Snapshots-Still lifes

Η μακαρονάδα θέλει καλύτερο στυλάρισμα. Δοκίμασε αντί φέτες ντομάτας να βάλεις ντοματίνια κομμένα στη μέση ή και ολόκληρα.
Α, οι λήψεις να είναι πιό κάθετες, περίπου κατόψεις.

Πείνασα τώρα!!!..................:argh:

Η μακαρονάδα θέλει καλύτερο στυλάρισμα. Δοκίμασε αντί φέτες ντομάτας να βάλεις ντοματίνια κομμένα στη μέση ή και ολόκληρα.
...
Πείνασα τώρα!!!..................:argh:

[spam]
Βασίλη... μαζί πεινάσαμε!
Είσαι για καμμιά πίτσα;

Στούς δυσανασχετήσαντες, δέν κερνάμε πίτσα!
[/spam]

Re: Απάντηση: Snapshots-Still lifes

Θα το δοκιμάσω στις επόμενες!
Το στυλάρισμα είναι σε όλες λίγο πρόχειρο καθώς δεν έγινε επι τούτου, αλλά επι της ευκαιρίας βγάλαμε και την φωτογραφία! Η μακαρονάδα είχε και λίγο υγρό στο πλάι που δεν μου άρεσε.

Αυτό που λές για το κάθετο δεν το είχα σκεφτεί νόμιζα έπρεπε πιο πλάγια. Μου είναι μάλιστα πιο εύκολο να την κάνω κάθετα γιατί δεν χρειάζεται να κρύβω το φόντο...

Σήμερα είμασταν όλη μέρα βόλτα με τα ποδήλατα οπότε την βγάλαμε με κάτι σάντουιτς που κάναμε απο το πρωί, αλλά αύριο μεθάυριο που θα ξαναμαγειρέψω θα δοκιμάσω ξανά!

Άαα απο προοπτική τί σου λέει?
Με τον 50αρη τις βγάζω, να δοκιμάσω με τον 20αρη απο κοντά ή με τον 135 και πιο μακριά?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Snapshots-Still lifes

Θα το δοκιμάσω στις επόμενες!
Το στυλάρισμα είναι σε όλες λίγο πρόχειρο καθώς δεν έγινε επι τούτου, αλλά επι της ευκαιρίας βγάλαμε και την φωτογραφία! Η μακαρονάδα είχε και λίγο υγρό στο πλάι που δεν μου άρεσε.

Αυτό που λές για το κάθετο δεν το είχα σκεφτεί νόμιζα έπρεπε πιο πλάγια. Μου είναι μάλιστα πιο εύκολο να την κάνω κάθετα γιατί δεν χρειάζεται να κρύβω το φόντο...

Σήμερα είμασταν όλη μέρα βόλτα με τα ποδήλατα οπότε την βγάλαμε με κάτι σάντουιτς που κάναμε απο το πρωί, αλλά αύριο μεθάυριο που θα ξαναμαγειρέψω θα δοκιμάσω ξανά!

Άαα απο προοπτική τί σου λέει?
Με τον 50αρη τις βγάζω, να δοκιμάσω με τον 20αρη απο κοντά ή με τον 135 και πιο μακριά?

Με τον 50άρη καλύτερα που είναι ελαφρώς τελέ στην K20D.
Eάν σε παίρνει με τον 135 δοκίμασε.

Δεν εννοώ εντελώς κάτοψη, απλώς μια πιό κάθετη λήψη

πια απο τις δυο απο αποψη φωτισμου?

p7076173a.jpg

p7076122a.jpg

Μια παρατήρηση/συμβουλή: :grandpa:
Τα ρολόγια δείχνουν πάντα καλύτερα στις 10:10:30' (Δέκα & δέκα και 30 sec)

Μου αρεσει η δευτερη... στην πρωτη, νομιζω, οι σκιασεις δεν αποδιδουν/αποκρυπτουν σωστα, οσα πρεπει. Γενικα μου δινει την εντυπωση κακοφωτισμενης ληψης.

Αυο που λεει ο Billy για την ωρα, ειναι σωστο...καπου ειχα διαβασει οτι οταν οι δεικτες δειχνουν 10 και 10 σχηματιζουν κατι σαν χαμογελο, που προσθετει στη διαφημιση θετικα...

ναι για την ωρα το σκεφτικα και εγω μετα, αλλα δεν ξερω πως σταματανε:))
η δευτερη μου φαινεται πιο σωστη , αλλα η πρωτη πιο μυστιρια....

Νέες δοκιμές με τις συμβουλές του Billy. Δυστηχώς κόπηκε λίγο το πιάτο αφού δεν μπορώ να πάω πιο ψηλά...

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα με Τόνο και ελιές
4777864431_b9fa774632_b.jpg

Ομελέτα με φρέσκα μυρωδικά τυλιγμένη σε τορτίγια

4777864141_b3ee3b4655_b.jpg

Ταλαντεύομαι μεταξύ του να κάνω το blog με τις συνταγές και του να αρχίσω να στέλνω σε micro stock. Αλλά θα γινόντουσαν αποδεκτές αυτές?

Ισως να εβαζες το πιατο πανω σε ενα σκαμπο ή ποιο χαμηλο τραπεζι .
Επισης νομιζω οτι το σκουρο πιατο δεν κολακευει το προιον .
Δοκιμασε καποιο με εντονο χρωμα κιτρινο η πρασινο , επισης νομιζω
οτι ηθελε λιγο αλατι το φαγητο -bye-

Και μείωσε τις μερίδες.

Το gourmet "πουλάει" πιο εύκολα.....-bye-

edit. Βιάστηκα. Το ξανασχολιάσατε και το είχα ξεχάσει...

Last edited:
Μα άν τις μειώσω, πώς θα χορτάσω? Το φαί μου είναι!!! χεχε

Επι το έργον, απο το κινητό του συγκάτοικου.

attachment.php

Attachments

• photo.jpg
    photo.jpg
    62.1 KB · Views: 110
Last edited:
Alex για τα microstock θέλεις λίγο καλύτερο φωτισμό (πιό θερμό και χωρίς σκιές). Το καλύτερο είναι σκιερό μπαλκόνι κι εσύ από την μέσα μεριά για να μην ρίχνεις σκιές, αν μπορείς χρησιμοποίησε και ανακλαστήρα για να μην έχεις σκια από την μέσα μεριά( τα σκίαστρα για τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων είναι μια χαρά :-)). Στο καδράρισμα σου, διάφορες εκδοχές: πιό ανοιχτό, στον άξονα του πιάτου, πιό κλειστό - closeup στο φαϊ , το περίγραμμα του πιάτου να μην φαίνεται κ.λ.π.
Τράβα πολλές πιθανές εκδοχές, και μετά ξεσκαρτάρισε όσες δεν είναι του γούστου σου...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Snapshots-Still lifes

Για εξηγα το λιγο αυτο γιατι δεν το πιανω.

Σε όλες τις διαφημίσεις ρολογιών, η ώρα που δείχνουν είναι 10:10 και 30" γιατί σχηματίζεται κάτι σαν ανθρωπάκι(πρόσωπο) που γελάει και προδιαθέτει θετικά τον καταναλωτή. Σε άλλες περιπτώσεις, είτε φαίνεται λυπημένο (πχ 8:20) είτε έτοιμο να "τρυπήσει" κάτι (12:00).

Paul, η δεύτερη έχει πιο ήπιες, μαλακές σκιές.

Μια ιδέα: Γιατί να μην έχει καθόλου σκιές;

Alex,οι μερίδες σου είναι λίγο παραπάνω πλούσιες από όσο θα επέτρεπαν τα χρώματα της ελιάς, του τόνου και της ντομάτας να αναδειχθούν.

Επίσης, νομίζω ότι το λευκό πιάτο θα αναδείκνυε τα υλικά περισσότερο, και ίσως έκανε και μικρές, σκούρες αντανακλάσεις στα σκαλίσματα,στις καμπύλες που διαμορφώνονται, ακόμα και με τις σκιές του ίδιου του φαγητού.

Θα προτιμούσα να φαίνεται κάποιο συνοδευτικό κρασί με το ανάλογο ποτήρι στο πλάι του πιάτου, όχι ολόκληρο, έτσι για να υπονοεί κάποιο special occasion.

μιας και λεμε για φαι

ενα κοματι τουρτας απο μια εξοδο προχθεσινη σε Γερμανικο καφε.... :FSGSFGS4:

παιδες δεν ασχολουμαι πλεον με επεξεργασιες φωτισμους και τα λοιπα ...

οτι συμπιεστει για να μπει εδω ....

μια ερωτηση ; ασχετη γιατι οσες φωτος τις μικραινω δηλ, συμπιεζω για να μπουν εδω

βγαινουν εδω σκοτεινες ελαφρως ;;;

τοσο κακο παθαινουν;;

Attachments

• TOURTA--.jpg
    TOURTA--.jpg
    56.7 KB · Views: 47