Smart Home

Και universal τυπου μου κανει αλλα δεν βρησκω....θα ρωτησω την δευτερα και σε κατι μαγαζια που ξερω αλλα δεν νομιζω.

To αλλο πραγμα που ψαχνω ειναι να αντικαταστησω το κινεζικο wifi doorbell που εχω (το οποιο προς το παρον δουλευει αλλα μου κανει κατι νουμερα...) με ενα που να εχει ευρυγωνια καμερα και google home ή IFTTT integration.

Last edited by a moderator:

Καλα που το διαβασα αυτα γιατι το εχω παρατηρησει και εγω τελευταια σπιτι μου. Το τελευταιο ΣΚ ειδικα ημουν ετοιμος
να αρχισω να ξηλωνω το router και να δω τι παιζει. Καθομαι στα αυγα μου και περιμενω update του home και του router

Και εγω μια απο τα ιδια. Εδω και 2 εβδομαδες εχω φαει ολο το internet και δεν εβγαζα ακρη.

Σε ενα TP LINK που εχω, πεφτει το 5GHz WIFI χωρις λογο. Πρεπει να κανω restart το router για να επανελθει. Και ολως τυχαιως, το Chromecast 2 το εχω συνδεσει με την 5GHz.

Αντε να δουμε ποτε θα το φτιαξουν.

Γενικά η ολη κατάσταση smart δεν είναι πολύ smart ακόμα και έχει πολλές παιδικές ασθένειες.

Chromecast που δεν συνδέονται, xiaomi λάμπες που καθυστερούν να ανοίξουν από το κινητό, σενάρια σπαζοκεφαλιά για να δουλέψουν όπως ακριβώς θέλεις και άλλα πολλά.

Αυτά που δουλεύουν απροβληματιστα είναι τα yeelight και philips ceiling lights που έχουν remote control και τα xiaomi night light (που είναι άψογα, το αντίστοιχο yeelight ανάβει πάντα ακόμα και αν έχει φως, τσάμπα μπαταρία..) και γενικά όλες οι λάμπες εκτός από τις E27 που δεν είναι ότι καλύτερο και από φωτεινότητα και από χειρισμό (δεν έχουν remote)

https://gearbest.app.link/G7C2yjztKJ

https://gearbest.app.link/4y99bxCtKJ

Έχω πάρει όλες τις desktop lamp και είναι όλες πολύ καλές, μόνο η xiaomi bedside lamp μου λείπει και η candela είναι στον δρόμο.

Εκεί που έπαιζε μια χαρά το spotify app, πλέον δεν μου εμφανίζει τα ηχεία μου και μπορώ να κάνω stream μόνο με το screen mirror (μετάδοση). Γνωρίζει κανείς πως να το διορθώσω; στο Google home ολα είναι οκ.

Untitled.png

Re: Απάντηση: SmartThings

Philips hue και ξερό ψωμί. Κανένα πρόβλημα χρόνια τώρα (5 λάμπες και πρόσφατα 4 διακόπτες).
Συμφωνώ. Απροβλημάτιστη λειτουργία από λάμπες και motion sensors

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Philips hue και ξερό ψωμί. Κανένα πρόβλημα χρόνια τώρα (5 λάμπες και πρόσφατα 4 διακόπτες).
Πολλά λεφτά και δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω. Τα ίδια πράγματα κάνουν και οι xiaomi με το 1/4 της τιμής των hue, και νομίζω δεν έχουν remote control και τόση γκάμα προϊόντων. Ο προγραμματισμός όμως (ειδικά αν δεν έχεις χρόνο να το ψάξεις ή προτιμάς να κάνεις κάτι άλλο στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο) ειναι ένα θέμα.

Στην αρχή αγόρασα αισθητήρες και λάμπες αλλά για να βρεις τα κατάλληλα σενάρια είναι ένα θέμα.. Πήρα τα xiaomi night light, ήθελα να μην με τυφλώνει/ξυπνάει το φως το βράδυ και να τριγυρνάς στο σπίτι άνετα. Και τελείωσε εκεί το θέμα.

Τα έξυπνα σπίτια μπορούν να υπάρξουν και μάλιστα υπάρχουν χρόνια τώρα. Απλά δεν είναι τσαμπέ toys με λαμπίτσες και applications.....

Θέλει καλό "χώσιμο" . Touch panels στους τοίχους, ηλεκτρολογικούς πίνακες με ρελέδες και ντίμερς μέσα , όλες οι καλωδιώσεις να πηγαίνουν ΑΥΤΟΝΟΜΑ στον πίνακα (όχι το κλασσικό μια γραμμή να περιλαμβάνει όλη την κουζίνα) κλπ κλπ κλπ

Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

Πολλά λεφτά και δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω. Τα ίδια πράγματα κάνουν και οι xiaomi με το 1/4 της τιμής των hue, και νομίζω δεν έχουν remote control και τόση γκάμα προϊόντων. Ο προγραμματισμός όμως (ειδικά αν δεν έχεις χρόνο να το ψάξεις ή προτιμάς να κάνεις κάτι άλλο στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο) ειναι ένα θέμα.

Στην αρχή αγόρασα αισθητήρες και λάμπες αλλά για να βρεις τα κατάλληλα σενάρια είναι ένα θέμα.. Πήρα τα xiaomi night light, ήθελα να μην με τυφλώνει/ξυπνάει το φως το βράδυ και να τριγυρνάς στο σπίτι άνετα. Και τελείωσε εκεί το θέμα.

Προσφέρουν αξιοπιστία και απλότητα, κάτι απαραίτητο αν μιλάμε για home appliances.
Και φυσικά άριστη συνδεσιμότητα με όλες τις smart πλατφόρμες.

Τα έξυπνα σπίτια μπορούν να υπάρξουν και μάλιστα υπάρχουν χρόνια τώρα. Απλά δεν είναι τσαμπέ toys με λαμπίτσες και applications.....

Θέλει καλό "χώσιμο" . Touch panels στους τοίχους, ηλεκτρολογικούς πίνακες με ρελέδες και ντίμερς μέσα , όλες οι καλωδιώσεις να πηγαίνουν ΑΥΤΟΝΟΜΑ στον πίνακα (όχι το κλασσικό μια γραμμή να περιλαμβάνει όλη την κουζίνα) κλπ κλπ κλπ
Αν κάποιος έχει άπειρο χρόνο και του άρεσει να παιδευετε με τέτοια με την xiaomi και άλλες μάρκες μπορεί να κάνει πολλά από αυτά πού κάνουν άλλοι με πολύ περισσότερα χρήματα.

Απλά στο ένα πληρώνεις παραπάνω για να μην ασχοληθείς.

Προσφέρουν αξιοπιστία και απλότητα, κάτι απαραίτητο αν μιλάμε για home appliances.
Και φυσικά άριστη συνδεσιμότητα με όλες τις smart πλατφόρμες.
Μα και τα xiaomi είναι αξιόπιστα πχ ο αισθητήρας δουλεύει πάντα. Το θέμα δεν είναι η αξιοπιστία αλλά να φτιάξεις το κατάλληλο σενάριο.

Πχ με λιγότερα από 40 με αυτό
(απαιτεί και αγορά κατάλληλης πρίζας)

found a very interesting good in Gearbest:Xiaomi Mi Home Air Conditioner Companion APP Control Sleeping Mode with WiFi ZigBee Technology https://gearbest.app.link/UgqCkmUvKJ

Ελέγχεις το air conditioner απομακρυσμενα και βλέπεις και την κατανάλωση ρεύματος ανά πάσα στιγμή.

Για να πάρεις ένα smart air-condition πρέπει να πας στα 1000+ ενώ σε δυνατότητες ψύξης θέρμανσης το κλιματιστικό είναι ίδιο με ένα των 500 .

Βάζεις και ένα τέτοιο

found a very interesting good in Gearbest:Xiaomi Temperature Humidity Monitor https://gearbest.app.link/5yC8uxlwKJ

Και του λες όταν πέφτει στους 19 βαθμούς να ανοίγει το air condition, να κλείνει ή ότι άλλο θέλεις..

Μερικά screen shot

fc3e795ab4a9b7074822ba4a85bfca2b.jpg

ειναι συνηθως υλοποιησεις μια εταιριας οικοσυστημα και ναι υπαρχει προσπαθεια χρονια σχεδον απο τοτε που θυμαμε να ξεκινω την δουλεια (ηλεκτρολογος) υπηρχαν αλλα οντως το κοστος ξεφευγε κατα πολυ γιατι το κομματι της εγκαταστασης απαιτουσε πολυ δουλεια και να γινει εξαρχης σε ενα νεοχτιστο σπιτι.Οσα χρονια δουλευω και τις "καλες" εποχες εκανα 2 'η 3 εγκαταστασεις σε γερα πορτοφολια βεβαια.Η μαγεια του σημερα ειναι πως η εξυπνη εγκατασταση ειναι σχεδον φορητη,φτηνη και γρηγορη με τις παιδικες τις βεβαια ασθενειες αλλα εχω την προσδοκια οτι θα στρωσει σιγα σιγα.

Λύσεις υπάρχουν γισ όλους, είτε είναι xiaomi, είτε nest κοκ.

Ο καθείς επιλέγει Αυτό.που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Εγώ πχ δεν.θελω να έχω 3 διαφορετικά hub καρφωμένα. Θέλω ενα και να συνδέονται όλα εκεί. Άλλος δεν έχει πρόβλημα.

Όπως βολευόμαστε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

Μα και τα xiaomi είναι αξιόπιστα πχ ο αισθητήρας δουλεύει πάντα. Το θέμα δεν είναι η αξιοπιστία αλλά να φτιάξεις το κατάλληλο σενάριο.

found a very interesting good in Gearbest:Xiaomi Mi Home Air Conditioner Companion APP Control Sleeping Mode with WiFi ZigBee Technology https://gearbest.app.link/UgqCkmUvKJ

Ελέγχεις το air conditioner απομακρυσμενα και βλέπεις και την κατανάλωση ρεύματος ανά πάσα στιγμή.

Για να πάρεις ένα smart air-condition πρέπει να πας στα 1000+ ενώ σε δυνατότητες ψύξης θέρμανσης το κλιματιστικό είναι ίδιο με ένα των 500 .

Βάζεις και ένα τέτοιο

found a very interesting good in Gearbest:Xiaomi Temperature Humidity Monitor https://gearbest.app.link/5yC8uxlwKJ

Και του λες όταν πέφτει στους 19 βαθμούς να ανοίγει το air condition, να κλείνει ή ότι άλλο θέλεις..

η πλακα ειναι οτι υπαρχει ακομα πιο φτηνη λυση.Sonoff που στην ουσια ειναι ενα ESP8266 παιρνει αισθητηρα θερμοκρασιας και μετραει και καταναλωση με δικια του εφαρμογη συμβατη με google home....To θεμα ομως ειναι αυτο,ειναι ολα πλεον τοσο φτηνα και ευκολα που μπορει ο καθενας :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

Βάζεις και ένα τέτοιο

Μέρος της αξιοπιστίας πάντως είναι και η σταθερότητα (πχ όχι ξαφνικά disconnects) αλλα και η ασφάλεια (κρυπτογράφηση κλπ) που ειδικά για το τελευταίο δεν εμπιστεύομαι καθόλου τα κινεζικα.
Όσο για τον χειρισμό A/C έχει βγάλει και η Tado ένα εξαιρετικό module

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

Μέρος της αξιοπιστίας πάντως είναι και η σταθερότητα (πχ όχι ξαφνικά disconnects) αλλα και η ασφάλεια (κρυπτογράφηση κλπ) που ειδικά για το τελευταίο δεν εμπιστεύομαι καθόλου τα κινεζικα.
Μπράβο Τάκη ωραία λύση

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

Η tado βγάζει όντως εξαιρετικά προϊόντα αλλά από τιμές μας τα χαλάει.

Τι παραπανω (που χρειάζομαστε) θα κάνει πχ από τον xiaomi των 22 ?

Όσο για την κρυπτογραφηση.. το να μου ανοίξει/κλείσει κάποιος το κλιματιστικό ή τα φώτα για πλάκα δεν με απασχολεί καθόλου.

Τέλος σχεδόν όλα κινέζικα είναι (ίσως και τα tado) αφου εκεί φτιάχνονται.
Και αφού φτιάχνονται εκεί παίρνουν/αντιγράφουν την τεχνογνωσία και κυκλοφορούν προϊόντα ισάξια με άλλες αναπτυγμένες χώρες. Το oneplus 5t δεν έχει πολλά να ζηλέψει από ένα iPhone ή ενα καλό android (Samsung) και κοστίζει αρκετά λιγότερο, αν και όσο πάει αυξάνει την τιμή του και θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη..

Οι Κινέζοι φτιάχνουν πολύ καλά προϊόντα, φτιάχνουν όμως και πολύ άχρηστα ή κακοφτιαγμενα προϊόντα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

Η tado βγάζει όντως εξαιρετικά προϊόντα αλλά από τιμές μας τα χαλάει.

Τι παραπανω θα κάνει πχ από τον xiaomi των 22 ?

Όσο για την κρυπτογραφηση.. το να μου ανοίξει/κλείσει κάποιος το κλιματιστικό ή τα φώτα για πλάκα δεν με απασχολεί καθόλου.

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα της ασφαλειας. Μπορούν πχ hackers να χρησιμοποιούν τις "έξυπνες" συσκευές σου ώστε να κάνουν DDoS attacks καπου αλλου.
Ακόμα χειρότερα να να βρουν πίσω πορτα στο δίκτυο σου και πλέον να κινδυνεύουν τα δεδομένα σου ή να πάρουν έλεγχο των καμερων σου και να βλέπουν τι γίνεται σπίτι σου.
Έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε επώνυμες εταιρίες που χρησιμοποιούν αξιόπιστα πρωτόκολλα (πχ Zigbee).

Το συγκεκριμενο της tado το θεωρω και εγω υπερβολικα ακριβο για αυτα που προσφερει. Στους θερμοστατες, επειδη και ο ανταγωνισμος ειναι αρκετα ακριβος, δεν φαινεται χαοτικη διαφορα τιμης.

Κατι που δεν μου αρεσει στις λαμπες της xiaomi ειναι κατι που πιθανως αλλος μπορει να λατρευει. Δεν ειναι αντικειμενικα κακο, αλλα ειναι κατι που πρεπει να εχουμε υποψιν μας. Επειδη οι yeelight δουλευουν αυτονομα, κανει καθε μια ξεχωριστα ζευξη με το wifi access point/router. Απο ενα σημειο και μετα βαζε-βαζε smart home συσκευες αρχιζει και "βαραινει" η κατασταση στο wifi. Δεν μιλαω για λογους "υγειας", αλλα καθαρα τεχνικα και ποσες συσκευες αντεχει το AP. Αρχιζω να εκτιμω την philips hue bridge, η οποια, αν θυμαμαι καλα, μπορει να συνδεθει ενσυρματα.

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα της ασφαλειας. Μπορούν πχ hackers να χρησιμοποιούν τις "έξυπνες" συσκευές σου ώστε να κάνουν DDoS attacks καπου αλλου.
Ακόμα χειρότερα να να βρουν πίσω πορτα στο δίκτυο σου και πλέον να κινδυνεύουν τα δεδομένα σου ή να πάρουν έλεγχο των καμερων σου και να βλέπουν τι γίνεται σπίτι σου.
Έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε επώνυμες εταιρίες που χρησιμοποιούν αξιόπιστα πρωτόκολλα (πχ Zigbee).

Zigbee χρησιμοποιεί και η xiaomi.

Και η xiaomi επώνυμη είναι δεν είναι μικρή.

Το συγκεκριμενο της tado το θεωρω και εγω υπερβολικα ακριβο για αυτα που προσφερει. Στους θερμοστατες, επειδη και ο ανταγωνισμος ειναι αρκετα ακριβος, δεν φαινεται χαοτικη διαφορα τιμης.

Κατι που δεν μου αρεσει στις λαμπες της xiaomi ειναι κατι που πιθανως αλλος μπορει να λατρευει. Δεν ειναι αντικειμενικα κακο, αλλα ειναι κατι που πρεπει να εχουμε υποψιν μας. Επειδη οι yeelight δουλευουν αυτονομα, κανει καθε μια ξεχωριστα ζευξη με το wifi access point/router. Απο ενα σημειο και μετα βαζε-βαζε smart home συσκευες αρχιζει και "βαραινει" η κατασταση στο wifi. Δεν μιλαω για λογους "υγειας", αλλα καθαρα τεχνικα και ποσες συσκευες αντεχει το AP. Αρχιζω να εκτιμω την philips hue bridge, η οποια, αν θυμαμαι καλα, μπορει να συνδεθει ενσυρματα.
Τώρα που το σκέφτομαι, ισως γιαυτό το λόγο τώρα το γυρνάνε σε Bluetooth..

https://youtu.be/q-VYxZtR-Dg

Zigbee χρησιμοποιεί και η xiaomi.

Και η xiaomi επώνυμη είναι δεν είναι μικρή.

Δεν αντιλέγω, δεν έχω άποψη για την xiaomi, απλα είμαι επιφυλακτικός με τις κινεζικες εταιρίες γιατί στο παρελθόν είχαν βρει backdoors σε κινεζικα ρουτερ της ΖΤΕ (σαν αυτά που μοιράζει ο ΟΤΕ) που προοριζόταν για την Κινεζικη κυβέρνηση!

Το συγκεκριμενο της tado το θεωρω και εγω υπερβολικα ακριβο για αυτα που προσφέρει.
.
Τώρα πρόσεξα την τιμή, είναι όντως αδικαιολόγητα ακριβό.