supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,609
Το κολπο ξερετε τι μου θυμίζει????
Την καταναλωση των αυτοκινητων,που δινουν οι κατασκευαστες.
"O νέος 16βάλβιδος κινητήρας δεν ανέβασε φυσικά το 407 στην κορυφή της κατηγορίας σε επίπεδο επιδόσεων, λόγω και των μακριών σχέσεων του 5τάχυτου κιβωτίου, ωστόσο η αυξημένη ιπποδύναμη βελτίωσε τόσο τις επιδόσεις από στάση, όσο και τις ρεπρίζ. Έτσι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται τώρα σε 10,3 δευτ. (από 11,3 δευτ.), ενώ η τελική ταχύτητα από τα 200 χλμ./ώρα έφτασε στα 203 χλμ./ώρα. Παράλληλα, όμως, επιτεύχθηκε μείωση του θορύβου και βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου, η μέση τιμή της οποίας από τα 7,9 λίτρα ανά 100 χλμ., έπεσε στα 7,7."
Χα χα...
Μια φορα στην ζωη μου ειδα μεση 7,5 l/100, οταν πηγα να μεινω απο βενζινα και πηγαινα εθνικη με 70 χλμ/ω.
Τεζα στην εθνικη 18,6 l/100 και ανθρωπινα 9.5-10 l/100.
Τελικα εχουν μεγαλη πλακα,οταν ειναι να πουλησουν,οι τυποι.
τι μου θύμησες....
όταν ήταν να πάρω το octavia μόλις είχαν αλλάξει μοντέλο και οι αντιπροσωπείες δεν είχαν δείγμα από combi 4X4 για δοκιμή.
Και βγαίνει εδώ ο Κωστόπουλος - καλή του ώρα εκεί που είναι- και μου λέει το έχουμε για test drive. Και ανέβηκε ο μπαγάσας στη Θεσσαλονίκη και το δοκίμασα εδώ πηγαίνοντας στο Κιλκίς για συνάντηση τότε του φόρουμ. Αμα διαβάσεις το τεστ λέει για το ταξίδι αυτό στο Κιλκίς πάνω από τα βουναλάκια στο χωριό μου....
Λοιπόν με το που με είδε μου λέει: Οικονομία μιά χαρά γύρω στα 11 λίτρα το πολύ. (εγώ υπολόγιζα ο καψερός 8.5 με τα χαρτιά).
Για να το δω το νούμερο αυτό μετά από 150000 χλμ προσπαθώ να μην τσαλακώσω βαμβάκι με το πόδι μου....