή ακομη σαν συσκευη ακομη και αν καποια στιγμη η google σταματησει την επισημη υποστηριξη. Εξαλλου ειναι λιγες οι περιπτωσεις που υπαρχει native skill (στην alexa) ή native home google app και να μην υπαρχει applet στο IFTTT.

https://www.theverge.com/circuitbreaker/2017/8/21/16180914/google-home-amazon-echo-dot-competitor-pixel-2-launch-event

Μαλιστα.. αν ειναι αληθεια, τοτε αρχιζει και εχει πολυ ενδιαφερον το (φτηνο) google home. Η αληθεια ειναι οτι για καποιον που θελει να χρησιμοποιησει τις "full size" συσκευες και για ηχειο μουσικης, τοτε τα 150+ ευρω ειναι οκ. Αν δεν σε ενδιαφερει το multiroom audio ή αν εχεις ηδη στημμενο με αλλο τροπο τετοιο συστημα (yamaha musicast, denon heos, chromecast audio) τοτε τα λεφτα αυτα ηταν πολλα. Στα 50-100 ευρω ομως, αλλαζει τελειως το σκηνικο. Εκει παιζει ηδη το echo dot και να δουμε αν θα κινηθει εκει και το mini google home.

Παντως, βασει αυτων που εχω διαβασει αλλα και της ενημερωσης του @kostikos θα προτιμουσα google home. Δεν χρειαζονται ταρζανιες με accounts εξωτερικου, sideloading apps και θεματα με το localization.

Κολλησα το μικροβιο του auteur. Εκανα μια παραγγελια με σκοπο να φτιαξω εναν αυτοσχεδιο συναγερμο, αν και στην πορεια φαινεται οτι τα κομματια εχουν και αλλες χρησεις.

Πηρα mija camera, 2 x window/door sensors, gateway, 2 x motion sensors, wireless switch.
Εντυπωσεις μεχρι στιγμης ΠΟΛΥ καλες. Ευκολο στο στησιμο και αρκετα καλη εμβελεια των συσκευων. Νομιζω οτι μεχρι και διοροφο σπιτι/μαιζονετα καλυπτεται απο ενα gateway. H mija εχει καλη ποιοτητα, υποστηριζει 5ghz, ενω εχει μικροφωνο αλλα και μεγαφωνο. Ενδιαφερον επισης οτι υποστηριζει καταγραφη (αφου εχουμε βαλει πρωτα μεσα sd card) σε smb share.

Απο τη στιγμη που παραλαβει κανεις τα προϊοντα, μετα μπορει να αρχισει αν αυτοσχεδιαζει για τις εφαρμογες.
συναγερμος; νυχτερινος φωτισμος για διαδρομο; σκοτεινο σαλονι και ανιχνευση κινησης για να αναψουν λιιγο τα φωτα, τοσο οσο να παμε να φερουμε νερο απο το ψυγειο και αν επιστρεψουμε;

Θα ηθελα λιγο καλυτερο Interface στο mihome app γιατι ευκολα μπορει να γινει χαμος οταν αρχιζουν και προστιθενται συσκευες, οπως επισης και τη δυνατοτητα να εχω scene toggles σε shortcut.

Να επισημάνω κάτι που είχα διαβάσει εδώ ή άλλου, δεν θυμάμαι. Ότι οι συσκευές δημιουργούν δίκτυο μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί κάνεις για να επεκτείνει την ακτινα του δικτύου όταν κάποια σημεία είναι μακρινά.

Google Home Mini leaked in detail, expected to cost $49

ap_resize.php

Αν η διαφορά ειναι μονο στο form factor και ειναι οπως το echo με το echo dot, δηλαδη μονο το ηχειο ουσιαστικά.., τότε θα ειναι απλα καταπληκτικό. Το home ειναι ηδη αναποσπαστο κομματι του σπιτιου για οποιον εχει ενα, με 49usd θα παρω και για το εξωχικό (οπου μου ελειψε απιστευτα το καλοκαιρι).

Κολλησα το μικροβιο του auteur. Εκανα μια παραγγελια με σκοπο να φτιαξω εναν αυτοσχεδιο συναγερμο, αν και στην πορεια φαινεται οτι τα κομματια εχουν και αλλες χρησεις.

Πηρα mija camera, 2 x window/door sensors, gateway, 2 x motion sensors, wireless switch.
Εντυπωσεις μεχρι στιγμης ΠΟΛΥ καλες. Ευκολο στο στησιμο και αρκετα καλη εμβελεια των συσκευων. Νομιζω οτι μεχρι και διοροφο σπιτι/μαιζονετα καλυπτεται απο ενα gateway. H mija εχει καλη ποιοτητα, υποστηριζει 5ghz, ενω εχει μικροφωνο αλλα και μεγαφωνο. Ενδιαφερον επισης οτι υποστηριζει καταγραφη (αφου εχουμε βαλει πρωτα μεσα sd card) σε smb share.

Απο τη στιγμη που παραλαβει κανεις τα προϊοντα, μετα μπορει να αρχισει αν αυτοσχεδιαζει για τις εφαρμογες.
συναγερμος; νυχτερινος φωτισμος για διαδρομο; σκοτεινο σαλονι και ανιχνευση κινησης για να αναψουν λιιγο τα φωτα, τοσο οσο να παμε να φερουμε νερο απο το ψυγειο και αν επιστρεψουμε;

Θα ηθελα λιγο καλυτερο Interface στο mihome app γιατι ευκολα μπορει να γινει χαμος οταν αρχιζουν και προστιθενται συσκευες, οπως επισης και τη δυνατοτητα να εχω scene toggles σε shortcut.

δες και αυτό..
smart speaker hub.. λογικά θα δουλεύει με (σχεδόν) όλα τα xiaomi. αναμένοντας το review του.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

τα νέα celling yeelight έχουν ήδη μπει add to cart.
εχω πάρει όλη την σειρά yeelight και αλλα 232 xiaomi πράγματα, απο TDS tester και κατουροφωτάκια (τα οποια ειναι εξαιρετικά, ηταν σε προσφορά 3,75 ) μέχρι το xiaomi air purifer το οποιο κάνει όντως πολύ καλη δουλεια για το υπνοδωμάτιο.

Last edited:

αυτα ειναι τα παλιά yeelight celling.
τα καινουργια θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες,
εχουν RGB Led στο πάνω μέρος για ambient light και βγαινουν σε 2 μεγέθη.

Screen_Shot_2017-10-01_at_13.16.38.png

Screen_Shot_2017-10-01_at_13.17.23.png

Last edited:
Καλωσορισε το google home mini 49 δολλάρια!! Η παρουσιαση ωστοσο ενεργοποιησε το δικο μου 10 φορες..

Πόσο αγχωμένη ειναι η κοπελα που το παρουσιαζει.. εχει αγχωσει και εμενα!

Καλωσορισε το google home mini 49 δολλάρια!! Η παρουσιαση ωστοσο ενεργοποιησε το δικο μου 10 φορες..

Πόσο αγχωμένη ειναι η κοπελα που το παρουσιαζει.. εχει αγχωσει και εμενα!
Έτρεμε η φωνή της!

Μιας και είσαι ο expert της παρέας για το Google home :)
Ήθελα να ρωτήσω, τα Google home τα βλέπουν οι εφαρμογές σαν Google cast receivers? Επίσης τα home έχουν Bluetooth transmitter και μπορούν να ενωθούν με bt ηχεία; Αν ναι και στα δύο θα με βόλευε πάρα πολύ!

Ναι τα βλεπουν σαν cast receivers. Ως transmitters δε ξερω, γιατι δεν εχω bluetooth ηχεια. Σιγουρα παντως δουλευει ως bluetooth ηχειο (receiver) το ιδιο. Θα το δοκιμασω και επανελθω ομως :) Αν καταλαβα καλα αυτο που ρωτας, ειναι αν γινεται πχ απο το κινητό να παιξεις καποια μουσικη σε καποιο bluetooth ηχειο, μεσω του home.

Ναι τα βλεπουν σαν cast receivers. Ως transmitters δε ξερω, γιατι δεν εχω bluetooth ηχεια. Σιγουρα παντως δουλευει ως bluetooth ηχειο (receiver) το ιδιο. Θα το δοκιμασω και επανελθω ομως :) Αν καταλαβα καλα αυτο που ρωτας, ειναι αν γινεται πχ απο το κινητό να παιξεις καποια μουσικη σε καποιο bluetooth ηχειο, μεσω του home.
Ακριβώς! Θέλω να δώσω Chromecast functionality σε bt ηχείο

https://www.engadget.com/2017/08/21/google-home-bluetooth-audio/

Βρήκα αυτό σχετικά. Βέβαιως αναφέρεται στο original Google home και όχι στο mini που θα ενδιέφερε εμένα

Last edited by a moderator:
Ναι, βεβαια ολοι αναφερονται στην ανακοινωση που ειχαν κανει για το home ως receiver. Θα το δοκιμασω με κατι BT ακουστικα ;)

Edit: Εχει και το mini ΒΤ, οποτε δε βλεπω γιατι να μην εχουν τις ιδιες λειτουργιες.

"You can also stream Bluetooth audio to it, if you want" τωρα το "from it" παιζεται..

Ναι, βεβαια ολοι αναφερονται στην ανακοινωση που ειχαν κανει για το home ως receiver. Θα το δοκιμασω με κατι BT ακουστικα ;)

Edit: Εχει και το mini ΒΤ, οποτε δε βλεπω γιατι να μην εχουν τις ιδιες λειτουργιες.

"You can also stream Bluetooth audio to it, if you want" τωρα το "from it" παιζεται..

Στο 0:50 που ενεργοποιει το bt pairing mode στο google home, το μηνυμα που βγαζει το app ειναι "go to bluetooth settings on your PHONE or TABLET to connect to google home". Οποτε φοβαμαι οτι δουλευει μονο ως receiver. Περιμενω με ανυπομονησια την δοκιμη με τα bt ακουστικα σου!

https://productforums.google.com/forum/#!topic/googlehome/3luBYV8ATHc

:(

+1 για το echo dot που εχει τη δυνατοτητα pairing με bt speakers

Ναι θα το έγραφα. Παντως δε περιμενω να δουλεψει σαν transmitter. Πως αλλιως θα πουλησει το Home Max αν μπορεις να κανεις τα καλά σου υπαρχοντα ηχεια να δουλεψουν με μονο ενα home mini των 50 δολλαριων..

Ναι θα το έγραφα. Παντως δε περιμενω να δουλεψει σαν transmitter. Πως αλλιως θα πουλησει το Home Max αν μπορεις να κανεις τα καλά σου υπαρχοντα ηχεια να δουλεψουν με μονο ενα home mini των 50 δολλαριων..

μεγαλη κουβεντα αυτη. Πιστευω οτι εχουν θεση και τα δυο. Ειναι κατηγορια προϊοντων που απευθυνεται στο ευρυ κοινο. Μην κρινεις εξ ιδιων και απο το forum εδω που οι πιο πολλοι ειναι "τρελλαμενοι" με ηχο/εικονα. Επισης μην κρινεις απο την κατασταση στην ελλαδα που το διαθεσιμο εισοδημα ειναι φοβερα περιορισμενο. Αν το προβαλλουν ως ενα καλο ηχειο (που δεν αμφιβαλλω οτι θα ειναι) το οποιο εχει εξυπνες δυνατοτητες, πιστευω οτι πολλοι θα σπευσουν να το αγορασουν. Τα sonos π.χ. μοσχοπουλανε και η τιμη τους ειναι καπου εκει γυρω.
Προφανως οι πιο ψαγμενοι που εχουν ηδη ετοιμα ηχοσυστηματα θα ηθελαν κατι με line out. Απο την αλλη ομως, ο πιο ψαγμενος με το ηχοσυστημα μπορει να αγορασει ενα chromecast audio, να το κοτσαρει στο ηχοσυστημα του και τελικα (με προσθετο ομως κοστος) να εχει το επιθυμητο αποτελεσμα.

Ολα γινονται, φτανει αν εχεις να διαθεσεις χρηματα/χρονο :)

Ακριβώς! Θέλω να δώσω Chromecast functionality σε bt ηχείο
Ποιο Bluetooth ηχείο έχεις;
Αφού έχεις xiaomi προϊόντα, τσέκαρες το ai speaker που κυκλοφόρησε;
Νομίζω ότι κάνει ότι και το Google home.

Κακά νεα.. δυστυχώς δε μπορεσα να το κανω να δουλεψει. Μεγαλο μειον οντως για όσους εχουν καλό εξοπλισμό. Το μονο που με απασχολεί ειναι μην "χαντακώνεται" η ποιοτητα με streaming μεσω ΒΤ (αυτο για τους ενθουσιωδεις φυσικά, εγω μια χαρα κανω stream απο το κινητό στο home με ΒΤ). Το μονο που σώζει ελαχιστα την παρτιδα, ειναι πως το home εχει εξαιρετικό ηχο (καλα οκ δε το συγκρινω με sonos φυσικα!)