Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

@Βios ή οποιος αλλος γνωριζει:

Yπαρχει περιπτωση να μη σηκωνει η πριζα εναν θερμοπομπο 2500W;

Θεωριτικά πάντα ακόμα και οι παλίες κατοικίες έχουν τουλάχιστον 10αρες ασφάλειες .. τουτέστιν 2300 watt , πρακτικά απαγορευτικό να έχεις κατανάλωση στα όρια της γραμμής ! ακόμα και 15αρα ΔΕΝ !
επίσης οι διεπαφές που κατατρέχουν την γραμμή ,, απο το κύκλωμα στον τόιχο μέχρι μια μπαλαντέζα του κ@λού που όλοι έχουμε κάποια σκόρπια δεξια και αρίστερα . καθιστούν το όλλον θέμα μέχρι και επικυνδινο !
λαμπάδιασε μπροστά μου πολύπριζο και μμαύρισε η πρίζα όλη απο 1500 watt θερμοπομπό !

ΝΑΙ υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχεις πρόβλημα !

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Θεωριτικά πάντα ακόμα και οι παλίες κατοικίες έχουν τουλάχιστον 10αρες ασφάλειες .. τουτέστιν 2300 watt , πρακτικά απαγορευτικό να έχεις κατανάλωση στα όρια της γραμμής ! ακόμα και 15αρα ΔΕΝ !
επίσης οι διεπαφές που κατατρέχουν την γραμμή ,, απο το κύκλωμα στον τόιχο μέχρι μια μπαλαντέζα του κ@λού που όλοι έχουμε κάποια σκόρπια δεξια και αρίστερα . καθιστούν το όλλον θέμα μέχρι και επικυνδινο !
λαμπάδιασε μπροστά μου πολύπριζο και μμαύρισε η πρίζα όλη απο 1500 watt θερμοπομπό !

ΝΑΙ υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχεις πρόβλημα !

+1
Η καταπόνηση της γραμμής είναι μεγάλη... ΟΚ μπορείς να βάζει η γυναίκα ενα πιστολάκι μαλλιών 2000 w, αλλά είναι άνοιξε κλε'ισε για κανα 15λεπτο... οχι για 8ωρα...

Αν θυμάμαι καλά, το θεωρητικό όριο είναι 2500 watt 10Α ασφάλεια 1,5 καρέ καλώδιο και 3750 watt για 16Α 2,5 καρέ καλώδιο. Αυτά πανε συν-πλην με το μήκος του καλωδίου... Google it... Iσως δεν θυμαμαι καλά...

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

+1
Η καταπόνηση της γραμμής είναι μεγάλη... ΟΚ μπορείς να βάζει η γυναίκα ενα πιστολάκι μαλλιών 2000 w, αλλά είναι άνοιξε κλε'ισε για κανα 15λεπτο... οχι για 8ωρα...

θεωρητικά 8ωρα.
Υποτίθεται υπάρχει θερμοστάτης.
Εκτός αν θες να ζεστάνεις με ένα σώμα 200 τετραγωνικά και θα καίει συνέχεια.

Και τα 2 θέλουν 16αρα, όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω... Αλλά 16αρα ασφάλεια θέλει και 2,5 καρέ καλώδιο γραμμής και καλή πρίζα. αλλιώς τα 1,5αρι καλώδιο και την ψεύτικη πρίζα μπορεί να τα λυώσει αν ζητάει πολλά watt... Εσυ λοιπόν, θέλεισ 16Α ασφάλεια και 2,5άρι καλώδιο...
Υπάρχει λύση, η οποία όμως, είναι λίγο ακριβότερη... Παίρνεις 2 θερμοπομπούς της μισής ισχύος απο τον αρχικό... Τον 2ο τον βάζεις σε γραμμή που παίρνει ρεύμα απο άλλη ασφάλεια (τράβα ρεύμα με μπαλαντέζα :)) Πολύ πιό ευέλικτο σχήμα, με την ίδια κατανάλωση, αλλα μεγαλύτερο κόστος αρχικής αγοράς.

Η γραμμη του αιρκοτισιον λογικα ειναι ενισχυμενη ετσι δεν ειναι ? Εννοω αυτες που φτιαχνουν οι ηλεκτρολογοι με πριζες ψηλα ...

Οχι, κατα πάσα πιθανότητα δεν είναι, αν η γραμμή δεν καταλήγει σε ενισχυμένη πρίζα...
Τα αιρκοντιτιονς υπολόγισε οτι δουλεύουν χοντρικά στα 1500 βατ μαξιμουμ...αλλιώς θα ήταν ασύμφορα...Συνήθως κάτω απο 1000...

Μπρίζες ψηλά εννοείς τα κουτιά διακλάδωσης? δεν έχω δει μπρίζα ψηλά. Νέα κόλπα αυτά?

Last edited:
Μπρίζες ψηλά εννοείς τα κουτιά διακλάδωσης? δεν έχω δει μπρίζα ψηλά. Νέα κόλπα αυτά?

Όχι.
Μπρίζα.
You know? Στα σημεία που σκέφτεσαι να βάλεις aircondition (ή το σκέφτεται ο ηλεκτρολόγος) υπάρχει μία μπρίζα.

Όχι.
Μπρίζα.
You know? Στα σημεία που σκέφτεσαι να βάλεις aircondition (ή το σκέφτεται ο ηλεκτρολόγος) υπάρχει μία μπρίζα.

Καλά, πήγε να μου κάνει τέτοια ταρζανιά ο δικός μου και μας άκουσε όλη η περιοχή.

Συνήθως πλέον συνδέουν (έτσι κι εμένα του είπα που θα μπουν και τράβηξε γραμμές) τη γραμμή του AC στον πίνακα κατευθείαν.

Καλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Αν βάλετε ενισχυμένες πρίζες και μεγαλύτερες ασφάλειες θα πέφτει η κεντρική στη χελώνα...:p

Μα όταν χτίζεται ένα σπίτι δεν έρχεται με τα aircondition του μαζί...
Τι να αφήσει; Γυμνό καλώδιο; :p

Δεν νομίζω ότι μπορεί να αφήσει γυμνό καλώδιο 220V να κρέμεται από τον τοίχο...
Προφανώς θα υπάρχει κάποιος νόμος σχετικά με αυτό.
Επίσης δεν μπορεί να αφήσει αναμονή μέσα στο κουτί.
Γιατί μετά θα μπει ο ελαιοχρωματιστής και θα ψάχνεις να βρεις τα κουτιά. :p

Φτιάχνουν ενα κουτί και τα αφήνουν μέσα... όπως κάνουν (έκαναν) παλιά με τους θερμοστάτες δωματίου (και τα καλώδια) των θερμοσυσσωρευτών. Βέβαια, αν κάποιος είχε καλοριφερ και θέλει τώρα αιρκοντίσιον... Πάντως στα 800-1000 βατ δεν είναι πολλά, αλλά αν στην απλή κοινή γραμμή τύχει να βάλει η γυναίκα και ηλ.σκούπα, μπορεί να ρίξει την ασφάλεια...

ξεχωρίζουν... Η αλλιώς χτυπάς τον τόίχο με το δάχτυλο κι όπου ακούσεις διαφορετική χροιά... lol

Δεν είναι γυμνά βρε συ με τα σύρματα.....
Τα έχει τακτοποιήσει σε ένα μικρό κουτί και φυσικά μονωμένα. Πολύ καλύτερα (και φυσικά πιο προσωρινά) από το να βλέπω μπρίζα (!!!) μισό μέτρο πιο χαμηλά από ... το ταβάνι ...

Το άλλο με τον ελαιοχρωματιστή δεν το κατάλαβα (πάντως μπήκε ο ελαιοχρωματιστής - εγώ δηλαδή - και τα βρήκε μια χαρά μπροστά του). :2thumb22sup:

Στο μεταξυ φετος πεφτουν ολοι με τα μουτρα στα ηλεκτρικα λογω αυξησης πετρελαιου και την επομενη σαιζον θα εχουν επιβληθει αν παει το πραγμα οπως λενε αυξησεις στην ΔΕΗ τρελλες.....

Αντε παλι ψαχνε για αλλο τροπο εκτος πετρελαιου και ηλεκτρικου.....μπας και μεινεις ζωντανος ....φθηνα.

και την επομενη σαιζον θα εχουν επιβληθει αν παει το πραγμα οπως λενε αυξησεις στην ΔΕΗ τρελλες.....

Μακρυά πας.

Στις ειδήσεις έλεγαν το μεσημέρι ότι ήδη έκαναν αίτηση να ανέβουν τα τιμολόγια λόγω κόστους πρώτων υλών (??)......