SMSL D-6s: Διαφάνεια vs "Χρωματισμός" στα High-End DAC

Λοιπόν παιδιά ζητώ συγγνώμη, το AI μου είχε κάνει hijack τον υπολογιστή και έγραφε μόνο του τα posts μου!

Πλάκα κάνω φυσικά, ήταν ένα πείραμα που έκανα για να δω αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές.

Από εδώ και πέρα, θα το χρησιμοποιήσω μόνο αν χρειαστώ κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο σε τεχνικά θέματα που δε γνωρίζω.

Δεν αναφέρεται στο λύκο. Θέλει να σου πει ότι οι χρήστες του φόρουμ είναι οι άλλοι βοσκοί.
OK πραγματικά όμως κάποιες φορές πίστευα ότι υπάρχει «λύκος».

Λέτε αυτό το DAC:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

να παίζει όπως το SMSL D-6s? :)

OK πραγματικά όμως κάποιες φορές πίστευα ότι υπάρχει «λύκος».

Λέτε αυτό το DAC:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

να παίζει όπως το SMSL D-6s? :)
Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Amir και ΣΙΑ, σίγουρα.

Πλάκα κάνω φυσικά, ήταν ένα πείραμα που έκανα για να δω αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές.

Καταφερες ομως να αποδειξεις δυο πραγματα:
Εχεις πολυ χρονο για σκοτωμα και
Δεν εισαι βεβαιος για τις επιλογες σου....

Και οι αντιδράσεις πείραμα επάνω στο πείραμα σου ήταν. 😉

Λοιπόν παιδιά ζητώ συγγνώμη, το AI μου είχε κάνει hijack τον υπολογιστή και έγραφε μόνο του τα posts μου!

Από εδώ και πέρα, θα το χρησιμοποιήσω μόνο αν χρειαστώ κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο σε τεχνικά θέματα που δε γνωρίζω.

Μάλιστα. Κάτι φιλικό. Αντί για το.... χα χα χα παιδιά έκανα ένα πείραμα, που ακούγεται εκτός των άλλων και πολύ παιδιάστικο, ίσως θα ήταν καλύτερα να πεις κάτι του τύπου.... παιδιά δεν συμφωνώ, αλλά θα ήθελα να διερευνήσω και την δική σας οπτική. Που να πάνω να ακούσω δύο-τρία DAC που κοστίζουν από Χ έως Υ Ευρώ. Τι θεωρείτε ότι θα πρέπει να προσέξω κτλ κτλ. Να το "γυρίσεις" δηλαδή με αυτό τον τρόπο για να "σώσεις" ή να διαφυλλάξεις τον εγωισμό σου και χωρίς να φανεί ότι κοροϊδεύεις τον κόσμο. Αποφεύγεις και τον... βοσκό με τον λύκο...

Μάλιστα. Κάτι φιλικό. Αντί για το.... χα χα χα παιδιά έκανα ένα πείραμα, που ακούγεται εκτός των άλλων και πολύ παιδιάστικο, ίσως θα ήταν καλύτερα να πεις κάτι του τύπου.... παιδιά δεν συμφωνώ, αλλά θα ήθελα να διερευνήσω και την δική σας οπτική. Που να πάνω να ακούσω δύο-τρία DAC που κοστίζουν από Χ έως Υ Ευρώ. Τι θεωρείτε ότι θα πρέπει να προσέξω κτλ κτλ. Να το "γυρίσεις" δηλαδή με αυτό τον τρόπο για να "σώσεις" ή να διαφυλλάξεις τον εγωισμό σου και χωρίς να φανεί ότι κοροϊδεύεις τον κόσμο. Αποφεύγεις και τον... βοσκό με τον λύκο...
Δεν κορόιδεψα κανέναν, ήθελα να σχηματίσω μια άποψη κάνοντας αντίλογο μεταξύ του ΑΙ ως απόλυτο οπαδό τον μετρήσεων -το χρησιμοποίηση αναπόφευκτα διότι δεν έχω τεχνικές γνώσεις- και των έμπειρων ακροατών εδώ στο forum.

Η προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή, από τα γραφόμενα όλων των πλευρών, χρηστών avclub, subjective reviewers στο internet, μετρήσεις AMIR & ΣΙΑ και τη δική μου μικρή εμπειρία σε budget συστήματα κυρίως ακουστικών, είναι ότι οι μετρήσεις αποτελούν ξεκάθαρα τη βάση στην αξιολόγηση ενός DAC. Μετά, πάμε και στην ακρόαση. Το αυτί μας, σε μια ακρόαση λίγων λεπτών μπορεί εύκολα να μας «ξεγελάσει». Εξάλλου αν πληρώσω 1.000€+ για ένα DAC, εγώ προσωπικά απαιτώ και κορυφαίο egineering.

• Like
Reactions: Ge0rge
Δεν κορόιδεψα κανέναν, ήθελα να σχηματίσω μια άποψη κάνοντας αντίλογο μεταξύ του ΑΙ ως απόλυτο οπαδό τον μετρήσεων -το χρησιμοποίηση αναπόφευκτα διότι δεν έχω τεχνικές γνώσεις- και των έμπειρων ακροατών εδώ στο forum.

Η προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή, από τα γραφόμενα όλων των πλευρών, χρηστών avclub, subjective reviewers στο internet, μετρήσεις AMIR & ΣΙΑ και τη δική μου μικρή εμπειρία σε budget συστήματα κυρίως ακουστικών, είναι ότι οι μετρήσεις αποτελούν ξεκάθαρα τη βάση στην αξιολόγηση ενός DAC. Μετά, πάμε και στην ακρόαση. Το αυτί μας, σε μια ακρόαση λίγων λεπτών μπορεί εύκολα να μας «ξεγελάσει». Εξάλλου αν πληρώσω 1.000€+ για ένα DAC, εγώ προσωπικά απαιτώ και κορυφαίο egineering.

Εγώ απλά έγραψα φιλικά την γνώμη μου, εσύ αποφασίζεις. Καλή συνέχεια

Σε ολες τις συγκρισεις απαιτειται εξοικειωση για να δημιουργηθουν μακροχρονια patterns/ κοινοι παραγοντες για το πως ακουγεται το συστημα στον εγκεφαλο μας υπο διαφορετικες συνθηκες. Γι αυτο και διαφορα blind test σε περιορισμενο χρονο σε αγνωστα συστηματα δινουν διφορουμενα αποτελεσματα. Θελει ησυχο περιβαλλον και χαλαρο καθως και παρατεταμενη ακροαση. Εαν η αλλαγη που καναμε μας κανει να θελουμε να ακουσουμε μουσικη περισσοτερο, πιο δυνατα, πιο ευχαριστα, αισθανομαστε λιγοτερη κοπωση, τοτε αυτη ειναι η αποδειξη οτι κατι ειναι καλυτερο απο κατι αλλο.

Ποιός είπε ότι το AI είναι οπαδός των μετρήσεων?
Κοίτα από που παίρνει πληροφορίες, από Forums. Κάποιος είπε κάτι, το πήρε το AI, το αναπαράγει και μετά τι. Ευαγγέλιο?

Ερώτηση:
What is the best way to choose an audio DAC, measurements or auditioning?

AI Overview

The best way to choose an audio DAC is a
hybrid approach: using measurements to narrow down candidates based on technical transparency, followed by auditioning to match the sound signature to your personal preference. Modern, well-engineered DACs often exhibit similar, high-fidelity performance, meaning many choices will be audibly identical, making feature set and build quality equally important factors.
Reddit +4

The Role of Measurements
Measurements are essential for verifying technical accuracy, ensuring the device is "transparent" (meaning it does not add audible noise or distortion).
Reddit +4
  • Key Metrics: Focus on low Total Harmonic Distortion (THD < 0.001%), high Signal-to-Noise Ratio (SNR > 110 dB), and high Dynamic Range (DNR > 120 dB).
  • Diminishing Returns: Most DACs, even those priced under $100–$200, hit "audible transparency". Beyond this point, higher prices usually reflect better build quality, features, or brand reputation rather than better sound.
  • Purpose: Use measurements to eliminate poorly designed equipment.
    Audiophile Style +4

The Role of Auditioning
Auditioning is necessary because numerical measurements do not fully capture how a device sounds to a human, nor do they account for personal taste.
The HEADPHONE Community +1
  • System Synergy: Auditioning helps determine how the DAC pairs with your existing amplifier and speakers/headphones.
  • Subjective Preference: Listeners may prefer the specific "flavor" of a particular DAC (e.g., R-2R ladders for a more analog, "warm" sound vs. Delta-Sigma for "neutral/detailed" sound).
  • Level Matching: Proper auditing requires strict level-matched A/B testing, as humans are sensitive to volume differences, which can cause false positives.
    Reddit +4

Summary: A Balanced Approach
  1. Define Requirements: Determine needed features (USB, balanced outputs, headphone amplifier) and budget.
  2. Filter by Measurements: Use trusted reviews (like Audio Science Review or SoundStage!) to find DACs that measure as transparently as possible within your budget.
  3. Audition (If Possible): Test the top contenders with your own music and equipment to check for subjective preference.
  4. Prioritize Quality of Life: If you cannot hear a difference (which is common), choose based on build quality, reliability, form factor, and brand reputation.
    HifiGuides Forums +6

• Like
Reactions: artheo

Εγώ έχω να σου πω ότι δεν αμφιβάλλω πως η πρόθεσή σου είναι η αναζήτηση στο χόμπι.

Αλλά κορυφαίο engineering, τουλάχιστον από πλευράς σύνθεσης parts στα 1000€, είναι κομματάκι όνειρο θερινής νυκτός. VFM σίγουρα υπάρχει και εξέλιξη, και άλματα έχουν γίνει σε σχέση με το παρελθόν. Όμως συνήθως το κορυφαίο engineering έρχεται και με pricing αντίστοιχο και από κει και πέρα, πάντα από τα πάνω προς τα κάτω περνάει. Γι' αυτό το λένε trickle down technology.

Τώρα για τον τύπο που μετρούσε καλώδια ρεύματος συνδεμένα μόνο στο ένα άκρο, θα σου πρότεινα να φιλτράρεις πολύ προσεκτικά αυτά που παρουσιάζει ως «επιστημονική αλήθεια».

Κοινώς μας κοροϊδέψες. Καλη συνέχεια.

Προς έκπληξή μου είδα κι εγώ που χρησιμοποιώ Google AI plus ότι οι απαντήσεις που δίνει εξαρτώνται από τον τρόπο που ρωτάς και πώς το «κατευθύνεις» με τις επόμενες ερωτήσεις!

Προσωπικά, θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που γράφει το ΑΙ στο post του Ge0rge.

Λάθος νήμα:)
Ορίστε, σου έβγαλε παραμορφωτη τον Ongaku η ΑΙ, (και ο φίλος φυσικά😁), πείραμα έκανε το παιδί...
Το έχω πει ότι αυτή η ΑΙ έχει καταστρέψει κόσμο, και όσο πιο πολύ την παίρνουν σοβαρά οι (ακροάτες) τόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα για το χόμπι μας...
Να περιμένεις από την ΑΙ και τον Amir να αγοράσεις μηχανήματα σε ακούς μουσική...
Θα αλλάξω κλάδο, αλλά που να το γυρίσω άραγε..😁

Τα καλά AI (τα επί πληρωμή, με thinking ενεργοποιημένο, μόνο αυτά είναι πρακτικά χρήσιμα) αν τους δώσεις το σωστό prompt θα σου δώσουν σωστή απάντηση.

Παράδειγμα από Gemini Pro 3:

1772528747838.png

• Like
Reactions: milaber22