Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Το κολπο ξερετε τι μου θυμίζει????
Την καταναλωση των αυτοκινητων,που δινουν οι κατασκευαστες.

"O νέος 16βάλβιδος κινητήρας δεν ανέβασε φυσικά το 407 στην κορυφή της κατηγορίας σε επίπεδο επιδόσεων, λόγω και των μακριών σχέσεων του 5τάχυτου κιβωτίου, ωστόσο η αυξημένη ιπποδύναμη βελτίωσε τόσο τις επιδόσεις από στάση, όσο και τις ρεπρίζ. Έτσι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται τώρα σε 10,3 δευτ. (από 11,3 δευτ.), ενώ η τελική ταχύτητα από τα 200 χλμ./ώρα έφτασε στα 203 χλμ./ώρα. Παράλληλα, όμως, επιτεύχθηκε μείωση του θορύβου και βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου, η μέση τιμή της οποίας από τα 7,9 λίτρα ανά 100 χλμ., έπεσε στα 7,7."

Χα χα...
Μια φορα στην ζωη μου ειδα μεση 7,5 l/100, οταν πηγα να μεινω απο βενζινα και πηγαινα εθνικη με 70 χλμ/ω.
Τεζα στην εθνικη 18,6 l/100 και ανθρωπινα 9.5-10 l/100.

Τελικα εχουν μεγαλη πλακα,οταν ειναι να πουλησουν,οι τυποι.

τι μου θύμησες....
όταν ήταν να πάρω το octavia μόλις είχαν αλλάξει μοντέλο και οι αντιπροσωπείες δεν είχαν δείγμα από combi 4X4 για δοκιμή.
Και βγαίνει εδώ ο Κωστόπουλος - καλή του ώρα εκεί που είναι- και μου λέει το έχουμε για test drive. Και ανέβηκε ο μπαγάσας στη Θεσσαλονίκη και το δοκίμασα εδώ πηγαίνοντας στο Κιλκίς για συνάντηση τότε του φόρουμ. Αμα διαβάσεις το τεστ λέει για το ταξίδι αυτό στο Κιλκίς πάνω από τα βουναλάκια στο χωριό μου....
Λοιπόν με το που με είδε μου λέει: Οικονομία μιά χαρά γύρω στα 11 λίτρα το πολύ. (εγώ υπολόγιζα ο καψερός 8.5 με τα χαρτιά).
Για να το δω το νούμερο αυτό μετά από 150000 χλμ προσπαθώ να μην τσαλακώσω βαμβάκι με το πόδι μου....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

βρε Τάσο τη νύχτα δεν καις τίποτα - μόνο συσσώρευση ΑΝ έχεις. Αντε να έχεις κάτι στην συντήρηση γιατί είσαι κάτω από 10 παπλώματα.
Φέρε μου τον Απρίλη τους λογαριασμούς σου και αν σου βγούνε αυτές οι τιμές σε κερνάω καφέ και μπουγάτσα όποτε θες...

Ομολογώ πως μέχρι τώρα δεν έκαιγα a/c για θέρμανση (παρά μόνο όταν ο καιρός ήταν έτσι κι έτσι, γύρω στους 16-17 οπότε άναβε και κανένα καθότι οι γυναίκες είναι ως γνωστόν, κρυολιχούδες), και η κατανάλωσή μου κατά μέσον όρο κυμαινόταν περί τις 1000 kwh στο ημέρας και 320 στο νύχτας (4μηνο).
Το a/c είναι ό,τι πρέπει για εποχή όπως τώρα, όπου η ελάχιστη δεν πέφτει κάτω από τους 5, αλλά και την ημέρα δύσκολα ανεβαίνει πάνω από τους 15. Εκεί θεωρώ πως και επαρκεί το a/c, και, ιδίως εάν εκμεταλλεύεται κανείς το νυχτερινό εάν έχει, συμφέρει. Θα κάνω επανεκτίμηση 4μήνου στις 20 Μαρτίου, να είμαστε καλά.

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Αυτή είναι η ειρωνία στο τιμολόγιο της ΔΕΗ με τον καινούριο τρόπο (εδώ κι ένα χρόνο) τιμολόγησης... Να είσαι οριακά κάτω απο τις 2000 kw/h έτοιμος να πληρώσεις 410Ε, κι επειδή έβαλες σήμερα (που θα περάσουν να μετρήσουν για τον εκκαθαριστικό) αντι για αύριο, το κινητό στον φορτιστή, να πληρώσεις 670Ε... 260Ε παραπάνω...

Τα παραλές, η διαφορά 2000 kwh και 2001 kwh είναι σχεδόν 80 ευρώ. Πάλι μεγάλη βέβαια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Ομολογώ πως μέχρι τώρα δεν έκαιγα a/c για θέρμανση (παρά μόνο όταν ο καιρός ήταν έτσι κι έτσι, γύρω στους 16-17 οπότε άναβε και κανένα καθότι οι γυναίκες είναι ως γνωστόν, κρυολιχούδες), και η κατανάλωσή μου κατά μέσον όρο κυμαινόταν περί τις 1000 kwh στο ημέρας και 320 στο νύχτας (4μηνο).
Το a/c είναι ό,τι πρέπει για εποχή όπως τώρα, όπου η ελάχιστη δεν πέφτει κάτω από τους 5, αλλά και την ημέρα δύσκολα ανεβαίνει πάνω από τους 15. Εκεί θεωρώ πως και επαρκεί το a/c, και, ιδίως εάν εκμεταλλεύεται κανείς το νυχτερινό εάν έχει, συμφέρει. Θα κάνω επανεκτίμηση 4μήνου στις 20 Μαρτίου, να είμαστε καλά.

Οι καταναλώσεις μου χειμωνιάτικες ήταν πάντα γύρω στις 1600 με μαξ 1800.
Η μόνη χρονιά που χρησιμοποίησα κλιματισμό και ηλεκτρικά σώματα αντίστασης και λαδιου όχι για boost αλλά σχεδόν για κανονική χρήση και Boost το τζάκι και το καλοριφέρ ήταν αυτή που με ανέβασε κατά 1500 κιλοβατώρες.
Οπότε έχε το υπόψη.

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Τα παραλές, η διαφορά 2000 kwh και 2001 kwh είναι σχεδόν 80 ευρώ. Πάλι μεγάλη βέβαια.

Oντως, έκανα λάθος υπολογισμό, αλλά ναι, 80 Ε είναι μεγάλη διαφορά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Oντως, έκανα λάθος υπολογισμό, αλλά ναι, 80 Ε είναι μεγάλη διαφορά.

Σε βλέπω να κατεβαίνεις για μέτρηση και το τελευταίο 5νθήμερο κάθε τετραμήνου να τους έχεις κρυφό σχολειό :flipout:

Παντως κ εγω οπως και αρκετοι ,εχω ζαλιστει με ολα αυτα....με βλεπω να βαζω "δοκιμαστικα" πετρελαιο για κανα μηνα...
εχω την τυχη ή ατυχια να εχω μετακομισει σε νεο μεγαλυτερο σπιτι και δεν εχω εικονα...περσυ σε σπιτι 87τμ σαντορινη εκαψα 650ευρω σεζον με μηχανικο θερμοστατη στους 20-21....τωρα ειμαι σε 110τμ καλαματα με καλυτερη μονωση ελπιζω...θα παρω εναν ηλεκτρονικο θερμοστατη (κανα 40ευρω) κ δοκιμασω να εχω 19-20 και θα δω τι θα καψω.....
για θερμοπομπους ειδα λιγο τους nobo..κανα 200αρι 0 2000w και 180αρι ο 1500w..θα χρειαστω στην καλυτερη περιπτωση,3 μικρους για δωματια (3x180ευρω=540 ) και 2 μεγαλους για σαλονοκουζινα 400 ..συνολο 940ευρω κοστος κτησης...κ αν θελω κανα 180αρι/μηνα σε ρευμα....καληνυχτα.....
το πολυ πολυ παιρνω κανα 2 luxell χαλαζια με 120 συνολο για συμπληρωμα στο πετρελαιο....
δεν ξερω αν ειμαι τοσο λαθος αλλα θελω να πιστευω πως οχι...

ΥΓ αναμενεται και αυξηση 30% στη δεη ή κανω λαθος?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Σε βλέπω να κατεβαίνεις για μέτρηση και το τελευταίο 5νθήμερο κάθε τετραμήνου να τους έχεις κρυφό σχολειό :flipout:

Εεεμ, για 80 Ε... στον παπού κιαι στην γιαγιά για 3-4 μέρες, να χαρούμε όλοι... lol

Τασο το γνωριζω...αλλα προσπαθω να αντισταθμισω την αυξηση στη τιμη του πετρελαιου...διαβασα οτι 2 βαθμοι διαφορα μπορει να εχουν σημαντικη διαφορα στη καταναλωση...τεσπα ,λεω να το δοκιμασω για κανα μηνα και βλεπουμε...

Για την ΔΕΗ λένε, τρεις αυξήσεις σε κάποιες χρεώσεις του τιμολογίου μέχρι τέλος Μαρτίου (βάσει μνημονίου), αλλά δεν έχω καταλάβει σε ποιές...
2 βαθμοί είναι η διαφορά θερμοκρασίας που χρειάζεται για να νοιώσει το σώμα άβολα ή βολικά (ανάλογα )

Τασο το γνωριζω...αλλα προσπαθω να αντισταθμισω την αυξηση στη τιμη του πετρελαιου...διαβασα οτι 2 βαθμοι διαφορα μπορει να εχουν σημαντικη διαφορα στη καταναλωση...τεσπα ,λεω να το δοκιμασω για κανα μηνα και βλεπουμε...

Εννοείται ότι 2 βαθμοί έχουν διαφορά στην κατανάλωση... όταν είναι από τους 23 στους 21! Τεσπα, είναι και η υγρασία και η "αίσθηση" του κρύου που κρίνουν εάν το 20 είναι μια χαρά ή οριακό.

αυτες με χαλαζια (luxell) οντως ειναι πολυ "ανωτερες" απο τις αλογονου?

Απο οτι εχω δει, το ίδιο πράγμα είναι - όλες χαλαζία... Αλογόνο είναι το αέριο μέσα στη λάμπα, και χαλαζίας η εσωτερική της επίστρωση... Δεν νομίζω να υπάρχει λάμπα χωρίσ χαλαζία - δεν έχω δει καμμία όσο ψάχνω στο δίκτυο...

Last edited:
σήμερα είδα αυτό...

Price.jpg

σήμερα είδα αυτό...

Τώρα το ανακάλυψες... εάν δεν έχεις ενεργειακό τζάκι, είναι μια πολύ καλή λύση. Ο αποκλεισμένος μηχανουργός έχει φτιάξει, θαρρώ, 2-3 από δαύτα (οκ, όχι με τέτοιο φινίρισμα, ομολογώ). Για γκιβ χιμ ε κολ.

Turbo τζακι...
Ποσο θορυβο κανει αραγε? Τις ακροασεις τις ενοχλει? :HTEHETH63:
Οι κατασκευαστες που σεβονται τον ευατο τους, οφειλουν να γραφουν και ποση ειναι η αποδοση ενος τετοιου πραγματος.
Ετσι στα κουτουρου, θα ελεγα οτι ειναι σαν ενα μικρο ηλεκτρικο αεροθερμο 500watt
Επειδη τραβαει αερα πολυ κοντα στο τζακι και το ξαναγυριζει ζεστό, θα προσθετα στο χωρο εναν ανιχνευτη μονοξειδιου.
Ποτε δεν ξερεις....

Το ακουσα να δουλευει.
Ακουγεται οσο ενα πισι.
ανεβαζει κοντα 300 βαθμους στην εξοδο.
Εχει δυο σκαλες.
Μονο η εξοδος ειναι μια και μικρη