Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Φέτος ούτε κλιματιστικό, ούτε πετρέλαιο ούτε τίποτα.
Ξυλόσομπα μαντεμένια και Αλλάχου 'Ακμπαρ.
Με 6 βαθμούς έξω, μέσα έχω 22,5
Μια χαρά, σε χωριό μένω πια, δε βαριέσαι....

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Χαχαχαχχα και εγώ την έχω καταβρεί με την σόμπα μου!
Λίγα ξύλα, πολύ ζέστη και ωραία συντροφιά να χαζεύεις τη φλόγα!
Μόνο κακό είναι ότι την φοβάται η γάτα μου! :flipout:
Έρχεται τη βλέπει με δέος και μετά πάει τρέχοντας στην αγαπημένη της πολυθρόνα για ξάπλες!

ειδικά αν είναι μασίνα για την κουζίνα.... ομελέτα με βούτυρο πάνω στο μαντέμι!!! μμμμ!!!!

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Και με τρεις, οχι μονο 2.

Ποιος ειναι με 3 ?

ΜΟνο με 2 εχω βρει εως τωρα οπου πεφτει στο μισο.

Αν πχ ειναι 3000w η ελαφρια σκαλα ειναι 1500w. Αν ειναι 2500W η ελαφρια σκαλα ειναι 1250w.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Ποιος ειναι με 3 ?

ΜΟνο με 2 εχω βρει εως τωρα οπου πεφτει στο μισο.

Αν πχ ειναι 3000w η ελαφρια σκαλα ειναι 1500w. Αν ειναι 2500W η ελαφρια σκαλα ειναι 1250w.

Πολλοι.
Ριξε και μια ματια στον τσιγκουνη
http://www.skroutz.gr/c/411/syskeues-thermanshs.html?from=most-popular&keyphrase=θερμοπομποι

Υπαρχουν θερμοπομποι με δυο σκαλες???

Oi ποιοτικοί θερμοπομποί, έχουν 1 σκάλα, οι μεσαίας ποιότητας 2, και οι φτηνιάρικοι 3 (ή και 2)...
Ακούγεται παράδοξο, αλλά έτσι είναι... Θα περίμενε κανείς το αντίστροφο, αλλά δεν...
Η διαφορά τους είναι στην αντίσταση, στην ποιότητά της και στον θερμοστάτη (και στην συνολική κατασκευή του πλαισίου λιγότερο)... Εχω γίνει εξπερ το τελευταίο δίμηνο... Η σχέση τιμής φτηνιάρικου/ποιοτικού είναι 1/3...

Last edited:
Καλύψτε όσο μπορείτε ακάλυπτες επιφάνειες του πατώματος με χαλιά, χαλάκια και τα συναφή...
Αεροστοπ όπου υπάρχει υποψία μέσα-έξω αέρα - έστω και προληπτικά.
Βάλτε όσο γίνεται πιό χοντρές κουρτίνες σχεδόν μόνιμα απλωμένες, να καλύπτουν τα παράθυρα (εμποδίζουν τις μετακινήσεις κρύων μαζών αέρα).
Οσοι καπνίζουν, την έβαψαν... Προμηθευτείτε καθαριστή/ιονιστή αέρα (απο τις χρησιμότερες συσκευές για τους καπνιστές σαν εμένα) και περιορίστε το κάπνισμα σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ώστε να αποφεύγουν τα συχνά ανοίγματα του παράθυρου...
Αφήστε την αισθητική για τον Απρίλιο... Ο χειμώνας θέλει μαστοριά και τέχνη για να βγεί...

Kι αν δεν δουλεύει καλά το aircondition, μην αλλάξετε καλώδια ρεύματος... δεν φταίει αυτό... :))

Last edited:
Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Oi ποιοτικοί θερμοπομποί, έχουν 1 σκάλα, οι μεσαίας ποιότητας 2, και οι φτηνιάρικοι 3 (ή και 2)...
Ακούγεται παράδοξο, αλλά έτσι είναι... Θα περίμενε κανείς το αντίστροφο, αλλά δεν...
Η διαφορά τους είναι στην αντίσταση, στην ποιότητά της και στον θερμοστάτη (και στην συνολική κατασκευή του πλαισίου λιγότερο)... Εχω γίνει εξπερ το τελευταίο δίμηνο... Η σχέση τιμής φτηνιάρικου/ποιοτικού είναι 1/3...

μου έχει μπει στο μυαλό το συγκεκριμένο εργαλείο για επικουρική χρήση:

http://www.skroutz.gr/s/61305/Rohnson-R062.html

Νομίζω ότι έχει μία σκάλα.

Το είδα να δουλεύει, ωραία ομοιόμορφη ζέστη σε ένα χώρο 4Χ6 περίπου (αλλά 4+μέτρα ύψους).

Καλό?

τελικα φορητους θερμοπομπους δεν πουλαει κανεις
ολοι λενε εχουν εξαντληθει

Στελλιο στον Πειραια υπαρχουν.
Σημερα παω να παρω ενα AEG 1000αρι με ροδακια, στα 135 ευρω.

Παντως αυτα τα μηχανακια που εβαλε ο φιλος Gal'en δεν νομιζω οτι ειναι θερμοπομποι σαν αυτους:
http://www.skroutz.gr/s/272845/AEG-Θερμοπομπός-WKL-2503-S-F-SE.html

Ο διαχειριστής μας ενημέρωσε ότι για φέτος, πετρέλαιο γιοκ.
Υπάρχουν 2 inverter σε σαλόνι, υπνοδωμάτιο και ένα αερόθερμο για το μπάνιο.
Στην κουζίνα όμως που έχει και τζαμαρία, δεν παίζει τίποτα.
Διάβασα ότι πλέον οι σόμπες υγραερίου δεν έχουν θέματα ασφάλειας, απλά υπάρχει θέμα μυρωδιάς.
Επίσης μου είπαν ότι τα καλοριφέρ με το ρεύμα δεν είναι όπως τα παλιότερα σε θέματα κατανάλωσης (κάπου 30% πιο οικονομικά).
Για πείτε καμιά ιδέα ρε παίδες, γιατί είμαι σε δίλημμα.

ΥΓ Αποκλείω την χρήση σόμπας με μπουριά κλπ κλπ.

Να αρχίσεις να τρίβεσαι ρε,να ζεσταθείς..!!!

Καλα, τη δοση περιμενουν για να φερουν θερμοπομπους; :SFGSFGS5:

Επαρχια που ρωτησα ολοι απο 15/12 ελεγαν θα παραλαβουν, δεν εβρισκα κι αυτον που ηθελα (Noirot) και τελικα τον παραγγειλα χθες απο αποθεμα.γρ οπου εγραφε 2-4 εργασιμες και σημερα με ενημερωνει "εκτιμωμενη ημερομηνια παραλαβης 13/12"...:frusty:

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

μου έχει μπει στο μυαλό το συγκεκριμένο εργαλείο για επικουρική χρήση:

http://www.skroutz.gr/s/61305/Rohnson-R062.html

Νομίζω ότι έχει μία σκάλα.

Το είδα να δουλεύει, ωραία ομοιόμορφη ζέστη σε ένα χώρο 4Χ6 περίπου (αλλά 4+μέτρα ύψους).

Καλό?

Αυτός ο θερμοπομπός, όπως και 2-3 άλλοι, δουλεύουν με συνδιαστικό τρόπο... Συνδιάζει θερμανση με έξδο ζεστού αέρα + υπέρυθρη ακτινοβολίας. Η μαύρη επιφάνεια που φαίνεται στην εικόνα είναι η "αντίστασή" του... Ενα ποσοστό της ενέργειας καταναλώνεται για να ζεσταθει η αντίσταση (και ζεσταίνει μετά τον αέρα με φυσική ροή όπως οι απλοί θερμοπομποί) και ένα ποσοστό καταναλώνεται για να βγάλει απο μπροστά υπέρυθρη ακτινοβολία (μεγάλου μήκους κύματος).
Οι κριτικές αυτών των συσκευών είναι καλές. Μια πολύ καλή τέτοια λύση είναι αυτός http://www.electronet.gr/ProductDet...Σ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ PIH_slh_AG-1500E IH PHILCO.aspx Οι 2 τελευταίοι philco σε αυτή τη σελίδα http://www.electronet.gr/ProductCat...ς/ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ.aspx?subcatecogy=4029 δουλεύουν σαν τον Ronson που λες. Εχουν ψηφιακό θερμοστάτη (βασικό αυτό στην οικονομία οταν ο χώρος πιάσει την θερμοκρασία που θέλεις). Ενας ψηφιακός θερμοστάτης είναι ακριβή συσκευή απο μόνη της. Οι πιό φτηνοί philco στο site έχουν ψηφιακό θερμοστάτη, αλλά δουλεύουν όπως οι απλοί θερμοπομποί. Τώρα, ποιός απο τους 2 τύπους βολεύει... Σε ένα κλειστό χώρο συμφέρουν (λένε) οι απλοί. Ζεσταίνουν πιό γρ'ηγορα τον αέρα ο οποίος μένει φυσικά κλεισμένος στο δωμάτιο (λίγα ανοιγοκλεισίματα της πόρτας). Οι αλλοι με συνδιαστικό τρόπο θέρμανσης, βολεύουν (λένε) όπου ανανεώνεται συχνά ο αέρας (παιδιά μέσα-έξω απο το δωμάτιο κλπ)... Δες αυτό το pdf http://www.lozos.gr/multimedia/manuals/heating/ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ PHILCO.PDF για το πως δουλεύουν οι 2 τύποι. Η συγκεκριμένη μάρκα έχει και καθαριστή αέρα ενσωματωμένο... Εγώ προσανατολίζομαι στην αγορά 2, ενα απο κάθε τύπο (αν δεν μου κάτσει για θερμοσυσσωρευτές)...

Last edited:
Η βασική διαφορά "φτηνιάρικων" και "ακριβών" θερμοπομπών είναι στην αντίσταση και στην ποιότητα του θερμοστάτη. Αν κοιτάξει κανείς μέσα στον φτηνιάρικο την ώρα που δουλεύει, θα δει οτι η αντίσταση (τύπου "τρίχας") είναι πυρωμένη. Οι δε θερμοστάτες τους (μηχανικοί) ανοιγοκλείνουν όποτε το θυμηθούν.

Καλό είναι να θυμ'ομαστε οτι πολύ λίγες ευρωπαικές και αμερικάνικες επώνυμες οικιακές συσκευές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ κινέζικες.... Οι μητρικές εταρίες μπορεί να υπάρχουν ακόμα, αλλά έχουν πουλήσει τα συγκεκριμένα τμήματά τους και το δικαίωμα χρήσης του ονόματος, σε κινέζικες εταιρίες... AEG, teλefunken, electrolux, philco, loewe κλπ...

@Βios ή οποιος αλλος γνωριζει:

Yπαρχει περιπτωση να μη σηκωνει η πριζα εναν θερμοπομπο 2500W;