ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ INFOCUS IN72

spyridy

AVClub Enthusiast
5 September 2007
1,130
Γλυφάδα
απο το περασμένο ΣΚ έχω σοβαρότατο πρόβλημα με τον προβολέα μου INFOCUS IN72. Τον είχα αγοράσει απο τη Laserland το πάσχα του 2006 και εκτοτε δούλευαν όλα ρολόι.

Αυτό που μου παρουσίασε το ΣΚ ίναι το εξής:

Ο προβολέας ανάβει απο το τηλεκοντρόλ, μετά απο λίγο εμφανίζει το σήμα της infocus με το πορτοκαλοκίτρινο background στο πανί, και μετά... κολλάει εκεί! Κι όταν λέω "κολλάει" εννοώ οτι δεν αποκρίνεται σε κανένα πάτημα πλήκτρου είτε απο το τηλεχειριστήριο είτε απο πάτημα κουμπιού στον προβολέα πάνω! ΚΑΝΕΝΑ πλήκτρο ή κουμπί δεν κάνει τίποτα. Η μόνη λύση είναι να τραβήξεις το καλώδιο του ρεύματος :HTEHETH63: και μετα πάλι τα ίδια!

Ακόμα κι αν τον ανοίξω πατώντας το κουμπί πάνω στον προβολέα, αντί της χρήσης του τ/χ πάλι τα ίδια!

Τι κάνω ρε παιδιά??? έχω φρικάρει, κι όχι τπτ άλλο, δεν είμαι για αγορά νέου προβολέα αυτή την περίοδο μιας και πρόσφατα μάθαμε οτι η σύζυγος θα φέρει στον κόσμο τον απόγονο (:award:), οπότε δεν είμαστε για μεγάλα έξοδα αυτή την περίοδο! :ADFAD2:

Βοηθήστε με όποιοι μπορείτε σας παρακαλώ
Γιάννης :bang:

Μια ιδεα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι να αναβαθμισεις το firmware του μεσα απο την σελιδα της Infocus το κατεβαζεις και διαβαζεις τις οδηγιες του. Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ξεκολησει.

http://www.infocus.com/support/Products/Projectors/IN72.aspx

Το εχω κανει και εγω πολυ εκολα στον 4805 που ειχα ποιο παλια.

Εφοσον δεν σου αναβει κανενα λαμπακι για καποια λαμπα ή δισδυλειτουργια γενικα μαλλον υποπτευομαι οτι φταει το software του μηχανηματος χωρις να βαλω το χερι μου στην φωτια.

Αλλη λυση ειναι να παρεις την αντιπροσωπια και να τους εξηγησεις το προβλημα.

Στάθη μάλλον αυτό είναι, κι αν είναι είσαι ΘΕΟΣ φίλε!

διαβάζοντας τη σελίδα της Infocus για τα firmware, ανακάλυψα κάτι που παρέλειψα να αναφέρω θεωρώντας "μη σημαντικό"...

Πριν μου το πρωτοκάνει αυτό, κανα μισώρο πριν είχα αλλάξει τα ενεργά sources απο "automatic" σε "HDMI" μόνο, και στη σελίδα της εταιρίας βλέπω οτι στην προτελευταία έκδοση λογισμικού, λύνεται το εξής πρόβλημα...

"System lockup on boot-up when only first item in Source Enable menu (HDMI) is enabled (all others disabled). "

Δηλαδή, αυτό ακριβώς που μου συμβαίνει, μετά απο αυτήν ακριβώς την ενέργεια!!! Θα δοκιμάσω απόψε και θα σας πω!

Υ.Γ. τι καλώδιο χρειάζομαι για να κάνω αναβάθμιση του firmware?

ΑΜΑΝ! διάβασα οτι χρειάζομαι το Μ1-Α καλώδιο για να κάνω την αναβάθμιση το οποίο ΔΕΝ έχω! Δεν το είχε στη συσκευασία νομίζω... τι κάνω? που το βρίσκω και πόσο κοστίζει?

Ξέρει κανείς πόσο κάνει το καλώδιο και απο που μπορώ να το προμηθευτώ? Επίσης μιας και μάλλον δεν θα το ξαναχρειαστώ (σιγά μη βγεί κι άλλο firmware ποτε ξανα για τον "γέρικο" ΙΝ72), μήπως υπάρχει κάποιος συμπαθής συνφορουμίστας, που μπορεί να μου το δανείσει? Δουλεύω Μαρούσι και μένω Γλυφάδα...

Παρακαλώ για τη βοήθειά σας (λύγμ - κλαψ!)

Φίλε το έχω αυτό το καλώδιο που θες.
Εργάζομαι κι εγώ στο Μαρούσι (Παράδεισο) οπότε μπορείς να περάσεις να το δανειστείς όποτε θες, ακόμα και αύριο. ΠΜ για λεπτομέρειες.
Το καλώδιο αυτό έχει από την μια πλευρά USB και VGA και από την άλλη το βύσμα Μ1-Α που είναι πατέντα infocus. Η αναβάθμιση είναι "κομμάτι από τούρτα" (piece of cake) και δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά, αλλά θα χρειαστείς laptop αν δεν θες να τον ξεκρεμάσεις.

Last edited:
έχω την εντύπωση οτι δεν το είχε μέσα. Θα δω σε λίγο που θα μαι σπίτι. Αν μπορείς να το έχεις αύριο να περάσω σου είμαι υπόχρεος!

Ξ*χω την Ξϴντύπωση οτι Ξ´ΞϴΞ½ το ΞϴΞ—Ο‡Ξϴ ΞΌΞ*σα. Θα Ξ´Ο‰ ΟƒΞϴ λΗγο που ΞΈΞ± ΞΌΞ±ΞΉ σπΗτι. Αν μπορΞϴΞ—Ο‚ Ξ½Ξ± το Ξ*Ο‡ΞϴΞΉΟ‚ αύριο Ξ½Ξ± Ο€Ξϴράσω σου ΞϴΞ—ΞΌΞ±ΞΉ Ο…Ο€ΟŒΟ‡ΟΞϴΞΏΟ‚!

Αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν το είχε μέσα ο infocus. Εμένα τόσο ο 4805 όσο και ο ΙΝ76 το είχαν στην συσκευασία, αν θυμάμαι καλά.

Όχι, Θοδωρή. Δεν το είχε ο 76άρης σαν στάνταρντ γι' αυτό ''πλακώθηκα'' και με την εδώ αντιπροσωπεία. Το καλώδιο, μου είπαν, στοιχίζει 40 ευρώ και στο site της Infocus αναφέρεται ως στάνταρ αξεσουάρ. Μην τα θυμάμαι καλύτερα γιατί ταράζομαι.......:angry::angry:

Πάντως ούτε στον δικό μου τον ΙΝ72 τελικά είχε το καλώδιο μέσα (δυστυχώς καλά θυμόνουν!).

Γιάννη (spyridy) έχεις ΠΜ. Πιστεύω αύριο θα το έχεις στα χέρια σου το καλώδιο.
Τώρα ρε παιδιά δεν παίρνω και όρκο ότι το είχε μέσα ο 76άρης, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτό το Μ1 που έχω εδώ ήταν του 76άρη και το άλλο το έχω εκεί που βρίσκεται ο 4805...anyways, αφού για την δουλειά μας ένα καλώδιο είναι αρκετό ποιός νοιάζεται για το δεύτερο...

Γιάννη Χατζηγεωργίου, δεν στέλνεις ένα mail στην infocus να δεις τι παίζεται? Αν το site το αναφέρει ως standard αξεσουάρ και δεν το βρίσκεις μέσα κάποιον λάκο έχει η φάβα. Μιλάμε για την ίδια αντιπροσωπία που χρεώνει 50 ευρώ το ανταπτοράκι Μ1-DVI/HDMI και που δεν σου πουλάει ούτε λάμπα αμα δεν έχει το S/N σου καταγεγραμένο ότι ψώνησες προβολέα από το μαγαζάκι τους....

Φίλε το έχω αυτό το καλώδιο που θες.
Εργάζομαι κι εγώ στο Μαρούσι (Παράδεισο) οπότε μπορείς να περάσεις να το δανειστείς όποτε θες, ακόμα και αύριο. ΠΜ για λεπτομέρειες.
Το καλώδιο αυτό έχει από την μια πλευρά USB και VGA και από την άλλη το βύσμα Μ1-Α που είναι πατέντα infocus. Η αναβάθμιση είναι "κομμάτι από τούρτα" (piece of cake) και δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά, αλλά θα χρειαστείς laptop αν δεν θες να τον ξεκρεμάσεις.
γι αυτο ειναι οι φιλοι
:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

εξακολουθεί η infocus και εχει δύο αντιπροσωπίες στην Ελλάδα;

στο παρελθον ειχα και εγω προβλημα με την μία απο τις δύο, την AMI, AMY καπως ετσι.
δεν πουλάνε χωρις κωδικό και αγορασμενα απο αυτούς
η μια ειχε την λαμπα 430 και η αλλη 360!!!! την ιδια

για ολα αυτα φταιμε εμεις και μονο εμεις

Re: Απάντηση: ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ INFOCUS IN72

Γιάννη (spyridy) έχεις ΠΜ. Πιστεύω αύριο θα το έχεις στα χέρια σου το καλώδιο.
Τώρα ρε παιδιά δεν παίρνω και όρκο ότι το είχε μέσα ο 76άρης, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτό το Μ1 που έχω εδώ ήταν του 76άρη και το άλλο το έχω εκεί που βρίσκεται ο 4805...anyways, αφού για την δουλειά μας ένα καλώδιο είναι αρκετό ποιός νοιάζεται για το δεύτερο...

Γιάννη Χατζηγεωργίου, δεν στέλνεις ένα mail στην infocus να δεις τι παίζεται? Αν το site το αναφέρει ως standard αξεσουάρ και δεν το βρίσκεις μέσα κάποιον λάκο έχει η φάβα. Μιλάμε για την ίδια αντιπροσωπία που χρεώνει 50 ευρώ το ανταπτοράκι Μ1-DVI/HDMI και που δεν σου πουλάει ούτε λάμπα αμα δεν έχει το S/N σου καταγεγραμένο ότι ψώνησες προβολέα από το μαγαζάκι τους....

Φίλε Θοδωρή θα ήθελα να σχολιάσω την αναφορά σου ως προς το ανταπτοράκι, χωρίς να γνωρίζω προσωπικά, αλλά με κοινή λογική θα σου πω ότι είναι αδύνατον να αφαιρείται εδώ, διότι όλοι οι προβολείς είναι σφραγισμένοι και εκτός αυτού υπάρχει το manual της συσκευής που αναφέρει επακριβώς τα παρελκόμενα που συνοδεύουν κάθε προβολέα.

Θα παρακαλούσα επίσης να μην χρησιμοποιούνται ειρωνικά σχόλια.

εξακολουθεί η infocus και εχει δύο αντιπροσωπίες στην Ελλάδα;

στο παρελθον ειχα και εγω προβλημα με την μία απο τις δύο, την AMI, AMY καπως ετσι.
δεν πουλάνε χωρις κωδικό και αγορασμενα απο αυτούς
η μια ειχε την λαμπα 430 και η αλλη 360!!!! την ιδια

για ολα αυτα φταιμε εμεις και μονο εμεις

Από όσο γνωρίζω την επίσημη αντιπροσωπία της INFOCUS εδώ στην Ελλάδα την έχει η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ.

Φίλε Θοδωρή θα ήθελα να σχολιάσω την αναφορά σου ως προς το ανταπτοράκι, χωρίς να γνωρίζω προσωπικά, αλλά με κοινή λογική θα σου πω ότι είναι αδύνατον να αφαιρείται εδώ, διότι όλοι οι προβολείς είναι σφραγισμένοι και εκτός αυτού υπάρχει το manual της συσκευής που αναφέρει επακριβώς τα παρελκόμενα που συνοδεύουν κάθε προβολέα.

Θα παρακαλούσα επίσης να μην χρησιμοποιούνται ειρωνικά σχόλια.
Δεν είπε οτι αφαιρείται το ανταπτοράκι, αλλά για το καλώδιο. Και στην τελική, σιγά το δύσκολο να ξεσφραγιστεί ενα προϊόν και να ξανασφραγιστεί. Δεν θα ήταν ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που το κάνουν, αν το κάνουν φυσικά. Εγώ όμως δηλώνω κατηγορηματικά οτι καλώδιο Μ1 στη συσκευασία που απρέλαβα απο την τότε Laserland δεν είχε.

Επίσης να προσθέσω οτι σήμερα συναντήθηκα με το συνφορουμίστα Θοδωρή και μου δάνεισε το καλώδιό του, οπότε σήμερα θα κάνω την αναβάθμιση του firmware!

Και πάλι σ'ευχαριστώ πολύ Θοδωρή!

Δεν είπε οτι αφαιρείται το ανταπτοράκι, αλλά για το καλώδιο. Και στην τελική, σιγά το δύσκολο να ξεσφραγιστεί ενα προϊόν και να ξανασφραγιστεί. Δεν θα ήταν ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που το κάνουν, αν το κάνουν φυσικά. Εγώ όμως δηλώνω κατηγορηματικά οτι καλώδιο Μ1 στη συσκευασία που απρέλαβα απο την τότε Laserland δεν είχε.

Κύριε spyridy μάλλον δεν διαβάσατε καλά το post μου. Κατά πρώτον αν αποσφράγιζε η αντιπροσωπία τη συσκευασία, ένας σχετικά έμπειρος αγοραστής θα το καταλάβαινε.

Κατά δεύτερον και σημαντικότερο, έγραψα ότι στο manual του κάθε μηχανήματος αναγράφονται περιληπτικά τα παρελκόμενα...

Αν διαβάσετε οποιοδήποτε manual μηχανήματος που έχετε στην κατοχή σας, στις πρώτες σελίδες αναφέρει, και συνήθως χρησιμοποιούν και α/μ σκίτσα για να περιγράψουν τι περιέχεται...