Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Πιστευω οτι ενα inverter που ριχνει την ισχυ του (αρα μειωνεται και η ικανοτητα αφυγρανσης του) ειναι καλυτερο σε περιοχες με ξηροτερο κλιμα.
Απο την αλλη σε επαρχια, αν εξαιρεσω καποια σπιτια με σομπα πετρελαιου και ζωσμενο το σπιτι με μπουρια παντου, λιγες ηταν οι φορες που ενοιωθα οτι καταπολεμηθηκε η υγρασια στο χωρο.

Οποτε η εντονη αφυγρανση του a/c πιστευω οτι ισοσταθμιζεται με την πολλη υγρασια που υπαρχει ειδικα σε επαρχιες και κανει ενα πιο ισορροπημενο αποτελεσμα.

supersonic και εγω σε χωριο μικρος προλαβα τα μαγκαλια και με θυμαμαι να ειμαι αγκαλια απο πανω του και μετα απο λιγο τα ματια μου κοιτωντας να καρβουνα να χαζευουν(ξερεις, να εστιαζουν χαζεμενα στο απειρο) . Νομιζα οτι ηταν η γλυκια θαλπωρη. Μαλλον μαστουρωνα με το μονοξειδιο. :flipout:

attachment.php

Φιλε analyze_it, μόλις την παράγγειλα, το κρίμα στο λαιμό σου!
(πλάκα κάνω, εχω δοκιμάσει τα πάντα εκτός αυτής.. ειδικα η Κηροζάν μύριζε μετά απο κανα 2ώρο..
Εντυπώσεις μόλις την παραλάβω (την πήρα απο ενα Σκρουτζομάγαζο)

Εντυπώσεις όχι μόνο όταν την παραλάβεις, αλλά και μετά από 1 μήνα - που θα μας πεις πόσα χρήματα έδωσες σε υγραέριο και αν ήταν το σπίτι ζεστό.... -να έχεις 1 παραθυράκι λιγάκι "σκαστό"- ούτως ή άλλως η ζέστη θα υπάρχει απλόχερα στον χώρο (έτσι συμβαίνει τουλάχιστον σε μένα στα 45 τετραγωνικά σαλονοκουζίνας στην πρώτη σκάλα με 1πάνελ να δουλεύει από τα 3(!).
(καλό είναι να έχεις μια γεμάτη εφεδρική φιάλη στο μπαλκόνι/υπόγειο έτσι ώστε όταν θα τελειώσει η πρώτη να είσαι χαλαρός και να μην τρέχεις για να αγοράσεις την επόμενη - μη βιαστείς ακόμα να αγοράσεις τη δεύτερη... θα κρατήσει η πρώτη πολύ...)

Άντε, με το καλό!

Να'σαι καλα Δημητρη που ανοιξες το θεμα...και μενα με απασχολει αυτον τον καιρο.
Επειδη εχω να καλυψω και περισσοτερους χωρους σκεφτομουν να δοκιμασω περισσοτερες
απο μια λυσεις και να δω ποια ειναι η καλυτερη. Εχω σκεφτει διαφορα αλλα τελευταια κλινω
προς convectors και ισως σομπες αλογονου. Ειδικα την τελευταια που καιει και λιγοτερο
(σε βατ, χωρις να εξεταζω τα ανοιξε κλεισε του θεμοστατη σε αλλα ειδη θερμανσης)
τη σκεφτομαι για το δωματιο που εχω τον υπολογιστη. Προσεξα οτι λιγοι τις συνιστουν και περισσοτεροι
ειναι εναντιον τους (αναφορες περι υγιεινης θερμανσης κλπ.) Ηθελα λοιπον να ρωτησω
κυριως οσους τις εχουν χρησιμοποιησει να μας πουν τη γνωμη τους για τη χρηση τους
απο αποψη ζεστασιας και αποδοσης σε σχεση με τα βατ που καινε.
Αξιζουν τον κοπο σε ενα σχετικα μικρο δωματιο (γυρω στα 10τμ)?
Προσφερει τιποτα σε μεγαλυτερο χωρο αν τη στρεψεις πανω σου και εισαι σχετικα κοντα?
Μια για παραδειγμα των 1200 ή 1600 watt θα κανει δουλεια και ποσο καλη?

Τα A/C δεν κάνουν αφύγρανση του χώρου στη λειτουργία θέρμανσης, μόνο στην ψύξη.

Γι' αυτό και το χειμώνα βγάζουν νερό από την εξωτερική μονάδα, ενώ το καλοκαίρι από την εσωτερική. :operator:

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Δουλια θα κανει σιγουρα, χρησιμοποιω και εγω μια (εχω μια 1600W).

Αλλα απο καταναλωση δεν ξερω να σου πω...

E πες ντε...
Τι χρηση της κανεις, σε τι μεγεθους χωρο και ποσο ευχαριστημενος εισαι απο τη ζεστη της?
Εννοω σε τι αποσταση ζεσταινει και ποσο χρονο θελει?
Με το τσιγκελι στα βγαζω...:flipout:
Απο καταναλωση, εφοσον δεν εχουν θερμοστατη κτλ καινε ακριβως τα βατ που λενε.
Αν την εχεις στη θεση των 1600W δηλαδη καιει 1,6Kw/h.
Αν την εχεις στα 800 καει 0,8Kw/h. Pas mal αν κανει και δουλεια...

Τα A/C δεν κάνουν αφύγρανση του χώρου στη λειτουργία θέρμανσης, μόνο στην ψύξη.

Γι' αυτό και το χειμώνα βγάζουν νερό από την εξωτερική μονάδα, ενώ το καλοκαίρι από την εσωτερική. :operator:

Δεν εννοουμε αφυγρανση με την εννοια να υγροποιειται η υγρασια και να οδηγειται εξω.
Απλα, ξηραινουν το χωρο επειδη η υγρασια προφανως λογω θερμοκρασιας κολλαει σε τοιχους/τζαμια κλπ και δεν υπαρχει πλεον στον αερα σε μεγαλη ποσοτητα.
(εξαχνωση να το πω. ? μπορει να ειναι και λαθος η λεξη, αλλα ελπιζω καταλαβες τι εννοω)
Οπως σε ενα αμαξι με το καλοριφερ η υγρασια πηγαινει στα παγωμενα τζαμια και υγροποιειται ξανα εκει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

E πες ντε...
Τι χρηση της κανεις, σε τι μεγεθους χωρο και ποσο ευχαριστημενος εισαι απο τη ζεστη της?
Εννοω σε τι αποσταση ζεσταινει και ποσο χρονο θελει?

Απο χρονους καλα τα παει. Ειναι κυριως σε ενα δωματιο 10-12τμ και οντως δουλευει στη μιση σκαλα. Δεν ειναι για να βγαινεις με το T-shirt οταν εχει κρυο αλλα σπαει τη ζεστη. Δουλευει συνηθως επικουρικα με το καλοριφερ (περισυ λ.χ.), για stand alone δεν ξερω αν μπορει οντως να κανει δουλια. Θα κανει δηλαδη αλλα θα θελει καποια ωρα αναμενη και μαλλον σε μεγαλη σκαλα...
Βεβαια εχει πλακα, γιατι ετσι οπως φωτιζει, οταν την εχω στο σαλονι (25-30 τμ) το βραδυ δεν αναβω κανενα αλλο φως.
Τωρα οσον αφορα την αποσταση νομιζω οτι στα 2,5-3 μετρα ειναι αισθητα τα αποτελεσματα.

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

(εξαχνωση να το πω. ? μπορει να ειναι και λαθος η λεξη, αλλα ελπιζω καταλαβες τι εννοω)

:grandpa: Απόσταξη.

Τουλάχιστον αυτή είναι η αρχή της. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Απο χρονους καλα τα παει. Ειναι κυριως σε ενα δωματιο 10-12τμ και οντως δουλευει στη μιση σκαλα. Δεν ειναι για να βγαινεις με το T-shirt οταν εχει κρυο αλλα σπαει τη ζεστη. Δουλευει συνηθως επικουρικα με το καλοριφερ (περισυ λ.χ.), για stand alone δεν ξερω αν μπορει οντως να κανει δουλια. Θα κανει δηλαδη αλλα θα θελει καποια ωρα αναμενη και μαλλον σε μεγαλη σκαλα...
Βεβαια εχει πλακα, γιατι ετσι οπως φωτιζει, οταν την εχω στο σαλονι (25-30 τμ) το βραδυ δεν αναβω κανενα αλλο φως.
Τωρα οσον αφορα την αποσταση νομιζω οτι στα 2,5-3 μετρα ειναι αισθητα τα αποτελεσματα.

Σ'ευχαριστω φιλε:2thumb22sup:
Καλη περιπτωση φαινεται.
Μηπως υπαρχει και κανεις που την χρησιμοποιει σε μικρο δωματιο ως night stand?...:flipout:
εε, οχι...
πως το'πε?...
stand alone?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Σ'ευχαριστω φιλε:2thumb22sup:
Καλη περιπτωση φαινεται.
Μηπως υπαρχει και κανεις που την χρησιμοποιει σε μικρο δωματιο ως night stand?...:flipout:
εε, οχι...
πως το'πε?...
stand alone?

Τεσπα... εχω παραγγειλει μια και οταν ερθει θα σας πω κι εγω τι δουλεια κανει
απο μονη της. Πηρα και ενα convector γαι να συγκρινω, οποτε θα επανελθω.
Και παλι τις ευχαριστιες μου για τα πολυ ενημερωτικα που εχουν γραφει.

Επειδή λόγω της καλής εμπειρίας με μια αλογόνου στο πατρικό τη συνέστησα σε προηγούμενο ποστ, πήρα και μία για να είμαι και συνεπής με τα γραφόμενά μου :-)
Θα χρησιμοποιηθεί για τη σύζυγο για να μην κρυώνει και να μη χρειάζεται να κάνουμε το δωμάτιο σάουνα και να ιδρώνω εγώ.

Ή αυτή που πήρα είναι ελλατωματική, ή αλογόνου από αλογόνου έχει διαφορά. Η συγκεκριμένη -36 ευρώ παρακαλώ, 3Χ400 βατ- με τη μία μόνο αντίσταση βγάζει λιγότερη ζέστη στο μισό μέτρο κι από λάμπα πυρακτώσεως 100άρα. Σχεδόν την ακουμπάς και δεν τρέχει τίποτα. Σε αντίθεση με αυτή στο πατρικό, που νοιώθεις ζέστη ακόμα και με 1 αντίσταση 400 βαττ στο 1,5 μέτρο.
Τη Δευτέρα που θα την αντικαταστήσω θα ξέρω περισσότερα..

Διαβάζω κι εδώ και σε άλλα sites (και στην TV) πολύ καλά λόγια για κάποια Luxell... 4 λαμπες χαλαζία, σύνολο 2800w, ανεμιστήρα για να ζεσταίνει τον αέρα και θήκη για νερό ωστε να μην στεγνώνει τον αέρα... Την δουλεύεις σε όσες σκάλες θέλεις... με ενδιαφέρει να ακούσω εντυπώσεις ειδικα για τις χαλαζία (quartz), αν εχει κανείς εμπειρία.

Exω αιρκοντισιον, σόμπα κεροζαν, θερμοπομπό, πανελ (οχι IR)... μου λείπει μια υγραερίου και μια quartz απο την συλλογή... lol

Φιλε analyze_it, μόλις την παράγγειλα, το κρίμα στο λαιμό σου!
(πλάκα κάνω, εχω δοκιμάσει τα πάντα εκτός αυτής.. ειδικα η Κηροζάν μύριζε μετά απο κανα 2ώρο..
Εντυπώσεις μόλις την παραλάβω (την πήρα απο ενα Σκρουτζομάγαζο)

Την αξιολόγηση στον skroutz την είδες;

Διαβάζω κι εδώ και σε άλλα sites (και στην TV) πολύ καλά λόγια για κάποια Luxell... 4 λαμπες χαλαζία, σύνολο 2800w, ανεμιστήρα για να ζεσταίνει τον αέρα και θήκη για νερό ωστε να μην στεγνώνει τον αέρα... Την δουλεύεις σε όσες σκάλες θέλεις... με ενδιαφέρει να ακούσω εντυπώσεις ειδικα για τις χαλαζία (quartz), αν εχει κανείς εμπειρία.

Κι εγώ τα έχω δει. Μετά την κρυάδα που έφαγα με αυτή που πήρα χτες, θα ψαξω για μια τέτοια.