Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Το είχα ξαναγράψει ,, θα πάθουμε μεγάλη ήτα απο την καπνίλα ,, μπέικον τα πάντα ,,

ήδη απο χτές δεν τολμάω να ανοίξω το καμπινεδοπαράθυρο , λές και πήρε φωτιά το σύμπαν ! ίδια αίσθηση με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι !!
εάν ξεχάσεις και ρούχα ,, ξανα μανα πλύσιμο !

και ναι δεν βρωμάει ξύλο πλέον ,, σαν να έχει πιάσει φωτιά εργοστάσιο ένα πράγμα

Ήταν τσι μοδός να φτιάχνονται τζάκια στα καινούργια σπίτια.
Τα περισσότερα βέβαια ήταν διακοσμητικά...
Αφού αγοράσει ο κόσμος φέτος ξύλα και ενεργειακές κασέτες (έτσι για να κινηθεί η αγορά) θα απαγορεύσουν την καύση ξύλου (αν και νομίζω ότι ήδη απαγορεύεται στην Αθήνα) για να αγοράσει ο κόσμος πελλετοκαυστήρες του χρόνου...
Ε... Σε δύο τρία χρόνια θα πέσει πάλι το πετρέλαιο. Αφού θα έχει πάρει τα πάνω της η αγορά και θα έχουμε ανάπτυξη στον τομέα ξύλο/πέλλετ και θα έχουν καταφέρει ακόμη μία φορά να μας πάρουν τα λεφτά...
Και ο κόσμος θα χαίρεται και θα χειροκροτά ακόμη μία φορά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Ήταν τσι μοδός να φτιάχνονται τζάκια στα καινούργια σπίτια.
Τα περισσότερα βέβαια ήταν διακοσμητικά...
Αφού αγοράσει ο κόσμος φέτος ξύλα και ενεργειακές κασέτες (έτσι για να κινηθεί η αγορά) θα απαγορεύσουν την καύση ξύλου (αν και νομίζω ότι ήδη απαγορεύεται στην Αθήνα) για να αγοράσει ο κόσμος πελλετοκαυστήρες του χρόνου...
Ε... Σε δύο τρία χρόνια θα πέσει πάλι το πετρέλαιο. Αφού θα έχει πάρει τα πάνω της η αγορά και θα έχουμε ανάπτυξη στον τομέα ξύλο/πέλλετ και θα έχουν καταφέρει ακόμη μία φορά να μας πάρουν τα λεφτά...
Και ο κόσμος θα χαίρεται και θα χειροκροτά ακόμη μία φορά...

μάναμ ο κώλος μας καίγεται....

+1 εκαστος.
Αντε, να σας πω κι εγω τι κανω με το θεμα θερμανση φετος, να δειτε οτι υπαρχουν και χειροτερα.
Ειχα αποφασισει, επειδη τη βλεπω τη δουλεια να εξελισσεται οπως μας λεει ο βαμπιρος απο πανω,
να δοκιμασω να δω πως βγαινει η σαιζον με αγορες μικρου κοστους και συνεπως ρισκου, που να βασιζονται
στον ηλεκτρισμο. Η λογικη ηταν οτι αφενος μενω μονος μου, οποτε μου αρκει να ζεσταινω ενα δωματιο τη φορα και αφετερου αν δωσεις πολλα λεφτα για να πας απο το πετρελαιο σε οτιδηποτε αλλο, υπαρχει
το σοβαρο ενδεχομενο σε κανα δυο χρονια να μεινεις με την "επενδυση" στο χερι.
Παρηγγειλα λοιπον ενα κονβεκτορα απο γνωστο ιντερνετομαγαζο και μια σομπα αλογονου
απο αλλο, ωστε να συγκρινω και τις 2 τεχνολογιες και να δω τι μου κανει. Ολα αυτα πριν 3 βδομαδες.
Ο κονβεκτορας δεν εχει ερθει ακομα! Η σομπα κατεφθασε, αλλα χαλασμενη, οποτε την εστειλα πισω,
παρηγγειλα καινουρια και μετα απο μερες εμαθα οτι η εκ νεου παραγγελια μου ειχε χαθει!
Τωρα λοιπον ειμαι στη φαση που περιμενω τον κονβεκτορα και τα λεφτα που εδωσα για τη σομπα.
Και αρχιζουν και τα κρυα.
@#$@%#$

Μάγκες μονώστε (κατά το φορτώστε).
Σώθηκα λέμε.
Και μιλάμε μόνωσα μόνο τις ήδη μονωμένες σκεπές.
Τα 22άρια πλέον εύκολα έρχονται.
Από σήμερα το πρωί δαγκώνει.
-3 στις 8:00
+3 στις 17:00.

Ρίχτε λίγα φράγκα σε αλογόνα κ.τ.λ να την βγάλετε φέτος και από του χρόνου μονώστε!
Θα ανάβετε κεριά και θα ζεστένεσται...

κ εγω τελικα θα κανω αυτο που προανεφερα...εβαλα εναν ηλεκτρονικο θερμοστατη (siemens rev 13),παρηγγειλα 300λιτρα πετρελαιο να δοκιμασω πως θα παει κ βλεπουμε...
1.30 εχει καλαματα και 3% επιστροφη απο την πιστωτικη :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Σώθηκα λέμε.
Και μιλάμε μόνωσα μόνο τις ήδη μονωμένες σκεπές.
Τα 22άρια πλέον εύκολα έρχονται.
Από σήμερα το πρωί δαγκώνει.
-3 στις 8:00
+3 στις 17:00.

Ρίχτε λίγα φράγκα σε αλογόνα κ.τ.λ να την βγάλετε φέτος και από του χρόνου μονώστε!
Θα ανάβετε κεριά και θα ζεστένεσται...

Kαλα ε, εφτασες μια ανασα απο την υπερβολη, αλλα ευτυχως κρατηθηκες :worshippy:

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

+1000!
Το πήρα και εγώ απόφαση και η διαφορά είναι απλά τεράστια!
Βέβαια έχω πυλωτή από κάτω χωρίς μονωση και ανοιχτή... :p

η μονωση λεει πολλα.
χτες ειχαμε οκτω μποφορια βορρια .
τη νυχτα φτασαμε στους 2
Ακομα και μαρμαρα ξηλωσε.
Ειμαι με δυο σωματακια λαδιου και αερα και ενα παλιο 12αρι κλιματιστικο.
Ακομα τζακι και πετρελαιο δεν ξεκινησα.

Παρηγγειλα απο ebay μεβρανες για τα τζαμια. Δεν πηρα τις επωνυμες 3Μ γιατι δεν βρηκα τις διαστασεις που ηθελα.
http://www.youtube.com/watch?v=Ft33T82ud8o
Το Σαββατο θα τις τοποθετησω γιατι ειμαι περιεργος αν κανουν δουλεια.
Το μειονεκτημα φυσικα ειναι οτι θα σφραγισω καποια παραθυρα και μπαλκονοπορτες που δεν τις χρησιμοποιουμε καθολου.
Δεν ξερω αν θα εκανε δουλεια να τις βαλω μονο στο τζαμι, αλλα τα αλουμινια που εχω στο ενοικιαζομενο σπιτι ειναι αστα να πανε.
Τι βουρτσακια εχω αλλαξει, τιποτα, μπαζουν απο ολα τα κινουμενα μερη.
Οι μεβρανες συμφωνα με το video μπαινουν ευκολα και με πιστολακι μαλλιων, βεντουζαρουν πανω στο τζαμι.
Εχει βαλει κανεις απο σας;

Ερωτηση κρισεως.

Ενας θερμοπομπος 3 kw ειναι καλυτερα να δουλευει στα 3 kw φουλ ή να τον ριχνεις στην επομενη σκαλα στα 1500 w οπου θα αργησει περισοτερο να ζεστανει τον ιδιον χωρο αλλα με καλυτερη οικονομια ?

αν έχει τη δυνατότητα μόνος του να ζεστάνει τον χώρο, στην αρχή στο φούλ μέχρι να πέσει ο θερμοστάτης και μετά στην χαμηλότερη

Οικονομια δεν ειναι να κρυωνεις.... Αν με 3000w θα ζεσταθεις σε 2 ωρες ενω με 1500 σε 4 δεν υπαρχει διαφορα στο κοστος, αλλα μονο στην ανεση.

Στην ηλεκτρικη θερμανση που δεν υπαρχουν απωλειες εναυσης, καμιναδες κλπ, αυξημενη καταναλωση εχεις ΜΟΝΟ αν ο θερμοστατης επιτρεπει στη θερμοκρασια να ανεβει παραπανω απο την επιθυμητη.
Κατ επεκταση αν αναβοσβηνει συχνα, ριχνοντας την ισχυ καταφερνουμε να μην εχουμε συχνα αναβοσβηματα. Με ενα καλο θερμοστατη με μικρο διαφορικο, οι διαφορες ειναι στο οριο του μη μετρησιμου.
Απο κει και περα, επειδη κυκλοφορουν διαφορα, ακομα και χωρις θερμοστατη, αρχιζουν οι θεωριες περι χαμηλης ισχυος και οικονομιας.
Για αρχη κρατα πολυ μικρο καλαθι.

Θεσσαλονίκη έπιασαν καλά τα κρύα... 4 βαθμούς έχει στις 8 το πρωί, μέσα στην πόλη.
Χθες μπαίνοντας σπίτι στις 6 παρά το απόγευμα είδα δίπλα στην είσοδο (το πιο κρύο σημείο του σπιτιού αυτή τη στιγμή, που δεν ανάβω καλοριφέρ) 18,6c, και στο χώρο όπου βρίσκεται το τζάκι, 19c. Είχε πέσει περίπου 1,5 βαθμό μέσα σε 10 ώρες από το πρωί δλδ (κάνει δουλειά η περσινή μόνωση της ταράτσας και τα νέα κουφώματα. Πιο πολύ δουλειά για την είσοδο όμως έκανε το μονωτικό για την πόρτα που πήρα από το πράκτικερ!). Δεν δυσκολεύτηκε πολύ το τζάκι για να ζεστάνει το σπίτι, με μόλις 13-14 κιλά ξύλα, ακόμη και τον πολύ απομακρυσμένο από αυτό χώρο της εισόδου, τον ανέβασε 2 βαθμούς. Στα δωμάτια έκαψαν από κανένα δίωρο (το μισό σε νυχτερινό) τα ινβέρτερ, και αυτό ήταν όλο.
Είμαι περίεργος πόσο θα αργήσω να ανάψω το αέριο. Για την ώρα είμαι μια χαρά, εάν εξαιρέσεις τα ελαφρά καθήκοντα θερμαστή που έχω αναλάβει.

Last edited:
Μεμβρανες εβαλα το καλοκαιρι στο γραφειο. Εκαναν πολυ δουλεια. Η θερμοκρασια επεσε αισθητα.
Τωρα τον χειμωνα δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορα.

Για να δεις διαφορά από αυτές τις μεμβράνες πρέπει να βάλεις τις all weather.
Δεν έχω δει βέβαια πουθενά να μπαίνουν χωρίς να σφραγίζουν το παράθυρο...

Tέτοιες μεμβράνες έχουμε σε όλο σχεδόν το κτίριο των γραφείων της εταιρείας. Το καλοκαίρι κάνουν δουλειά. Το χειμώνα όμως δεν φαίνεται να παρέχουν κάποιου είδους προστασία ή επιπλέον μόνωση......